Okullara saldırı haberlerinden sonra çocuğumu göndermeli miyim?

0 oy
585 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,162 puan) tarafından

Yaa bugün bazı okullar tatil edildi bizimki tatil olmadı ortaokula saldırı olmuş sbaahtan beri siren sesleri geliyor oğlum okulda gönderdiğime çok pişmanım şuan ne oluyor bu ülkeye yaa çocuklarımızı okula bile güvenle gönderemiyoruz 😢😢😢

15 Cevaplar

+7 oy
önce (7,709 puan) tarafından

Birbirlerini cesaretlendirdiler çünkü!

Eğitim sistemi çökmüş ülkenin ahlakı da çökmeye başladı kimse farkında değil. Ne bir önlem var ne de bir çözüm. 

önce (1,996 puan) tarafından

Sanki ülkede başka şeyler olacakta gündem değiştiriliyor gibi geldi bana bile bile yapılıyor gibi 

önce (5,162 puan) tarafından

Aklıma o da geldi aslında. Birde acaba yine mavi balina gibi bir oyun çıktı da çocuklar onun etkisi ile mi yapıyorlar diye düşündüm.

Baba polis anne öğretmen. Bugün bir yerde yazmıştım annelik babalık duygusu bahşedilmemiş insanlar anne baba olamaz diye. Sanki burada da böyle bir şey var. 9 can kaybı ve 8i çocuk yazık günah ya 

önce (4,976 puan) tarafından

9 degıl ustu kapatılıyor daha fazla hemde ınsanın aklı almıyor rakamı gorunce 

İki öğretmen var vefat eden biri bizim tanıdığımız 

-Reklam-
+4 oy
önce (3,733 puan) tarafından

İşin siyasete küfür hakarete dönmeyeceğini bilsem öyle şeyler yazarım ki insan canı bu kadar mı ucuz bu kadar mı değersiz bir evlat kolay mı yetişiyor da canına kast ediliyor ne biçim is ne biçim devlet ne biçim toplum ne biçim düzen bu insanlar paronoyak oldu artık çocukları konusunda

Gerçekten bugün o okula yarın başka okula insan korkuyor aklım oğlumda o okulda değil ama korkuyorum yinede sinirim bozuldu 

Diyelim ki anne babalar kafayı sıyırmış çocugumda melek masum çocugum diye bu manyak ebeveynleri denetlemesi gereken sistem nerde var mı yok denetlense her ebeveyne ağır ceza gelse çocuklari ellerinden alınsa eminim bu tarz olayların önü alınabilir herşey ebeveyn emrine amade durumda çocugun üstün yararı kimsenin umrunda değil gaz vermek gibi olmasın şuan belki sırası değil ama okullarda yaralanan ölen yavrularımızın aileleri devlete tek tek dava açsa kazanırlar pek umutlu değilim ama belki sistem o zaman düzelir gerçi evlat gitmiş can gitmiş o mu akıllarına gelir yüreği yaralı ailelerin 

Çok doğru söylüyorsun yaptırım yok maalesef iki gün yatar çıkarız kafasında bunu yapanlar. 

sosyal medya, fenomenler, Tv dizileri ve birçok oyun denetlenmesi gerekmektedir ama maalesef yok. Mavi balina oyunu yüzünden birçok çocuk öldü bir iki gündeme geldi sonra yine kayboldu. Saldırganları aileleri, tecavüzcülerin, tacizcilerin ve uyuşturucu satıcıların ailelerine yaptırım yapacaksın bak o zaman millet nasıl sahip çıkar çocuğuna. Toplum olarak da çok yozlaştık bunun da sebebi çok. Yani nereden tutulursa orası elimizde kalıyor paramparça olduk da gören yok diyeceğim ama artık gözümüze gözümüze sokuluyor. 

