Anne olduğuma pişman mıyım, bu his normal mi?

+1 oy
372 göst.
önce Diğer kategorisinde (324 puan) tarafından

🥲

image

12 Cevaplar

+2 oy
önce (4,977 puan) tarafından

Maraştaki cocuklar bir zamanlar deprem zamanında hayatta kalanlardı :( 

önce (324 puan) tarafından

O analar babalar ne halde düşünmeden edemiyorum herşey her geçen gün daha kötüye gidiyo evlatlarımızı nasıl korucaz bu psikolojiyle bilmiyorum daha bi kaç gün önce ikinci bebek için fikir postu açtım ben daha bu evladımı nasıl korucam onu bilmiyorum 

önce (4,977 puan) tarafından

Kendılerini yemiş bitirmişlerdir nefes dahi alamıyorlardır :((

-Reklam-
+2 oy
önce (1,473 puan) tarafından

Bizleri anne olduğumuza okuyanları da okuduklarina gerçekten pişman ettiler 

Hergun korkuyla yatıp kalkıyoruz 

Bugün ne olacak eve geleceklermi bişey olmadan diye düşünüyoruz piskoloji kalmadi hele ki son iki gündür 

Yarın kızımın sınavı var proje teslimatı var gitmeyecksin dedim başlarım notuna

Okudular öğretmen doktor polis oldu insanlar onlara da zorbalik şiddet ve ölümu laik gördüler 

Ya nerde olursak okumam artık hiç bir can guvenligimiz yok TV yi kapattım telefonda sosyal medyaya giremez oldum ama aklımdan o görüntüler o seslere engel olamadım rabbim herkesi korusun

İnan ki televizyon bizde izlemiyoruz çocuğuma her an bişey olacak gibi yanından ayrılmıyorum korkuyorum uyutunca ağlıyorum başında hangi kansız seni benden koparcak diyorum kendi kendime parka çıkaramıyorum bişey olacak sanıyorum eşim işe gidiyo eve gelene kadar içime bişey oturuyo huzursuz oldum hiç bişeyden keyif alamıyorum nasıl toparlancam çocuğuma bişey olacak mı korkusunu nasıl aşıcam bilmiyorum

Okula gitmiyor sanırım çocuğun şuan evde yanında sen nasıl korkuyorsan İnanki benimde 3 tane öğrencim var senin korkunun bin katı bir korkudayim ne olacak bilmiyorum çocuklara anlatıyorum tehlike ani olursa nasıl yapacaksınız diye ama yok anlattikca onlarda korkuyor

Daha 3 buçuk yaşında ben bu kadar etkilendim sizin gibi çocuğu  okula giden annelerin babaların aklını Rabbim korusun gerçekten çok zor evde camın önünde oturmaya korkar oldum biri geçerken sanki içeri ateş edecek gibi hissediyorum

Gerçekten zor hemde çok zor kafalarimiz Allah bullah oldu napacaz bilmiyoruz

Allah sonumuzu hayır etsin sonumuz geliyo da hayırla gelsin artık düzelmes hiç bişey de Rabbim beterinden korusun evlatlarımızı bize bağışlasın

+2 oy
önce (427 puan) tarafından

1 hafta önce 2. Çocuk kararı almıştık inan vazgectim.. oğlumu koruyabileyim yeter..

Yok bacım yokkk benim 4 evladım var 3 ü öğrenci hangisini okula gondermeyim veya gönderipte hangisinin okulunda nöbet tutayım hadi tuttum evdeki küçüğe kim bakacak getirme bacım böyle bir nalet dünyaya getirme 

Bende bi kaç gün önce post açmıştım ama bi tane daha çocuğum olsa onları koruyacağım diye aklımı kaybederim heralde

+1 oy
önce (233 puan) tarafından

Daha ne Bi istifa var nede ölen çocukların sayısı var.  Nede mili yas var  

Bu çocuklar depremden sağ salim çıkıp ailelerinin mutlu olduğu  çocuklardık sağ kaldıkları için. Peki dün  Bi cani tarafından sayısını bile söylemedikleri  Bi sürü çocuk öldü  aileleri sabah. Okula öpe koklaya gönderdi akşam morgun kapısında sabahladı 

yöntm doğur diyo nufus yok azalmış e bizim doğurup büyütüğümüz el bebek gül bebek çocukları koruyamıyorsunuz  öldürüyorsunuz   

Ben şimdi çocuğumu nasıl koruyup koluyacağım varmı Bi fikri olan eve mi hapsedelim.  Ne yapalım. İçim yanıyor dünden beri ya 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

Fikri olan varsa banada yazsın doğurmak akıl işi değil gerçekten

+1 oy
önce (13,008 puan) tarafından

2 gr ikinci hevesim vardı yeminle oda gitti anca olan evladımı koruyabilirim oda becerebilirsem 

Benimde valla bende düşünüyodum ama kendi evladımın günahına giremem böyle bi dünyaya getirerek

+1 oy
önce (1,806 puan) tarafından

KEŞKE.. 

