İlk defa diyete başlıyorum, nasıl bir yol izlemeliyim?

0 oy
247 göst.
Diğer kategorisinde (88 puan) tarafından

İlk defa diyette başlıyacam neler yapmalıyım bana bıraz tüyo verır mısınız? 

1 cevap

0 oy
(2,906 puan) tarafından

Maşaalah site komple diyette 😝 bende yapıyorum 

Sabah genelde yumurta çeşitleri bazen tam bugday ekmegi ile tost yanında klasik kahvaltılıklar daha sonra açlık hissedersem ara öğün oda kefir sarı leblebi çiğ kuruyemiş elma vs tarzında akşam çeşitlendiriyorum salata tarzları, normal yeşillik salatası üstüne tavuk, kırmızı et, balık, köfte  bazı günler ıspanak yemegi, pırasa vs öyle öyle hazırlıyorum ben kendime  7den sonra yemem çok acıkırsam karabugday patlagı yerim çok iyi oluyor. Tabi bol bol su unutulmaz arada ödem attırıcı çaylar yaparım, ben böyle yaptıgım sürece ayda 7,8 kilo veririm  he birde leslie yaparım 30 dk 

(88 puan) tarafından

Kaç dakika olanını yapıyorsunuz

(6,671 puan) tarafından

Günlük 30 dk 5000 adim olani ve cardio olani yap aya çalışıyorum her gün pazar günleri yapmiyorlar oyle yani 

(6,671 puan) tarafından

Ay bende bayrama 90 olsam yeter suan tam 100 🫣

(6,671 puan) tarafından

42 gün varmış bence şu an başlayın en az 5-10 kilo arası veririz hadi motive olalim birbirimize 😊

(2,906 puan) tarafından

Bende şuan 97 yim sıkı devam edersem 90 altına inerim 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İlk defa diyete başlayanlar için en doğru başlangıç adımları nelerdir?
İlk defa diyete başlarken en önemli adım, kendinize çok katı kurallar koymak yerine yaşam tarzınıza uygun sürdürülebilir bir beslenme planı oluşturmaktır. Öncelikle günlük su tüketiminizi 2-2,5 litre seviyesine çıkarmalı, işlenmiş şeker ve paketli gıdaları beslenmenizden kademeli olarak azaltmalısınız. Porsiyon kontrolü sağlamak için yemeklerinizi daha küçük tabaklarda tüketmek ve öğün atlamadan düzenli beslenmek, metabolizmanızın hızını korumak adına kritik bir başlangıçtır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diyete ilk başladığımda porsiyon kontrolünü nasıl yapabilirim?
Porsiyon kontrolü sağlamanın en etkili yolu, tabağınızın yarısını sebzelerle, dörtte birini protein kaynaklarıyla, kalan dörtte birini ise tam tahıllarla doldurmaktır. Yemekleri yavaş çiğnemek, tokluk sinyallerinin beyninize ulaşması için yaklaşık 20 dakika geçmesini beklemek oldukça önemlidir. Ayrıca yemekten önce bir büyük bardak su içmek, ani açlık krizlerini önleyerek porsiyonlarınızı doğal yollarla küçültmenize yardımcı olacaktır.
İlk diyet sürecinde motivasyon kaybı yaşamamak için ne yapmalıyım?
Motivasyon kaybı yaşamamak için tartıdaki rakamlara aşırı odaklanmak yerine, vücudunuzdaki değişimleri ve enerji seviyenizdeki artışı gözlemlemeye çalışın. Kendinize haftalık ulaşılabilir küçük hedefler belirlemek, büyük bir diyet listesine sadık kalmaya çalışmaktan daha sürdürülebilirdir. Diyeti bir ceza süreci olarak değil, daha sağlıklı bir yaşama geçiş dönemi olarak görmek, psikolojik olarak diyetten kopmanızı engelleyen en temel unsurdur.
Diyet yaparken acıktığımda hangi sağlıklı atıştırmalıkları seçmeliyim?
Diyette ani acıkmalar yaşandığında kan şekerini dengede tutan, lif oranı yüksek ve protein içeren atıştırmalıklara yönelmek en doğru tercihtir. Bir avuç çiğ badem veya fındık, yanında bir porsiyon mevsim meyvesi veya bir kase yoğurt, uzun süre tok kalmanızı sağlayan ideal seçeneklerdir. Şekerli bisküviler veya yüksek kalorili hamur işleri yerine bu tür doğal seçenekleri tercih etmek, günlük toplam kalori alımınızı kontrol altında tutmanızı kolaylaştırır.
Sağlıklı beslenmeye alışmak için günlük hareket miktarını nasıl artırırım?
Günlük hareket miktarını artırmak için spor salonuna gitmek yerine, gün içine yayılmış küçük aktivitelerle başlamak en sürdürülebilir yöntemdir. Günde 30 dakikalık tempolu bir yürüyüş yapmak, asansör yerine merdiven kullanmak veya evde 15 dakikalık hafif egzersizler uygulamak metabolizmanızı destekleyecektir. Önemli olan yoğun spor yapmak değil, hareketi günlük rutininizin ayrılmaz bir parçası haline getirerek sürekliliği sağlamaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 230 göst.
+1 oy
2 cevap 345 göst.
0 oy
5 cevap 512 göst.

Kategoriler

1,514,376 soru

24,695,956 cevap

368,639 kullanıcı

...