Yaptırım olmadıktan sonra ah vah etmekten başka elden birşey gelmiyor

+2 oy
önce (1,875 puan) tarafından

bak aslında mesele bu eksiğimiz genel olarak bundan dolayı ne evde eğitim kaldı ne de okullarda eğitim örfi ve dini manada... 

image

Müslümanlar Müslümanlığını bile unuttu sistem mi kaldı. Kaç kişi kaldı su ülkede gerçekten İslam'a göre hareket eden 

+1 oy
önce (27,637 puan) tarafından

Yaa senin cocugun o okuldami okuyor canim.ay allah korusun can kaybi da var kalbim aciyoe artik bu haberlerden 

Yok şükür o okulda değil ama korkuyor yine insan 

+1 oy
önce (1,829 puan) tarafından

Her gün biraz daha bu ülkede yaşamaktan nefret ediyorum 

Bende 

+1 oy
önce (3,107 puan) tarafından

image

Masum bebekler çocuklar büyüyene kadar canavar dönüştü 

Sınır çizmeyi bilmeyen anne babalar yüzünden başka anne babaların canı yandı.

+1 oy
önce (7 puan) tarafından

Şeriat gelmeden bu ülke düzelmez Rabb'im yardım etsin çok çok zor bir durum ya Rabb'im çocuklarımızı korusun böyle sorumsuz ailelere de yardım etsin o kadar silahın o çocukta ne işi var anlamıyorum ya şeriat gelmesi içim dua edin

önce (7 puan) tarafından

Senin neren Müslüman acaba laikliği savunuyorsun Allah'ın hükümleriyle hükmetmetenler kafirlerin ta kendisidir şuan ki okul sistemi küfür okul sistemidir

Allah ın ayetini kötüye kullandıkları için bu ülke bu hale geldi zaten. 

Sen benim Müslümanlığımı yargılamazsın. Allah a şirk koşuyorsun haşa Allah mısın da beni görüp beni yargılıyorsun. Zaten gerginim sinirimi sana boşaltmayayım..

önce (420 puan) tarafından
+1

Şeriat gelmesi için dua mı edelim. 😂 valla sizde ayrı bir hayal alemindesiniz. Nasıl inanırsınız bi adamın gerçekten adil olacağına. Hiç gözünüz de mi görmez şeriat ile yönetilen ülkeleri. 

önce (420 puan) tarafından
+1

Ay alttaki yorumları şimdi okudum. Bre laikliğin kelime anlamını bile bilmeyen cahil 😂😂 elinde telefon ne işin var internet gibi pis bir yerde. Çabuk bırakıyorsun elinden telefonu kendine bi tane kuma arıyorsun. 

0 oy
önce (816 puan) tarafından

Ya bu nasıl iş okuladamı gönderemeyeceğiz çocuklarımızı Allah korusun oğlunun okulundamı oldu olay

Oğlumun okulu değil şükür ama insan korkuyor gidip alamıyorum da çocuğu servisle gidiyor Allah tan eşim birilerini aradi alacaklar okuldan.

önce (816 puan) tarafından

Rabbim korusun

Aminn aldırdım şimdi okuldan çok şükür 

0 oy
önce (2,621 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Önümüzdeki hafta kimse çocuğunu okula göndermesin bence aklım çıkıyor bişey olcak diye bide ölen varmış Allahım sen yardımcıları ol Allahım sen yardımcıları ol 🥺

4 kişi ölmüş 🥺

1 öğretmen 3 ogrenci

Göndermeyi düşünmüyorum Allah ım yaşatmasın olacak olduktan sonra her yerde olur da işte insan yine de korkuyor.

0 oy
önce (1,192 puan) tarafından

Rabbim evlatlarımızı korusun neler oluyor artık gençlik nereye doğru gidiyor anlamıyorum

İnan elim ayağım titriyor duyduğumdan beri

0 oy
önce (298 puan) tarafından

Allah'ım esirgesin 4 ölü 20 den fazla yaralı var ne oluyor bu ülkeye yarabbim Aklımıza mukayyet ol söylenecek çok söz varda neysee

Öğretmenlerden biri tanıdık ağırmış kadının durumu Allah ım sen koru yardım et çok kötüyüm duydugumdan beri

Ben böyle sistemin varya artık ne çocuklarımızin ne bizim hiçbir can guvenligimiz yok

Yok maalesef. Çok şükür benim çocuğum eve sağ salim geldi ama ya çocuğu eve gelemeyen anneler, annesi babası eve gelemeyen çocuklar ne olacak. 