Doğurmaya teşvik edeceklerine doğurduklarımızı koruyabilseydiler!!!

+1

Keşke 😢

+1 oy
önce (747 puan) tarafından

2. Çocuktan vazgeçtim acaba diyodum şuan asla. Birine sahip cikabilsem yeter. 

Şimdi Instagramda gördüm adam kadının kucağındaki bebeğe saldırdı  kadın yere düştü tekneler atti daha sonra küçük bı kız çocuğuna saldırdi görmüşündur.  Felâket senaryolari

1 aya sosyal medyaya kimlikle girişler olacak büyük ihtimal tamamen kapatırım en iyisi uzak durmak sosyal medyadan her sey cok etkiliyor insanı. En son epistein olayinda uykularım kaçmıştı şimdi bu.

Herkese kuşkuyla bakmaya başladım artık rahat değiliz cidden

Ne ruhen ne fiziken rahat değiliz ben sosyal medya kullanmıyorum hiç kullanmadım ne bekarken ne evlenince televizyon da izlemiyorum kaç gündür ama neye yarar kafamın içi kıyamet

0 oy
önce (715 puan) tarafından

Sorma kaç gündür ilaçlarla uyuyorum 

Ben uyuyamıyorum abla ilaç kullanmadım ama çok bölük bölük yarım saat uyu uyan oluyorum dün 4 buçuğa geliyodu en son dalmışım 7 de geri uyandım 

önce (715 puan) tarafından

Bende öyleyim canım ne gece ne gündüz zor geçiyorum uykuya oğlumda öyle eşimde öyle 

0 oy
önce (895 puan) tarafından

valla oyle haklı bi sözki hala aklım almıyor o çocuk silahı nerden buldu yerını nerden bılıyor mesela bu cocuk bu hakkı nerden buluyor inanamıyorum ya nasıl bı dunyadayız neler yasıyoruz acaba tutmasalardı daha kaç cocugu oldurcektı hepsı nasıl camdan atlıyor 🥺 ruyalarıma gırıyor ya olen cocugun annesı dıyor 12de gıttı okula 2de aradılar okulda saldırı oldu dıye kapıda beklemısler sag salım cıksın dıye sonra polıs irtibata gecmıs bu çocuk sızemı ait diye ne beklerken ne buldular nasıl içleri acıyor acaba okadar cocuk ıcın emek ver akli dengesi yerinde olmayan bı cocuk gelsın onu hayattan koparsın hangı annenın yuregı dayanırkı buna 🥺 

önce (2,757 puan) tarafından

Açıkçası ben o araçları bi yerden temin ettiğini düşündüm ama öyle değilmiş babası bu araçları özel Maraş sandığında sakladığını üç tane kilidi olduğunu ifade etmiş ama çocuğun yaptığı canlı yayınlarda çektiği fotoğraflarda elinde hep silah var üstelik babası iyi bi okul hayatı olursa ona ilerde silahlarından birini hediye edebileceğini söylemiş amacı hevesini geçiştirmek umut satmakmış 

Bir de çocuk yabancı bi siteye ingilizce yazıyla bugün öz babam beni boğmak istedi artık manifestomu gerçekleştirme zamanı geldi diye yazmış 

Yani çok üzgünüm araştırmayayım bakmamayım diyorum ama illa bi yerden çıkıyor önüme çok kötü bir zamandayız allahım herkesi korusun kimse güvende değil 

Amin Rabbim önce akıl sağlığımızı korusun sonra biz evlatlarımızı koruyabilelim bildiğim kadarıyla psikologa falan da götürmüş çocuğunu bişey yok normal demiş bi tanesi bu normal haliymiş 

0 oy
önce (7,711 puan) tarafından

Aaa en önemlisi unutulmuş yazılmazmış. Çocuk tacizleri çocuk tecavüzleri. Epstein olayı var bir de. 

