Namaz bilmeden istihare yapabilir miyim?

0 oy
96 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,250 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Saatim kayıp kızlar. Ve evliliğim baya çelişkili. Kimseyede söyleyemiyorum. Ben namaz kılmayıda bilmiyorum. Lütfen yapa bilecek varmı. Çok zor durumdayım . Annemlere gitmişdim. Benden bilecekler

2 Cevaplar

0 oy
önce (5,607 puan) tarafından

Başkasının senin adına yapması doğru olmaz ki içini niyeti bilmediğin tanımadığın insanın namaz kılmak buraya post yazmak kadar kolay canım intertten bakıp yapabilirsin 2 rekat daha faziletli olur hem senin için de

önce (5,250 puan) tarafından

Gulistan aklımı kayb ediyorum. Bulunsa ya bulunsa offf

önce (5,607 puan) tarafından

Nerde bıraktın en son çok değerli bir şey miydi

-Reklam-
0 oy
önce (660 puan) tarafından

Selamın alaykum cnm umarım bulursun saatini fakat istahare kaybolunmus birseyr yapilmiyor bir işe kalkisicaginda hayirli olur olmadığını anlamak için yapiliyor ben çok yaptım ve hepsi doğru çıktı artık yapmıyorum çünkü maneviyatı çok yüksek korkutuyorlar beni titriyorum uyku uyuyamıyorum feci derecede ağırlık oluyor 

önce (660 puan) tarafından

Ekleme yapayım neden omadigini söyleyeyim istahareyi az gogleden arastir cnm genelde hayırlı ise yeşil beyaz reng görürsün hayırsız ise siyah ve kırmızı reng görürsün yani kaybolunmus birşeyin yerini görmesin 

önce (5,250 puan) tarafından

Kafayı yiycem. Eşimle aramız kptüydü annemlere gittim. Taksdien markete inmiştim el çantamı arabada bırakıb. Kaynanamın hediyesi saat kayıp. Kimseye söyleyemiyorum

önce (8,521 puan) tarafından

Bende bir kere yaptım gercekten doğru çıkıyor ama dediğiniz gibi bir iş size hayirlimi hayırsız diye yatıyorsunuz uykuya başkası sizin yerinize yayabilirmi bilmiyorum burda bilen vardır sadece namazı değil duasına var ve kimseyle konuşmadan uyucaksiniz 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İstihare namazı nasıl kılınır ve dua nasıl edilir?
İstihare namazı iki rekat olarak kılınır ve ardından istihare duası okunur. İlk rekatta Fatiha'dan sonra Kafirun, ikinci rekatta ise Fatiha'dan sonra İhlas suresi okunması sünnettir. Namazın ardından yapılan dua ile Allah'tan kişinin hakkında hayırlı olanı kalbine ilham etmesi veya işin sonucunun hayra evrilmesi niyetiyle yardım istenir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Namaz kılmayı bilmeyen biri istihare yapabilir mi?
Namaz kılmayı bilmeyen kişiler, istihare duasını ezberleyerek veya bir kağıttan okuyarak ellerini açıp Allah'a yönelerek içten bir şekilde dua edebilirler. İstihare sadece namazla sınırlı değildir; Allah'a halini arz etmek, bir karar aşamasında yardım istemek ve hayırlısını dilemek için samimi bir yakarış da istihare hükmünde kabul edilebilir.
Kayıp bir eşyanın bulunması için ne yapmalı?
Kayıp bir eşyayı bulmak için öncelikle eşyayı en son bıraktığınız yerleri sakin bir şekilde tekrar kontrol etmelisiniz. İslam alimleri, kayıp eşya için dua etmeyi ve Allah'tan yardım istemeyi tavsiye etmiştir. Bu süreçte sabırlı olmak, sürekli araştırmak ve gerekirse çevrenizdeki güvendiğiniz kişilerden yardım istemek süreci kolaylaştıracaktır.
İstihare rüyası görmek zorunlu mudur?
İstihare yaptıktan sonra mutlaka bir rüya görmek şart değildir. İstihare, kişinin bir konuda kalbinin mutmain olması, işlerinin kolaylaşması veya o işin hayırlı değilse engellenmesi için Allah'a bir yakarıştır. Rüya görülmese bile, kişi o işe yöneldiğinde içine bir ferahlık geliyorsa veya işler hayırlı bir şekilde ilerliyorsa bu da istiharenin bir sonucu olarak değerlendirilebilir.
Evlilik kararı alırken istihareye neden yatılır?
Evlilik gibi hayati kararlar alırken, kişinin kendi sınırlı bilgisiyle sağlıklı bir karar vermesi güç olabilir. İstihareye yatmak, bu kararın dünya ve ahiret saadeti için hayırlı olup olmadığını Allah'tan dilemek ve O'nun ilmine sığınmak anlamına gelir. İnsan, kendi gücüyle göremediği riskleri veya güzellikleri, manevi bir destekle daha net sezebilmek adına istihareye başvurur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 244 göst.
28 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Miraysu (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 146 göst.
18 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Melek12 (149 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 215 göst.
12 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Alpassslllaaannnnn1 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 546 göst.
26 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Baloglum45 (162 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,048 soru

24,570,229 cevap

361,935 kullanıcı

...