Boşanma davasında baro avukatı istemek doğru mu?

+1 oy
405 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (3,378 puan) tarafından

Hanımlar biliyorsunuz boşanmak için bugün adım atmaya gittim orda bana kağıt verdiler barodan avukat için cuma geri gel dediler ama orda bı amca fotokobi falan çeken amca bana dediki barodan avukat seninle ilgilenmez mahkemeyi uzatır belki karşı taraftan olur falan dedi benim kafamı karıştırdı ne yapsam bilmiyorum özel tutma imkanım yok barodan istesem oda ilgilenmezse ne yapacağım bilmiyorum başına gelen yada bilgi sahibi olan varmı 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (2,604 puan) tarafından

Herkes bır olmuyor. Ve bence avukat özel ya da barodan olsun, dava kazanmayı ister. O yüzden ilgileneceği kanaatındeyım

önce (3,378 puan) tarafından

Baro ücretsiz olduğu için ilgilnemez diyor 

önce (2,604 puan) tarafından

Onlar ücretlerini devletten alıyor. İlgilenmek zorunda. Ha emeğinin hakkını vermeyenler yok mu var tabi ne yazık ki her meslekte oldugu gıbı

İnşallah hakkıyla yapan çıkar karşıma

-Reklam-
0 oy
önce (888 puan) tarafından

hakkında hayırlısı olur ınsallah bi sor işlerini yapmıycaklarsa niye boşuna baroda avukat tutuyorlarkı ozaman   bu aralarda herkes bosanıyor ya 🥺 

Okadar liste verdiler onları tamamlamak gerek boşa olursa diye hiç barodan ugrasmasam diyorum ama para yok 

önce (888 puan) tarafından

birşey olmaz ilgilenmeleri gerekki zaten sen tamamla listeni boşuna özel avukatla ugrasma 

Öyle yapcam Allah'ım inşallah kolaylaştırır 

0 oy
önce (5,965 puan) tarafından

Şansını denemek zorundasın özel avukat ücretleri çok yüksek adli yardım bürolarına evraklarını teslim etmen yeterli istedikleri seyler bulunabilir seyler

Evet çok yuksek nasıl öderim bilmiyorum 

0 oy
önce (8,561 puan) tarafından

Avukat senden 100 binden aşağıya almaz davayı sen kaybedersen bütün masraflarına sana kitliyorlar

Okadar yüksek mi diyorsun 

önce (8,561 puan) tarafından

Tabikide yüksek soru sormaya bile para aliyorlar iyi bir avukat o kadar alır  5 10 bin iş değil yani

Haklısın canım 

0 oy
önce (2,632 puan) tarafından

Valla hiç öyle değil bende barodan tuttum bir hafta geçmeden adam bana çocukların okulu var diye geçici vayeti aldı biraz şans işi ama çok iyi avukatlar var inş denk gelirsin mesleğini düzgün yapan insan parayla alınmaz kaldiki onlar parasız avukat değil devlet ödüyor ucreti

Hayır hiçbir şey çıkmıyor sen kagitta yazanlari tamamlayip vereceksin sonra sana bı kaç soru sorup tekrar kağıt dolduruyolar soru cvp şeklinde ben eve gelmeden birisi beni aramıştı merhaba ben avukatiniz Onur diye daha eve girmemistim düşün çokta güzel ilgilendi dedi abla uzaklaştırma cikariyorum senden istediğim dikkat et çocukları kaçırmasın nitekim öylede oldu sabah kavalti diye aldı gece yarısı dedi biz evimize gidiyoruz bende essek gibi döndüm mecbur

Bide herşeyi anlat şiddet felan herşeyi utanmadan anlat iyi birine denk gelirsen tazminat felan kökünü kurutur kimse tatlı ekmeğini bırakmaz yani

Bide bende başvuru yapmaya gittim bir kadın vardı dedi iki aydır basvuruyorum bana avukat hala atanmadi bana da hemen çıktı rabbim büyük ona sığın en başta😔

Bende korkuyorum hadi çıkmazsa diye biran once kurtulup bu olanları unutmak istiyorum 

Çıkar öyle düşünme kendini doğru ifade et inşallah hayırlısıyla kurtulursun ne diyim

0 oy
önce (2,422 puan) tarafından

Baro avukatları da özel avukatlar oluyor canım bol dua et bak o zaman Allah'ın izniyle nasıl güzel iyi bir avukat denk geliyor gör 

