Çocuklarımın şiddet içeren içeriklerden etkilenmemesi için ne yapabilirim?

+3 oy
799 göst.
önce Diğer kategorisinde (716 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Ben dün olaylardan hatta bir süredir aynı olaylar devam ediyor … çok etkilendim içim çok sıkıntılı ölen çocukları paylaşmışlar … Allah ım rahmet eğlesin Ailelerine sabır versin inşallah çok zor kimse evlat acısıyla sınanmasın bu hayatta 🤲🏻

Öncelikle Lütfen çocuklarınıza lütfen ekran izletmeyin izletiyorsanızda sizin kontrolünüz altında olsun .Ergen çocuklarınızın telefonları varsa sizin gözleminizde kontrol altınızda olsun . Bizim çocuğumuz yapmaz bizim başımıza gelmez demeyin . Saçma sapan sabah programlarını akşam  dizilerini çocukların yanında izlemeyin lütfen . Dün 2 tutuklu çocuk ilk duruşmalarında sözde ayar kesiyor tutuklanırken ikinci duruşmalarında 01 mi ne dizi varmış dizi ondan etkilendik hapishane kötü bir yermiş ailelerimizi arkadaşlarımızı özledik diye ağlıyorlardı . Eğitim ailede başlıyor arkadaşlar herkes takip edebileceği Bakabileceği kadar çocuk doğursun lütfen . Doğurup ekran başına atıp veya sokağa salıp ilgilenemeyecekseniz yapmayın ne bizim başımızı yakın ne de kendinizin . 

17 Cevaplar

+7 oy
önce (12,955 puan) tarafından

ben çok öfkeliyim. 

çocuğuna sahip çıkmayanlara 

onların sorunlarını umursamayanlara

asker, polis olamaz diye psikiyatrik tedaviyi reddedenlere

çocuğun eline telefon, tablet verip neler yaptığına bakmayanlara

benim çocuğum özgür adı altında, çocuğunun yaptığı saygısızlıkları ehehe şeklinde karşılayanlara

öğretmenleri küçük görenlere, disiplini ortadan kaldıranlara, öğretmen renkli giyinmiyor diye onu cimere şikayet eden şımarık veliden hesap sormayana, sonra da bu yozlaşmayı görüp hiçbir önlem almayan devlete çok kızgınım 

önce (12,955 puan) tarafından

işte o zihniyetten böyle çocuklar çıkıyor ama farkında değiller 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ 

önce (364 puan) tarafından

Evlat acısının tarifi yok. Ben o kadar zorluklarla karnımda 9 ay taşıyacam, her türlü sancısını ağrısını çekecem, zorluklarla büyütüp belli Bi yaşa getirecem sonra elin iti gelip evladımı öldürecek. Buna kalp mi dayanır, bu acıyı çeken herkese Allah yardım etsin 

önce (5,722 puan) tarafından
+1

Zorba aileler zorba çocuk yetiştiriyor. Bazen görüyorum burada da kimi veliler en ufak şeye öğretmeni şikayet edeceğim çocuğuma bunu dedi şunu dedi ahkama başlıyorlar(melek be dünyanın en iyi evladı onlarda mağlum) hep karşı taraf suçlu gibi gözlerinde. Ya da kendi çocukları haklı karşı tarafta ki çocuk suçlu. En ufak çocuğuna biri bulaştı mı başlarlar o çocuğu döverim asarım keserim vs. Aileden cokkkkk destek gören zorbalar var. Ne diyeyim Rabbim ıslah etsin evlatlarımızı korusun 

önce (364 puan) tarafından

Amin. En başta dediğin gibi zorba aileler, zorba çocuklar yetiştiriyor. 

önce (1,321 puan) tarafından

image

bakinsana telegram gurupları hala yaziyo birsuru okul yazmislar her sehirden dolu okul ya su telegrami kapatsalar ben kullanmiyorum kullannlardan baktik hersey var resmen okuldaki ölmüş o minik canlari bile sansürsüz bi şekilde gördük okadar cok cocuk ölmüş ki inanamadim heryer kan goluydu resmen haberlerde denilen cegregi bile degil cok asiri var
-Reklam-
0 oy
önce (30,102 puan) tarafından

Ah çok kötü bu son olay mı onu da bilmiyorum ama artık kafam kalbim dayanmıyor 

önce (716 puan) tarafından

Şimdi okullara 2 polis görevlendirmişler ya bakalım 

İş işten geçtikten sonra Şanlıurfa’daki olaydan sonra okullari tatil edip soruştursalardı eğer kimse acı çekmeyecekti 

önce (30,102 puan) tarafından

Gerçekten okulların önüne güvenlik bariyeri lazım okula gelen öğrenci çantasında ne getiriyor görürüz x Ray cihazı vs olması lazım şu an okulda disiplin sorununa neden olan hiç bir şey getirilmez o zaman 

0 oy
önce (31 puan) tarafından

Dünden beri bende çok kötüyüm içimde hep bir sıkıntı var.topluma girmeye korkuyorum artık.

