34 haftalık bebeğim 2500 gram, kilosu normal mi?

0 oy
101 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,668 puan) tarafından

Dün doktora gittim, bebeğim 34 haftalık 2500 kilo olduğunu söyledi. Sezaryen olucam ve büyük ihtimalle 38'de gün verecek doktor. Kilo olarak normal mi bilmiyorum. Kızımın o haftalardaki kilosunu hatırlamıyorum. Zaten 4200 doğmuştu kızım. Tabiki her bebek aynı değil ama ben mi beslenme hatası yapıyorum diye düşünmeye başladım 

8 Cevaplar

0 oy
önce (40 puan) tarafından

Öncelikle maşallah diyelim nazar olmasın. Bana gayet güzel geldi. 39 da alınırsa 4 kg ye yakın olur diye düşünüyorum 

Hamur işi makarnadan uzak dur . Bebek için faydalı yiyecekler tüketmeye gayret et

-Reklam-
0 oy
önce (4,990 puan) tarafından

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah.büyük oğlum o haftada doğdu 2300 doğdu 45cmdi iyi bence kilosu.

önce (4,668 puan) tarafından

Doktorumda normal dedi ama işte kızım hep iriydi. Şimdide acaba hatalı mı beslendim, o yüzden mi kilo alması diye düşünüyorum 

0 oy
önce (5,653 puan) tarafından

Bizim 36 da alındı 2800 du

Anladım, bilmiyorum artık doğumda ne olacak

0 oy
önce (3,321 puan) tarafından

Benm ikinci çocuk 33 haftalikken 2100 kiloydu 

38 haftalık doğdu 3200 doğmuştu aslında dahada kilolu olurdu benm son iki hafta aşırı hastaydım afedersin ishaldim kilo kaybı yaşadım birşey yiyemedim 

Sende muz ceviz sürekli yee kilo alır bebeğin daha vakit var

Sağlıklı olması daha önemli ama insan düşünmeden edemiyor işte. Teşekkür ederim önerlerin için, alıp yiyecem 

0 oy

2. Sezeryansa tam gününde de olmayabilir. 36 dan sonra hep hazır olun sancı gelse aniden sezeryana alıyorlar zaten

Erken doğum riskim yok ki, neden sancım tutsun bir anda

Benimde yoktu ordan biliyorum sezeryan günüm belli bekliyorduk bı anda sancı geldi aldılar onun için dedim

0 oy
önce (3,802 puan) tarafından

bence iyii maşallah, benimki  37 haftada 2.400 doğudu.

0 oy
önce (1,374 puan) tarafından

Ben 37 de doğurmuştum 2450 gramdi tam net hatırlamıyorum ama aşağı yukar 50 gram oynamistir

Allah bağışlasın, tabiki her çocuk farklı ama kızımın kilosu biraz fazla olduğu için içten içe kıyaslama yapmamı sağlıyor sanırım

0 oy
önce (13,153 puan) tarafından

36 haftalıkken 3 kiloydu tam benim. 38 de 3300 gr doğdu kilosu normal bence canım 

Bakalım bizde 36 da tekrar gidicem, hem doğum için gün verilecek. İnşallah kilo almış olur

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

34 haftalık bebek 2500 gram olması normal mi?
34 haftalık bir bebek için 2500 gram, ortalamanın üzerinde sağlıklı bir ağırlıktır. Gebeliğin bu döneminde bebeklerin ağırlığı genellikle 2100 ile 2400 gram arasında değişkenlik gösterir, bu nedenle 2500 gram değerine ulaşılması bebeğin gelişiminin oldukça iyi olduğunu gösterir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
34 haftalık bebek kaç gram olmalı?
34 haftalık bir bebeğin ağırlığı genellikle 2100-2300 gram aralığında seyretmektedir. Ancak bu değerler tahmini olup, bebeğin genetik yapısı ve beslenme koşullarına göre +/-%10 sapma gösterebilir. 2500 gram, gelişimin oldukça yolunda olduğunu kanıtlayan güvenli bir değerdir.
Bebeğin kilosunu etkileyen beslenme hataları nelerdir?
Bebeğin kilosunu etkileyen en önemli faktörler annenin düzenli ve dengeli beslenmesi, yeterli protein alımı ve sıvı tüketimidir. Ancak tek başına beslenme bebeğin kilosunu belirlemez; genetik faktörler, plasental fonksiyonlar ve bebeğin kan akış hızı da kilo alımında belirleyici ana unsurlardır.
Gebeliğin son haftalarında bebek nasıl daha iyi kilo alır?
Gebeliğin son haftalarında bebeğin sağlıklı kilo alması için protein ağırlıklı beslenmek, bol su tüketmek ve dinlenmek çok önemlidir. Kan akışını optimize etmek adına sol tarafa yatarak dinlenmek, plasentaya giden kan miktarını artırarak bebeğin beslenmesine ve kilo gelişimine destek olur.
38 haftada sezaryen için bebek ağırlığı ne olmalıdır?
38 haftalık bir gebelikte bebeğin 3000-3300 gram civarında olması ideal kabul edilir ancak 2800 gramın üzerindeki bebekler genellikle sezaryen için yeterli gelişimi tamamlamış sayılır. 34 haftada 2500 gram olan bir bebeğin, 38. haftaya kadar sağlıklı bir artışla 3200-3400 gram seviyelerine ulaşması beklenebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 133 göst.
0 oy
1 cevap 117 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (11,852 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 282 göst.
+1 oy
1 cevap 138 göst.
20 Mart 2025 Diğer kategorisinde elifcfcf (72 puan) tarafından soruldu

Kategoriler