Eski dolabımı granül kahveyle boyadım, nasıl olmuş?

0 oy
191 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (5,367 puan) tarafından

image

evdeki eski eşyalarımı geri dönüşüm yaparak balkonumu dekore ediyorum.dolabın eski halini çekmeyi unutmuşum.ama çok kötü bi rengi vardı.koyu kahveyi ve yüzeyi aşınmıştı.evimdede sadece beyaz duvar boyası vardı granül kahve kullanarak bu renge boyadım.nasıl olmuş
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevaplar

+1 oy
(5,841 puan) tarafından

Bence çok güzel olmuş. Söylemesen, direkt rengi bu şekilde aldın sanırdım. Yalnız üzerine cila çekmelisin. Diğer türlü en ufak bir darbede çizilip, boyası kalkacak. 

(5,367 puan) tarafından

Teşekkür ederim🌸aynen en yakın zamanda alıp çekecek onuda

-Reklam-
+1 oy
tarafından

güzel olmuş valla yenı aldın sandım 🤭 

(5,367 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım🌸yenilerinin fiyatına baktım aşırı pahalıydı.birde sadece dekoratif olarak kullanacaktım.en iyisi eskiyi dönüştürmek.

tarafından

herşey cok pahalı ya valla en ıyısı eskılerı degerlendımek bu surecte en ıyısını yapmıssınız 

0 oy
(8,864 puan) tarafından

Kendi rengi güzel olmuş üstüne sanki bir kat daha istiyor eskitme gibide yapabilirsin süngerle

(5,367 puan) tarafından

Bu son attığım 3.ton aslında.dediğin gibi son katı süngerle yapıp vintage yapmaya çalıştım.4cüyü yapmayacağım kararsız kaldım.ama aralara daha koyu renk atabilirim

(8,864 puan) tarafından

Ben çok meraklıyım böyle şeylere 100 yıllık telefonluk vardı onu boyadım aşırı koyu kahveydi eskitme yaaptım üzerine süngerle desen verdim 

2 Kapaklı vitrinimi boyadım oda siyaha yakındı direk beyaza boyadım balkona koydum kiler yaptım.

Eski bir vazomu antik Gold a boyadım . Daha çok var aklıma gelenler bunlar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Granül kahve ile mobilya boyama nasıl yapılır?
Granül kahve ile mobilya boyama işlemi, duvar boyası veya uygun bir bağlayıcı ile karıştırılarak uygulanır. Öncelikle boyanacak yüzeyin zımparalanması, ardından kahve ve boya karışımının istenen kıvama gelene kadar karıştırılıp fırça veya sünger yardımıyla katmanlar halinde sürülmesi gerekir. Kuruduktan sonra yüzeyin korunması için mutlaka vernik uygulaması yapılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eski mobilyalar geri dönüşüm ile nasıl yenilenir?
Eski mobilyaları yenilemek için yüzeyin temizlenmesi, aşınmış kısımların zımparalanması ve uygun astar veya boya ile kaplanması temel adımlardır. Geri dönüşüm sürecinde mobilyanın rengini değiştirmek için granül kahve gibi doğal yöntemlerin yanı sıra akrilik boyalar veya eskitme teknikleri de oldukça sık tercih edilmektedir.
Evdeki boyalar ile mobilya yenilemek mümkün mü?
Evet, evdeki duvar boyaları ile mobilya boyamak mümkündür ancak dayanıklılık için bazı ek işlemler gereklidir. Duvar boyası genellikle mobilya üzerinde tek başına yeterince tutunmayabilir; bu yüzden boyaya bir miktar vernik veya uygun bir bağlayıcı ekleyerek yüzeyin sertleşmesini sağlamak, uzun ömürlü bir sonuç almanıza yardımcı olur.
Koyu kahverengi eski dolaplar nasıl beyaza boyanır?
Koyu renkli bir mobilyayı beyaza boyamak için yüzeyi tamamen zımparalayıp eski verniği kaldırmak ve ardından kapatıcı özelliği yüksek bir astar uygulamak en etkili yöntemdir. İlk kat boya kuruduktan sonra zımpara yaparak pürüzsüz bir zemin oluşturmalı ve en az iki kat boya uygulayarak renk farkını tamamen kapatmalısınız.
Balkon dekorasyonunda eski eşyalar nasıl değerlendirilir?
Balkon dekorasyonunda eski eşyaları değerlendirmek için onları zımparalayıp istediğiniz renge boyayarak modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Eski dolaplar veya sandıklar, dış mekanda depolama alanı veya sehpa olarak kullanılabilir; ancak dış hava koşullarına dayanıklı olması için tüm boyalı yüzeylere mutlaka su bazlı bir koruyucu vernik atılmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+4 oy
16 cevap 1,126 göst.
16 Mart 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (2,899 puan) tarafından soruldu
+15 oy
77 cevap 4,119 göst.
6 Ocak 2025 Diğer kategorisinde -HoneySeptember- (16,495 puan) tarafından soruldu
+5 oy
43 cevap 1,697 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,709 soru

24,634,790 cevap

365,369 kullanıcı

...