3 aylık iğne kullanıyorum, yan etkileri beni etkiler mi?

0 oy
275 göst.
Diğer kategorisinde (10,754 puan) tarafından

3 aylık iğne kullanan var mı  etkisi vs nedir sizde ? Yada onerdiginiz başka korunma yöntemi varmı 

5 Cevaplar

0 oy
(472 puan) tarafından

Ben yapıyorum 19 Mart'ta 2.yi yaptırdım sadece yan etkim kesik kesik gelen kanama oldu 20gün sürdü ve bitti 

Yani 2 dozu vurmadan önce 20 gün bazen adet kanaması gibi bazen kahverengi nazende siyah renkte gelen kanamam oldu ama şuan daha birsey yok 

Vücudumuz hormon alıyo sonucta herseyi göz önünde bulundurmanız gerekli 

(10,754 puan) tarafından

Of ya tüm yöntemler hormon ztn napicam bilmiyorum Rabbim olmayana versin artık istemiyorum

(472 puan) tarafından

Amin bende istemediğim için yaptım iğne çevrem hatta karşı yapma diyen ben kimseyi dinlemiyorum prezervatif güvenmiyorum 

Yengem prezervatif hamile kaldı ve suan 16 günlük bebegi var 

(472 puan) tarafından

Artık hormon Muş oymus buymuş hiç bir şey umrumda değil valla  

-Reklam-
0 oy
(4,396 puan) tarafından

Ben 23 martta vuruldum, henüz 2.dozu vurmadım o yüzden bu süreçte neler olur bilmiyorum, aynı merakla bende ya Hakk diyerek giriştim artık. 

(10,754 puan) tarafından

Yaa en çok adet duzenimi bozar diye korkuyorum namazı nasıl yapicaz alt üst olucaj ama korunmadanda olmaz :(

(4,396 puan) tarafından

Yan etkilerinden sakınmak için ben hep Bismillahillezi le yedurru duasını okurum. Mecburuz.

Hayız zamanlarını saati saatine yazıyorsan bir sıkıntı olmaz, işin içinden çıkamadığın zaman şura fetva hattına sorabilirsin sırf bunun için özel bir grup var orada. 

0 oy
(10,311 puan) tarafından

Kız ben yaptırdım ölüyordum resmen ebem dedi zaten 3 aylık hormonu birden veriyoruz vücuduna yan etkisi olabilir beni bir karın ağrısı mide bulantısı aşırı kanama terleme sinir stres hepsini yaptı aşırı kanama da yaptı ben bir kere onu yaptım bir kere de 1 aylık iğne yaptım oda daha iyiydi sanki 6 aylik olunca da bebeğim spiral taktım oda biraz zorladı beni ama 6 ay oldu takali alıştım biraz

(10,754 puan) tarafından

Ciddimi e ben napicam hangi yöntemi kullanicam çoğunluğu hormonlu bide ztn 

(10,311 puan) tarafından

1 aylık daha mantıklı canım spiral istemiyorsan bide her insan bir değil belki sana çok yan etkisi olmaz 

0 oy
(1,177 puan) tarafından

Kanama ara ara geliyor uzun sürüyor ve cok pis kokuyor. Onun dışında baska bisey olmadi bende. 

(10,754 puan) tarafından

Ciddimi peki ek korunma yapıyormusun sence korur mu 

(1,177 puan) tarafından

2 dir vurduruyorum bi sıkıntı çıkmadı sukur 

0 oy
(544 puan) tarafından

Yaklaşık 14 aydır yaptırıyorum sanırım 4. Yu vurdurucam ben bir ara araya boşluk bıraktım 1 ay kadar o zaman etki tekrarladi ilk vurulduğunda 25 gün kadar kanama oldu sonra bitti adet zamanrinda da bazen leke oluyor bazen olmuyor bende killanma, kilo alımı yada kaybı , yada başka bir anormallik oluşmadı eşim korunmuyor ve koruyor etki ediyor o yüzden bu şekilde birkaç yıl devam ederim diye düşünüyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3 aylık doğum kontrol iğnesi nasıl uygulanır ve etkisi ne zaman başlar?
3 aylık doğum kontrol iğneleri, genellikle kalçadan veya koldan kas içine enjeksiyon yoluyla uygulanır. İğne yapıldıktan sonra etkisi hemen başlar, ancak tam koruma sağlaması için iğnenin düzenli aralıklarla ve hiç aksatılmadan, yani her 3 ayda bir tekrarlanması oldukça kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
3 aylık iğne kullanımının vücutta görülen yaygın yan etkileri nelerdir?
3 aylık iğnelerin en yaygın yan etkileri arasında düzensiz adet kanamaları, lekelenmeler veya bazı kadınlarda adet kanamasının tamamen kesilmesi yer alır. Ayrıca iğne kullanımı kilo artışı, baş ağrısı, ruh hali değişimleri ve hafif göğüs hassasiyeti gibi yan etkileri de beraberinde getirebilir.
3 aylık iğne korumayı bırakınca hamile kalma süreci ne kadar sürer?
3 aylık iğne kullanımını bıraktıktan sonra doğurganlığın geri dönmesi kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte, genellikle 6 ila 12 ay arasında bir süreyi bulabilir. İğnenin etkisi vücuttan yavaş atıldığı için hemen hamile kalmak isteyenlerin bu süreci göz önünde bulundurması gerekir.
Doğum kontrol yöntemleri seçilirken nelere dikkat edilmelidir?
Doğum kontrol yöntemi seçerken yaşam tarzınız, emzirme durumunuz, sigara kullanımınız ve mevcut sağlık geçmişiniz en önemli kriterlerdir. En güvenilir ve size en uygun yöntemi belirlemek için mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışarak kapsamlı bir değerlendirme yaptırmanız önerilir.
3 aylık iğne yerine tercih edilebilecek diğer korunma yöntemleri nelerdir?
3 aylık iğne dışında tercih edilebilecek yöntemler arasında günlük kullanılan doğum kontrol hapları, cilt altına yerleştirilen implantlar, hormonlu veya bakırlı rahim içi araçlar (spiral) ve bariyer yöntemleri olan kondom seçenekleri bulunur. Her yöntemin yan etki profili ve kullanım kolaylığı farklıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 515 göst.
4 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Annecımm (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 332 göst.
+2 oy
5 cevap 358 göst.
0 oy
3 cevap 173 göst.
5 Kasım 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Bayanelmasss (5 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,595 soru

24,698,672 cevap

368,790 kullanıcı

...