15 aylık bebeğim emiyor ama neden hala regl olmuyorum?

0 oy
69 göst.
önce Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

15 aylık kızım var ve nerdeyse 14 aydır regl olmuyorum çoçogum emiyor ama geceleri emiyor gündüzleri fazla değil 

2 Cevaplar

0 oy
önce (1,677 puan) tarafından

olabilir 2 yil bile olmayanlar var. demekki prolaktin hormanon baskin  ostrojen hala yukselmemis.

-Reklam-
0 oy
önce (110 puan) tarafından

Bende 16 ay olmadım normal

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

15 aydır emzirmeme rağmen neden hala regl olmuyorum?
Emzirme döneminde salgılanan prolaktin hormonu yumurtlamayı baskıladığı için adet gecikmesi oldukça normaldir. Özellikle gece emzirmeleri prolaktin seviyesini yüksek tutarak vücudun adet döngüsüne girmesini erteleyebilir, bu durum 18 aya kadar fizyolojik olarak kabul edilebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emziren annelerde regl döngüsü ne zaman normale döner?
Emziren annelerin büyük çoğunluğu emzirme sıklığı azaldığında veya ek gıda sürecine geçilip emzirme sayısı düştüğünde adet görmeye başlar. Her kadının vücut yapısı farklı olduğundan bu süreç sütten kesme işlemi tamamlandıktan sonra birkaç hafta içinde veya emzirme devam ederken de gerçekleşebilir.
Gece emzirmek adet olmayı engeller mi?
Evet, özellikle gece emzirmeleri vücuttaki prolaktin hormonunun daha yüksek seviyede kalmasına neden olarak yumurtlamayı daha güçlü bir şekilde baskılayabilir. Gündüz emzirmeleri azalsa bile gece emzirme düzeni hormonların adet döngüsünü tetikleyecek seviyeye inmesini geciktirebilir.
Emzirirken adet görmemek hamilelik belirtisi olabilir mi?
Emzirme döneminde adet görmemek normal kabul edilse de, emzirmeye rağmen yumurtlama gerçekleşebilir ve bu durum gebelik riskini doğurabilir. Eğer adet olmadığınız için endişeleniyorsanız, şüpheleri gidermek adına eczaneden alacağınız bir gebelik testi ile durumu netleştirebilirsiniz.
Ne zaman doktora başvurmalıyım?
Emzirme sürecinde adet görmemek genellikle normal olsa da, eğer kendinizi çok halsiz hissediyorsanız, şiddetli kasık ağrılarınız varsa veya emzirmeyi bıraktıktan sonra 3 ay geçmesine rağmen hala adet görmediyseniz bir kadın hastalıkları uzmanına görünmeniz önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 693 göst.
27 Ekim 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 200919 (651 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 170 göst.
29 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Babysmom (815 puan) tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 202 göst.
10 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Aylin7 (272 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 60 göst.

Kategoriler

1,505,511 soru

24,578,412 cevap

362,320 kullanıcı

...