Bende şu an küçük bir şehirdeyim mayıs ta ailemin yanına gidecem diyorum gitmesem mi çok korkuyorum Allah korktuğumuza uğratmasın 

önce (31 puan) tarafından

Aynen benimde bayramdan sonra kardeşimin düğünü var gitmem lazım ama biyandan çok korkuyorum.

0 oy
önce (2,691 puan) tarafından

Bizim evde hiç tv açılmaz .. senelerdir eşim laptop almak istiyor aldırmıyorm , oğlum 14 yaşında tlfnu var ama haftada 1 kere cumartesi alır oda halasının oğlu ile futbol maçı yaparlar biliyorum.. gözüm sürekli üstünde .. 

ama bu benimle sınırlı kalmıyor 

Sınıfındaki herkesin tlfnu var ve sınav sorularını hep yapay zeka ile yapmışlar .. çocuklar artık bağımlı be izletmesem arkadaşı diyorki gel bak tiktokta instagramda ne var .. öğretmenler artık öğrencilere güç yetiremiyor çünkü tv dizileri güç verdi çocukları sigara çok normal artık 

Ben oğlumu kızımı hep tembihlerim kimseden birşey alıp yemeyin dün kzım diyor anne bi teyze kek dağıtıyor sürekli ısrar etti al ye diye almadım. Yemedim yaa bu çocuk servisle gidip geliyor nasıl olursa ellerini kollarını sallayarak okullara girebiliyorlar 

Eşim yurt dışında çikolata getirmişti kızım dört gözle bekliıyor babam arkadaşlarıma çikolata verecek diye sınıfa girdi müsade istedi son ders 

Öğretme müsade verince dağıtmış ama çocuklsrada demişki anneniz müsade ederse yiyin 

Kimse çocuklara öğretmeden izinsiz birşey vermesin 

Oğlumun okulda çocuğun biri yanındaki arkadaşına beyaz leblebi vermiş artık neydi bilmiyorum oğlum arkadaşının eline vurup dökmüş ellerindekini sakın yeme saçmalama diye anneler bir yere kadara öğüt verebiliyor arkadaş seçimiok ama çok önemli

Arkadaş seçimi önemli elbet ama bak kendi ağzınızla söylemişsiniz ben oğlumu bu şekilde yetiştirdiğim için arkadaşınada bu şekilde müdahale etmiş keşke herkes sizin gibi anne baba ortak ilgili ortak kurallı olup bütün çocuklar böyle yetişse herkes sizin çocuğunuz gibi olabilir ilk eğitim her zaman ailede başlar 

0 oy
önce (436 puan) tarafından

Ah o çaresiz annelere nasıl üzüldüm evlatlarını deli gibi aradılar ah ah

hala daha kayıp çocuklar varmış ... 

önce (436 puan) tarafından

Hele ki o öğretmenimiz Allah'ım gecendir ağlıyorum ya o öğretmenin çocuğu yokmuydu...

Evet benimde aklıma geldi o cenazsinde donuk şok içindeki bakışları …

0 oy
önce tarafından

Artık herkes sosyal medya, oyun, ve dijital mecraların köleliğinden kurtulsun. İnstagram lar, diziler, filmler, kısa videolar, yeme içme, giyim vidyoları dahil herkes kim ne yapmış ne modaymış derdinden kurtulsun. Görmüyor muyuz bunların hepsi bir tuzak. Hepsi çürümeye ve tek bir zihniyete hizmet ediyor. Günümüzde yaşanan her sahne amerikan ve yabancı filmlerde gösterildi. İzletip izletip yaşatıyorlar bize bunu. Herkes çocuğuna hayır demeyi, usul ince terbiye vermeyi öğrensin. Bırakın arkadaş ebeveyni. Bırakın otorite kabul ettirmemeyi. Bir eğitimci ve anne olarak yalvarıyorum. Bu cevabı okuyan herkes bu kadın ne anlatmış diye dikkatli bir şekilde okusın. Uyanalım artık şu ölüm uykusundan uyanalaımmmmm

dünya da ki zengin insanların çocuklarının son model telefonları yok aksine daha geri tuşlu telefonları var elon musk bile diyor onlar çocuklarını kölelikten koruyor ama bizi köle etmeye çalılıyorlar kendilerine göre dünya düzeni oluşturmaya çalışıyorlar ve bizim sayemizde başarılı oluyorlar ... bence de herkes uyanmalı artık

