DMD hastası bebeğim için gebelik kararı verirken ne yapmalıyım?

0 oy
380 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,785 puan) tarafından
önce tarafından kapalı

Maalesef cok üzgünüm bebeğim dmd ölümcül kas hastasıymış dünyam başıma yıkıldı cok çok üzgünüm ve 2 yaşındaki kızımın da dmd taşıyıcı oldugu belirlendi 26 haftalık olmuştum maalesef doktorlar olumlu konuşmadı süreci biliyorum bebegin durumu ağır dmd ve ciddi tedavisi yok doktorlar perşembe  gününe kadar eşinle düşün gebeligin devamına yada sonlanmasına karar verin dedi perşembe heyet var. Biliyorum sonlandırmak günah bircogunuz kızacak yada yargılayacak ama bu hastalığı biliyorum kardeşimden ve bebegim daha ağır durumda. Dogunca kac yıl yaşayacak makineye bağlı mı olucak bilinmiyo ve gittikce gözlerimin önünde kasları eriyecek haber verin demiştiniz o yüzden yazdım hakkınızı helal edin hanımlar siz olsaydınız ne yapardıniz eşiniz sonlandırmak isteseydi

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

30 Cevaplar

+5 oy
önce (7,565 puan) tarafından

Acınızı anlıyorum lakin dmd hastası kardeşiniz varken neden eşiniz ve siz genetik taramaya girmediniz. En azından genetik seçimli tüp bebek yaptırabilirdiniz. 26 haftalık bebek için de karar vermek çok zor çok acı.  Dmd hastası bakımını geçtim çocuk için çok zor çok acılı ağrılı bir süreç. Allah yardımcınız olsun. 

önce (116 puan) tarafından

@GECE_KUSU yanlış anlamayın ama kadın ne kadar zor durumda bu başlığı da görmezden gelseydiniz yada uyarı yapsaydıniz daha iyi olmazmidi. Kadın perişan halde. Lütfen anlayış lütfen....... Ne postlar var ahlaksızlık hersey oluyor bu dertli postu kapattiginiz için çok üzüldüm kadına ayrı üzüldüm Allah yardımcısı olsun. 

önce (34,445 puan) tarafından

Gereken konusmayi ozelden kendisine ilettim 

Gordugum seyleri gormezden gelirsem hakka girerim 

Ama gormedigim yorum veya postlar olabiliyor haliyle bende hepsine yetmiyorm goremiyorm demi ama bu demek degildirki kurallari konuya kisiye gore es geceyim 

Siz boyle seylere takilmayin Rabbim neylerse güzel eyler post sahibi de beni anlayacaktir zaten 

-Reklam-
0 oy
önce (1,434 puan) tarafından

Çok üzüldüm istemsiz gözlerim doldu:(( hayat ne zor offf 

0 oy
önce (3,283 puan) tarafından

Allah'ım yardımcın olsun çok zor mevlam evlatlarimizla sinamasin bizi 

0 oy
önce (8,033 puan) tarafından

Ne yazacağımı bilemedim . Ben olsam die bişey yazamam büyük konuşmak olur şimdi 

Rabbim en doğru yolu göstersin sizede. 😔

0 oy
önce (772 puan) tarafından

Çok zor bir karar Rabbim hakkınızda hayırlısını nasib etsin snin yerine bike koyamadım kendimi Allah yardımcınız olsun

0 oy
önce (1,430 puan) tarafından

Bu konuda kararın ne olursa olsun sana Bir anne olarak saygı duyarım için titredi gözlerim doldu rabbim hakkiniz da hayırlısını versin Allah'ım büyük 2 yaş evladım için asla ümidini kesme günden güne ne hastalıklara çare bulunuyor rabbim ol derse herşey olur cuma saati mübarek günde güzel kapılar açılsın inşallah gercketen çok uzgunum

0 oy
önce (2,537 puan) tarafından

Biz ne yazsam boş rabbim hayırlı sonuç nasip etsin 🤲 karnında taşıyan sensin bu karari senin vermen önemli iyi düşün dünyaya gelecegi varsa rabbim bişey çıkarır buna inaniyorum alacak nefesi yoksada zorlama önce senin sağlığın tabiki kendinide üzme yıpratma diğer çocuğuna odaklan Hayır bildigimizde şer 

Şer bildigimizde hayır vardır

Unutma gülüm 💐

0 oy
önce (10,265 puan) tarafından

Çok üzüldüm senin adına canım benim ne desem bilemedim tekrar çocuk düşünürsen eğer doğal yollarla değil de tüp Bebek yapmanı tavsiye ederim.

