Eşimin çocuğuna bakmakta zorlanır mıyım, ne yapmalıyım?

0 oy
414 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (213 puan) tarafından

Kızlar bi konu var sizede sorayım dedim

kaynım tam akıllı biri degil karısıda yıllar önce onu terk edip gidip evlenmiş. bide oğulları var 8 yaşında köyde dede nine babasıyla kalıyo

Kaynımın durumu iyi köyde hayvan bakıyo iyi anlıyo o işten kayınpederle beraber satıp kazanıyolar. Oğlunu da eksik bırakmıyo ama iyi babalık yapamıyo çünkü aklı o kadar eriyo. Çocuk 2 senedir okula gidiyo daha a bile yazamıyo. Aglamasın diye akşama kadar tablet televizyon. Sürekli kıyafetleri kirli kaynanam diyo köydedir nasılsa bişey olmaz

Kocamda diyoki oğlanı yanımıza alalım İstanbula getirelim babası fazlasıyla masrafını gönderir biraz büyüyünce yatılıya göndeririz düzgün bi hayatı olur köyde delirecek 

Ama ben napacam bilmiyorum. Bu eşiminde benim ikinci evliliğimiz. Özellikle çocuğu olmayan birini istedim. Cunku nefis bu ya bi gün çocuğumdan kayırırsam ya kalbini kırarsam ya tam annelik yapamazsam diye günaha girmek istemiyodum. Simdi bu durum cıkınca yine ne yapacam bilmiyorum. Bi yandan  çocuğa çok üzülüyorum çok akıllı ama orda kala kala delirecek. Bi yandan ya hakkından gelemezsem diye korkuyorum. Aranızda boyle kocasının çocuguna yada başka bi çocuğa bakan varmı? Siz olsanız napardınız

19 Cevaplar

+2 oy
önce (353 puan) tarafından

Şimmmdiii hatırladım seni 😂

önce (186,363 puan) tarafından

bende tam hatirladim yazcakdim bi yorumlara bakim dedim

+2

Yoook açtın. Kaynının eşi giderken de açtın

önce (213 puan) tarafından

Kız valla açmadım açsam açtım deirm kaynımın karisi gittiginde daha ben evli bile degildim 5 yıldır gitmiş hiç görmediö

O zaman başka biriydi o demekki 😂😂

önce (9,953 puan) tarafından

Hatırladığın kişi çocuğu kıskanan kişi mi. Dedesi telefonmu ne almıştı toruna oda kıskanıyordu 

-Reklam-
+2 oy
önce (2,036 puan) tarafından

Kabul edersen çok sevap kazanırsın ama şöyle de birşey var istanbul buyuk şehir  ortam çok çok kötü o çocuk köydeki rahatlığa alışkın köy ortamı ile istanbul aynı sekil olmaz çok çok zor bi durum 

İşte köyde baba yerine anne olsaydı yada aklıselim bi baba

+1 oy

Böyle bir durum yaşamadım ne dersem yalan olur. Ama eğer sabırlı biriysen gerçekten içten gelerek ilgilenebilirim dersen bence çok büyük sevaba girersin. Yeri geliyor kendi öz evlaıdmıza bile sesimiz yükseliyor kızıyoruz. İstemedende olsa üzüyoruz 😕 ama sonrasında şefkatle sarılıp telafi ediyoruz. Aynısını yapabileceğine inanıyorsan yap bence

Ama şimdi abdestinde kırılıyor erkek çocuğu bu kısmını da Bi araştır istersen 

İşte insan ön göremiyo ki. Yani dese 2 ay kalıp gidecek başımın üstüne bike koyarım yani buna eminim ama hep kalırsa bilmiyorum. Kalbini kırarsam yetim satılıyo bide yetim ahı almak istemiyorum

Öyle tabi zor bir durum valla 

+1 oy
önce (12,676 puan) tarafından

Çocuk ziyan olmasın diye kabul ederdim sanırım 

Bende onu köyde böyle görünce çok üzülüyorum

+1 oy
önce (2,083 puan) tarafından

Ben bakarım oda senin yiğenin sayılır yabancı biri değil buyumuste artık bu senin kişilik karakterinle ilgili bu durum 

