Hirsutizm durumumu eşime nasıl söyleyebilirim?

0 oy
739 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (777 puan) tarafından

Aslinda hormonal bozuklugum gorunmuyor ama benim vucudum gerçekten kıllı. Benden baska kimse bilmiyor kocam da bilmiyo bu yuzden lazere de izin vermiyor. Belki farketmistir ama açıkça hic konusmadik. Ve vucudumu sakliyorum genellikle tabii cok rahatsiz edici. Boyle devam etmek zor. bu yuzden bunu bir sekilde soylemeye karar verdim. 

Benim gibi bir durumu olanlar kocasina bunu nasil soyledi? Ne tepki aldiniz? Ben sogumasindan veya surkeli beni oyle dusunmesinden korkuyorum belki de erkek gibi gorecek beni. O benden daha kılsız :(

11 Cevaplar

+1 oy
(8,066 puan) tarafından

Kocanı değil kendi psikolojini düşün. Sen kendini nasıl mutlu ,güzel hissediyorsan öyle yap ve davran . Acaba kocan kendisiyle ilgili bir sorun olduğunda karım benden soğursun mu diye düşünüyor mudur? Hiç sanmam. Kendinden daha çok kimseye değer verip düşünme. Git lazerine mis gibi kocam izin vermiyor ne demek. Bunun için de izin almayın bir zahmet . 

(2,625 puan) tarafından

ya sorma bunun icin izin alinirmi yahu. kocam jiletleminalayim agdaylami yoksa eldivenlemi demek nekadar sacmaysa lazer icin izin almakda okadar sacma

(10,311 puan) tarafından

Vala benim hirt kocama da bir iki defa dedim yok dedi o sanıyor ki lazerde vücudumu herkes görüyor gizli gidiyorum 4 aydır çok güzel birşey mis çok memnunum kusura bakmasinda bakımlı kadın isterler ama işine gelince sadece özel 3ye giremiyorum ya hem utanıyorum hem acır diye korkuyorum sırf onun için ıpl cihazı almayı düşünüyorum

(8,066 puan) tarafından

Ben tüm vücut lazere gittim ama en çok bacaklarım acıyordu benim . Bikini bölgesinde çok acı olmuyordu 

(777 puan) tarafından

İzin almak degil gitmek istedigimi soyledim o ortamdaki kadinlari sevmedigini soyledi ayrica gereksz oldugunu dusunuyor bende kıl gormedigi icin. Bunun icin ipl cihazi aldi. Kimse bunun icin izin almiyordur ama istemeyen koca da gondermiyor napalm. Dogumdan sonra lazere devam edicem ben yine de bu durumu bilmesini istedim doguma kadar kullanamiycm cunku. Bazen yorum yaparken bazi seyleri dusunemiyorsunuz 

(2,625 puan) tarafından

bilmm kocanin ne haberinolsun ortamdaki kadinlardan da bizene ki yani sen islemini yaptirip vikip gdecen evine . esin zaten kilsiz gitecek seni haberi bile olmazki. ip cihazi killari zaten bitirmezki agda gibi surekli omur boyu alirsin. atis yaparsin habire. duzgun bir merkeze gtsen 8 ayda omur boyu kurtulursun esinin haberi bile olmaz . parasini da onu alcam bunu alcam diye bir sekilde tirtiklar alirsin esinden istesen

-Reklam-
+1 oy
(827 puan) tarafından

Bu durumu elbette ki karşılıklı olarak konuşup anlatabilirsin soğuyacak bir durum yok zaten 3 yıldır berabermişsiniz fark etse fark etmiştir. bu zamana kadar seslenmediyse demek ki rahatsız olmamıştır normal düşünmüştür zaten rahatsız olsaydı da söylerdi ona göre daha başka bir çözüm bulurdun. Bir de bu dönem için zaten gitmeyi düşünmüyorsundur ama yine de hatırlatayım hamilelikte lazer çok önerilmez hatta doğumdan sonraki bir yıl önermeyen kişiler var. çünkü hormonel dalgalanmalardan dolayı gitsen bile de işe yaramaz tekrar çıkar boşu boşuna acı çekmiş olursun bu dönemde Ağrı eşiğin düşük olur kanıtlanmamış olsa bile de bebeğe zararlı olup olmadığı hala bilinmiyor riske atılacak bir durum değil. bence şu an için sadece rahatsızlığını konuş Allah'ın izniyle doğumunu yapıp bebeğinin emzirme süreci bittikten sonra da o zaman ikna eder lazere gidersin Ya da evdeki lazerine doğumdan 6 ay sonra tekrardan başlarsın

0 oy
(2,360 puan) tarafından

Eşiniz şimdiye kadar nasıl fark etmedi onu anlamadım bence konuşun tabi elbette anlayacaktır elinde olan bişey değil yaa

(777 puan) tarafından

Belki farketmistir ama dikkat ediyorum kendime ve bu konuyla ilgili bir sey sormadi ben de soylemedim. Anlamaktan baska caresi yok yine de psikolojisi etkilenir mi veya sogur mu gibi dusundum baska boyle bir durum yasayan varsa ne tepki aldi diye sormak istedim. 

