Doğuma 25 gün kala kimseden yardım isteyememem normal mi?

0 oy
182 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,672 puan) tarafından

Doğumuma ortalama 25 gün kaldı. Son buzluğa hazırlık yaptım, evimi topluyorum bir yandan. Bugün şunu farkettim ki ben kimseden bana şunu yapar mısın diyemiyorum. Hayatım boyunca hastalandıysam tek başıma gittim hastanelere. Kızım doğdu 1 gün bile kimseden yoruldum diyip yardım isteyemedim. Hamile kaldım tekrardan ama kendi kardeşlerimi bile arayıp hadi bugün gelin şunu yapalım diyemiyorum. Çünkü bana göre bazı şeyleri insanların kendisinin düşünüp yapması gerekiyor. Bugün kardeşim hamile kalsa o bana söylemeden, ben sana şunları yapıcam sen hazırlama derim. Bugün de bunu düşünüp dertlendim. Sizler kolay yardım istebiliyor musunuz?

11 Cevaplar

+1 oy
önce (30,084 puan) tarafından

Eşim hariç hiç kimseye bunu yap demen diyemem yapabilirsem yaparım yapamadığım kalır kimseden de beklemem minnet etmeyi sevmiyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (12,939 puan) tarafından

bu yapı meselesi, ben de istemem bana şunu yap bunu yap diye

insanların düşünmesini beklerim ama böyle bekleyerek daha çoook bekleriz. 

kimine demen gerekiyor yap diye yapar, kiminin de aklına gelmez işte. 

önce (4,672 puan) tarafından

Ama normal zamanda belki söylemek lazım da hamilelik öyle değil bence. Birine kalkıp bana şunu yapar mısın diye ben soramam asla

önce (12,939 puan) tarafından

ben de soramam ama aslında sormak lazım. çünkü bazen cidden eğer sen dile getirmiyorsan insnalar senin yardıma ihtiyacın yok zannedebiliyor

Bence insanlar yardıma ihtiyacın olduğunu biliyor ama nasılsa söylemiyor diye işine geliyor 

0 oy
önce (188 puan) tarafından

Ben gurbeteyim eminim ailem yakınımda olsa benm elimi sıcak sudan soğuk suya koymazlardı  

Annem çok üzülüyor sana elim yetişmiyor diyo oturduğum şehirde hep eşimin akrabaları var yiğenleri var ama onlarda hiç gelmiyor bile geçen hafta hastaneye yatışım yapıldı kimsem yoktu gece çok acıktım doktorum izin vermedi kantine gitmeme  sağolasın Bi tane hemşire bana poğaça süt verdi orda anladım gurbetin zorluğunu anem çok üzüldü Bi kız kardeşim var oda eşi izin vermedi gelsin yanıma oğlum da bensiz yemek yiyemiyordu o kadar zordu ki sonra eşimin yiğenime demişti.  Haberim olsa gelirdim ama haberi vardı  çünkü eşim söylemişti  Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin  inşallah  bu 2. Gebeliğim çok zor geçiyor bide riskli  ama biri de çıkıp demedi sana 1 tas yemek getirelim ben 3 4 ay kendi evimde yemek yemedim sağolasın eşim bana yapmadı ama canım ne isterse dışardan sipariş verdi bnm için o kadar büyük bir nimeti ki eşimin desteği  Allah onu başımdan eksik etmesin inşallah :) 

Ben ailemle aynı şehirdeyim de ne oluyor sanki. İki tarafta şunu yapalım demedi. Zaten her şeyi kendim yaptım, kimsenin demesinede gerek yok artık ama insan düşünüyor işte

Kendilerinin düşünmesi lazımdı her şeyi kendi başına yaptığın için şimdi demişlerdir hamileliği kolay geçiyor o yüzden kimseden yardım almadılar

Kız en kolay hamilelik bile zor bunu doğum yapmış herkes bilir. Birde 3.5 yaşında bir kızım var. Herkesin işine geliyor. 

Öyle ama geçen eşimin yiğeni yakınına baş sağlığına gitim bana dediki helal olsun sana kimseden yardım istemedin kendi yemeğini kendin yaptın bilmiyor ki benim başım yerden kalkamıyordu tuvaleten çıkamıyordum ayakta bile zor duruyordum.  Onlar bni güçlü sandı ama ne çektiğimi bir ben bilirim Bi Allah bilir Allah yardımcımız olsun inşallah 

0 oy
önce (361 puan) tarafından

Nazımın geçtiği biri varsa söylerim, arkamdan dedikodumu yapmayacak kişiden tek yardım istersem isterim. Yoksa gelip Bi yardım edip de 0 tane dedikodumu yapacak kişi benden uzak Allah a yakın olsun 😅 

0 oy
önce (5,162 puan) tarafından

Bende kolay kolay isteyemem sanırım annem dışında kimseden. Olduğu kadar kendi işimi kendim yapıyorum. Olmayana da yapacak birşey yok. Kendimi yormamaya çalışıyorum. Çünkü annem ve halam yıllarca kendini öldürdü ev işi su bu diye. Sonunda olan kendilerine oldu. 

0 oy
önce (7,383 puan) tarafından

Ben de kimseden hiç yardım istemedim istemem de ama şunu anladım ki ağlamayana meme yok.

