Kürtaj sonrası beta değerim neden 121’de takılı kaldı?

0 oy
73 göst.
Diğer kategorisinde (355 puan) tarafından

2 defa kürtaj oldum parça kaldı iki defa oldum beta değerim hala 121 çıkıyor ama kanmama yok tekrar kürtaj olmaktan korkuyorum 

1 cevap

0 oy
(355 puan) tarafından

?????

????????????

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kürtaj sonrası beta hCG değerinin 121 seviyesinde sabit kalması ne anlama gelir?
Kürtaj sonrası beta hCG değerinin düşmeyip 121 gibi belirli bir seviyede sabit kalması, vücutta gebelik materyali kaldığının veya trofoblastik doku aktivitesinin devam ettiğinin önemli bir göstergesidir. Bu durum, dokunun tamamen temizlenmediğini veya gebelikle ilişkili hormon üreten hücrelerin hala aktif olduğunu işaret eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kürtaj sonrası parça kalması durumunda hangi belirtiler takip edilmelidir?
Kürtaj sonrası içeride parça kalmışsa genellikle şiddetli karın ağrısı, kötü kokulu vajinal akıntı, ateş veya beklenmedik yoğun kanamalar görülür. Ancak kanama olmasa bile beta hCG değerinin düşmemesi, sessiz bir parça kalması veya nadiren de olsa devam eden bir gebelik süreci açısından mutlaka değerlendirilmelidir.
Beta hCG değeri düşmüyorsa hangi tıbbi tetkikler yapılmalıdır?
Beta hCG değerinin düşmediği durumlarda ilk adım mutlaka detaylı bir transvajinal ultrason incelemesidir. Bu ultrason ile uterus içerisinde doku kalıntısı olup olmadığı netleştirilir ve gerekirse kanda beta hCG takibi yapılarak değerin artış veya azalış eğilimi yakından izlenerek tedavi süreci belirlenir.
Kürtaj sonrası beta değerim neden düşmüyor ve ne yapmalıyım?
Beta hCG değerinin düşmemesinin en yaygın nedeni rahim içerisinde kalan gebelik dokularıdır. Bu durumun çözümü için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak ultrason ile uterusun iç yapısını kontrol ettirmeli ve doktorunuzun önereceği medikal tedavi veya cerrahi müdahale seçeneklerini değerlendirmelisiniz.
İkinci kürtaja rağmen beta değerim neden hala 121 çıkıyor?
Üst üste yapılan işlemlere rağmen değerin 121'de takılı kalması, dokunun tamamen temizlenemediğini veya rahim duvarına derin yerleşmiş kalıntılar olduğunu düşündürebilir. Bu durumda uterusun anatomik yapısını incelemek ve hormonal aktiviteyi durdurmak için ileri tetkik yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 469 göst.
22 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 492 göst.
23 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 575 göst.
18 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Eslemsare (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 224 göst.