(2,360 puan) tarafından

Bence oturup güzelce konuşun bunu 

0 oy
(20,372 puan) tarafından

Eşin nasıl fark etmedi ben onu anlamadım. Bu olağan bir şey lazer epilasyona gidin sorununuzu anlatıp 

(777 puan) tarafından

belki de farketti ama kendime dikkat ediyorum ve yuzumde falan az tuy var almiyorum bile. Asil sorun karnim o yuzden farketmemis olabilir. 

(777 puan) tarafından

Farketse sorar miydi sence

(20,372 puan) tarafından

Tabi ki fark etmiştir incinme diye sormuyor olabilir istediğin kadar dikkat et kıl kökü belli olur her an alamazsın da

(777 puan) tarafından

Ay sen boyle deyince tuhaf hissettim😂evet belki de incinirim diye sormamistir haklisin

0 oy
(39 puan) tarafından

Bnde de  var hormonal eşim debiliuor lazere gittim ama yine çıktı hormonların hala bozuk cnki kaç doktor değiştirdim kaç özele gittim tedavi olmadı hqtta çocuğum olmaz bile diyenoluyordu Rabbim aratmadı şükür kişiden kişiye değişir Esin normalde de takıntılı birisi mi?senin elinde olan birşey değil sen dikkat etmeye çalışıyorsun zaten anlat eşine bn elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum ama çözüm olsun diye lazere gitmek istiyorum de. Bana lazer iyi gelmedi öyle olunca eve cihaz aldım kendim yapıyorum ve Abay azalma oldu hata yüzümde de var yüzüme lazer yapmaya korktugm için yapmamıştım ama yüzüme de yapcam artk

(3,584 puan) tarafından

Ben yüzüme yapmıştım sadece göz çevresine yapılmıyor diye biliyorum bıyık çene yanak yapılıyor 

(777 puan) tarafından

Evet hangi markayi kullaniyorsun bilmiyorum ama lumeanin yüz icin ozel basligi var zaten ve pcos olan bir tanidigim tum vucudu ve yuzundeki killardan tamamen kurtuldu

(39 puan) tarafından

Bnde dört yıl olacak evliliğim ilk zamanlar söylemiştim ama doktora da gidiyordum o yüzden randevu almam lazım diye özel doktordu biraz pahalıydı,zaten öncesinden de doktora gittiğimi biliyordu.

Bn kendim rahatsız oluyorum tüylerimden doğrusu eşim rahat,karnımdakiler hep vardı mesela hafifdi hamile kaldıktan sonra kalınlaştı almaya başladım daha da kalınlaştı,lazere gittikten sonra jilete başladım ondan en geç haftalık almam gerekiyor,yani söyleyin Bnde böyle birşey vardı kendim de rahatsız oluyorum diye 

(777 puan) tarafından

Tmm cnm karar verdim bu aksam konusacam sana bir sey itiraf edicem diye msj attim😂ogrenince ne diyecek cok merak ediyorum

(39 puan) tarafından

Merak uyandrma ya 🤣yada mesajla söyle yüz yüze demeye cekniyorım diyerek birşey olcagını zan etmiyorum 🥲

0 oy
(2,103 puan) tarafından

Sizin hastaliginiz normal esinizin lazere izin vermemsi normal degil ama.Hasta olmaniza gerek yok kilimdan tuyumden kurtuluken izin mi alicaz.Para vermek istemiyorlar ondan.izin vermiyorlar

0 oy
(2,625 puan) tarafından

e gt lazere. bitsin kil tuy sorunun . izin vermiyor ne yahu kilinada karisacak degilya

0 oy
(1,973 puan) tarafından

Eee nolmus biraz fazla killiysan mutlu degilsen yaptirmak istiyosan yaptir lazeri nolcak esin niye izin vermiyo 

0 oy
(1,211 puan) tarafından

Canım lazere gidin 

0 oy
(10,311 puan) tarafından

Vala kötü akıl vermek gibi olamsin ama ben gizli gidiyorum 😂🤷🏼‍♀️

(777 puan) tarafından

Vay be asla cesaret edemem ogrense cok kotu seyler olur cunku. Seni tebrik ediyorum iyi yapiyorsun boyle insanlar kazaniyor. 

