Eşim vefat edince numaramı değiştirmem normal mi?

0 oy
416 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (615 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar sizlere soru

Bir gün eşiniz vefat etse cep numaranızı değiştirirnisiniz?

Benim kurstan arkadaşımın eşi vefat etti arkadaşım hemen cep numarasını değiştirdi sizce bu normal mi?

17 Cevaplar

+1 oy
önce (2,567 puan) tarafından

Neden değiştirdiği önemli ben şahsen değiştirmem ama sıkıntı bir durum varsa değişebilir insan🤷

Sen nasılsın cano oğlan eşin iyisiniz gemi🩷

önce (2,407 puan) tarafından
+1

Kuzum valla inan ki 6-7 senedir hep aynı çıkar ki ben sağlıklı beslenen , protein ağırlıklı diyet yapar gibi beslenen bir insanım öyle abur cubur şekerdir pilavdir bilmem ne pek aram yok. Tıka basa yemek yiyen bir insanda değilim ama şeker hastası değilim öyle dedi doktor 

+1

Vücudunda yara felancoldubu zaman çabuk iyileşir mi yoksa uzun surermi bı ara bendede şekerden şüphelendi dk dediki şekeri olan insanda yarabbemen iyileşmez başka dk illada gitmissindirnrabbim şifa versin hafif gözüküyor ama eniştenin gözüne vurmuştu şekeri 

önce (615 puan) tarafından

Bana verdiler canım tadım tuzum gitti ruh gibiyim 😔

önce (2,407 puan) tarafından

Çok çabuk geçer 😁 hatta inanılmaz hızlı geçer 

Abla Allah acil şifalar versin inşallah ❤️ zamanla düzene girer yeterki dikkat et 

İnsallah canım 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,623 puan) tarafından

sacma kendi numarasini niye degissinki. okuz oldu ortaklik bitti esim ve sulalesi ile tum bagimi kesiyorum demek sadece baska bir sebep olamaz yani. birini bulacam artik ozgurce hayatimi yasicam dusunse esi mezardan arayamazya numara dehisimine gerek olmaz yani

+1

Benimki mezardada arar en olmadı kabus gibi çöker rüyalarıma 😂

önce (855 puan) tarafından
+1

kız zaten ondan önce kardesleri basar evı  ne diye değiştirdin diye 😂 

😂🤣

+1 oy

değiştirmem bu aralar düşman gibi olsakta 😂 Allah korusun öldüğünde ailesi falan aradığında müsait değilmişim gibi açmam mesela zaten 1 ararlar 2 ararlar sonra aramazlar 😂 

Ne bileyim arkadaş değişmiş numarasını bana mesaj attı yeni numara diye 

belki kullandıkca esını hatırlıyor anılarını falan olabılır ne bılım aklıma fesat seyler getırıp gunahını almak istemem gece gece 😂 

Yani insan aklı hersey olur 

+1 oy
önce (3,337 puan) tarafından

Ölünce değiştirmem eğer bu sebebi yoksa ama ayrilinca degistircem

Yani öyle olması lazım 

+1 oy
önce (1,968 puan) tarafından

Bence akrablardan uzaklaşmak isteye bilir sonuçta evlenince millet numaranı ostiyo kimisine veriyorusun kimisi başka akrabalardan aliyo vermek istemediğim kişide bile numaran oluyo zırt pirt basim sagolsim diyenaramasinlar diye bence o aileyi komple silmistir ne yaşadığınızı bilemeyiz 

Yani 4 duvar arasında bilinmiyo

+1 oy
önce (5,173 puan) tarafından

Eşinin ailesini sevmiyor eb ufak baglantı kalsn istemiyrsa normal

Bilmiyorum ki olabilir 

+1 oy
önce (30,038 puan) tarafından

Bağlantı kuramadım. iletişim kurmak istemiyor ise bir süre kullanmaz veya arananı açmaz. değişik geldi bana 

+1 oy
önce (241 puan) tarafından

Demekki kocasının ailesinden bıkmış değiştirmiş vardır bir gerekçesi illaki iyi bir gerekçesi iyi yapmiş değiştirmekle 

Eşi vefat ettiği için kullandığı hat kapanmış oda yeni almış 

+1 oy
önce (186,420 puan) tarafından

hat ölen kisinin uzerineyse zaten degismek zorunda

Evet hat vefat eden kişinin adınaymış kullandığı hat 

Sabah mesajlastık sordum öyle vevap verdi 

önce (186,420 puan) tarafından

malesef vefattan bi sure sonra hersey degisiyo hat kapaniyo faturalar icin extra is cikiyo keyfi yapmamis bak

Evet canım aynen öyle oluyormuş ben bilmiyodum 😊

+1 oy
önce (377 puan) tarafından

degitrebikir cunku artik insanlar değişti allahtan olen bi inana bile esine sen oldurdun diyorlar kocasinin tarafi rahatsız ediyordur kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez bende olsam degeitrsim kimseyle işim olmaz kimsyerde güven olmaz 

Kullandığı hat eşinin üstüne kayıtlıymış 

O hat kapanmış

Yeni almış 

önce (377 puan) tarafından

anladım cnm 

+1 oy
önce (209 puan) tarafından

Normal tabi ki. Eşi vefat edince kocasının ailesi ile bağı kalmaz hele ki çektiren bir ailesi ise valla kusura bakılmasın dakikasında değiştiririm 

Ölen kişinin adınaymış hat kapanmış 

Oda yeni almış 

+1 oy
önce (1,317 puan) tarafından

Valla duruma gore degisir ablam o esimin ailesiyle ya da esim dolayisiyla gorustugum kisilerle sikintiliysam degistirebilirim 

Arkadaşımın kullandığı hat eşinin adına 

Eşi vefat edince hat kapanmış  oda yeni almış 

+1 oy
önce (12,847 puan) tarafından

belki eş ailesi ile artık muhatap olmak istemiyordur, borç vs varsa aramasınlar diye olabilir. 

bilmediğimiz başka sebepler olabilir. 

