Kayınvalidemin uzaktan laf sokması karşısında ne yapmalıyım?

0 oy
223 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (11 puan) tarafından

Dün cok sinir oldum yurtdisinda kaliyorum esimin ailesi türkiyede kisa süre önce babannesi öldü esimin 1 ay oldu kaynanamlar kücük bi yemek yapcakmis ondan bahsetti ve ogluna dediki gelincede sende yaparsin yemek falan diye esimde bakariz hele dedi gecistirdi yeni eve tasindik bayaga bi daraldik bu sene ben dedem öldügünde durumumuz cok iyiydi hersene gittigimde biseyler yaptiriyordum esimin anneside esim ona bakariz diye gecistirince kizdi dediki tam acilmadan onlara yaptin bunada yapcan beni söylettirme gibi bos gereksiz bi konusma yapti bende duydum görüntülü konusunca neden güzel bisekilde söylemek varken benim yaptigimla iddaalasiyor anlamiyorum bende esime dedim annenin gereksiz konusmadina biraz müdahale et diye

6 Cevaplar

+2 oy
önce (12,948 puan) tarafından

yahu ne biçim üslup bu🤦🏼‍♀️ böyle şeyler gönülden gelerek yapılır, zorla olmaz. kaldı ki evladın hayır dememiş bakarız demiş. ne kadar terbiyesizlik, ben olsam inadıma yaptırmam, bu kadar da kinciyim

-Reklam-
0 oy
önce (321 puan) tarafından

Ya çok yüz buluyordur eşinden. Yada patavatsız biridir Esin kırmamak için gecistirmistir. En iyi sen tanırsın eşinide kayinvalidenide.

0 oy
önce (3,019 puan) tarafından

Yani birisi bir hayır yapacaksa başkasının demesine gerek yok diye düşünüyorum. Her zaman şartlar durum aynı olmayabilir. Eşin kestirip atmadığı için o lafı demeyi hak görüyor kendinde.

0 oy
önce (5,713 puan) tarafından

Çok ayıp etmiş

0 oy
önce (393 puan) tarafından

eşinin tarafina yaotuysan ailen tarafina yaoacaksin bunu yapma sebebi bidaha senin tarafina hic birsey yapmamalari

0 oy
önce (7,385 puan) tarafından

Çünkü kaynana eşini duygusal olarak oğlu olarak değil kocası olarak görüyor. Seni de kuması. Buna duygusal ensest deniyor. Kaynana gelin çatışmaları hep bu yüzden oluyor. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidemin laf sokmalarına karşı eşimle nasıl konuşmalıyım?
Kayınvalidenizin incitici sözlerine karşı eşinizle konuşurken suçlayıcı bir dil yerine kendi hislerinize odaklanın. Ona annesinin sözlerinin sizi nasıl üzdüğünü ve sınırlarınızı koruma ihtiyacınızı örneklerle anlatın. Eşinizle ortak bir tutum belirlemek, dışarıdan gelen müdahalelere karşı ilişkinizi güçlendirecek en etkili adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin ailesiyle yaşadığım sınır sorunlarını nasıl aşabilirim?
Sınır sorunlarını aşmak için öncelikle eşinizle baş başa kalarak aile içi dinamiklerinizde nelerin kabul edilebilir olduğunu netleştirin. Maddi veya manevi beklentiler konusunda çift olarak ortak bir duruş sergilemeniz, aile üyelerinin sınırlarınızı daha kolay kabul etmesini sağlar. Gerekirse bu konuları sakin bir anınızda eşinizle detaylıca değerlendirin.
Kayınvalidenin maddi beklentileri karşısında nasıl bir tavır almalıyım?
Maddi beklentiler veya kıyaslamalar karşısında en doğru yaklaşım, bu konuların kişisel değil ailevi bir bütçe meselesi olduğunu vurgulamaktır. Eşinize, kendi bütçenizin ve önceliklerinizin başkalarının beklentilerinden bağımsız olduğunu sakin bir dille ifade edin. Tartışmaya girmek yerine, sınırlarınızı koruyan net ve nazik bir duruş sergilemek, gereksiz gerginlikleri azaltacaktır.
Kayınvalidemin uzaktan laf sokması durumunda ne yapmalıyım?
Uzaktan gelen laf sokmalar karşısında en iyi tepki, bu olumsuzluğu kişiselleştirmemek ve konuyu eşinizle paylaşarak onun müdahale etmesini beklemektir. Sizin doğrudan cevap vermeniz durumu tırmandırabilir; bu yüzden durumu eşinize aktarıp annesiyle kendi sınırlarını çizmesini talep etmeniz daha yapıcı bir yöntemdir.
Eşim ailevi konularda annesine müdahale etmiyorsa ne yapabilirim?
Eşiniz müdahale etmekte zorlanıyorsa, onunla 'biz' dilini kullanarak konuşmayı deneyin ve bu durumun evliliğiniz üzerindeki olumsuz etkilerini somut örneklerle gösterin. Eşinizin ailesiyle olan iletişimine dair beklentilerinizi net bir şekilde paylaşın. Çözüm ararken çatışmadan kaçınan ama kararlı bir duruş sergilemek, eşinizin sizin yanınızda durmasını kolaylaştıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 761 göst.
30 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayasa (1,312 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,132 göst.
6 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde Irmakbskrt (255 puan) tarafından soruldu
+2 oy
12 cevap 529 göst.
4 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Yalan.4545 (755 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 374 göst.
17 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,108 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,477 soru

24,577,729 cevap

362,284 kullanıcı

...