Aslında sabırlı biriyim ama sorumluluğuda var 

+1 oy
önce (130 puan) tarafından

Bende bakardım çocuğa yazık aksama kadar tablet televizyon kirli elbise sevaba girersin büyümüşte 

Yaz tatilinde köyde olacaz bi gözlemleyim düşüneyimm

+1 oy
önce (12,883 puan) tarafından

Zor bir durum ama eşime derdim 3 ay alıp bakalım zaman ne gösterecek olursa olur olmazsa zaten geri göndeririz

Getirsek okula falan kaydını yapacaz öyle 3 ayda gitmez

+1 oy
önce (7,337 puan) tarafından

Ben yapamam. Eşinin çocuğu olsa kardeşi olur beraber yaşarlar. Ama kuzeni istemem şahsen. Burada daha önce biri post açtı. Adam da yeğeni kimsesiz kaldığı için bakmış ama yıllarca adamın kızına yani kuzenine teca.vüz etmiş çocuk. Hayatta kimsesi olmamış olur mecbur kalınır o ayrı. Köyde yaşadığı için niye psikolojisi bozulsun ki. Bir sürü köyde yaşayan büyüyen çocuk var kimsenin psikolojisi bozulmuyor. 

Köyde yaşadıgı için değil ki. Köyde yaşlı nene dede bide böyle bi babayla yaşıyo diye diyoruz

0 oy
önce (5,934 puan) tarafından

Hic bakmadim ama bakardim sanırım  ben 3 yaşında iken annem bakamiyor diye İstanbul'a götürmüşler beni halam amcamlar bakmis 2 seneden fazla  bizde vardır bu  eger bakabilirsen çocuğun hırçınlığı yoksa neden olmasın 

Hırçınlığını gormedim hatta fazla zeki boyle herşeyin farkında bi çocuk

önce (5,934 puan) tarafından

O zaman bakardım ki gorumcemin oğlu var üniversitesi ye hazirlaniyor burayi yaz burda kalirsin diyorum 

0 oy
önce (2,502 puan) tarafından

Eşin ıyı düşünüyor ama olmaz ki uzun vadeli başkasının çocuğuna bakılır mı hiç? Ne kadar iyi niyetli olsan da gözüne batacak bazı şeyleri, bıkacaksın bazen, özel alanın kısıtlanacak. Hem ıyılik edelim derken daha kötüsü olabilir İstanbul gıbı buyuk bir şehirde başına bir şey gelse babası belki sizi suçlayacak suçlamasa bile belki eşin ömür boyu vicdan azabı duyacak. Velhasıl öyle bazen insan yardım etmek istese bile etmese herkes için daha iyi oluyor 

Bende ha sıkılırsam ya üzersem çocuğı diye korkuyorum. İstanbul zaten ayrı dert daha biz gönül rahatlığıyla çıkamıyoruZ

0 oy
önce (2,468 puan) tarafından

Bu tamamen size bağlı. Ben yapamazdım herhalde hele bide uzun süreli

Yaz tatilinde bi gözlemliyim bakayım 

0 oy
önce (2,537 puan) tarafından

Ben İstanbul'dada Urfa'da bir koydede yaşadım bana göre köy hayatı zor olsada İstanbul'u asla tercih etmezdim şuan küçük seni dinler ama ergenliğe girince İstanbul gibi bir şehirde tutamazsın benim büyüklerden biliyorum markete yollasam camda bekliyorum bide burası köy ama otobana yakın neyse iyi düşün ağır bir sorumluluk haa sen köyde o İst olsa hemen getir cokxsevaptir derdim🤷

Alsinda köyde dogru düzgün bakacak biri olsa köy tabi daha iyi. Ama dede nine yaşlı babası ya hayvan otlatmaya gidiyo ya ahırda

önce (2,537 puan) tarafından

Valla bacım köy daha iyi bı kaç yil kalsın diyelim  İst alırsirsa gitmek istemez ortalık gerçekten kötü ha ben disiplinli davranayim dersende biz kendi çocuğumuza laf dinletemiyoruz ki valla şuan benim büyük. 17 yaşında bı görsen dünyayı o kurmus gibi Allah'tan dışarı gezme bizim ailede yokta çok sokak bilmezler

