Bireysel silahlanmayı CİMER'e nasıl şikayet edebilirim?

+2 oy
517 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,633 puan) tarafından

Neler oluyor böyle? Okullarda katliam haberleri ard arda geliyor. Katliam girişimleri, öğretmen aracına saldırı da varmış.

Millet vekili değiliz ki sesimizi duyuralım.

Çok güzel bir Cimer portalımız var lütfen yazalım.

Bireysel silahlanmanın önüne geçilsin lütfen hep beraber cimere yazalım. 

Bu çocuklar silahı evden alıyor. Ebeveynlerinin ekmek alır gıbı aldığı ve evde bulundurduğu silahları alıp artistlik yapıyorlar. Sürü psikolojisi mi, bir grup karanlık güc güdümü mü bu çocuklar bilmıyroum ama özendirilen mafya dizileri yasaklanmalı bunların tesiri var, şiddet içerikli oyunların tesiri var.

12 Cevaplar

0 oy
önce (2,633 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

ben üstüme düşeni yaptım ve cimere görüşümü bildirdim. Bir konuda düzenleme istiyorsak, bir şeylerin değişmesin istiyorsak ses çıkarmalıyız. Sesime destek olur siz de benzer görüşleirnizi iletirseniz insallah gelişme yaşanır 
-Reklam-
+1 oy
önce (2,724 puan) tarafından

Dışarıya bile korkar olduk Allahım sen koru bizleri 🤲😥 

0 oy
önce (516 puan) tarafından

Gerçekten o kadar haklısın ki canım sokağa çıkamaz olduk 

0 oy
önce (1,996 puan) tarafından

Sinir velileri olarak bizde cimere yazmaya karar verdik bakalım 

0 oy
önce (4,814 puan) tarafından

Cimer bilmiyor mu olanları sanki? 

önce (12,991 puan) tarafından
+1

Kınıyor ve Rahmet diliyor hepsinin çocuğu bilmem ne kolejinde Allah aşkına

önce (4,814 puan) tarafından
+1

Tamam bizde kınadık oldu bitti yarında daha büyüğü olur yine kınarız o zaman 

önce (12,991 puan) tarafından

E olan bu zaten döngü değişmiyor

0 oy
önce (8,787 puan) tarafından

Millet vekili olsan ne olacak onlarda zaten meclis de el kadırmak için duruyor başka bir şey yaptıkları yok tiktok mafya filmleri zararlı oyunlar yasaklanmadıkça aileler çocuklarını iyi eğitmediği sürece aman biz yemedik gezmedik çocuğum yaşasin kafasından çıkmadığı sürece düzelmez ünlüler uyuşturucu derdinde fenomenler intihar ediyor eğitim evde başlar 

0 oy
önce (2,621 puan) tarafından

Ciner cumhurbaşkanlığı degilmi iki gündür olanları gormuyorlarmi sanıyorsunuz herkes okula göndermesin öğretmenlerin istediğide bu yönde bir hafta veliler ayaklansin hele ne oluyor görelim öğretmen dediğinde bizim gibi insan herkes zor anında önce kendi canını düşünür ve ben iki gündür ordaki anneleri düşünüyorum gerçekten Allah başa vermesin bidaha gostermesin

0 oy
önce (816 puan) tarafından

Cimere yazalımda bu devletin herkesin attığı adımdan haberi var bunlar nasıl böyle elini kolunu sallaya sallaya silahla sokaklarda gezip okula gelebiliyor hadi birinde oldu diğer okullarda niye önlem alınmadı en azından ihtiyaten okullara ara verilebilirdi 

Bu oyun dizi meselesinde kaç anne baba bas bas bağırdı kimse bişey yapmadı aksine daha korkunçlaeı daha rezilleri piyasaya çıktı çünkü onlarda görüyorlar kimsenin sesi çıkmıyor

0 oy
önce (5,708 puan) tarafından

Keşke cimer'e yazılınca bir şeyler düzelse keşke bilmiyorum geçen gördüm bazıları öğretmenin giyiminden rahatsız olmuş sayısız cimer'e şikayet gelmiş öğretmenin mesai saatleri dışında telefon açmamasından onlarla ilgilenmesinden muzdarip olmuşlar yani sürekli sorunu çocuklarında değil de öğretmenler dağıtıyorlar bu da çok büyük yanlış

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Kendileri moruk olmuş hala 20 korumayla geziyor gencecik fidanalrin körpecik 300,400 çocuklu okullara bı guvenlik yada polis ,yada sivil polis koyamiyorlar 😥 konuşacak çok şey varda neyse 