0 oy
önce (186,455 puan) tarafından

eşim çok agladi dün ben toparlanamadim bile bizede bi video gonderdiler bakmaz olaydim

önce (3,969 puan) tarafından

Off Allah'ım ya 😭

Merak ettim videoyu atarmısın

önce (186,455 puan) tarafından

sildik inanki

0 oy
önce (1,816 puan) tarafından

O kadar haklısın ki… ne denir 

Bir şey denmiyor işte uyarmaktan başka da anlayan da yok 

0 oy
önce (356 puan) tarafından

Hıc izleyemedim çok üzgünüm . Allah'ım yavrularimizi esirgesin. Sabah 2 kızımda okula gönderdim. Çocuklarımıza sahip çıkalım dogurmakla anne olunmuyor güzel kardeşlerim. Hepimiz cobaniz ve güttüklerimizden sorumluyuz. Ahirette hesaba çekileceğiz. Arkadaş gibi olalım herseyleriyle elimizden geldiğince ilgilenelim. 

Kesinlikle keşke herkes bu bakış açısıyla yaklaşsa 

İşte bizim herseyine dikkat ettiğimiz Gül gibi yetiştirdiğimiz gidiyor. Dikkat etmemiş annelerin çocuğuklariyla aynı yerde. Rabbim muhafaza etsin

Sadece annelere yüklenmek yanlış olur aslında erkek çocuklarının öncelikle baba himayesinde olması gerekiyor baba sevgisi saygısı karşılıklı olması gerekiyor . Çünkü erkek çocukları için baba figürü çok daha güçlü . 

Amin 🤲🏻

Evet tabikide . Anne babaların yazacaktim

0 oy
önce (4,998 puan) tarafından

Ne yapıcaz ne edıcez hıc bılmıyorum aklım beynım durmuş halde :(

Ben de oğlumun büyüdğüne sevinemiyorum artık okul hayalleri kuramıyorum 

önce (4,998 puan) tarafından

Gercekten hayallerimizin hayatımızın içine sıç.p bıraktılar 

0 oy
önce (3,384 puan) tarafından

Bende o 01 olan şeyden düşünüyorum esimin oğlu izliyordu ben onunla oturdum bı baktım racon kesme bıçakla falan kavgalar vardı izleme dedim ama çocuk izeldi babasına ve cevresine o şekilde hareket yapıyordu Allah herkesin yardımcısı olsun 

Bak sana en küçük bir örnek vereyim anneannesi benim oğlumla tom ve jerry açmış izliyor  hani masumca oğlumda bu arada 3 yaşında şu an neyse

Bize vurmaya kaçmaya kovalamaya falan başladı kendini yere atmaya başladı . Oğlum neden yapıyorsun böyle ama falan derken anne hani tom jerry i kovalıyor böyle yapıyor ya sonra böyle düştü dedi . O günden sonra asla izletmedim mesela bende ekran veriyorum oğluma yalan söyleyemem ama şu terapilere başladıktan sonra kısıtlı ve süreli ne izlediğini de takıp ediyorum gerçekten ama gerçekten kaç yaşında olursa olsunlar etkileniyorlar … 

Amin amin 

0 oy
önce (13,001 puan) tarafından

Doğurup salanlara karnı doyuyor diyenlere laf edince linç yiyorduk ha onlar nerde şimdi hadi gelsinler bakalım dün geceden beri uyumadım kızımın okulunda güvenlik var yinede eşim göndermicem diyor haklıda en olmadı okulun kapısında beklicem evet anaokulu ama bu sapkınların ne yapacağı belli değil hemen yanı ortaokul ne olur ne olmaz 

11 12 yaşında ki çocuklar yapıyor bunu şu an 5. Sınıf öğrencileri ölüyor ya şaka gibi anasınıfını bile dinlemez pçler 

0 oy
önce (2,632 puan) tarafından

2015: doğumlu çocukların tabutlarini izliyorum şuan 🥺🥺Rabbim annelerine sabır versin

Bu olaylarin eğitimle tek çocuk çok çocukla alakası yok hanımlar annesi öğretmen babası polis ama çocuk kaybedilmiş bir çocuk ...Yazık babası tipik Ergen hareketleri vardı sadece demiş o tipik Ergen bak kaç can aldi o öğretmenin çocukları ne haldedir şimdi 🥺Rabbim yardımcıları olsun 

Sokaga salmakla her dediğini yapmakla iyi birey yetişmiyor malesef inşallah bidaha yaşanmaz ama sanmam son olsun !

