7 aydır evden hiç çıkamıyorum, bu bunalımdan nasıl kurtulurum?

0 oy
257 göst.
önce Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından

Yedı aydır kaynanam dışında bır yere gitmiyorum iyice evde usandım bunaldım. Evde evde artık kafayı yiyeceğim artık. kaynanamlara gıdınce iyice bunalıyorum zorla gıdıyorum. Dısarı çık gez bır sınema git dersenız  elimde beş kuruş yok. Bahceye çıkayım yağmurlu hep çocuklarla olmuyor. Annemlerle küsler benle ne yapacak bilmiyorum artık kafayı yemek uzereyım. 

7 Cevaplar

0 oy
önce (183 puan) tarafından

Kış yavaş yavaş geçiyor. Dışarı çıkar çocukları . Para olmasada parka gidin yürüyüş yap. Temiz hava aldıkça duygu durumun değişir. Allah yardımcın olsun güzel kardesim

önce (18 puan) tarafından

Bilmiyorum hıc ıyı değilim normal mı

Neden iyi değilsin mesela 

Sankı herşey  üstüme geliyormuş gıbı hissediyorum

İnan bak herkes böyle dönemlerden geçer sadece sana oluyor sanma . Bı kalk kendine gel. İbadetlerine dikkat et. Sen Allah'a yaklaştıkça manevi rahatlık gelir ve herşey yoluna girer. Rabbim gönlüne ferahlık versin kardesim 

önce (27,634 puan) tarafından

Canım benim neden kendine ev hapsi yasatiyorsun. Ben 5 gün en fazla diyorum cikmasam basliyor benim depresyonlar. Ev insani cok boguyor . Kendine bu kötülüğü yapma. Bir yere misafir falan gitmek zorunda degilsin park avm kafe 

-Reklam-
0 oy
önce (5,683 puan) tarafından

Bir kurs vs yok mu evinin yakınında ben de öyle benim de çocuklarım 3 tane ve hepsini yaş aralıkları yakın o yüzden dışarı çıktığımda çok zor oluyor ama geçen bahçeye çıktık çamur olmasına rağmen iyice kirlendiler eve geldik arada çıkartmak lazım çocukları yoksa evde biz de bunalıyoruz onlar da

Yok valla

0 oy
önce (1,650 puan) tarafından

kim küs annenlerle? 

e bes kurus para niye  yok nasil yasiyorsunuz geciniyorsunuzki

Evin ihtiyacı dısında para bırakmıyor

önce (1,650 puan) tarafından

e karsi komsuya birakmayacakki para evin ahalisinin ihtiyaci evin ihtiyaci sonucta. 

0 oy
önce (5,961 puan) tarafından

Market pazar AVM Park vs yokmu çık bi hava al öyle öyle duzelirsin insan 1 hafta evde kalınca ruh hâli değişiyor 

Varda para vermıyor evın ihtiyacı nı alıyor tamam

önce (5,961 puan) tarafından

100-200 lirada mi vermiyor 

Çok nadır

0 oy
önce (385 puan) tarafından

kiz ben marketen saglik icagindan hic biyere gitmem gitmek istiyorum cocuklara bi yere gudimiyor bide kismek yok zaten 

Evde sıkılmıhod mususnuz

önce (385 puan) tarafından

tabikide sıkılıyorum ama cocuklarla nereye gidebilrim bebek arabam olsa parka falan giderim de oda olmayicna bebegimi birakamam buyukler ister oarki falanda aslında cocuklar olmasa ben evden çıkmak istemem evcil insanim ama 6 ay evde durmam okadar ama  canim kiz yokmu cevren arkadasin falan 