Ama dediğim gibi de kimseye minnet etmem kimseninde benden beklentisi yok o yüzden çünkü bende yapmam

0 oy
önce (816 puan) tarafından

Ben de öyleydim ama şimdi bişeye ihtiyacım oldunu samimiyetle yapacak olanlardan istiyorum varsa öyle biri iste inanki senin düşündüğün gibi olmaz hem de kendinede iyilik edersin

Yaa zaten benim iki ablam bir kız kardeşim var uzakta olmama rağmen herşeyime koşarlar hele en büyük ablam cidden canını istesem verir yani arabası var kendimi çok kötü hissettiğim zaman gelir yanıma oğlum çok küçükken evi toplayamıyordum ağlamıştım uyuyamıyorum işyapamıyorum çok yoruldum diye aradan biraz zaman geçti baktım kapı çalıyor ablam gelmiş geldi evimi topladı beni de bir güzel uyuttu oğluma baktı gitti kız kardeşim bir aylık evliyken taşınmama geldi yardım etti diğer ablam doğumda gelip yanımda kaldı evimi temizleyip buzluğumu doldurup gitti okadar çok şükrediyorumki iyiki varlar en büyük servetlerim Rabbim herkese böyle abla akrana arkadaş nasib etsin 

0 oy
önce (278 puan) tarafından

Kimseden yardım istemedim . Çok şükür her isimide kendim hallettim. Kendi teklif eden olursa kabul et. Etmezlersede boşver. İnsan böyle zamanlarda kimseden birşey görmeyince ayakları daha sağlam basiyor

0 oy
önce (701 puan) tarafından

Bana sadece eşim ve oğlum yardım ediyor ben istemeden 

0 oy
önce (661 puan) tarafından

Bence bu geçmişten gelen bir travma olabilir her şeyi kendin halletme duyusu 

Olabilir çünkü kendimi bildim bileli her şeyi kendim hallediyorum. 18 yaşından sonra hiç adam akıllı ailemle doktora bile gittiğimi hatırlamam. 

0 oy
önce (254 puan) tarafından

Sen de benim gibisin aynı ben de öyleyim kimseye söyleyemem şunu bana yap bunu bana yap diye asla söylemem bilmiyorum gururum izin vermiyor galiba önemli olan karşı tarafın düşünüp de hani teklif etmesi yapması karşı taraf düşünür de söylerse ben sana bunu yapacağım derse ben de tamam derim ama söylemezse hiçbir şekilde ben de teklif etmem

Bende bu fikirdeyim. Çevremdekiler en azından bir şey lazım mı diye sorabilirdi. Bunu sana yaptım demek lazım diye düşünüyorum 

önce (254 puan) tarafından

Evet aynen bugünün yarınıda var sende kimseye koşma sana koşana koş koşmayana asla koşma

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte kimseden yardım isteyememek normal bir durum mu?
Hamilelik döneminde kimseden yardım isteyememek, genellikle yüksek sorumluluk bilinci veya mükemmeliyetçi kişilik yapısından kaynaklanan psikolojik bir süreçtir. Doğumunuza 25 gün kala bu hissi yoğun yaşamanız, kendi sınırlarınızı koruma çabası ve beklentilerinizin karşılanmaması endişesiyle tetiklenebilir. Ancak bu durumun normal olması, destek almanızın gerekliliğini ortadan kaldırmaz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğuma az kala yardım isteme konusunda neden zorlanıyorum?
Yardım isteme konusundaki zorlanmanız, genellikle karşı tarafın sizin beklentilerinizi kendiliğinden fark etmesini bekleme alışkanlığından kaynaklanır. İnsanların sizin gibi düşünmesini beklemek, kendi ihtiyaçlarınızı ötelemenize yol açar. Bu tutum, özellikle fiziksel yorgunluğun arttığı son haftalarda hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı üzerinde gereksiz bir baskı oluşturabilir.
İnsanların yardım etmesini beklemek yerine nasıl talep edebilirim?
İnsanlardan yardım talep etmek için doğrudan ve net bir dil kullanmak en etkili yöntemdir. Bir şeylerin kendiliğinden yapılmasını beklemek yerine, kardeşim veya yakın çevrenizle 'Şu an dinlenmeye ihtiyacım var, bana bu konuda yardımcı olabilir misin?' diyerek iletişime geçin. İnsanların sizin ihtiyacınız olan yardımı tahmin etmesini beklemek yerine beklentilerinizi dile getirmek, ilişkilerdeki stresi azaltır.
Hamilelikte yardım istememek bebeğe veya anneye zarar verir mi?
Hamileliğin son 25 gününde fiziksel olarak dinlenmek ve enerjiyi tasarruflu kullanmak doğum süreci için kritiktir. Sürekli her işi tek başına yapmaya çalışmak, aşırı yorgunluk ve stres seviyesinin artmasına neden olabilir. Vücudunuzun sinyallerini dinleyerek yardım talep etmeniz, hem doğum sonrasına daha zinde girmenizi sağlar hem de çevrenizdeki sevdiklerinizle paylaşım alanları yaratır.
Yardım isteyemeyen anneler için çözüm önerileri nelerdir?
Yardım isteyemeyen anneler, küçük adımlarla iş paylaşımına başlamalıdır. Örneğin, ev temizliği veya yemek hazırlığı gibi bir görevi bir yakınınızdan açıkça isteyerek sürece başlayın. Yardım istemenin bir zayıflık değil, ihtiyaç yönetimi olduğunu kabul etmek önemlidir. İletişim kurarak beklentilerinizi netleştirmek, sizin üzerinizdeki yükü hafifletirken yakınlarınızın da kendilerini faydalı hissetmesini sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 964 göst.
22 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,733 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 531 göst.
23 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 2,503 göst.
0 oy
3 cevap 304 göst.
13 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Karakiz1515 (33 puan) tarafından soruldu