Mesafeli olduğum kayınvalidem hastalandığında gitmeli miyim?

0 oy
563 göst.
Diğer kategorisinde (1,358 puan) tarafından

Kızlar kayinvalidemle olsada olur olmasada olur şeklinde ilişkimiz ayni köydeyim arada 1 km kadar mesafe var ama yılda toplasan 4 5 kere anca gelir cocuklarimda bazen yardım isterim gelmez başkalarının yanında çocukları sever ama öbür türlü baksın anası der neyse dün bu dağda biz sarmasik deriz bir çeşit ot toplayıp satıyordu dünde yine toplarken yılanın üzerine basiyormus son anda görmüş korku ile kaçarken de yılanın ustune düşmüş bir şey olmamış yılan filan sokmamis ama korkmuş iki gundur hastaymış pek gitmek istemiyorum sabah eşim ve ben biraz konuştuk ama siz olsanız ne yapar mısınız birde çok böyle ayrım yapan biri ne bileyim sezeryan oldum sadece 40 içinde 2 veya 3 kere gelmiştir sezeryanli halimle tek başıma bırakıldım bu yüzden ne bileyim hep mesafeli olmaya çalışıyorum siz olsanız gider misiniz yanina

13 Cevaplar

+2 oy
(8,102 puan) tarafından

Ben gitmem . Beni yok sayanı ben de yok sayarım . Hasta olması beni ilgilendirmez. En fazla yapacağım şey yemeği bir tabak fazla yapıp eşimle göndermek olur

(1,358 puan) tarafından

Bende oyke yaparım olmadı çünkü daha 3 gün önce benim kızımda hastaydi birde esim ve elemanlar bahçede çalıştılar yemek iki çocuk ev işleri gel 1 2 saat çocukların ya inda oturuver dedim gelmedi isim çok dedi 

-Reklam-
0 oy
(382 puan) tarafından

Ben gitmem beni bileni bilirim bilmeyeni bilmem sadece ve sadece kocamla geçmiş olsuna giderim bir iki saat oturur evime kalkarm gelirim oda kocamın hatrı için hani demesinki gelmedin diye . Zamanında yardıma çok ihtiyacım oldu zerre umursamadı benimki beni hep görmezden geldi ayrım yaptı değer vermedi bilmedi beni yani bende onu bilmem allah kimseyi kimseye düşürmesin

(382 puan) tarafından

Ne onları bize ne de bizi onlara gerçekten

(1,358 puan) tarafından

Biz merhaba.etliyiz canim onların yaptığı i biz yapamayız büyük ihtimalle

(382 puan) tarafından

Doğru gercekten de 

(1,358 puan) tarafından

Oyle canim

(1,358 puan) tarafından

Ah biz kötü olamayız hiç bir zaman

0 oy
(2,374 puan) tarafından

Sadece kalbinden Allah rızası icin niyetlen git geçmiş olsuna. Sevabını al geriye cekil .İyilik bir tohumdur ekersin başka yerden karşına çıkar canim

(1,358 puan) tarafından
+1

Canim o kadar ağır şeyler yaşadım ki inan artık hiç içimden gelmiyor 20 gün önce çocuğum 10 gün hastanede yattı sadece 1 kere geldiler yanına kızım da 3 gün önce hastaydi yine anne gel dedim çocukların yanında olsun otur ben dedim eşimle ortaklığı elemanlar bahçede çalışıyorlar yemek hazırlayayım gekmedi eltim hamile oldu herkes hava ya uçtu ben oldum bir gram yardımsız doğum yaptım bir gram yardımsız büyüttüm eşim ikinci çocuğa hamile kaldı eltimin ilk çocuğuna o bakti eltim öğleye kadar yattı evinde benim ikinci çocuğum oldu hemde sezeryan erken doğum oldu yine bakmadı çocuklarıma gorumcem ameliyat oldu 1 ay yemeğini bulaştığını ev işlerini yaptı b3n sezeryan oldum bir kap yemek yapanim olmadı sürüne sürüne baktım iki çocuğumu sürüne sürüne yaptım yemeğimi inan iyilikten anlamazlar eltimle altli ustlu oturuyorlar incir zamani incire gidiyorlar diye gidip yemeklerini hep yaptım iki çocukla o ne yaptı 1 ay önce mevcut vardı yanında tanıdıklar var eltimin çocuklarına yemek yedirdi yanında benim oğlumu sevdi tanıdıkların yanında onlar gidince eşim dedi 10 dk çocuğa bak benim ic8n dedi rahat yemeğini yesin anasını n işi ne baksın dedi insanın oyke gücüne gidiyor ki

