Son adet tarihim 13 Mart, kaç haftalık hamileyim?

0 oy
210 göst.
Diğer kategorisinde (428 puan) tarafından

13 Mart son adet tarihim 

image

image

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

3+5 haftalık olması lazım 

(428 puan) tarafından

Hadi inşallah bekliyecegim bakalım 

tarafından

Son adet tarihinin ilk günü değil mi canım 13 Mart ?

tarafından

Rabb'im hayırlısını nasip etsin inşallah canım benim ❤️ 🥰 

-Reklam-
0 oy
(1,052 puan) tarafından

4 haftalık hamilesin 

(428 puan) tarafından

Acaba çizgi daha belirgin olmaz mıydı 

0 oy
(30,835 puan) tarafından

Benim 8 Mart. 4 ve 7 Mart'ta iki test yaptım ikinci daha belirgin aynı gün kan verdim 721 çıktı şu an son adete göre 4+4 sayılıyor ama daha kontrolle gitmedim 

(30,835 puan) tarafından

Evet inşallah teşekkür ederim canım 🥰

(332 puan) tarafından

Hayırlı olsun istiyordunuz sanki öyle hatırlıyorum sağlıkla gelsin inşallah 🌸 ❤️ 

(30,835 puan) tarafından

Evet canım istiyordum son bir yıldır 

(332 puan) tarafından
+1

Çok sevindim tekrar hayırlı olsun sağlıkla gelsin inşallah 🌸 

(30,835 puan) tarafından

Amin inşallah canım teşekkür ederim 

0 oy
tarafından

4 haftalık oluyor istrsen bı kan tahlılı yaptır ben 5.5 haftalıkken ögrendım 😂 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Son adet tarihim 13 Mart, kaç haftalık hamileyim?
Son adet tarihinize (SAT) göre hamilelik haftanız, bugün ile 13 Mart arasındaki gün sayısının 7'ye bölünmesiyle hesaplanır. Hamilelik süreci son adet tarihinin ilk gününden itibaren başlatıldığı için, bugün itibarıyla kaçıncı haftanızın içinde olduğunuzu doktorunuz veya gebelik hesaplama araçları üzerinden net bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelik haftası hesaplanırken neden son adet tarihi baz alınır?
Tıp dünyasında gebelik haftası hesaplanırken son adet tarihi, döllenmenin tam olarak ne zaman gerçekleştiğini bilmek zor olduğu için bir başlangıç noktası olarak kabul edilir. Ovülasyon genellikle adet döngüsünün ortasında gerçekleşse de, hamileliğin başlangıcı standart olarak son adet tarihinin ilk günü olarak belirlenmiştir.
13 Mart SAT ile tahmini doğum tarihi nasıl hesaplanır?
Tahmini doğum tarihi, son adet tarihinizin ilk gününe 280 gün yani 40 hafta eklenerek hesaplanır. 13 Mart tarihini baz aldığımızda, yaklaşık 40 haftalık gebelik sürecinizin sonunda tahmini doğum tarihine ulaşılır; ancak bu tarih yalnızca bir öngörüdür ve bebeklerin çoğu bu tarihten önce veya sonra doğabilir.
Gebelik haftası ile embriyonik yaş arasında ne fark vardır?
Gebelik haftası son adet tarihine göre hesaplanan toplam süreyi ifade ederken, embriyonik yaş döllenmenin gerçekleştiği andan itibaren geçen süredir. Genellikle gebelik haftası, embriyonik yaştan yaklaşık iki hafta daha ileri bir tarih olarak karşımıza çıkar çünkü döllenme adet döngüsünün yaklaşık 14. gününde gerçekleşir.
Gebelik haftasını kesin olarak öğrenmek için ne zaman doktora gidilmeli?
Gebelik haftasını kesin olarak öğrenmek için son adet tarihinizden sonraki ilk adet gecikmesinde test yaptırıp bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına görünmeniz en doğrusudur. Doktorunuz ultrason muayenesi ile bebeğin gelişimi ve kalp atışlarını kontrol ederek, son adet tarihi ile uyumlu olup olmadığını onaylayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 128 göst.
0 oy
4 cevap 250 göst.
15 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Zeynep0051 (345 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 44 göst.
6 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Kadinca_8548799 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 159 göst.
31 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Neslis (1,388 puan) tarafından soruldu