İnşallah canım bu yorumlarınız beni okadar rahatlatiyor inanirmisin ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum hep aklımda nasıl çıkabilirim bu işten diye 

önce (2,422 puan) tarafından

Canım benim neyden korkuyorsun ki? Çocuğu senden alamaz. Boşanma eninde sonunda gercekleşecek 

Şuan çok daha taze olduğu için boşlukta hissediyor olabilirsin bu çok çok normal yuva yıkılıyor ama sen kurtuluyorsun hiç üzülme Allah hayırlı kapılar açacak Allah'ın izniyle ❤️ 🥰 

0 oy
önce (205 puan) tarafından

Ben bi kez barodan avukatla görüştüm gayette iyi ilgilendi boşanma olana kadar son raddeye kadar konuştuk bence denemelisin uzamiyor elinden geleni yapıyor.  Hakkınız da hayırlısı olsun inşallah Rabbım güzel kapılar açsın 🤍

0 oy
önce (359 puan) tarafından

Herkes bir olmuyor. Benim teyzemde barodan avukat istedi davayı açtı ve avukat çok ilgilendi boşanma davasını kazandı. Teyzem özgürlüğüne kavuştu 

0 oy
önce (7,924 puan) tarafından

yok ya çok yardımcı oluyorlar arkadasimda boşandı bir kerede

0 oy
önce (2,255 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı olsun canım benim ♥️

0 oy
önce (12,915 puan) tarafından

avukat uzatmaz canım, büyük ihtimalle çekişmeli boşanma olur, süreç ondan uzarsa uzar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adli yardım kapsamında baro avukatı nasıl atanır?
Adli yardım kapsamında baro avukatı atanması için ikamet ettiğiniz yerin bağlı olduğu il barosuna şahsen giderek adli yardım bürosuna başvurmanız gerekmektedir. Başvuru sırasında maddi durumunuzun yetersiz olduğunu gösteren belgeleri, muhtarlıktan alacağınız fakirlik belgesi veya gelir durumunuzu gösteren evraklarla birlikte sunmanız, sürecin hızlı ilerlemesini sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Baro tarafından atanan avukatlar boşanma davası ile ilgilenir mi?
Baro tarafından atanan avukatlar, adli yardım sistemi gereği hukuki süreci takip etmekle yükümlüdür ve davanızla profesyonelce ilgilenmek zorundadırlar. Avukatların davayı uzatacağı veya karşı tarafla iş birliği yapacağı yönündeki söylemlerin hukuki bir dayanağı yoktur; tüm avukatlar meslek etiği kurallarına göre hareket etmekle sorumludur.
Boşanma davası için adli yardım talebi reddedilirse ne yapılabilir?
Adli yardım talebiniz reddedilirse, bu karara karşı 7 gün içerisinde baro başkanlığına itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Ayrıca, maddi durumunuzun yetersizliği devam ediyorsa, dava açacağınız mahkemeye başvurarak adli yardım ve adli müzaharet talebinde bulunabilir, mahkeme kararıyla harç ve masraflardan muafiyet sağlayabilirsiniz.
Baro avukatı süreci nasıl yönetir ve hangi adımları izler?
Baro avukatı atandıktan sonra, öncelikle sizinle iletişime geçerek boşanma dosyanızla ilgili gerekli bilgileri alır ve dilekçenizi hazırlar. Süreç boyunca mahkeme tarihlerini takip eder, duruşmalara katılır ve yasal haklarınızı korumak adına tüm hukuki işlemleri sizin adınıza titizlikle yürütür.
Boşanma davası açarken barodan avukat istemek hak kaybına yol açar mı?
Barodan avukat istemek hiçbir şekilde hak kaybına yol açmaz, aksine hukuki bilgisi olmayan bireylerin savunma hakkını güvence altına alır. Adli yardım sistemi, maddi gücü olmayan vatandaşların mahkemelerde temsil edilmesi için devlet tarafından sağlanan anayasal bir haktır ve bu avukatlar davanızı sonuna kadar takip etmekle mükelleftir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 681 göst.
19 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Babygirl babyboy (1,337 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 1,373 göst.
0 oy
1 cevap 137 göst.
10 Eylül 2025 Para & Ekonomi kategorisinde papatya._09 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 130 göst.
2 Ağustos 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Havin06 (3,673 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,368 soru

24,575,660 cevap

362,180 kullanıcı

...