(2,374 puan) tarafından

Ben seni çok iyi anlıyorum canim. Sen onun için gitmiyorsunki Allah rızası için ve eşinin hatri için git. Esin akıllı bir insansa zaten onlarında bilir senide bilir

(1,358 puan) tarafından
+1

Yarin hava iyi olursa bir saat gider gelirim

(2,374 puan) tarafından

Niyetini Salih tut canim. Bak önüne ne güzellikler çıkacak Allah'ın izniyle🌸

0 oy
(4,258 puan) tarafından

Görmeyeli görmem sevmeyeni sevmem.Dinende kaynana gelin ilişkisi annem yada baban değildir.Merhamete dayanır.Aranızda merhamet anlayış yoksa diyende vicdanında zorunluluk  yoktur.tamamen vicdani bir durum.Şahsi fikrim gidmem.

(1,358 puan) tarafından

Benimde hiç ayağım yürümüyor 

0 oy
(2,634 puan) tarafından

bise olmamos ki alt tarafinlorkmustur . gecmiolsun korkma demek yeterli . yada gideceksende gder bikac saat durur donersin evine 

(1,358 puan) tarafından

Aynen oyke yapcam olmadi

0 oy
(155 puan) tarafından

Eşinle git gel görün yeter bence.birşet isterse de çocukları bahane et.çocuklara bak de.

(1,358 puan) tarafından

Eşim gitmiş zaten bu gün 

0 oy
(1,655 puan) tarafından

Yani gidilecek bisi yokki yilan soksa neyse yada dusunce kirirk cikik olsa neyse sirf korktu diye samimi degilsen gitme 

(1,358 puan) tarafından

Çok samimi değilim eskiden samimiydim de soğuttular kendilerinden

0 oy
(2,158 puan) tarafından

Ben biri bana ne kadar gelirse ben o kadar adım atarım beni görmezden gelen birine ne hak ediyorsa o kadar değer veriririm artık kullanılmaktan çok sıkıldım 

(1,358 puan) tarafından

Hep öyle canım is görünce iyi bir kere gorme köyü oluyorsun

0 oy
(765 puan) tarafından

Merhamet edene merhamet ederim ben. Önceki ben olsa giderdim ama şimdi akillandim. Benim zor günümde yanımda olmayanın yanında isim yok. Ki zaten kaynananizin biseyi yokmuş. Yılan sokmamis, bir şey olmamış. Gidip gelecek bir şey yok ortada. ***** gibi herseylerine koştum riskli gebeligim vardı biri bile ihtiyacım varmı bişeye diye sormadi. Dahası bu halimle hanımefendi benden temizlik yemek beklemiş. Eşim kavga etti. Küstük onlarla. Barissakta hayatta bir tabağını bile kaldırmam. 

Sizinde zor zamanlarinizda yanında olmamış. Bir değil birden fazla kez. İlla geçmiş olsun diyeceksiniz içinizde kalmasın telefonda arayın.

(1,358 puan) tarafından

İnsanlık yaramıyor kimseye canim bende çok koştum ama hiç kosulmadim

0 oy
(540 puan) tarafından

Valla benim de iki sokak ötede ama haftada 1 kez bize gelir biz onlara gitmeyiz. Eşimle böyle bir karar aldık. Gitmemek için kendimize göre sebeplerimiz var. Aramızda bi soğukluk oldu ama bu tamamen onun yüzünden. Evlenirken neler umdum neler buldum. Kendi annemin yerine koydum da sevdim onu ama hata etmişim. Böyle uzak durmak daha iyi. Bazı şeyleri geç anladım.

(1,358 puan) tarafından

Aynen oyke canim kayinvaliden asla annen olmaz bu değişmez kural

0 oy
(1,977 puan) tarafından

Basligi gorunce herkes kendine yakisani yapar icinden geliyosa sevabi buyuk olur ama gelmiyosa mecbur degilsin diyecektim de alti ustu korkmus yani nolmus 

(1,358 puan) tarafından

Valla benim çocuğundan bronşit var kalbi delik en küçük şeyde hasta oluyor ve ne yalan söyleyeyim ayağım yürümüyor da hic

(1,977 puan) tarafından

Yav senin durumun zaten musait degil de kaynananin bakilacak biseyi yok ki 

(1,358 puan) tarafından

Ovvvv yok çok korkmuş vücudu uyusmu her yerleri ağlıyormuş başı ağlıyormuş gece hiç uyumamış filan

(1,977 puan) tarafından

Tamam dinlensin gecer napalim utanmazsa altins yapsin onu da temizle kiz birak sana yikilmaya calisiyo resmen aaa cok sinir oldum 

(1,358 puan) tarafından

Benden bakacak olan yok o kadar da degil

0 oy
(1,130 puan) tarafından

Gitmelisin en azından bir geçmiş olsuna. 

