Yarın okullar tatil mi, bu mesajlar neden geliyor?

0 oy
815 göst.
önce Diğer kategorisinde (880 puan) tarafından

Selamün aleyküm kızlar oğlum 1. Sınıf öğretmeni msj atmış sayın Velim güvenlik açısından lütfen çocuklarınızı yarın okula yollamayın diye korkmaya başladım sadece bizim öğretmen değil başka öğretmenlerde yok Şanlıurfa da Bir öğrenci müdürü vuracakmış müdür olmayınca da okulu taramış içim ürperdi Rabb'im evlatlarımızı korusun biz kime neye güvenecez şaştım kaldım sizin orda da tatil mi okullar yarın için 

11 Cevaplar

0 oy
önce (7,923 puan) tarafından

bu sadece Urfa için geçerli cnm

önce (965 puan) tarafından

Hayır bursada da tatil tüm illerde 

sendika üyesi olan öğretmenler gitmeye bilir okula  ama olmayanlar mecbur gidecek okula

önce (12,909 puan) tarafından

e tabi, onlar gitmezse soruşma açılır onlar hakkında 

yani eşim gidecek  okula 

önce (395 puan) tarafından

Urfadayim böyle bir mesaj almadim

-Reklam-
0 oy
önce (8,435 puan) tarafından

Simdi gruba yazdı öğretmen kızım yarım gün anaokuluna gidiyor onlarda iş birakma eylemi yapacaklarmis o yüzden tatil dedi

önce (880 puan) tarafından

Ben de önce öğretmenimiz hasta felan sandım sonra açıklama yazmış hepsi eylem yapacak demek 

0 oy
önce (12,977 puan) tarafından

Burda değil galiba yazan olmadı 

Olsa öğretmen yazardı bence bize de yazalı çok olmadı aslında 

0 oy
önce (224 puan) tarafından

image

bize atılan mesaj İstanbul 

Rabb'im evlatlarımızı korusun inşallah 🤲 

0 oy

bazı sendikalar eylem kararı aldı canım, o sendikaya bağlı öğretmenler protesto edecekler saldırıyı 

işte kimsenin girmemesi lazım, okul ya savaşlarda bile şerefli insanlar okullara dokunamazlar. 

işte eskiden yapmışlar 80 dönemi, olayları bastırmak için. sesi çıkanı korkutmuşlar, pıstırmışlar. 

tamam bazen abartmışlar ama okulda böyle şeyler olmamalı. canımızı emanet ediyoruz oraya

önce (1,442 puan) tarafından

Evet kesinlikle tedbirler artirilmali vala boyle devam ederse ben cocuklari disardan okuturum.faha iui en azindan

önce (64,658 puan) tarafından

hersey eskide.kaldi korku saygi hicbirsey kalmadi

önce şu silahları toplayacak devlet, bireysel silahlanmanın önüne geçecek. 

yav ben düz insanım, benim elimde niye silah olsun, ne işime yarayacak dağa çıkıp keklik avlayacağım sanki🤦🏼‍♀️

adliyeye nasıl aranarak giriyorsun, okula hastaneye de öyle gireceksin. kıçı kırık avmlerde bile detektör var ya

trafik cezalarını nasıl artırdılar, herkes tıpış tıpış uyuyor kurallara artık. caydırıcı cezalar olacak

cezalar yetersiz oldugu icin herkes kafasina göre takılıyor ne yazikki

0 oy

bizim ogretmen eyleme gidiyor gecen seferde gittigi icin yoktu yarinda yok. her okuldan iki ogretmen secmislerdi gecen sefer simdi nasil bilmiyorum yollama sen

0 oy
önce (5,937 puan) tarafından

Bizim ogretmenimiz sendikaya uye olmadığımdan derse katilmak zorundayim yazmış 

0 oy
önce (682 puan) tarafından

Bana mesaj gelmedi sakarya tatil mi?

0 oy
önce (30,064 puan) tarafından

Okul tatil değil ama sendikalar eylem kararı aldı. Ben sendikalı değilim gideceğim ama bir kısmı yok okulda 

0 oy
önce (6,628 puan) tarafından

Takiplestigim bütün öğretmenlerim paylaşmış bütün ilde okullar tatil diye ama bilmiyorum 

0 oy
önce (395 puan) tarafından

Urfadayim öğretmenler böyle bir mesaj atmadi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Okullarda güvenlik gerekçesiyle tatil kararı nasıl alınır?
Okullarda güvenlik gerekçesiyle tatil kararı, il valilikleri veya ilçe kaymakamlıkları tarafından alınan resmi bir karardır. Eğitim kurumlarında oluşabilecek herhangi bir güvenlik riski durumunda, bu makamlar resmi açıklama yaparak eğitimin bir süreliğine durdurulmasına karar verirler. Velilerin sadece okul idaresinden gelen duyuruları değil, valiliğin resmi web sitesi veya sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan duyuruları takip etmesi gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Öğretmenler tarafından gönderilen resmi olmayan tatil uyarıları ne anlama gelir?
Öğretmenlerin velilere ilettiği özel mesajlar genellikle tavsiye niteliğindedir ancak resmi bir tatil kararı sayılmaz. Resmi tatil duyurusu yapılmadığı sürece okulların açık olması beklenir. Eğer bir öğretmenin kişisel bir endişesi varsa, bu durum okul yönetimi ile teyit edilmeli ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi kanalları üzerinden yapılan bilgilendirmeler esas alınmalıdır.
Okul güvenliği ile ilgili bir tehdit durumunda nereye başvurulmalıdır?
Okul güvenliği ile ilgili ciddi bir tehdit veya şüphe durumunda, konu doğrudan okul yönetimi ile paylaşılmalı ve aynı zamanda 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden kolluk kuvvetlerine bildirilmelidir. Eğitim ortamının güvenliğinin sağlanması mülki amirlerin sorumluluğundadır; bu nedenle şüpheli durumlar en hızlı şekilde resmi makamlara iletilerek gerekli önlemlerin alınması talep edilmelidir.
Veliler okul güvenliği konusunda hangi kaynakları takip etmelidir?
Veliler okul güvenliği ile ilgili bilgileri öncelikle valiliklerin resmi internet siteleri ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin duyuru sayfalarından takip etmelidir. Haber sitelerindeki doğrulanmamış içeriklere itibar edilmemeli, okul yönetimiyle birebir iletişim kurularak güncel durum hakkında en doğru ve resmi bilgiye ulaşılmalıdır.
Okulların güvenlik gerekçesiyle açılmaması durumunda süreç nasıl işler?
Okulların güvenlik nedeniyle açılmaması durumu gerçekleştiğinde, bu süreç valilik tarafından resmi bir duyuru ile tüm halka ilan edilir. Bu süre zarfında öğrencilerin eğitim haklarının korunması adına telafi programları veya uzaktan eğitim seçenekleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgeleri doğrultusunda planlanır ve velilere iletilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 542 göst.
29 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 296 göst.
6 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Karagoz2525 (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 97 göst.
5 saat önce Diğer kategorisinde Eemineninanesi (338 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 158 göst.