Sivilce çukuru tedavim sizce başarılı olmuş mu?

0 oy
157 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (231 puan) tarafından

Sivilce çukuru tedavisi görüyorum ve çok pahalı değmiş mi? Tiksinecek olan bakmasın. Önceki ve sonraki 

https://hizliresim.com/t3zu74r

https://hizliresim.com/pxb4un2

6 Cevaplar

+1 oy
önce (12,242 puan) tarafından

baya fark var, işe yaramış 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,609 puan) tarafından

fraksiyonel lazer mi yaptiriyorsun ise yaramis birkac seans daha baya duzelir

önce (231 puan) tarafından

Daha 3 seans yaptırdım bu kadar düzeldi

önce (1,609 puan) tarafından

nekadar seansi . bende istiyorum bir  iki seans kadar. cukurlasma yokda kizarik sivilce izi var bikac boynumda. yuzumude genel cilt tazelensin oarlasin soyulup temizlensin diye istiyorum

Lazer 20k ama sadece lazerle bırakmıyorlar. 35, 40, 50 tutabiliyor. Ama senin çukurun yokmuş, o kadar tutmaz bence

+1 oy
önce (227 puan) tarafından

Evet işe yaramıs hangi tedaviyi uyguladn

Altta birine yazdım 

+1 oy
önce (5,607 puan) tarafından

Baya fark var canım iyi yapmışsın tedavi olarak 

+1 oy
önce (560 puan) tarafından

Tedavinin adı nedir

önce tarafından düzenlendi

1. seans 

Fraksiyonel lazer 

Prp 

Subsizyon

2. seans 

Fraksiyonel lazer 

Prp 

Mezoterapi 

3. seans 

Altın iğne 

Kök hücre

Prp

Bunları yaptırdım 

4. Seansta 

Altın iğne 

Kök hücre 

Prp 

yapacak yine 

+1 oy
önce (7,341 puan) tarafından

Baya düzelmiş. Canın çok acıyor mu yapılırken yada sonrasında?

Benim o kadar acımadı ama ben acıya dayanıklıyım ve geçmesi çok istediğim için acısa da önemli değil. Lazer ve altın iğnede çok acı hissetmedim, lazerden sonra yapılan iğneler açıyor sadece. Sonrasında da normal bir acı yaa. Yaptırmak istiyorsanız korkmayın. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sivilce çukuru tedavisi sonuçları ne zaman görülmeye başlar?
Sivilce çukuru tedavisinde ilk gözle görülür iyileşme genellikle 3 ila 6 aylık bir süreç sonunda, yani birkaç seanstan sonra ortaya çıkar. Cildin kolajen üretimi ve doku yenilenmesi zaman alan biyolojik süreçler olduğu için nihai sonucun değerlendirilmesi için tedavinin tamamlanması gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sivilce çukuru tedavisi başarılı olduğu nasıl anlaşılır?
Tedavinin başarılı olduğu, cilt yüzeyindeki çukurların derinliğinin azalması ve çevre dokuyla olan renk farkının dengelenmesi ile anlaşılır. Başarılı bir süreçte cilt dokusu daha pürüzsüz hale gelir ve ışık altında gölgelenme yapan girinti-çıkıntıların belirginliği gözle görülür oranda düşer.
Sivilce çukuru tedavisinde hangi yöntemler daha etkilidir?
Sivilce çukuru tedavisinde başarı oranları kullanılan yöntemin derinliğine göre değişir ve genellikle altın iğne, lazer yenileme, kimyasal peeling veya subcizyon gibi yöntemler kullanılır. Hangi yöntemin en etkili olacağı, çukurların atrofik, boxcar veya icepick gibi tipine ve cilt yapısına göre uzman tarafından belirlenmelidir.
Sivilce çukuru tedavisi neden uzun sürer?
Sivilce çukuru tedavileri, derinin alt katmanlarında kontrollü bir hasar oluşturup vücudun kendi kendini onarmasını tetiklediği için uzun sürer. Bu süreçte fibroblast aktivasyonu ile yeni kolajen sentezlenmesi gerekir ve bu biyolojik yenilenme süreci her seans arasında dinlenme dönemleri gerektirir.
Sivilce çukuru tedavisi sonrası ciltte kızarıklık normal mi?
Sivilce çukuru tedavisi sonrasında ciltte kızarıklık, ödem ve hafif kabuklanma görülmesi beklenen doğal iyileşme belirtileridir. Genellikle ilk 3 ile 7 gün içerisinde azalan bu belirtiler, cildin tedaviye verdiği tepkiyi ve yenilenme sürecinin başladığını gösterir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 409 göst.
9 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yarenim07 (416 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 882 göst.
14 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Esmaagl (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 449 göst.
0 oy
4 cevap 220 göst.

Kategoriler

1,505,048 soru

24,570,203 cevap

361,932 kullanıcı

...