Hiçbir şey yolunda gitmiyor, ne yapmalıyım?

0 oy
336 göst.
önce Diğer kategorisinde (93 puan) tarafından

Napıcam bilmiyorum bana dua eder misiniz kızlar

İstemeden birlik oturuyorum rahatsız oluyorum

Eş olcak varlık babamda babam diyo dün onun için kapıyı benim yüzüme kapattı soğudum ondan 

İş arıyorum çocuğa kaynana bakmıyo 

Zaten işte bulamadım 

Bari haftanın 7 günü kursa gideyim kafam dağılsın 

İşlerim yolunda gitmiyo artık en sonunda ağlamaya başladım

Hamile kalmak istiyorum ondanda umudum yok

Oturdum çocuk gibi ağlıyorum 

12 Cevaplar

+6 oy
önce (26,630 puan) tarafından

E bacım kocana güvenin yok. Huzursuz bir ortam. Çocuk doğurmak çok mantıklı gelmedi bu durumda. 

önce (12,945 puan) tarafından

bu durumda yapılacak en son şey bile değil çocuk yapmak 

önce (26,630 puan) tarafından

Arkadaşın önceki postlarını inceledim. Çaresi zannediyor bence kendini. Asıl çaresizliği küçük bebeğiyle huzursuzluk yaşadığı zaman hissedecrk allah korusun. Çünkü sana muhtaç bir bebek varken en az birkaç sene çalışamayacak. Gitmek istese bile gidemeyecek  mecbur sineye çekecek. Sen bu adamı iyi değerlendir. Çocuğu sonra düşün bence. 

önce (12,945 puan) tarafından
+1

çocuk ister istemez ayak bağı. canımız ciğerimz çocuklarımız ama çocuk yokken ne sorumluluğumuz vardı sanki. şimdi attığımız her adımı çocuklarımıza göre atmak zorundayız. tuvalete bile gidemiyoruz yeri geliyor. eşin dört dörtlük olsun, yaşam standartın üst seviyede olsun yine de çocuk bakmak, zor. dönem dönem hepimizin isyan ettiği anlar olmuştur. bi de böyle sorunlar varken başka bir çocuk dünyaya getirmek önce kendine eziyet, sonra hem doğacak çocuğa hem de ilk çocuğa eziyet. mutsuz bir anne ile büyümek zorunda olacak çocuklar.

kendine uğraş olsun diye istiyor büyük ihtimalle ama çocuk ömür boyu taşıyacağın bir uğraş. 

kafanı dağıtacak uğraş resim, müzik, dikiş, örgü, spor gibi bir şey olur, sıkılınca bırakırsın 

-Reklam-
+4 oy
önce (30,087 puan) tarafından

Soğuduğun kocadan çocuk yapmak mı ? Eşim istese bile ayrı evi şart koşarım. İki çocukla birlik oturulmaz diye. 

+1 oy
önce (17,378 puan) tarafından

2. Çocuk düşüncesini ilerlet bence 

Birinciye bakmıyor diyorsun ikinci olunca hiç bakmazlar çalışma ihtimalin 0 a düşer 

+1 oy
önce (792 puan) tarafından

Bol bol dua et bence tek çaresi bu Allah merhametini esirgemesin inşallah herşey gönlünce olsun 

önce (93 puan) tarafından

Allah senden razı olsun canım inşallah 🙂

+1 oy
önce (1,462 puan) tarafından

Bacım kendine gel huzursuz bir ortamda ikinci çocuk düşüncesi sen iyimisin? Bazı annelerin sırf eşim düzelir belki düşüncesi ile bir çocuk daha isteyip sonra da o hayatı daha da mahfetmeleri beni gerçekten uzuyor

0 oy
önce (12,993 puan) tarafından

Bu durumda yeni bir çocuk niye bile bile lades demek bu 

0 oy
önce (702 puan) tarafından

Bacım sen iyimisin allah aşkına 

Hem eşimden soğudum diyorsun hem de hamile kalmak istiyorum diyorsun burda bi tutarsızlık var sende 

Bence kafanı bi toparla silkelen kendine gel 

Daha sonra ne karar vermek istersen öyle daha sağlıklı olursun.

