2'li tarama testini kaçıncı haftada ve nasıl yaptırabilirim?

0 oy
38 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (16 puan) tarafından

Nasıl yapılıyor kan mı alınıyor bir de hangi haftalar da yapılıyor 

3 Cevaplar

0 oy
önce (4,936 puan) tarafından

Kan ve ultrason birlikte bakılıyor bazı yerlerde. Bazı yerlerde sadece kandan bakıyor. Yanlış bilmiyorsam 11 12 haftalarda yapılıyordu. Down sendromu ve bir rahatsızlık daha var ona bakılıyor. Ama yanılma payı aşırı derecede yüksek bir test. 

önce (16 puan) tarafından

Yaptırıp yaptırmamakta kararsızım ya 

önce (4,936 puan) tarafından

Sizin tercihiniz yaptırmayadabilirsiniz. Ben yaptırdım riskli çıktı sıvı aldır dediler kabul etmedim. Çok şükür sağlıklı bir bebeğim oldu. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,372 puan) tarafından

12. Haftada yapılıyor olması lazım ama ben yaptırmadım canım çoğu zaman yanılıyorlar çocuğun hasta engelli falan diyorlar kadınlar ağlıyorlar doğuma kadar Bebek bir doğuruyor ki sağlıklı hamilelikleri onlara zehir olmuş oluyor

önce (174 puan) tarafından

Yengeme öyle dediler kadın eridi bitti. Şükür sğalıklı doğdu. 

önce (16 puan) tarafından

Yaa yaptırmasam mı o zaman 

önce (174 puan) tarafından

Banada haftaya gün vermişler belki cinsiyeti görür diye gidicem yoksa o testi yapturmazdım

0 oy
önce (2,032 puan) tarafından

Dün yaptırdım ölçüm alıyorlar kan ve idrarda istediler benden  10 dak civarı incelendı ulturasonla sonuç ne zaman çıkar bilmiyorum Ama 12+2 de yapıldı

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2'li tarama testi tam olarak hangi haftalarda yapılıyor?
2'li tarama testi, gebeliğin 11. ve 14. haftaları arasında, en ideal olarak 12. haftada yapılması gereken bir tarama işlemidir. Bu zaman aralığı bebeğin ense kalınlığının ölçülebilmesi ve kan değerlerinin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için belirlenmiştir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
2'li tarama testi için nasıl kan alınıyor ve süreç nasıl işliyor?
2'li tarama testi süreci, anneden alınan kan örneği ve ultrason ile bebeğin ense kalınlığının ölçülmesi şeklinde iki aşamada gerçekleşir. Kan örneği genellikle açlık gerektirmeyen standart bir kan alma işlemidir; ardından bu değerler ultrason ölçümleriyle birleştirilerek bebeğin bazı kromozom anomalileri açısından risk durumu hesaplanır.
2'li tarama testi nedir ve neden yaptırmalıyım?
2'li tarama testi, anne karnındaki bebeğin Down sendromu ve Trizomi 18 gibi bazı genetik anomali risklerini erken dönemde belirlemek amacıyla yapılan bir tarama yöntemidir. Bu test bir tanı koymaz, yalnızca bebekte olası bir genetik riskin bulunup bulunmadığına dair istatistiksel bir oran sunar.
2'li tarama testi sonucu yüksek risk çıkarsa ne olur?
Test sonucunda yüksek risk çıkması, bebeğin mutlaka hasta olduğu anlamına gelmez, sadece ileri tetkik gerektirdiğini gösterir. Bu durumda doktorunuz kesin tanı için NIPT testi, CVS veya amniyosentez gibi daha detaylı genetik tanı yöntemlerini değerlendirmenizi önerebilir.
2'li tarama testi sonucunda hangi değerlere bakılır?
2'li tarama testinde anneden alınan kandaki PAPP-A ve Free beta-hCG hormon seviyeleri ile ultrasonda ölçülen bebeğin ense saydamlığı (NT) değeri değerlendirilir. Bu veriler annenin yaşı ve diğer klinik faktörlerle birlikte analiz edilerek bebeğin kromozomal anomali taşıma riski hesaplanır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 112 göst.
10 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Prensesp (11,849 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 250 göst.
29 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,940 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 298 göst.
21 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 147 göst.