Çocuğunda da taşıyıcılık var dedin bugüne kadar illaki kan testi vermişsinsin çocuğun için onlarda çıkmamış mıydı. İnsan anne olunca korkuyor ya varsa diye bu yüzden şüphelerin olduysa belirtiler olduysa yazar mısın. Mesela geç yürüme koşamama bekirtisi oluyormuş çocuğunda bu oldu mu 

0 oy
önce (5,490 puan) tarafından

Çok çok çok üzüldüm.. Buradakilerin ya da senin hayatındaki diğer kişilerin saçma s. alak ahkam kesip akıl vermelerini hiç duyma bile. Sadece sen ve eşin düşün düşünüp karar verin. Günahı şuyu bunu diyen hiç kimse, ihtiyacın olduğunda gelip sana destek olamayacak, hatta kimi sadece köstek olacak. O yüzden kimin ne diyeceğini, eleştirileri duymayın bile. 

0 oy
önce (12,226 puan) tarafından

çok zor bir karar. bi yakınımızın başına gelmişti, ailecek aşırı yıprandılar. 

evet günah ama ömür boyu acı çekecek çocuğu doğurmak da günah bence. 

özel gereksinimli yeğenim var, canımız feda ona ama zor. 

böyle bir annenin Allahım inşallah çocuğumdan önce ben ölmem, ben ölürsem çocuğuma kimse bakmaz diye dua ettiğini biliyorum. Allah sabır versin 

0 oy
önce (345 puan) tarafından 2 uyarı:
🚩 Diğer
🚩 Diğer

Allah aşkına kaderinde ne varsa onu yaşarsın bırak aldırma kalsın ve bu hastalığın çözümü yokmu ilk defa diydumy

önce (5,934 puan) tarafından

Kist ile kas hastalığı aynı sey mi sence veya hicbir hastalik diğer hastaliklarla kıyas edilir mi seninki sağlıklı oldu diye herkesin ki sağlıklı mi doğacak @Masalimmm

önce (345 puan) tarafından

dogru olabilir ben onun bebegine sağlıkli olur demiyorum allahin bileceği bisey ama ben bir canin almasindan yana değilim  insanin kaderinde ne varsa onu yasar imtihanı budur hamiyken banada dogum sendromu da dediler ama ben ne olursa olsun digurqcam dedim tabiki onun karari ben fikrimi soyledim siz olsaydınız yazmış  

önce (5,934 puan) tarafından

Suanki gibi düzgün yazmamissiniz ilk okuyusta farkli geliyor insana 

önce (345 puan) tarafından

ben dedim aldırma benim görüşüm kaderinde ne varsa onu yasarsin  dedim kendimi ifade edemedim bilemiyorum 

önce (353 puan) tarafından

Ver 3.5 milyon dolar olsun tedavisini erken tanı da almış. 3BUÇUK MİLYON DOLAR. 158MİLYON TL eski parayla 158 TRİLYON.

0 oy
önce (209 puan) tarafından

Ağlayarak okudum 😔 iyi haberlerini bekliyordum senin post açmanı bekledim 

Çok zor bir karar , çok zor bir hastalık Allah yardımcın olsun  canım 

0 oy
önce (1,793 puan) tarafından

Çok özür dilerim ama inan yazacak bişey bulamadım kanım dondu Rabbim bu cuma günü hürmetine yar ve yardımcın olsun bacım evlatlarına şifa sana da sabır versin 🤲

0 oy
önce (87 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun kuzum😥

0 oy
önce (579 puan) tarafından

Ne diyeceğini ne yazacagimi bilemedim , yutkunamadım elim titredi , Sadece bu süreci inş rahatlıkla hayırlısı ile atlatrsnz 

Rabbim yardımcın olsun inş "(

0 oy
önce (783 puan) tarafından

Rabbim yardımcınız olsun. Hayırlı olan neyse onu versin inşallah.