0 oy
önce (29,979 puan) tarafından

Yani ben sorumluluk alamam babası hayatta olmasa ailesi bakacak durumda olmasa vicdanım rahat etmez ama benden daha yakınları varken benim için büyük fedakarlık yaşı küçük değil sorumluluğu da gittikçe yaşıyla beraber büyüyecek bana göre değil 

Başkasının çocuğu diyorsunuz yeğenimiz diye bir sahiplenme bile yok ( ben öyle hissettim en azından) sevgi ile değil acıdığınız için faydamız dokunsun diye aklınızdan geçmiş bu üstelik yanlış bilmiyorsam hamilesiniz hele de çocuğum varsa ve kızsa ben istemem. Bunu düşündüğüm için kötü hissediyorum ama dünya o kadar güvenli bir yer değil maalesef 

Ayrıca kendi çocuğunuz gibi sevip bağrınıza basabileceğinize de inanmıyorum 

önce (7,337 puan) tarafından
+1

Her zamanki gibi aynı fikirdeyiz. Çok haklısın @Birbalannesi

Ben 2 senedir evliyim bir önceki yaz esimin ailesiyle sorunlarımız vardı diye pek kalmadım orda cocugu 3  gün falan gördüm evet bi sahiplenme duygusu oluşmadı. Bir yapay zeka çok farklı bişey yazınca düzeltince böyle yazdım birden

Hem bi kızım var hemde yeni hamileyim

Aşağıya biri yazmış geçen bende okudum o postu adamın yeğeni tarafından kızı istismara uğramış ceza almış vs kıza devlet el koymuş aileye geri verirler mi diye soruyordu ben evimde çocuklarımın kardeşi olmayan birini 7/24 istemem yine de karar sizin 

Evet @Seri biz seninle hep benzer düşünüp benzer yorumlar yapıyoruz hatta bazen seninkine denk gelince aynısı var diye yazmıyorum 🥰

0 oy
önce (2,539 puan) tarafından

Üç sene kaynımın oğluna baktım

O da sabah gidip akşam geliyordu artık yeter de evine gitsin diye gözünün içine bakıyordum

Çok çok zor başkasının çocuğuna bakmak

Şimdi de kayınpederim yanıma yerleşti adamın bana zararı yok ama ben tahammül edemiyorum

Ömür boyu böyle nasıl geçecek bilmiyorum

Rabbim yardımcım olsun

Annesi babası var mıydı onun. Bunun baba yerine annesi olsa bu kadar perişan ommazdı

önce (2,539 puan) tarafından

Annesi de vardı babası da

Çalışmaya geliyordu yanıma

0 oy
önce (4,944 puan) tarafından

Çok zor bir durum ya iyi düşünün bu zamanda insanlar kendi cocuğunu bile zor zapt ediyor eşinden fazla seninle kalacak, çocuğun karakterine de bağlı ama yarın bir gün kötü yollara bulaşsa herkes senden bilecek. Ama bir yandan da yaparım dersen güzel bir sevap olur size. Şimdi ben olsam şöyle yaparım böyle yaparım demek kolay siz kendinize göre düşünün çocuğun durumunu göz önünde bulundurun o şekilde

Allah korusun evet sorumluluk almış olacaz köyde herkes akraba bırası öyle mi

0 oy
önce (4,834 puan) tarafından

En ufak detayına kadar dusun buyuk bir sorumluluk yarın bir gun vocugun basına bırsey gelır veyahur yanlıs yola duserse olavakları dusun cunku ıstanbul normal bır yer degıl 

Yaz tatilinde köyde olacaz bi düsüneyim bakayım anlaşacak mı bemle

0 oy
önce (5,082 puan) tarafından

Benim ilk ama eşimin ikinci evliliği benimle 

İki oğlu benimle kalıyor 

4 sene oluyor yaşları da büyük öyle 18 yada 

19 değil 

Kızı var tatilde bize gelir bakarım 

Ama zor İnan ki 

Ha ama senin düşündüğün güzel bişey

Lütfen büyüklerden fikir al

Ben olsam belki alırım 

Çünkü eşimin iki çocuğunu ben aldım yanıma 

Yeri gelir hasta olursun yeri gelir eşinle özel bir gece yaşamak istersin 

Onları göze alarak karar ver

0 oy
önce (4,366 puan) tarafından

Ben şahsen yapamazdım. Bence burda yapardım diyenlerin çoğu da başına gelse kabul etmez. Çok zor bir şey kendi yetiştirmediğin çocuğa sahip çıkmaya çalışmak. Hem de erkek çocuğu, ergenlik zamanı çok zor olur.

