Evdeki malzemelerle portakallı revani nasıl yaparım?

+1 oy
228 göst.
önce Diğer kategorisinde (799 puan) tarafından

Canm  tatlı isterken evdeki malzemelerle portakallı revani yapiverdim anlık olsun şerbeti yeni döktüm bebek uyurken buyukte okuldayken boş anı degerlendrdim napiyorsunz kzlar akşama yemek ne var ben sanırım hazır mantı yapcam

image

9 Cevaplar

0 oy
önce (3,104 puan) tarafından

Dün benim de canım istedi ama kimse yemiyor diye yapmadım hepsini de ben yiyorum şekerim var zaten o yüzden vazgeçtim yarın minnoşuma doğum günü yaparız Allah nasip ederse hakkımı pasta yemeden yana kullanirim artık 😁 çok güzel görünüyor bu arada canım ellerine kollarına sağlık afiyet şifa olsun yemekte de biber dolması çorba salata var yaptım bile yemeği bir salata ve ayran kaldı 🤗

önce (799 puan) tarafından

İyiki doğmuş iyiki var diclemiz nice güzel yılları yaşları olsun  ben primaci unutmadysan kız. Geçen sizin ordan bana kargo geldi aklıma sen geldin. Bizdede ben ve eşim yeriz tatlıyı kizimida oyun oynuycaz dersem öyle tadına bakar :)))  yemek menun güzelmiş canm dogumunada az kalıyor sağ salim al kucağına zaman öyle bir geciyorki benim 2. Kizm 17 aylık oldu bile  evde bizimle her yere dolaşıyor :))) hatta 2. Birinciden daha yaramaz

Hatirlamaz olur muyum canım amin amin Allah razı olsun az kaldi vallahi 🤗 yaa maşallah zaman çok  çabuk geçiyor sağlıkla büyüsün prenses 🌸

Çok teşekkür ederiz güzel dileklerin için teyzesi Allah razı olsn 💜 

Çok sağol canm benim kardeşi ablası dicleye çok iyi gelicek ilk başlarda kıskançlık olabilir ama büyüdükçe güzelleşiyor  hayatın 2 çocukla daha senlenicek Allah sendende razı olsun

önce (873 puan) tarafından

iyiki doğmus nice mutlu senelere inşallah ❤️ @Gastamonlummm

+1

Amin Allah razı olsun teyzesi 💜 

@mismis5346

-Reklam-
0 oy
önce (5,138 puan) tarafından

Ellerine sağlık 🥰 ben bebiş uyurken kahve keyfi yaptım valla simdi de tam yanına uzanacaktım uyandı 😑 akşama ne yapacağım hiç bir fikrim yok 🤷

Sağol canm  yanina gtmesen yatcakti bence :))))) hissetmiş  seni yaramaz :))  yap bir salçalı makarna 

önce (5,138 puan) tarafından

Olabilir eşim ilçeye gitti bugün çalışmaya gelecek mi gelmeyecek mi bilmiyorum canım o yüzden pek birşey yapmak istemiyor açıkçası 😔

0 oy
önce (5,657 puan) tarafından

Afiyet olsun canım diyettey Ken bunu görmem hiç iyi olmadı🫣🫠🥲😂

Ben diyete başladım sadece 1 gün sürdü :))) yok vallah ben açken ben değilim :)))

0 oy
önce (20,021 puan) tarafından

image

Anlik buu taktım bunaa bilmem kaçıncı çanta🤣😘Akşama kuru fasulye ve pirinç pilavı var🫠 Ellerine sağlık afiyetler olsun sizede canım😆
0 oy
önce (1,326 puan) tarafından

Oh afiyet olsun ben cok yaptim bu ara revani hic canim istemiyo aksama da makarna yapcam valla canim cekti bi kazan yapayim soyle yesil soganla yiyesim var 🤭

0 oy
önce (30,052 puan) tarafından

Bugün yoğun ısrar üzerine pizza yapacağız oğlumla 

0 oy
önce (3,097 puan) tarafından

Eline sağlık 

Bende çocuklara  kek yaptım. Sadece ucundan tadına baktım yemedim 🤗 yavaş yavaş irade güçleniyor.

Birde derin temizlik Arası yaptım hiç özenmedim. Süt yoktu meyve suyu falan koydum o kadar güzel olmuştu ki şaka gibi 😂

0 oy
önce (1,548 puan) tarafından

Ben de akşam fırına portakallı kek attım 25 dakikaya ayarladım 185 derecede Ondan sonra 10 dakika sonra aklıma geldi İyi ki gitmişim kızım dereceyi maksimuma getirmiş yanmaktan son anda kurtardım

0 oy
önce (873 puan) tarafından

kız zten kek yapasım var ama bı yandanda kılo vermem gerek artık😂 bugun bendede makarnayla tavuk sebze haslama vardı buzlugu bosaltmaya karar verdım 😂 domates biber dolmalık sebzelerden  ve fasulyeden baska bısey kalmadı bide kızın kemikleri var bittikçe kemik suyu yapıyorum yemeklerıne katıyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evdeki malzemelerle portakallı revani nasıl yapılır?
Portakallı revani için 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu ve 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu yeterlidir. İlk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyerek 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirebilirsiniz. Şerbet için ise 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı portakal suyunu kaynatıp ılık şekilde kekin üzerine dökmeniz revaniyi tam kıvamına getirecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Portakallı revani şerbeti nasıl dökülür?
Revani şerbeti dökülürken en önemli kural kekin sıcak, şerbetin ise ılık olmasıdır. Kek fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika bekleyin ve ardından oda sıcaklığındaki şerbeti her yerine gelecek şekilde eşit miktarda dökün. Bu yöntemle tatlı şerbeti daha iyi çekecek ve hamurlaşmadan tam istediğiniz dokuya ulaşacaktır.
Revani yapımında portakalın tadı nasıl ön plana çıkarılır?
Revaniye yoğun bir portakal aroması vermek için sadece rendelenmiş kabuk kullanmakla kalmayıp şerbetin yarısını taze sıkılmış portakal suyu ile hazırlayabilirsiniz. Şerbeti hazırlarken içine ekleyeceğiniz bir dilim taze portakal veya çok az miktarda portakal özü, tatlının aromasını belirgin şekilde artıracaktır.
Tam kıvamında revani yapmak için hangi püf noktaları önemlidir?
Revani yapımında en kritik nokta yumurta ve şekerin beyazlaşana kadar iyice çırpılmasıdır, bu işlem kekin daha iyi kabarmasını sağlar. Ayrıca irmik oranının un ile dengeli olması tatlının dağılmadan dilimlenmesine yardımcı olur. Fırının kapağını ilk 20 dakika açmamak kekin sönmesini engelleyerek daha profesyonel bir sonuç elde etmenizi sağlar.
Ev yapımı revani ne kadar sürede servise hazır olur?
Evde yapılan revaninin hazırlanması ortalama 15 dakika, fırında pişmesi ise 30-35 dakika sürer. Fırından çıkan tatlının şerbeti çekip servis edilebilir hale gelmesi için oda sıcaklığında en az 2 saat dinlendirilmesi gerekir. Eğer vaktiniz varsa bu süreyi buzdolabında 4 saatte tamamlamak lezzetin tam oturmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 588 göst.
24 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Tansugoc (1,267 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 183 göst.
0 oy
4 cevap 229 göst.
0 oy
2 cevap 106 göst.

Kategoriler

1,505,227 soru