Hamileyim ama kese görünmüyor, dış gebelik miyim?

0 oy
83 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,842 puan) tarafından

Kızlar moralim çok bozuk hamıleymişim ama kese yok tüplerımde bşrsey gördü  kan verdım gene oğleden sonra baska cıhaza sokcaklar

3 Cevaplar

0 oy
önce (376 puan) tarafından

Moralini bozma hemen . Geç donllenme olabilir. Tahlilde kaç haftalık cikti

Hemen panik olma bakalım . Hakkında hayırlısı olsun canim

önce (8,842 puan) tarafından

Kürtaj + iğne dedi devlet özele geldim birde

Hakkında hayırlısı olsun canim bakalım özel ne diyecek

İgne yaptılar canım o düşürcekmiş düşmezsr ameliyat dedi dua et canım bana düşsün

Düşer inşallah. Dusmezsede hiç korkma kolay olur Allah'ın izniyle. Rabbim inşallah güzel bebekler nasip eder canim sana

-Reklam-
0 oy
önce (1 puan) tarafından

Ben yaşadım 1 ay önce beta degerim bi düşüyordu bı yükseliyordu dengeli değildi kanamam oldu lekelenme tarzı ondan sonra yatış yaptılar kürtaja aldılar beni oda olmadı kürtajdan hemen sonra da beta degerim bu seferde yükselmişti sonra kemoterapi iğnesi vurdular kendileginden düşüş olsun diye oda olmadı ama ağrım çok vardı tek biyerde sağ kasığımda nefes bile alamiyordum son çare beni sezeryan ameliyatla karnımı açıp Bebek ve kese sağ tupume yapışmıştı mecburen sağ tupumude aldılar çok zor inşallah senin normal gebeliktir Allah yardımcın olsun inşallah 🤲🤲🤲

Agrım yok benımde iyiyim ama kese yok korkuyorum degerimde yüksek

0 oy
önce (5,998 puan) tarafından

Beta da öyle düşük değil 653 iken keseyi görmüştü doktor umarim sağlıklı gebeliğin olur 🙏

Cok korkuyorum cidden 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dış gebelik tanısı nasıl konulur ve kese neden görülmez?
Dış gebelik tanısı, kanda beta-hCG değerlerinin düzenli artış göstermemesi ve ultrason muayenesinde rahim içinde gebelik kesesinin izlenememesi ile konulur. Genellikle beta-hCG seviyesi 1500-2000 mIU/mL değerine ulaştığında rahim içinde bir kese görülmesi beklenir; eğer bu seviyelerde kese görülmüyorsa doktorlar dış gebelikten şüphelenerek tüpler ve çevre dokuları detaylıca inceler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Dış gebeliğin en yaygın belirtileri nelerdir?
Dış gebeliğin en yaygın belirtileri arasında tek taraflı kasık veya karın ağrısı, vajinal kanama ve omuz ağrısı yer alır. Özellikle gebelik testi pozitif çıkmasına rağmen normal gebelik belirtilerinin dışında şiddetli sancı hissedilmesi önemli bir uyarıcıdır. Bu durum acil tıbbi müdahale gerektiren bir süreç olduğu için herhangi bir şüphede vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.
Dış gebelikte beta-hCG değerleri nasıl seyreder?
Sağlıklı bir gebelikte beta-hCG hormonu 48 saatte bir yaklaşık iki katına çıkarken, dış gebelikte bu artış genellikle daha yavaş veya düzensiz olur. Değerlerin beklenen oranda yükselmemesi veya dalgalı bir seyir izlemesi, gebeliğin rahim dışında yerleştiğine dair en güçlü klinik bulgular arasındadır. Tanı için kan testleri seri şekilde tekrarlanarak hormonun seyri gözlemlenir.
Tüplerde dış gebelik şüphesi varsa ne tür tetkikler yapılır?
Tüplerde dış gebelik şüphesi varsa öncelikle transvajinal ultrason ile rahim içi ve çevresi kontrol edilir. Bununla birlikte, beta-hCG kan testleri 48 saat aralıklarla düzenli olarak takip edilir. Eğer ultrason görüntüsü net değilse ve hormon seviyeleri riskli sınırlardaysa, doktorlar dış gebeliğin kesin yerini belirlemek ve hastanın genel sağlık durumunu korumak için daha kapsamlı görüntüleme yöntemlerine başvurabilirler.
Dış gebelik geçirdiğimi nasıl anlarım, belirtiler ne zaman başlar?
Dış gebelik belirtileri genellikle adet gecikmesinden sonraki 4 ila 8 hafta içerisinde ortaya çıkmaya başlar. İlk aşamada hafif lekelenme ve kasık ağrısı gibi normal gebelikle karışabilecek şikayetler olsa da, süreç ilerledikçe ağrının şiddeti artar. Gebelik testi pozitif olan ancak ultrasonla rahim içinde bebek izlenemeyen durumlarda, her türlü anormal ağrı veya yoğun kanama birer uyarıcı kabul edilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 85 göst.
21 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Herzamanhaklibiri (2,986 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
0 oy
2 cevap 147 göst.
0 oy
0 cevap 109 göst.
5 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Kadinca_2243150 (29 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,562 soru

24,579,175 cevap

362,351 kullanıcı

...