Allah'ım cümlemizin yardımcısı olsun :(

Aminn 🤲 🤲 

0 oy
önce (8,007 puan) tarafından

cocuklarinizi okula gondermeyin

Göndermeyi düşünmüyorum bugünde pişman oldum 😢

0 oy
önce (1,446 puan) tarafından

Bu nasil biseydir acaba okula karsi olanlarin oyunumu nedir bu nasl gindercez simdi okula

İnan hiç bilmiyorum nasıl göndereceğim çocuğumu okula. Elim ayağım titriyor duyduğumdan beri 

0 oy
önce (12,991 puan) tarafından

Benim kızım daha anaokulu sınıfında alelen zorba bir çocuk var kızım oynamıyor diye sıkıntı veriyordu öğretmenle konuştum çözüm olmadı ailesine söyledim kadının tepkisi aynen şu ahahahha ay ne var canııımmm oynasın oda en son çocuğu uyardım uslandı en azından benim kızıma bulaşmıyor çocuğun önü alınmazsa sonu belli yan sınıfta bir çocuk arkadaşının gözüne kalem sokmuş mesela velhasıl kendini eğitememiş insanlar edepsiz ahlaksız saygısız olanlar üremeye devam ettikçe bu işin sonu gelmez e ceza zaten hak getire 

İnan titriyorum duyduğumdan beri insanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar bilmiyorum. Bizde aman çocuğum kimseye vurma aman çocuğum incitme diye büyütüyoruz. Allah nasıl bilirse öyle yapsın 

O gibileri yuzunden bu haldeyız ztn 

Tanıdık öğretmen vefat etmiş 

önce (12,991 puan) tarafından

Off ya Rabbim ailesine sabır versin rahmetiyle muamele etsin mideme ağrı girdi vallahi 

Aminn 🤲 

0 oy

Ülke b.ktan olmaya başladı en guvenli yer en guvensız yer oldu cok guel halt yıyoruz kafayı yiyecem 

Ülkenin iyice boku çıktı gerçekten gidip bir köye dağa yerleşicem en sonunda kimse olmasın çocuklar da okumasın anasını satayım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Okullarda güvenlik zafiyeti durumunda veliler ne yapmalı?
Okullarda güvenlik endişesi yaşandığında velilerin öncelikle okul yönetimi ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ile iletişime geçerek resmi bilgi alması gerekir. Okul giriş-çıkış saatlerinde alınan güvenlik önlemlerini sorgulamak ve gerekirse bireysel güvenlik taleplerini okul aile birliği toplantılarında dile getirmek en sağlıklı yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun okul güvenliğinden endişe ediyorsam nereye başvurmalıyım?
Okul güvenliğinden endişe duyan veliler, durumu okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirmeli ve ardından bölgedeki ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vererek güvenlik artırımı talep etmelidir. Ayrıca okul çevresindeki polis devriye hizmetleri için emniyet birimlerine başvurarak bölgedeki güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasını isteyebilirsiniz.
Okulda olağanüstü bir durum olduğunda veliler hangi kanalları takip etmeli?
Okulda yaşanabilecek olağanüstü durumlarda resmi açıklamalar için öncelikle Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulun resmi sosyal medya hesapları takip edilmelidir. Kulaktan dolma bilgilere itibar etmemek ve resmi olmayan haber kaynaklarından gelen kışkırtıcı içerikleri paylaşmamak, çocukların güvenliği ve toplum huzuru açısından büyük önem taşır.
Okullarda güvenlik önlemleri nasıl denetlenir?
Okullardaki güvenlik önlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde okul yönetimleri ve kolluk kuvvetleri iş birliğiyle denetlenir. Bu kapsamda okullarda kamera sistemleri, giriş kartı uygulamaları ve okul polisi görevlendirmesi gibi temel güvenlik mekanizmaları standart olarak uygulanmaktadır.
Çocuğumu okul güvenliği konusunda nasıl bilgilendirmeliyim?
Çocuğunuzu okul güvenliği konusunda bilgilendirirken korkutucu bir dil kullanmak yerine, okul içerisindeki ve çevresindeki şüpheli durumlarda kime haber vermesi gerektiğini öğretmelisiniz. Okul rehberlik servisiyle iş birliği yaparak, çocuğunuzun kendini güvende hissetmesini sağlayacak sakinleştirici bir iletişim diliyle süreç yönetilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 395 göst.
26 Şubat 2026 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (12,918 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 104 göst.
20 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde YiğitAli'm (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 501 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde bayzaaa (80 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 820 göst.
6 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde bbsradrkk (1,655 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,426 soru

24,577,045 cevap