Yok malesef

0 oy
önce (8,323 puan) tarafından

Niye para bırakmıyor eşin . Yine bir cimri koca modelimi

Kendine harcayıp karısına kalmayan kişilerdenmi

Kendıne degıl aıleısne harcayan

0 oy
önce (4,968 puan) tarafından

Aklını kullansana bacı evin ıhtıyacı ıcın para bırakıyor ya sende o paradan az ayır kendıne oyle oyle bırıktır yanında o vermezse sende oyle yap sonra hava guzel olunca evde açma kek bırseyler yap guzel bır parka gıt sen oturur cay ıcer cocugunda oynar brnım full yaz boyle gecıyor evde afakanlar basıyor beni beraber boyama bıle yapıyoruz parkta sen imkanı doguracaksın erkeklere bakarsan boyle devam edersin 

Bende bundan sonra öyle yapayım

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

7 aydır evden hiç çıkamıyorum, bu bunalımdan kurtulmak için ne yapabilirim?
Evde uzun süre kapalı kalmak sosyal izolasyon kaynaklı yoğun bir bunalıma yol açabilir. İlk adım olarak ev içindeki günlük rutininizi küçük adımlarla değiştirerek öz bakımınıza zaman ayırın. Eğer dışarı çıkmak için bütçeniz yoksa, mahalle parkları, kütüphaneler veya ücretsiz halk eğitim merkezleri gibi sosyalleşebileceğiniz ücretsiz alanları keşfederek yalnızlık hissini azaltabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Maddi imkanım yokken evde bunalmaktan nasıl kurtulurum?
Maddi imkan gerektirmeyen aktivitelerle zihninizi meşgul etmek, kapalı kalma hissini hafifletmek için etkili bir yöntemdir. Evde çocuklarla yapılabilecek ücretsiz oyunlar geliştirmek, internet üzerinden ücretsiz online kurslara katılmak veya evde fiziksel hareketliliği artıracak egzersizler yapmak enerjinizi yükseltmenize yardımcı olur. Önemli olan, günün belirli bir saatini kendinize ayırarak zihinsel odak noktanızı evden dış dünyaya çevirmektir.
Sürekli evde çocuklarla vakit geçirip hiç dışarı çıkmamak neden psikolojimi bozar?
Sürekli ev ortamında kalmak ve sosyal çevreden yoksun yaşamak, bireyin 'sosyal izolasyon' yaşamasına neden olur ve bu durum zamanla kaygı bozukluğu ile depresif ruh hallerini tetikler. İnsanın temel ihtiyaçlarından biri olan aidiyet ve dış dünyayla bağlantı kurma isteği karşılanmadığında, beyin stres seviyesini yükseltir. Haftada en az birkaç kez olsa bile çocuklarla kısa yürüyüşler yapmak veya destek alabileceğiniz sosyal gruplara dahil olmak zihinsel sağlığınızı korumak için kritiktir.
Ailevi sorunlar yüzünden evde sıkışmış hissettiğimde ne yapmalıyım?
Aile üyeleriyle yaşanan küslükler veya zorunlu sosyal ziyaretler, evdeki stres yükünü ciddi oranda artırır. Bu durumda önceliğiniz kendi sınırlarınızı belirlemek ve sizi ruhsal olarak yoran ortamlardan mesafenizi korumaktır. Eğer çevrenizde destek alabileceğiniz kimse yoksa, ücretsiz psikolojik destek hatlarını arayabilir veya dijital ortamda sizinle benzer durumları yaşayan insanların olduğu forum topluluklarına katılarak duygularınızı paylaşabilirsiniz.
Evden çıkamayan bir anne için en iyi moral motivasyon yöntemleri nelerdir?
Evden çıkamayan anneler için en etkili moral yöntemi, gün içerisinde kendine ait 15-20 dakikalık bir 'kişisel alan' yaratmaktır. Çocuklar uyuduğunda veya sakinleştiğinde kendi hobilerinize zaman ayırmak, kitap okumak ya da sadece sessizce dinlenmek zihinsel yorgunluğu azaltır. Ayrıca, dış dünyadan tamamen kopmamak adına her gün en az 10 dakika pencere kenarında güneş ışığı alarak ve temiz hava soluyarak iç mekanın yarattığı klostrofobik etkiden uzaklaşabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 252 göst.
17 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hasretim0160 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 717 göst.
29 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Eda00 (738 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 179 göst.
24 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde Fato11 (83 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,353 soru