Dikiş alındıktan 25 gün sonra kanamam var, ne yapmalıyım?

0 oy
409 göst.
önce Diğer kategorisinde (776 puan) tarafından

Kzlar 8 gün önce dikiş alındı hala böyle yani 25 gün olucak nerdeyse ama bu hala iyilsemise benzemiyor az önce ilk kez yıkadım azcik su değdi hemen kan çıktı çok korkuyorum enfeksiyon kapmiati zaten ama tekrar  mı gideyim doktora yada hangi doktora az önce bir haber gördüm kızın parmağı enfeksiyon kapmisti ameliyat yapmışlar sizce parmağım nasıl görünüyor korkmalı miyim nasıl iyilestrcem ben bunu

image

13 Cevaplar

0 oy
önce (14,164 puan) tarafından

Enfeksiyon var sanki bilemedim 

önce (776 puan) tarafından

Acaba kim anlar  hangi doktora gtsem

-Reklam-
0 oy
önce (3,140 puan) tarafından

Offf çok geçmiş olsun canım ne oldu böyle çok kötü olmuş 

Kesildi canm  kavonoz kapağını bıçakla hafif kaldrayim dedim bıçak büyüktü elime geldi dikiş atıldı perişan oldum 15 gün dikişli kalmıştım hala ağrıyor iyilesmiyor :(

0 oy
önce (5,179 puan) tarafından

Enfeksiyon var hala.krem filan kullanıyormusun.kalıp sabunla yıka tertemiz batikon yap.birde annem hep yaralar için kırık iğne der böyle cam tüpün içinde ufak boyda.kırmızı sıvı o hızlı iyileştirir onu kullandınmı hiç

Yok canm hastanede diktiler iğneyle uyusturdular falan ama ne verdiler bilmiyorum evde sadece merhem verdiker

Batikon hep yapıyorum suya sokmuyordum ilk kez yıkadım sabunla

Parmağın ya ağır iyileşiyor yada iyileşmeyi durdurmuş.şimdiye kavuşması lazımdı.genel crrah bölümüne gittinmi sonra.parmağın ğtıyordu en son enfeksiyon olduğu belli şişde duruyor Allah korusun enfeksiyon ihmale gelmez.benim sezeryan yerim çok az açılmıştı enfeksiyondan ölüyordum neredeyse 

.mutlaka gitmesilin tekrardan

Dikis alinicakkn gttim baktı dedi GT açtır 2 gün kapalı kalsın suyansokma sonra bişey olmaz diye sadece bu kadar yani genel cerrah gormustu 15 günlükken ama mesela diksii alan kişi bu niye boyle iltihap kapmış demişti ya inozamnsannberi var iltihap merhem de suruyorum

Genel cerraha tekrar git canım.bekleme daha fazla

0 oy
önce (2,052 puan) tarafından

Benimee Boyle Bir kesigim olmustu Ben deriyi  almistim kalanini  da aldim yapismasina izin vermedim sonra 1 hafta kesintisiz pansuman ardindan 3 gunde bi yaptim oyle oyle azalttim kep kapali kaldi iyice yaara kabugu tutunca acmistim kesinlikle sen dr a danismadan yapma bana birsey olmadi diye Sana da olmayacak diye birsey yok Ben hic dikis attirmamistim atarsak eger yamukluk olur hafif cokuk  durur parmagin demislerdi cunku 

Benim kanamam çok tu ve çok derindi o deri havaya kalkmıştı komple

0 oy
önce (1,814 puan) tarafından

Ben korkmaya başladım parmağınızdan artık bu parmak mor kara gibi kimse ciddiye almıyor mu sağlığınızı? Kronik bi hastalığınız var mı diyabet gibi ?

Yok hastaligim oyle. 15.gunde genel cerrah baktı açtır dikişi dedi sadece 2 gün kapalı kalsın suya sokma dedi bu kadar bende dediğini yaptım başkada bişey demedi doktir

0 oy
önce (699 puan) tarafından

Kuzum ciddiye bölümü ve ya genel cerrahiye yine görün.

Parmak ucu olduğu için iyileşmesi geç olur demsti doktor ama herşey yolunda mı min değilm bide enfeksiyon hastalıkları var acaba oraya mı alsam randevu

önce (699 puan) tarafından

Oda olur canım ihmal etme sakın 

Bakayım canm sagol

0 oy
önce (2,644 puan) tarafından

Sarı akinti ve kötü koku varsa enfeksiyon olabilir yoksada korkma islandigi için iyileşmesi gecikiyor

Akıntı daha önce vardı sonra gttigimfe iyilesmis dwnsiti doktor ama şimdi kaç defadır kanıyor yara tam kapanmarigi için mi 

0 oy
önce (5,908 puan) tarafından

Geçmiş olsun acilde bakabilirler

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Benim kardeşimin parmağı böyle olmustu ama onunkisi ucundan kopmuştu kemikten az yukarıda 3 defa ameliyat oldu enfeksiyon kaptı aynı seninkisi gibi duruyordu kullandığın merhem felan var mı bitane merhem kullandı antibiyotik sarı kutulu ismini bulabilirsem sana atayım ondan al kullan onun sayesinde düzeldi yazan doktorda plastik cerrahi uzmanı yazmıştı 