O olay beni de çok etkilemişti gün geçmiyor ki bir olay diğerini unutturuyo

0 oy
önce (823 puan) tarafından

Gerçekten öyle ne hayallerle büyüttüğümüz evlatlarımızı şimdi korkuyla büyütüyoruz 10 senedir çocuk hasretiyle yanan ablam tüp bebek yaptıracaktı ve vazgeçti

Kıyamam ya napsın olduktan sonra böyle bişey yaşayacağına Allah göstermesin de artık hepimiz namlunun ucunda yaşıyoruz öyle evlat hasreti çekeceğine böyle çekmeyi tercih etmiş doğru tercih bi tane evladım var canı sağolsun olmasaydı bende yapmazdım

0 oy
önce (2,757 puan) tarafından

Çok doğru dün akşam eşime şimdi çocuğum olmasaydı çocuk doğurmayı asla istemezdim dedim çok şükür mutluyum iyiki anneyim ama her şey o kadar pislikleşti o kadar kötü bir dünyada yaşıyoruz ki insanı her şeyden soğuttular iki gündür gözüme uyku girmiyor yemek yiyesim gelmiyor ayağa kalkacak halim olmuyor kalbime bişey saplanıyor sanki o çocukları gördükçe içim daralıyor ağlarken buluyorum kendimi nasıl olur aklım almıyor ama bunları düşünürken de allahım kınamıyorum düşüncelerime engel olamıyorum sen çocuklarımı koru cümle alemin çocuklarına akıl fikir ıslah et diyorum korkuyorum bir şey hakkında düşünmeye konuşmaya Allah bir daha yaşatmasın ama yaşanan şeylerde çok ağır ağzı süt kokan çocukların en güvenli sandığımız yerde hayatlarını kaybetmesine mi üzüleyim yarın daha kötüsü olur mu düşüncesini unutmaya mı çalışıyım bilemiyorum ve daha bir sürü düşünce 

Aklımızı kaybetmeden Rabbim gönlümüze ferahlık versin çok kötü durumdayız ben gece uyanıp yatağına bakıyorum duruyo mu diye 3 buçuk yaşında çocuk nereye gidecekse ama öyle kötü şeyler yaşadık yaşamaya devam ediyoruz ki sanki biri gelip bende koparcak gibi hissediyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anne olduğum için pişmanlık hissetmem normal mi?
Annelerin çocuk sahibi olduktan sonra yoğun yorgunluk, sorumluluk ve kimlik değişimi nedeniyle zaman zaman pişmanlık hissetmesi klinik olarak gözlemlenebilen bir durumdur. Bu his, annelik yetersizliği anlamına gelmez; aksine, büyük yaşam değişimlerinin getirdiği duygusal zorlanmanın ve tükenmişlik sendromunun bir yansıması olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Annelik pişmanlığı ile tükenmişlik sendromu nasıl ayırt edilir?
Annelik pişmanlığı genellikle ebeveynlik rolünün ağırlığıyla ilgiliyken, tükenmişlik sendromu fiziksel ve zihinsel bitkinlik, duygusal kopukluk ve kişisel başarı duygusunun azalmasıyla karakterizedir. Eğer sürekli bir mutsuzluk ve çaresizlik hissediyorsanız, bu durum kronikleşmiş bir tükenmişlik sürecine işaret edebilir.
Anne olduktan sonra mutsuzlukla nasıl başa çıkabilirim?
Mutsuzlukla başa çıkmanın ilk adımı, hissettiğiniz duyguları yargılamadan kabul etmek ve kendinize zaman ayırmaktır. Günlük rutinlerinize küçük molalar eklemek, sosyal destek ağlarınızdan yardım istemek ve profesyonel bir destek alarak duygularınızı bir uzmanla paylaşmak iyileşme sürecini destekleyebilir.
Annelerde depresyon belirtileri nelerdir?
Annelerde depresyon belirtileri arasında sürekli üzgün hissetme, bebeğe karşı ilgisizlik veya aşırı kaygı, uyku düzeninde bozulma ve iştah değişimleri yer alır. Bu belirtiler iki haftadan uzun sürüyorsa veya günlük yaşamınızı sürdürmenizi engelliyorsa mutlaka bir psikiyatrist veya psikologdan destek almalısınız.
Çevremdeki baskılar annelik sürecini nasıl etkiler?
Toplumsal beklentiler ve mükemmel anne olma baskısı, annelerin üzerindeki psikolojik yükü artırarak yetersizlik hissini tetikleyebilir. Başkalarının beklentilerinden ziyade kendi sınırlarınıza odaklanmak, kendi annelik yolculuğunuzu daha gerçekçi ve yönetilebilir kılmanıza yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 400 göst.
28 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde BatınAybars’ınannesi (2,481 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 817 göst.
+1 oy
29 cevap 1,038 göst.
0 oy
7 cevap 138 göst.

Kategoriler

1,505,597 soru

24,579,586 cevap

362,372 kullanıcı

...