(1,358 puan) tarafından

Canim benim çocuklarımın ikisi hasta oldu 10 gün hastanede kaldik kendi 1 kere zor geldi kızımın hastalığında hiç gelmedi ben doğum ettim sezeryan oldum kapıdan bile bıkmadılar sürüne sürüne kendim yaptım herseyimi yılan soksa tamam dicem de sormamış sadece korkmuş benim evime 1 kovan ari yuva ediyormuş bütün mutfağım ari ile doldu ben de korktum 18 kiloluk turşu kovarisyla 1 kova ari topladım evden çocuklara bana saldırsalar Allah diyemedik kimse benim yanıma gelmedi aradığım halde küçük çocukla tek başıma uğraştım ve geçen yıl da ben bakıyordum yılanın üzerine ama ben mahalleyi havaya kaldirmadim

0 oy
(31,963 puan) tarafından

Geçmiş olsuna evet giderim ama işini görmeye yardımcı olmaya ona bakmaya değil 

(1,358 puan) tarafından

Hasta dediğim vok korkmuş ta başı agrimis uyuyamamış filan

(31,963 puan) tarafından

Ay o zaman gitme ot b.ka her şeye ilgi istiyorlar ben düşmüş kısmını bir yerini incitmiş falan olarak düşündüm niyeyse 

(1,358 puan) tarafından

Korkmuş valla 3 hafta önce benim oğlum 10 gün hastanede kaldı bende korktum günlerce yemedi icmedi ben oyke onu gördükçe yiyemedim Allah'a kendim biliyorum yaşadığım korkuyu kaygiyi

(31,963 puan) tarafından

Çocuklar kırmızı çizgim çocuğumu aramayan sormayan benle beraber düşünmeyen önümde ölse dönüp bakmam ben 🙈

(1,358 puan) tarafından

Benim içinde oyke canim ben hiç bir zamn saygımı bozmadım ama kendimi de ezdirmem

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mesafeli olduğum kayınvalidem hastalandığında gitmek zorunda mıyım?
Kişisel sınırlar ve ailevi ilişkilerde zorunluluk duygusu yerine vicdani sorumluluk ön plandadır. Geçmişte yaşanan kırgınlıklar olsa dahi, sağlık durumlarında kısa süreli bir ziyaret gerçekleştirmek toplumsal nezaket kuralları çerçevesinde beklenebilir. Ancak kendi psikolojik sağlığınız ve aile huzurunuz için bu ziyareti sınırlandırarak kısa tutmak en mantıklı yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Zor zamanlarımda destek olmayan kayınvalideme karşı nasıl davranmalıyım?
Geçmişte yaşanan sezaryen dönemi gibi destek beklediğiniz anlarda yalnız kalmanız, bugün ona karşı mesafeli hissetmenizin en temel nedenidir. Bu durumu aşmak için beklentilerinizi minimuma indirerek, onunla olan ilişkinizi 'zorunlu ve yüzeysel' bir seviyede tutmak, kendi duygusal sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.
Aile içi huzursuzluklarda eşler arası mesafe nasıl korunur?
Eşinizle bu konuyu konuşurken kendi beklentilerinizi ve geçmişte yaşadığınız kırgınlıkları net bir dille ifade etmeniz gerekir. Eşinizin ailesiyle olan ilişkisinde sizin aktif bir rol almanıza gerek kalmadan, eşinizin kendi sorumluluğunu yerine getirmesini beklemek sağlıklı bir aile dinamiği oluşturur.
Toksik aile ilişkilerinde sınır koymak neden gereklidir?
Sınır koymak, karşı tarafa saygısızlık değil, kendi ruh sağlığınızı koruma yöntemidir. Özellikle yardım taleplerinizin reddedildiği veya ayrımcılık hissedilen durumlarda, aşırı fedakarlık yapmak ileride daha büyük öfke patlamalarına neden olabilir. Kendi sınırlarınızı belirleyerek, sadece insani vazifeniz kadar etkileşimde kalmak en sağlıklı yaklaşımdır.
Kayınvalide ile yaşanan soğuk ilişkiler nasıl yönetilir?
İlişkideki soğukluğu gidermeye çalışmak yerine, olduğu gibi kabul etmek ve beklentiyi düşürmek stresi azaltır. Yılda 4-5 kez görüştüğünüz bir yapıda, sadece özel günlerde veya hastalık gibi zorunlu durumlarda kısa süreli etkileşimler kurarak mesafenizi korumaya devam edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 364 göst.
0 oy
1 cevap 133 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (11,996 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 142 göst.
11 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ceylannm (121 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 831 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,634 soru

24,699,535 cevap

368,827 kullanıcı

...