Emzirirken antibiyotik kullanılır mı, sütümü etkiler mi?

0 oy
120 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,161 puan) tarafından

Kızlar bebeğim 19 aylık. 4-5 günü geçti böbreğim ağrıyor. Ya taş var ya idrar yolu enfeksiyonu. Büyük ihtimalle enfeksiyon. Yarın acile gitsem sizce antibiyotik filan birşey verir mi?  Ha bugün geçer diye diye kaç gündür çekiyorum. Emzirirken veriyor mu doktorlar.

8 Cevaplar

0 oy
önce (776 puan) tarafından

Emzirdigini söylersen ona göre tabiki ilaç verirler uygun olan neyse onu vericekler  bende çok ilaç kullanmak zorunda kaldım  

önce (5,161 puan) tarafından

Hamileyken çok çektim hiç düşmedi enfeksiyonum ama bir kere bile antibiyotik vermediler. Doğumda bebeğime geçti göbek bağı enfeksiyon oldu 6 gün yoğun bakımda yattı.

önce (776 puan) tarafından

İdrar yaparken yanma acı cok sık çıkma vs varsa enfeksiyondur  ona tek doz suda eritilen birşey veriyorlar hamileyken bile kullanılıyor zararı yok ama bu şikayetler yoksa başka biseyde olabilir baktır iyice vallah ben daha lohusa iken bir ateslendm ki durumumda çok kötüydü 40 derece ile hastaneye gttim tır tır titriyordum en yüksek antibiyotikleri fakn verdiler tabi ozman ilaç kullanınca sütüm azaliyordu seninki 19 aylık olmuş istersen emzirmeyi bırakabilir bile benim bebeğim 17 aylıkken bırakmsti emmeyi korkma yani öncelik kendi sagligin olsun

Ya o tozlardan kaç kere içtim bana mısın demedi. Ne idrarda yanma ne acı ne Ağrı hiçbir şey yoktu ama sürekli idrar yolu enfeksiyonum vardı. Hiç bir kere bile antibiyotik vermediler. Pazartesi de eşim ilçeye gidecek çalışmaya hafta içi sancım olsa hiç gidemem mecbur yarın acile gitmem gerek. Aynen zaten bu sıra beni deli ediyor emme konusunda kestim kesecem.

-Reklam-
0 oy
önce (109 puan) tarafından

Emzirdiğini doktora söylersen ona göre ilaç verir

Teşekkür ederim cevabınız için 

0 oy
önce (5,602 puan) tarafından

Emzirirken kullanmak zorunda kaldim ama emzirdiğimi söylediğimde ona göre antibiyotik yazmıştı doktor. 

Teşekkür ederim cevabınız için 

Rica ederim 

Bu arada eğer idrar yolu enfeksiyonu ise aklınızda bulunsun kızılcık çok iyi geliyor.  Şu an mevaimj değil ama eczane de tabletleri satılıyor iyi geldiğini söylüyorlar. Akşam yatmadan da limonlu su içebilirsiniz dokunmaz ise. Geçmiş olsun 

Sadece limonlu su mu onu içeri. Hamileyken dut kurusu kaynatıp içiyordum ama hiç işe yaramadı o.

0 oy
önce (1,827 puan) tarafından

Ben de dün sağlık ocağına gittim aldım enfeksiyon dedi antibiyotik yazdı bende emziriyorum demeyi unuttum ve ha bire ateşim çıkıyor bana acile gitmem gerektiğini söyledi yarın gideceğim sanırım dayanamıyorum artık iki çocukla eşimde evde değil 

Hadi yaa eşimin acil işi çıktı gitti gidemedim acile. Erken gelirse giderim.

Valla sağlık ocağı bile bana acile gitmen gerek dedi

Çok geçmiş olsun canım sana da 

Allah razı olsun sana da çok geçmiş olsun canım 

+1

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (2,427 puan) tarafından

Canım safra kesesi de olabilir geçmeyen Ağrıysa, onada muhakkak baktirn

Safra kesesi sağ oluyor sanırım benim sol taraf ağrıyor daha çok.

0 oy
önce (2,644 puan) tarafından

Ona göre veriyor canım bende yeni kullandim ameliyattan sonraya emzirdigini söyle ama

Tamam canım teşekkürler 

0 oy
önce (19,556 puan) tarafından

Bizim çocuk dr umuz önce anne sağlığı diyor her zaman. Çok ağır bir ilaç değilse antibiyotik her zaman kullan onayı aldı kendisinden. 19 aylık bir de yeterince  büyük bir yavrun var. 

+1

Evet çok doğru ben iyi olacağım ki cocuguma da iyi bakayım 🥰 

0 oy
önce (1,965 puan) tarafından

Evt verdiler bna 40 günlük bebeğim emziriyorum. Ailecek soğuk algınlığı grip atlattık bize de gecti bebişle. Bna antibiyotik aferin parol fln yazdı.

Çok geçmiş olsun canım.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emzirirken idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullanılır mı?
Emzirirken idrar yolu enfeksiyonu tedavisi için antibiyotik kullanımı, doktor kontrolünde ve emzirmeye uygun ilaç seçimiyle mümkündür. Birçok antibiyotik grubu anne sütüne geçiş düzeyi düşük olduğu için emzirme döneminde güvenle kullanılabilir; ancak mutlaka bir uzman hekime danışarak emzirmeye uygunluğu teyit edilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
19 aylık bebeği emzirirken antibiyotik kullanmak sütü etkiler mi?
Genellikle 19 aylık bir bebeği emzirirken kullanılan standart antibiyotikler anne sütüne çok düşük miktarda geçer ve bebeğe zarar vermez. Doktorunuz enfeksiyon türüne göre bebeğin gelişimini ve yaşını göz önünde bulundurarak hem size hem de emzirme sürecine en uygun güvenli antibiyotiği reçete edecektir.
Böbrek ağrısı ve idrar yolu enfeksiyonu için ne zaman doktora gidilmeli?
Böbrek ağrısı ve idrar yolu enfeksiyonu belirtileri 48 saati geçen süreçte şiddetleniyorsa, vakit kaybetmeden bir acil servise veya üroloji uzmanına başvurulmalıdır. Tedavi edilmeyen enfeksiyonlar böbrek fonksiyonlarını etkileyebileceği için erken teşhis ve uygun antibiyotik tedavisine başlamak çok önemlidir.
Emziren annelerde idrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer?
Emziren annelerde idrar yolu enfeksiyonunun geçmesi için bol su tüketimi ve hekim tarafından verilen antibiyotik tedavisi en etkili yoldur. Doktorunuz emzirme dönemine özel olarak seçtiği antibiyotiği eksiksiz kullanmanız enfeksiyonun böbreklere sıçramasını engeller ve iyileşme sürecini hızlandırır.
Böbrek ağrısı çeken emziren anneler acilde ne yapmalı?
Acil servise gittiğinizde mutlaka emzirdiğinizi ve bebeğinizin 19 aylık olduğunu belirtmelisiniz, böylece doktorlar emzirmeye uygun ilaçları içeren bir tedavi planı oluşturur. İdrar tahlili ve gerekli görülürse ultrason gibi tetkikler yapılarak enfeksiyonun şiddeti belirlenir ve güvenli tedavi seçenekleri başlatılır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 211 göst.
22 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 311 göst.
0 oy
2 cevap 99 göst.
4 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nazirek06 (8 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 222 göst.

Kategoriler

1,505,404 soru

24,576,788 cevap

362,224 kullanıcı

...