0 oy
önce (5,482 puan) tarafından

Kendi yegenim oldugunu varsayarsam kesinlikle alirdim ama esimin yegeni olunca hem de erkek cocugu olunca zaptetmesi biraz zor olabilir. Bir de tam deli yaşları geliyor sonuçta sizde oyle aksama kadar telefon tablet oynayamayacak bu sefer size cephe alabilir sürekli sorun çıkartabilir. Bir de köyden buyuk bir şehire gelip ayak uyduramayabilir. Aslinda kucuk şehirlerin merkezlerinde yatılı okullar oluyor oralara gönderseler ya da siz ziyaret ettiğinizde kaliyorsunuzdur muhtemelen biraz ders çalıştırmayı deneyin uyum sağlayacak mi bakın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin başka evlilikten olan çocuğuna bakmakta zorlanır mıyım?
Eşin başka evlilikten olan çocuğuna bakmak duygusal ve fiziksel olarak büyük bir sorumluluk gerektirir. Bu süreçte kendi çocuğunuzdan ayrım yapma korkusu yaşamanız oldukça doğaldır. Başarılı olmak için öncelikle eşinizle net kurallar koymalı, çocuğun ihtiyaçlarını karşılayabilecek sabrınızın olup olmadığını dürüstçe değerlendirmeli ve aile içi dinamikleri şeffaf bir şekilde planlamalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Üvey çocuğun bakımında duygusal sınırlar nasıl korunur?
Üvey çocuğun bakımında duygusal sınırları korumak için kendinize kişisel alanlar yaratmanız ve eşinizle sürekli iletişim halinde kalmanız önemlidir. Kendi duygusal kapasitenizi aşan durumlarda destek almaktan çekinmeyin. Çocukla aranızdaki bağı zorlamak yerine, güvene dayalı ve beklentisi düşük, doğal bir sevgi bağı kurmaya odaklanmak kalbinizin kırılmasını engellemenize yardımcı olur.
8 yaşındaki bir çocuğun eğitim eksikliği nasıl giderilir?
8 yaşındaki bir çocuğun eğitim eksikliğini gidermek için ilk adım profesyonel bir değerlendirme yaptırmaktır. Bir sınıf öğretmeni veya rehberlik öğretmeni ile görüşerek çocuğun bilişsel seviyesine uygun bireysel bir çalışma planı oluşturulmalıdır. Günlük tablet ve televizyon kullanımını sınırlandırıp, oyun temelli öğretim teknikleri kullanarak çocuğun okula adaptasyonunu hızlandırabilir ve eksiklerini kademeli olarak kapatabilirsiniz.
Başkasının çocuğuna bakarken aile içi çatışmalar nasıl önlenir?
Aile içi çatışmaları önlemenin en etkili yolu, sorumlulukların baştan adil bir şekilde dağıtılmasıdır. Çocuğun bakımı, eğitim giderleri ve günlük rutinleri konusunda eşinizle yazılı veya sözlü bir mutabakat yapın. Özellikle çocuğun biyolojik babasının sorumluluklarını yerine getirdiğinden emin olmak, sizin üzerinizdeki yükü hafifletecek ve eşinizle aranızdaki ilişkiyi korumanıza destek olacaktır.
İkinci evlilikte üvey çocuk sorumluluğu almak doğru mu?
İkinci evlilikte üvey çocuk sorumluluğu almak tamamen sizin kişisel sınırlarınız ve ailenizin yapısına bağlıdır. Eğer çocuğun bulunduğu ortamda gelişimsel bir risk varsa ve siz buna müdahale edebilecek kapasitedeyseniz bu kararı değerlendirebilirsiniz. Ancak kendi ruh sağlığınızı ve evliliğinizin huzurunu riske atmayacak, gerçekçi beklentilerle hareket etmeniz uzun vadede daha sağlıklı bir aile ortamı oluşturmanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 972 göst.
8 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 795 göst.
7 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 494 göst.
27 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,935 soru

24,568,829 cevap

361,874 kullanıcı

...