0 oy
önce (8,335 puan) tarafından

İlk çocuk kaynanam bakmıyor çalışamıyorum diyorsun sonra bidaha çocuk istiyorum diyorsun. 2.çocuk mucize getirmicek hayatına otur bidaha düşün ne yapmak istiyorsun 

0 oy
önce (482 puan) tarafından

Eşinden sogumussun 

Kaynanayla kayinbabayla bir oturuyorsun anlasamiyorsunuz

Çalışmak istiyorsun 

Arkanda destekcin yok ama bütün bunlara rağmen hamile kalmak mı istiyorsun 

Bence sen ne istediğini tam olarak bilmiyorsun inzivaya çekil ve derin derin dusun bu dediklerini nerede bir carpiklik anormallik var kendin karar ver

0 oy
önce tarafından

Adam olmayanı neden 2.kez baba yapmaya çalışıyorsun 2 çocuk olsa daha da kötü olur emin ol 

0 oy
önce (1,663 puan) tarafından

yahu niye hamile kalmaya calisiyorsunki bu sartlarda. berbat hayatini dahada zor hale sokmak icin mi. elimde oyuncak gibi bir ugrasi olsun bebekle ugrasayim can sıkıntim gecsinde kafami bu hayatin zorluguna yormaya varktim kalmasin diyemi anlamadim

0 oy
önce (10,271 puan) tarafından

Kız çocuk ne alaka sen önce oradan kurtulmaya baksana. Enterasansınız ya

Anası dedi hamile kalırsa indircem evine diye 

önce (10,271 puan) tarafından

Zaten çocuğun var indirse şimdi indirirm normalde kendi eviniz var anladığım kadarıyla alt katında mı oturacaksiniz 

İndirirlerse evet inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İş bulamadığım ve mutsuz olduğum dönemde psikolojimi nasıl koruyabilirim?
İş arama süreci gibi stresli dönemlerde mental sağlığı korumak için günlük rutinler oluşturmak büyük önem taşır. Öncelikle beklentilerinizi küçük ve ulaşılabilir hedeflere bölerek başlayın; gün içinde kendinize vakit ayıracağınız 30 dakikalık kişisel aktiviteler belirleyin. Profesyonel destek almak veya yakın çevrenizle duygularınızı paylaşmak, yalnızlık hissini azaltarak kaygı seviyenizi yönetmenize yardımcı olacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Birlikte yaşama zorunluluğunda aile içi huzursuzlukla nasıl başa çıkılır?
Aynı evde yaşarken yaşanan sınır ihlalleri veya çatışmalar durumunda ilk adım, sakin kalarak kişisel alanınızı net bir şekilde korumaya çalışmaktır. Mümkün olduğunca ortak yaşam alanlarında geçirilen süreyi dengeleyip, dışarıdaki sosyal faaliyetlere veya kurslara odaklanarak ev içindeki gerginlikten kendinizi soyutlayabilirsiniz. İletişim dilinde suçlayıcı ifadelerden kaçınmak, aile içi gerilimi düşürmek için etkili bir yöntemdir.
Çalışmıyorken sosyal hayata karışmak için kurslar neden önemlidir?
Haftanın 7 günü kursa gitmek gibi yoğun bir program, boşluk duygusunu azaltarak zihnin farklı konulara odaklanmasını sağlar. Kurslar, hem yeni beceriler kazanmanıza hem de iş arama sürecinin yarattığı stresli bekleyişten uzaklaşmanıza yardımcı olan bir rehabilitasyon aracıdır. Sosyal etkileşim kurmak, aidiyet duygunuzu güçlendirerek motivasyonunuzun artmasına doğrudan katkıda bulunur.
Çocuk sahibi olma isteği ve stresli bir yaşam süreci nasıl yönetilir?
Yoğun stres ve kaygı seviyesi, fiziksel süreçleri dolaylı yoldan etkileyebilir; bu nedenle öncelikli olarak kendi ruhsal sağlığınızı dengelemeniz önemlidir. Çocuk sahibi olma beklentisiyle yaşanan kaygıyı azaltmak için uzman bir doktora danışarak tıbbi süreci netleştirmek ve bu esnada yaşam kalitenizi artıracak aktivitelere odaklanmak stresi azaltacaktır. Kendinize şefkat göstererek bu dönemi sabırla yönetmek süreci kolaylaştırır.
İş arama sürecinde yaşanan başarısızlıklarla nasıl başa çıkılır?
İş arama süreci belirsizliklerle dolu olduğu için reddedilmek veya geri dönüş alamamak doğal bir durumdur. Bu süreçte özgeçmişinizi güncelleyerek farklı sektörlere başvurmayı deneyin ve iş arama dışındaki vaktinizi verimli kılacak kurslara katılarak yetkinliklerinizi artırın. Unutmayın ki iş bulamamak sizin kişisel değerinizi belirlemez; pes etmeden küçük adımlarla ilerlemek uzun vadede sonuç verecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 681 göst.
20 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sever (1,754 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 559 göst.
25 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Melike☺️ (1,690 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 875 göst.
16 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Mryss (228 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 303 göst.
11 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Zeyzeycik (11 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,475 soru

24,577,700 cevap

362,283 kullanıcı

...