0 oy
önce (1,975 puan) tarafından

Adana Seyhan ve İstanbul da bı lise adını unuttum  şuan ki hedefleri 23 Nisan'da katliam düşünüyorlar mis dikkat edelim çocuklarınızı salmayin . Ayy o kalabalığı düşünemiyorum şuan böyle biseye kalkışirlarsa çok feci olur

https://www.instagram.com/reel/DXKNe5DjBFH/?igsh=MTY4czQ5bWw4cGFvMw==

Bu da ses kaydı adamın biri uyarı yapıyo 

önce (866 puan) tarafından

Valla bacım bizim bu ülkede hiç kimse birşey yapmaz ne oyunlar silinir ne yasaklar gelir olan çocuklara oluyor valla kafayı yicem yaa nasıl bir hayat bu 

Niye kimse birşey yapmıyor niyeeee kimse önlem almayacak olayın oldugu gün direk herşey yasaklanacakdi , 

Valla çok kotuyuz ya ne diycegimi bilemiyorum 

image

oyunun adı discord diyen de var  hangisi doğru bilmiyom bu oyunlarda talimat veriliyormus

Şuan uyumam gerek çok kötüyüm uyuyamıyorum valla psikolojim bozuldu bacım kahrolasicalar 

önce (866 puan) tarafından

Allah'ım bunlar ne ya gercekden hemen yasaklanmalı neyi bekliyorlar artık 

0 oy
önce (3,381 puan) tarafından

Ne yapmamız gerekiyor bilmiyorum nasıl önune gecilecek nasıl olacak şuan heryerde olabilirler 2 tane evladım okula gidiyor onları nasıl koruyacağız hadi 2 gün gitmesinler diğer günler ne olacak 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bireysel silahlanma şikayeti CİMER'e nasıl iletilir?
Bireysel silahlanma ile ilgili şikayetlerinizi CİMER'in resmi web sitesi olan cimer.gov.tr adresi üzerinden veya e-Devlet kapısı aracılığıyla kolayca iletebilirsiniz. Başvurunuzu yaparken 'İstek ve Öneri' veya 'Şikayet' kategorisini seçerek, yaşadığınız endişeleri ve somut gözlemlerinizi detaylı bir şekilde metin kutusuna yazıp gönderim sağlayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okullarda şiddet olaylarını önlemek için nereye başvurulur?
Okullarda yaşanan şiddet veya güvenlik ihlallerinde öncelikli olarak okul idaresine, ardından İl veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine resmi başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca durumun aciliyetine göre 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden emniyet birimlerini bilgilendirebilir ve CİMER üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet kaydı oluşturabilirsiniz.
Silahlanma karşıtı toplumsal farkındalık nasıl oluşturulur?
Bireysel silahlanmaya karşı farkındalık oluşturmak için yerel sivil toplum kuruluşlarına katılabilir, sosyal medya üzerinden bilinçlendirme kampanyaları yürütebilir ve yetkili mercilere toplu dilekçeler sunabilirsiniz. Özellikle aile içi silah güvenliği konusunda ebeveynleri bilgilendirmek ve ruhsatsız silahlanmanın tehlikelerine dikkat çekmek toplumsal huzur için büyük önem taşımaktadır.
Çocukların şiddet içerikli yayınlardan etkilenmesi nasıl engellenir?
Çocukların şiddet içerikli mafya dizileri ve oyunlardan etkilenmesini engellemek için RTÜK'e içerik şikayetinde bulunabilir ve evdeki medya tüketimini ebeveyn denetim araçlarıyla sınırlandırabilirsiniz. Uzmanlar, çocukların izlediği içeriklerin yaş seviyelerine uygunluğunu kontrol etmenin ve onlarla şiddetin gerçek hayattaki sonuçları üzerine konuşmanın, sanal dünyanın etkilerini azaltmada en etkili yöntem olduğunu belirtmektedir.
CİMER şikayetleri gerçekten değerlendirmeye alınıyor mu?
CİMER üzerinden yapılan her başvuru, ilgili kurumun denetim birimleri tarafından yasal süresi içerisinde incelenmek zorundadır. Yapılan başvurular kayıt altına alınarak ilgili bakanlık veya kuruma sevk edilir ve süreç sonucunda başvuru sahibine mutlaka yazılı veya dijital ortamda geri bildirim sağlanarak talebin akıbeti hakkında bilgi verilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 1,141 göst.
7 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 426 göst.
5 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Nur_Ay (918 puan) tarafından soruldu
+4 oy
31 cevap 1,414 göst.
11 Ekim 2025 Diğer kategorisinde ASENA40 (28,686 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 716 göst.