Adli yardım ile avukat nasıl tutabilirim?

0 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde (3,388 puan) tarafından

Hayırlı sabahlar Hanımlar 

Annemle adliyeye gidecem barodan avukat için inşallah kabul edilir adam olmayan bana icralık 40 bin borç koydu ailemin benim durumum yok okadar avukat ücreti borç falan bana dua edin kolay ve hızlı geçip gitsin

6 Cevaplar

0 oy
(3,388 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Baroya gittim kizlar ama orda bazı kişiler barodaki avukatlar ücretsiz olduğu için mahkemeyi uzatır özel tutmamizi soylediler bende yarın özel bı avukatla goruscem çekişmeli olur o bana nafaka falan vermek istemez kızı ister cekismeliye döner heralde 

-Reklam-
0 oy
(2,655 puan) tarafından

Adliyeye değilde baroya gitmen lazım bide muftatliktan fakirlik belgesi alırsan devlet ücretsiz avukat veriyo korkma Allah büyük hayırlısıyla sonuclansin inş 

(3,388 puan) tarafından

Baroyu nasıl bulcam 

(3,388 puan) tarafından

Hangi muhtar olması gerek esimin ordakimi benim annemin oradaki muhtarmi 

Öyleyse abim muhtar ve onlardan habersiz boşanmak istiyorum 

(2,655 puan) tarafından

Senin annenin evine ikametgah Alman lazım önce bağlı oldugun muhtarliktan belge Alman lazım o belgeyle baroya gidip dilekçe doldurucaksin sonra sana avukat veriyor gerekli görürse 

0 oy
(3,119 puan) tarafından

Hayırlı sabahlar 

Çok geçmiş olsun 🤲 

Baroya gidip adli yardım iste  maddi durumun yoksa ücretsiz avukat veriyorlar. Çocuğunu da senden zorla alamaz velayet mahkemeyle belirlenir. Allah yardımcın olsun, inşallah kolayca çözülür 

Ben 40 bin anlamadım neden ve niye?

(3,388 puan) tarafından

Esimin benim üzerime borç yapıp odemedi oda icralik oldum 

0 oy
(8,638 puan) tarafından

Hemen cocuklarini annene bırakıyorsun isw başlıyorsun 

0 oy
(5,806 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı olsun canım İnşallah bir an önce kurtulursun ve illetten

0 oy
(3,028 puan) tarafından

Rabbim gonlundekileri kolaylıkla nasip etsin hızlı ve kolay bir süreç olsun inşallah senin için herşey de vardır bir hayır ücretsiz avukat verirler talep edersin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Adli yardım talebi için baroya nasıl başvuru yapabilirim?
Adli yardım talebinde bulunmak için ikamet ettiğiniz yerdeki baro başkanlığına bizzat giderek adli yardım bürosuna dilekçe vermeniz gerekmektedir. Başvuru sırasında maddi durumunuzun yetersiz olduğunu gösteren fakirlik belgesi, muhtarlıktan alınacak ikametgah, kimlik fotokopisi ve icra takibine dair belgelerin yanınızda olması işlemleri hızlandıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adli yardım kapsamında avukat ücretini kim karşılar?
Adli yardım talebiniz kabul edildiğinde, avukatlık ücreti devlet tarafından baro aracılığıyla karşılanır. Bu sistem sayesinde maddi imkanı olmayan vatandaşlar, hukuki süreçlerde bir avukatın temsil hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilir ve dava sürecindeki bazı yargılama giderlerinden de muaf tutulabilirler.
Haksız yere açılan icra takibine karşı ne yapmalıyım?
Haksız yere açılan icra takibine karşı yasal süresi içinde, yani ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde icra dairesine giderek itiraz dilekçesi vermeniz gerekir. Eğer borcun size ait olmadığını veya borç miktarının yanlış olduğunu düşünüyorsanız, mutlaka bir avukat desteğiyle borca ve imzaya itiraz süreçlerini başlatmalısınız.
Barodan atanan avukatın dava sürecindeki görevi nedir?
Baro tarafından atanan avukat, davanızın başından sonuna kadar sizi mahkemede temsil etmek, yasal savunmanızı hazırlamak ve haklarınızı korumakla yükümlüdür. Avukatınız, dosyanızdaki delilleri inceleyerek icra takibine karşı gerekli hukuki itirazları yapar ve mahkeme süreçlerini sizin adınıza profesyonelce yönetir.
Maddi durumum yokken dava masraflarını nasıl karşılarım?
Maddi durumunuzun dava masraflarını karşılamaya yetmediği durumlarda adli yardım talebinin yanı sıra adli yardımdan yararlanma hakkınız bulunmaktadır. Bu hak sayesinde dava harçları, keşif giderleri ve diğer tüm yargılama giderlerinden geçici olarak muaf tutulabilir veya bu masrafların devlet tarafından karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 272 göst.
15 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Eso han (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 302 göst.
23 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde smrmhmt (388 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 136 göst.
0 oy
4 cevap 218 göst.
23 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gozdekumsal (1,038 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,194 soru

24,588,084 cevap

362,836 kullanıcı

...