(10,311 puan) tarafından
+1

Yani gizli derken kuaföre gittiğimi biliyor zaten Kaş bıyık için gittiğimde lazeri de arada mı çıkarıyorum

0 oy
(3,314 puan) tarafından

Ben bekarken lazere gıttım buyuk bölümünden kurtuldumArtık ağda yapmıyorum tek tük çıkanlar için epilatör cihazıyla üstünden geçip alıyorum. 2. Hamileliğimden sonra göğüs aramdaki ince tüyler biraz sertleşti eşimbi ara fark ettı burası niye böyle olmuş dedi. Utandım bilmem hamilelik/doğum ondan olmalı dedim. Ben kötü hissetmeyeyım diye beni öptü seni çok seviyorum dedi. Aklıma geldi yazmak istedim. Belki sen de cesaret edip epilasyon yaptırmak istediğini söylersin. Bence karşı çıkmaz

(777 puan) tarafından

Soyledim. normal seyler ben de daha kıllı olabilirdim dogumdan sonra lazer yaparsin dedi. Ama hic bilmedigi bir konuymus onu anladim hayatinda boyle bir sey gormemis yine de olabilir kadınlar kendine bu yuzden bakiyor dedi. biraz rahatladim soyledgm icn

(3,314 puan) tarafından

Senin adına sevindim. Anlayış göstermiş  zaten olması gereken de bu🙂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hirsutizm durumumu eşime nasıl açıklayabilirim?
Hirsutizm durumunuzu eşinize anlatırken dürüst ve doğrudan bir iletişim kurmak en sağlıklı yoldur. Kendinizi hazır hissettiğiniz sakin bir zamanda, vücudunuzdaki aşırı kıllanmanın hormonal bir durum olduğunu ve bu konunun sizi duygusal olarak zorladığını samimiyetle paylaşın. Eşinizin bu durumu kişisel bir kusur değil, tıbbi bir süreç olarak anlamasını sağlamak için birlikte bir uzman görüşü almayı teklif edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Vücudumdaki aşırı kıllanma için eşimle nasıl konuşurum?
Aşırı kıllanma ile ilgili endişelerinizi eşinizle paylaşmak için 'Ben' dilini kullanarak duygularınızı ifade edin. Kendinizi nasıl hissettiğinizi, bu durumun özgüveninizi nasıl etkilediğini ve neden bir tedavi sürecine ihtiyaç duyduğunuzu anlatın. Açık bir iletişim, eşinizin durumu yanlış anlamasını engelleyecek ve size destek olmasını sağlayacak en önemli adımdır.
Hirsutizm tedavisi için lazer epilasyona nasıl ikna ederim?
Lazer epilasyon veya tıbbi tedavi süreçlerine eşinizi ikna etmek için durumu tıbbi bir rahatsızlık çerçevesinde değerlendirin. Bu işlemin sadece estetik bir tercih olmadığını, yaşadığınız psikolojik rahatsızlığı gidermek için bir ihtiyaç olduğunu vurgulayın. Mümkünse bir dermatolog veya endokrinoloji uzmanından aldığınız bilgileri eşinizle paylaşarak, sürecin bilimsel gerekliliğini ortaya koyun.
Hirsutizm nedir ve hormonal bozukluk olmadan görülür mü?
Hirsutizm, kadınlarda erkek tipi kıllanma artışı olarak tanımlanan ve genellikle androjen hormonlarının etkisiyle ortaya çıkan bir durumdur. Hormonal testleriniz normal çıksa bile genetik yatkınlık veya vücudun hormonlara karşı gösterdiği duyarlılık nedeniyle bu durum yaşanabilir. İdiopatik hirsutizm olarak adlandırılan bu türde, altta yatan belirgin bir patoloji olmasa da kıllanma yoğunluğu ciddi rahatsızlık verebilir.
Eşime vücudumdaki kıllardan rahatsız olduğumu nasıl söylerim?
Eşinize vücudunuzdaki kıllardan duyduğunuz rahatsızlığı anlatırken, bu durumun ilişkiniz üzerindeki değil, kendi beden algınız üzerindeki olumsuz etkilerine odaklanın. Paylaşımınızda kendinizi saklamanın üzerinizde yarattığı stresi açıkça ifade edin. Destekleyici bir eş, durumun ciddiyetini anladığında size yardımcı olmak için empati gösterecek ve ortak bir çözüm yolu bulmanıza destek olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 809 göst.
22 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Siyah.incii (1,999 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 773 göst.
18 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Dilekk (1,749 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 162 göst.
0 oy
4 cevap 429 göst.
21 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (16,378 puan) tarafından soruldu