Az önce mesajlastık hat ölen kişinin adına kayıtlıymış 

Hat kapanmış vefat ettiği için

Oda yeni almış 

önce (12,847 puan) tarafından

bu da mantıklı bir seçenek doğru 

+1 oy
önce (350 puan) tarafından

Neden değiştiği önemli. Eşinin ailesinden zulüm görüyordur o zaman değiştirilir. Ama eşinin ailesiyle  hiçbir sorunu yoktur o zaman değiştirilmez

Oda doğru canım 

+1 oy
önce (470 puan) tarafından

Psikolojik durumunu bilemeyiz 

Annem vefat edince bende hemen degistirmek istedim sebebini anlayamadigim bir sekilde 

Bilmiyorum insanlardan kaçmak istedim o an 

Allah korusun aynı şey başıma gelse degistiririm herhalde 

Çok kötü olaylar yasayinca bir yengeç gbi kabuguma cekilip ortalarda gozukmeyen birine dönüşüyorm genelde

Canım cok doğru söyledin psikoloji iyi olmuyor o zaman 

+1 oy
önce (5,648 puan) tarafından

Normal değil bence

Benim de tuhafıma gitmişti 

+1 oy
önce (1,300 puan) tarafından

Belki esi tarafiyla sıkıntılı seyler olmus olabilir oyuzden degismis olabilir ama normal olarak degistiyse hic hos degil cunki birsuru ariyan bas sagligi diliyen olucak degismek istiyosa en azindan 1 ay gecmesi daha iyi ama normal oarak degistiyse cok sacma

Bence de

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eş vefatından sonra telefon numarasını değiştirmek psikolojik olarak neyi ifade eder?
Eş vefatından sonra telefon numarasını değiştirmek, bireyin yas sürecinde hayatındaki geçmişle olan bağlarını koparma veya yeni bir başlangıç yapma isteğinin bir yansımasıdır. Bu durum genellikle anılardan uzaklaşma, çevreden gelen taziye aramalarından psikolojik olarak yorulma veya hayatın yeniden düzenlenmesi çabası olarak görülür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yas sürecinde sosyal çevre ile iletişimi kısıtlamak sağlıklı bir davranış mıdır?
Yas sürecinde sosyal çevre ile iletişimi kısıtlamak, bireyin kendi içine çekilip duygularını daha sakin bir ortamda yaşamasına yardımcı olan normal bir mekanizmadır. Bu süreçte kişi sürekli olarak aynı sorulara yanıt vermekten kaçınmak veya yaşanan kaybın acısıyla yüzleşmemek için geçici süreliğine iletişim kanallarını sınırlama yoluna gidebilir.
Eş kaybı sonrası dijital alışkanlıkları değiştirmek yasın parçası mıdır?
Eş kaybı sonrası dijital alışkanlıkları değiştirmek, kaybın yarattığı boşluğu doldurma veya hatıraların yoğunluğunu azaltma amacıyla yapılan oldukça yaygın bir davranıştır. Numara değişikliği, sosyal medya hesaplarını kapatma veya profil fotoğraflarını kaldırma gibi eylemler, bireyin kaybın getirdiği yeni gerçekliğe uyum sağlama sürecinde kendini koruma altına alma yöntemleridir.
Bir yakınının yas sürecindeki radikal değişimlerine nasıl destek olunmalıdır?
Yas sürecindeki bir yakınının radikal değişimlerine destek olmak için en iyi yol, onun seçimlerine saygı duymak ve yargılayıcı olmayan bir tutum sergilemektir. Kişinin telefon numarasını değiştirmesi veya sosyal çevresini kısıtlaması gibi kararlarını sorgulamak yerine, ihtiyaç duyduğu zaman orada olduğunuzu hissettirmek ve ona kendi yasını yaşama alanı bırakmak en sağlıklı yaklaşımdır.
Yas sürecinde alınan büyük kararlar ne zaman gözden geçirilmelidir?
Yas sürecinin ilk ayları genellikle yoğun duygusal karmaşalar içerdiği için, numara değişikliği gibi pratik kararlar alınırken dikkatli olunmalıdır. Eğer bu kararlar kişinin sosyal bağlarını tamamen koparmasına neden oluyorsa, yas süreci biraz daha hafiflediğinde bu tür değişikliklerin kişiye gerçekten iyi gelip gelmediği tekrar değerlendirilebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 857 göst.
25 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,398 göst.
23 Şubat 2020 Aile & Aşk kategorisinde Persona Non Grata (3,443 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,025 göst.
0 oy
8 cevap 488 göst.
11 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sevgidolu (197 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,195 soru

24,572,494 cevap

362,043 kullanıcı

...