Eğitim yok adalet tok ahla yok yozlaşma çok ….

0 oy
önce (822 puan) tarafından

Söylediklerinin hepsi çok doğru ama bizim insanımız inanki buna da izin vermiyor ben evlenirken evime tv almadım kaynanamlar almış getirmişler bende kurmadım öylece kutuda kaldı sonra geri verdik her arayışında tv yi kur diyordu anne ben izlemiyorum istemiyorum canımda sıkılmıyo dedim oda hıhı çocuk olsun görürüm ben sizi oğlum oldu kayınvalidem oğluma acıyarak bakıyodu yavrum benim hiç tv göremiyeceksin ***** olacaksın diyordu hastaneye gittim geldim oğlumun elinde telefon dedim çocuk böyle ***** olur dünyayı bir tarafa bırakmış gerçekten ***** bakışları vardı bir çok şey var yapmaya çalıştığım ama hep eleştiriliyorum amaan sende çok pimpiriklisin bak istinasız herşeyimi tiye alıyorlar ben yine savaşıyorum herkese de cevabımı veriyorum ama istemiyolar önümüze taş koymaya çalışıyorlar böylede bir kesim var işte

Ayy şu çok bilenler de yok mu …. 

önce (822 puan) tarafından

Çok bilmiş değil boş bilmişlik kendi bildiklerini doğru sanıyorlar

+1

Bak kesinlikle doğru bu lafı tuttum boş bilmişlik 😂 ay sinirden yeminle 

0 oy
önce (7,390 puan) tarafından

Bu olaylardan önce de şimdi de kızımı hangi okula göndereceğim diye kara kara düşünüyorum. Oysa biz küçücük okullarda kürt, roman,yabancı hep birlikte okuduk. Beraber oynadık . Sınıfımızda birimizin başına bir şey geldiğinde yada engelli bir öğrenci geldiğinde hepimiz peşinde pervane olurduk yardım edilecek bir şey var mı diye. Böyle çocuklar büyüyüp nasıl bu kadar kötü,zorba,umursamaz ebeveyn oldular hayret doğrusu.

Bende ilkokulda down sendromlu özel çocuklarla okudum yemin ediyorum valla artık çivi iyice çıktı gitti çatlağı kaldı . Ben de öyle devlet okuluna vermekten çok korkuyorum hayır bir devlet özelde değil artık man yaklar her yerdeler 

0 oy
önce (231 puan) tarafından

Bazı aileler çok bilinçli bu konuda gerçekten  çok iyi  eğitim veriyor çocuklarına ama bazıları doğurup yok yanlış oldu s**p sokağa atıyorlar 

artık o çocuk  ne izlediyse ne gördüyse onu  uyguluyor ailenin Bi haktan haberi yok bugün o caninin babasının ifadesini okudum kanım dondu çocuğu silha çok meraklıymış oda merakı giderilsin diye ona ateş etmeyi öğretmiş. 

12 tane öğrenciyi öldürdü 1 öğretmeni öldürdü sayısını bile bilmediğimiz Bi sürü öğrenci yoğun bakımda  Bi çoğu aile morg kapısında Bi çoğu yoğun bakım kapısında.   Çocuk demeyin cani diyin. İyi eğitim gören çocuk öyle şeylere merak salmaz  peki    iyi eğitim verdiğimiz çocuklarımı kötü eğitilmiş çocuklardan nasıl uzak tutucaz    dünden beri psikolojim bozuldu o küçük yavruları masum melekleri gördüm bunun hesabını kim vericek 

O okuldaki merdivenlerin hepsinden kan vardı 

Daha kimse istifa etmedi  ohal ilan edilmedi masum yavruların cenazeleri ambulansla giderken hastaneye o caninin cenazesi neden zırhlı araçla giti ben öldüğüne inanmıyorum buna inannan varmı gerçekten? 