0 oy
önce (2,899 puan) tarafından

Oyyy canım benim inanki senin için girip bakayim dedim ağlayarak yazıyorum şuan 😢 Rabbım yar ve yardımcınız olsun hayırlısı ne ise o olsun Hakkınızda çok çok üzüldüm 😢

0 oy
önce (19,524 puan) tarafından

Siz olsaydınız diye sorma bu senin kararın burada a da derler b de. Allah senin acını hafifletsin. Uzaktan konuşmak kolay gelir hele ki buradaki ne dediğini bilmeyen birçoğuna kalbini kırdırma derdin sana yeter zaten 

0 oy
önce (7,337 puan) tarafından

Hakkınız da hayırlısı olsun. Sadece duygusal değil mantıklı da düşün. Biz ne desek boş. 

0 oy
önce (570 puan) tarafından

Canım cok gecmiş olsun 

Bu önemli kararı şuan bir tek sen verebilirsin 

Çok üzgünüm ve diyecek bişey bulamıyorum 

Allah yar ve yardımcınız olsun dualarım sizinle 

Ne kararı verirsen ver herkes saygı duymak zorunda.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

DMD tanısı konulan bebeklerde gebelik sonlandırma kararı nasıl verilir?
DMD tanısı konulan bebeklerde gebelik sonlandırma kararı, ailelerin genetik danışmanlık alarak hastalığın seyrini, yaşam kalitesi beklentilerini ve tıbbi süreçleri uzmanlarla detaylıca değerlendirmesiyle verilir. Karar sürecinde etik, dini ve ailevi değerlerin yanı sıra bebeğin doğumdan sonra karşılaşacağı olası fiziksel kısıtlılıklar ve ihtiyaç duyacağı bakım süreçleri kapsamlı bir şekilde göz önünde bulundurulmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
DMD taşıyıcısı olan 2 yaşındaki kız çocuğunun sağlık durumu neyi ifade eder?
DMD taşıyıcısı olan kız çocukları genellikle hastalığın tam semptomlarını göstermezler ancak nadiren hafif kas güçsüzlüğü yaşayabilirler. Taşıyıcılık durumu, gelecekteki gebeliklerde hastalığın erkek çocuklara geçme riski olduğu anlamına gelir ve bu durum ailelerin genetik planlama yaparken dikkate alması gereken önemli bir faktördür.
DMD hastalığı teşhis edilen bebeklerin yaşam süresi ve bakım ihtiyaçları nelerdir?
Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası bireylerin yaşam süresi, güncel tıbbi destekler ve solunum desteği yöntemleriyle geçmişe oranla artış göstermiştir. Ancak hastalık ilerleyici bir kas erimesine yol açtığı için hastalar hayatlarının ilerleyen dönemlerinde tekerlekli sandalye kullanımı ve solunum cihazına bağlanma gibi yoğun fiziksel ve tıbbi bakım ihtiyaçlarına sahip olabilirler.
Genetik hastalıklarda aileler heyet raporu sürecine nasıl hazırlanmalıdır?
Genetik hastalıklar nedeniyle heyet sürecine giren aileler, çocuklarının mevcut sağlık verilerini ve genetik test sonuçlarını eksiksiz yanlarında bulundurmalıdır. Uzman doktorlardan hastalığın ilerleyişi, yaşam kalitesi üzerindeki etkileri ve beklenen tedavi süreçleri hakkında net bilgiler isteyerek bilinçli bir değerlendirme yapılması sağlanmalıdır.
DMD hastalığının çocuk gelişimindeki etkileri ve klinik seyri nedir?
DMD hastalığı, kas proteinlerinin eksikliği nedeniyle kas dokusunun zamanla erimesine ve işlevini yitirmesine neden olan ilerleyici bir hastalıktır. Genellikle erken çocukluk döneminde motor becerilerde gerileme ile kendini gösterir ve klinik seyir, hastalığın genetik varyasyonuna bağlı olarak kişiden kişiye farklı şiddet seviyelerinde ilerleyebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 724 göst.
22 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Ayliz.0 (1,785 puan) tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 1,363 göst.
+1 oy
4 cevap 322 göst.
7 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Evrim.34 (607 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 573 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 152727 (89 puan) tarafından soruldu