Furacin yazdılar yoktu furaderm kullanıyorum bide teremycin var evde benmkide o yer komple havaya kalkmisti

0 oy

image

bundan istersen eczacıya sorabilirsin araştırabilirsiniz yani deri merhemi

Sağol canm bakayimbendekiyle benzer mi

Ama tavsiye ederim gerçekten çok güzel bir krem kardeşimin parmağı seninkisinden daha kötüydü ameliyat bile oldu fabrikada makinanın arasında kalmıştı koptu 

Vallah çok zor rabbim yaşatmasın benim esiminde tendonlari koptu aynı zamanda kriklarinbike vardı 3 ay perişan oldu hem alçı hem kesik sonrada fizik tedavi gördü falan çok zordu o süreç benmki küçük ama doktor uç olduğu için zor iyileşir dedi

Anlıyorum sizi çok geçmiş olsun rabbim bidaha yaşatmasın beterinden korusun inşaallah

0 oy
önce (2,723 puan) tarafından

Canım benim niye geçmiyor hala normalmiki bu durum hala içim gidiyor ya eline 🥺🥺 

0 oy
önce (8,569 puan) tarafından

Bunu acil doktora götür sende şeker olmasın iyileşiyor yatan daha kötüye giduyor

0 oy
önce (567 puan) tarafından

Sen kendine iyi bakmiyormusin. Elimle iş mi yapiyorsun?. Kötü enfeksiyon kapmış. Biraz kangoron yağı süt entibiyotiklimkrem sür başka doktora git. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dikiş alındıktan 25 gün sonra yara yerinden kanama olması normal mi?
Dikiş alımından 25 gün sonra dikiş hattında kanama olması normal bir durum değildir ve mutlaka tıbbi değerlendirme gerektirir. Yara bölgesinde bu kadar süre geçmesine rağmen devam eden kanama, içeride bir enfeksiyon odağı, doku iyileşme bozukluğu veya yabancı cisim reaksiyonuna işaret edebilir. Yarayı yıkarken kanama olması, epitelizasyonun tamamlanmadığını ve dokunun hala açık olduğunu gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ameliyatlı bölgede enfeksiyon belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır?
Ameliyatlı bölgede enfeksiyon varlığı; yara yerinde kızarıklık, artan ağrı, ısı artışı, kötü kokulu akıntı veya sarı-yeşil renkli iltihap ile kendini gösterir. Yara dudaklarının birleşmemesi veya dikişlerin alındığı noktada dokunun sürekli nemli ve açık kalması, enfeksiyonun derinleştiğini gösteren önemli bulgulardır. Bu belirtileri fark ettiğinizde evde pansuman yapmaya çalışmak yerine derhal bir uzmana başvurmalısınız.
Yara yeri enfeksiyonu için hangi doktora gidilmeli?
Yara yeri enfeksiyonu ve dikiş sorunları için ameliyatı gerçekleştiren cerrahi branşa veya en yakın genel cerrahi polikliniğine başvurulmalıdır. Eğer cerrahi bir müdahale sonrası süreçte komplikasyon yaşanıyorsa, ameliyatın yapıldığı hastanenin acil servisi veya polikliniği en doğru adres olacaktır. Genel cerrahlar, yaranın durumunu değerlendirip gerekirse yara kültürü alarak uygun antibiyotik veya pansuman tedavisini düzenleyecektir.
Enfeksiyon kapmış yara nasıl iyileştirilir ve ne yapılmalı?
Enfeksiyon kapmış bir yara evde kendi başına müdahale edilerek değil, mutlaka hekim kontrolünde iyileştirilmelidir. Hekiminiz enfeksiyonun derinliğini anlamak için yara kültürü alabilir veya antibiyotik tedavisi başlayabilir. Bu süreçte yara bölgesini kuru tutmak, temizliğine dikkat etmek ve doktorun önermediği hiçbir solüsyonu veya kremi yara üzerine uygulamamak iyileşme hızını artırmak için kritik öneme sahiptir.
Dikişli bölge suyla temas ettiğinde neden kanar?
Dikişli bölgenin suyla teması sonrası kanama olması, yaranın alt dokularının hala açık olduğunu ve bütünlüğünün sağlanamadığını gösterir. Su, yara içindeki dokuyu yumuşatarak dikiş hattının zorlanmasına ve kanamasına neden olabilir. Enfeksiyon varsa su ile temas, bakterilerin daha derine yayılmasına ve doku kaybına yol açabileceği için pansuman yenilenene kadar bölgeyi ıslatmamak ve steril tutmak gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 698 göst.
11 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Meleklerim3 (285 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 3,311 göst.
5 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Papatya1308 (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,159 göst.
15 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Hafsaa (822 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 2,173 göst.
12 Ekim 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde samatya450 (15 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,404 soru

24,576,788 cevap

362,224 kullanıcı

...