Öğrencilerin ölü yaralı sayısını sır gibi saklıyorlar kaybolan Bi sürü öğrenci var  sözler kifayetsiz kalıyor malesef   

Evet hala aileler bir umut çocuklarını arıyor çok yazık yani kelimeler kıfayetsiz 

Komsumun gorumcesinin evinin hemen yanindaymis okul çok aşırı ölü varmış telegramdanda gordum icim parcalandi ogrenciler hep üst uste ölmüş heryer kan golu olmus resmen cok kotuydu ve fotograflarda baya ölü cocuk vardi denilen cegreylgi bile degil bence

Bu yüzden telegram kapandı ya merdivenleri görmedi mi hepsinden kanlar akıyordu  hiç yoksa 70 80 öğrenciyi öldürmüş bu cani sağ olarak tan kurtulmuş saklıyorlar 

Bu sabah giriyolardi iyi olmuş ya kapandigi ber pislik orda donuyomus zaten

0 oy

Gercekten haklisiniz tek çocuğum var ona iyi bir egtim verip oyle ikinciyi istiyorum yetebilmek icin bugun oturdugum mahallenin kadinlari cocuklari oyle oyun oynamamarina ragmet telefonu yasakladilar kizim daha 3 yasina yeni giricek okula gitmiyo ama ben bile suan korkuyorum ilerde nasil guvenip okula gondericem bi markete giriyoruz onda bile elini sıkı sıkı tutuyoruz korkudan piskolojimiz bozuldi iyice zaten evde tikali cocuk yetistirmeye çalışıyoruz ben telefon vermiyorum versemde egitici oyun oynayabiliyo sadece YouTube kesinlikle vermiyorum icerigi berbat televizyondanda hep egitici sayilari renkleri hayvanlari ingilizce harfleri nesneleri hep televizyondan ogrendi mesela normal kanal binde bir akşam belki onun haricinde televizyonda hep şömine buzurlu doga deniz gibi vodyolar acik oluyo yada egitici icerikler birde utanmadan hala neden ikinciyi yapmiyosun arkaarkaya birlikte buyurler diye karisan insanlar var bu yüzden yapmiyoruz guvenimiz kalmadi cunki dışarıya tek cocukla ben bile boyle olduysam okula giden cocuklu annelerin piskolojisini tahmin edemiyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocukların dijital içeriklerden etkilenmemesi için ebeveynler neler yapmalı?
Ebeveynler çocuklarının izlediği içerikleri mutlaka denetlemeli ve şiddet içeren dizi veya programların çocukların yanında izlenmesini engellemelidir. Ekran kullanımı sınırlandırılmalı, çocukların izlediği içeriklerin yaş seviyelerine uygunluğu kontrol edilmeli ve dijital platformlar üzerindeki ebeveyn denetim araçları mutlaka aktif edilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocukların şiddet içerikli dizilerden olumsuz etkilenmesi nasıl önlenir?
Çocukların şiddet içeren yapımlardan etkilenmesini önlemek için televizyon ve internet alışkanlıkları aile gözetiminde tutulmalıdır. Özellikle ergenlik dönemindeki çocukların dijital dünyadaki hareketleri izlenmeli, bu tür içeriklerin gerçek hayatla bağdaşmadığı ve zararlı etkileri konusunda çocuklarla düzenli iletişim kurularak bilinçlendirme yapılmalıdır.
Çocuklarda medya okuryazarlığı gelişimi için aileler ne yapabilir?
Medya okuryazarlığı gelişimi için aileler çocuklarına izledikleri içeriklerin kurgu olduğunu anlatmalı ve eleştirel düşünme becerisi kazandırmalıdır. Aile içi iletişim güçlendirilmeli, çocukların ekran karşısında geçirdikleri süre kısıtlanmalı ve televizyon dizilerindeki olumsuz davranış modellerinin çocuğun dünyasına yansımasına engel olunmalıdır.
Ergenlik dönemindeki çocukların telefon kullanımı nasıl kontrol edilmelidir?
Ergenlik dönemindeki çocukların telefon kullanımı, aşırı müdahaleci olmadan ancak düzenli bir gözlem altında tutulmalıdır. Ebeveynler çocukların hangi uygulamaları kullandığını bilmeli, ekran süresi sınırları koymalı ve şüpheli durumlarda içerik kısıtlama yöntemlerini kullanarak çocuklarını sanal dünyanın olumsuz etkilerinden korumalıdır.
Çocukların şiddet içerikli videolara maruz kalması hangi psikolojik riskleri taşır?
Çocukların şiddet içerikli videolara maruz kalması, korku, kaygı, uyku problemleri ve saldırganlık eğilimi gibi ciddi psikolojik riskleri beraberinde getirebilir. Bu tür içerikler çocukların empati yeteneğini zayıflatarak şiddeti normalleştirmelerine neden olabileceğinden, ailelerin ekran denetimi konusunda çok daha hassas ve dikkatli davranmaları gerekmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 693 göst.
23 Aralık 2019 Diğer kategorisinde Sertuğ (383 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,529 soru

24,578,795 cevap

362,337 kullanıcı

...