Bebeğime rota aşısının tüm dozlarını aynı anda yaptırdım

0 oy
89 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,616 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Rota asısı yaptırdım kızıma hepsını verdı saglık ocağında kı guclu bı ası dedı hepsini damlattı  bı sorun olur mu kı tek şişeyi yanı

5 Cevaplar

0 oy
önce (12,938 puan) tarafından

1 şişeni hepsini kastediyorsun sanırım, doğru doz o zaten

önce (3,616 puan) tarafından

Evet cnm tam anlatamadım galiba bı siseyi verdı yani

önce (12,938 puan) tarafından

tamam o tek doz. tek seferde içiliyor. 2.dozu da 2 ay sonra olur

-Reklam-
0 oy
önce (5,969 puan) tarafından

Nasıl tüm dozunu aynı anda yaptirdin 2 doz zaten  2-4 veya 3-5 de yaptiriyorsun  küçük birşeyin içinde bir miktar dökülme payı oluyor %10 kadar geri kalanı yutması bekleniyor 

Cnm bir.şişe nin hepsını verdı guclu bı ası dedı oyuzden bı sorayım dedım 

önce (5,969 puan) tarafından

Bir zarari yokta böyle aklında şüphe kalan durumlarda o an sormalisin hemsireye vs 

0 oy
önce (8,569 puan) tarafından

2 doz şeklinde verildi bu ay olduysa diğeri birdahiki ay

Şöyle cnm Bı siseyı komple verdı guclu bi.ası dedı oyuzden sormak istedım

önce (8,569 puan) tarafından

Tam hatırlamıyorum ama ağzına 2 3 dama damlatiliyor şişeyi bitirdimi farkemtedim gic doktoru

0 oy
önce (8,787 puan) tarafından

Hepsi damlatılır zaten iki doz şeklinde oluyor 

0 oy
önce (5,161 puan) tarafından

Birşey olmaz canım hepsinin damlatılması.gerekiyor zaten. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde rota aşısı dozları tek seferde yapılabilir mi?
Rota virüsü aşıları, kullanılan aşının marka ve içeriğine göre belirlenmiş belirli doz programlarına sahiptir. Genellikle 2 veya 3 doz şeklinde uygulanan bu aşıların tüm dozlarının tek bir ziyarette aynı anda yapılması tıbben önerilen bir uygulama değildir. Aşı takvimi, bağışıklığın kademeli olarak güçlenmesi ve yan etki riskinin yönetilmesi amacıyla belirli aralıklarla planlanmıştır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Rota aşısı tüm dozları aynı anda yapılırsa ne olur?
Rota aşısı dozlarının aynı anda tek seferde verilmesi, aşının beklenen koruyuculuk etkisini sağlamayabilir ve doz aşımı nedeniyle sindirim sisteminde beklenmedik reaksiyonlara yol açabilir. Aşı dozları, bebeğin bağışıklık sisteminin antikor üretme sürecine uygun olarak belirli haftalık aralıklarla yapılmalıdır. Eğer yanlış bir uygulama yapıldığını düşünüyorsanız vakit kaybetmeden bir çocuk doktoruna danışmalısınız.
Bebeklerde rota aşısı doz aralıkları ne kadar olmalıdır?
Rota virüsü aşılarının dozları arasında genellikle en az 4 hafta süre bırakılması gerekmektedir. Bu süre, bebeğin bağışıklık sisteminin aşıya yanıt vermesi ve bir sonraki doza hazır hale gelmesi için kritiktir. Aşı şemasının tamamlanması için belirtilen bu zaman dilimlerine uymak, bebeğinizin rota virüsüne karşı maksimum düzeyde korunmasını sağlar.
Rota aşısı sonrası bebeklerde görülen yan etkiler nelerdir?
Rota aşısı uygulamasından sonra bebeklerde en sık görülen yan etkiler hafif ateş, huzursuzluk, iştahsızlık, kusma veya geçici ishaldir. Bu belirtiler genellikle 1-3 gün içerisinde kendiliğinden geçer. Ancak çok şiddetli kusma, yüksek ateş veya dışkıda kan gibi ciddi belirtiler gözlemlenirse, aşı uygulaması yapan sağlık birimiyle acilen iletişime geçilmesi veya bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir.
Rota aşısı dozlarını kaçırırsam ne yapmalıyım?
Rota aşısı dozlarından birini zamanında yaptıramadıysanız, ilk fırsatta çocuk doktorunuzla görüşerek aşı takvimini güncelletmelisiniz. Rota virüsü aşılarının belirli bir yaş sınırı (genellikle 8 ay) vardır ve bu yaşa kadar dozların tamamlanması hedeflenir. Geç kalınan durumlarda doktorunuz bebeğinizin yaşına uygun olarak güvenli bir yakalama programı oluşturacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 250 göst.
0 oy
4 cevap 263 göst.
6 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yenianne_tugce (1,759 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 568 göst.
0 oy
4 cevap 346 göst.
26 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde yigitinannesi0 (1,300 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,404 soru

24,576,788 cevap

362,224 kullanıcı

...