Yüzümdeki inatçı sivilcelerden nasıl kurtulabilirim?

0 oy
74 göst.
önce Diğer kategorisinde (622 puan) tarafından

Selam kızlar sizden bir konuda yardım almak istiyorum yüzümdeki sivilceler çoğalmış acaba neden olabilir ya da ne ile geçer yagli çekirdek cips falanda yemiyorum eskdien cikmiyordu ama şuan çıkıyor ve cok gec gidiyorlar ne yapabilirim acaba 

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,579 puan) tarafından

o allahin cesasi seyler bendede cikio ya hemde olmadik bakimi yaparim. tca aldim bakalim minik minik izlerin uzerine surucem . bu donem kacti kasim aralikta yaparim artik

image

-Reklam-
0 oy
önce (12,216 puan) tarafından

hormonal olabilir, pcos falan var mı? 

cildiyeye git, o gerekirse seni belki kadın doğuma da yönlendirir 

0 oy
önce (1,258 puan) tarafından

Sülfür sabunu diyer adiyla kükürtlü sabunla iki gunde yada hergun yikayip nemlendirince baya azaliyo svilceleri kurutuyo bi arastir ostersen bende baya gecirdi herkez ne kullandim diye sordu sivilcelerin hep gitmis dediler

0 oy
önce (7,918 puan) tarafından

Bendede komedon var vala cnm herşeyi denedim geçmesi bugün randevum var hap tedavisine başlayacağım . Cevremdekiker kullndi bitti yüzleri Bebek gibi ciltleri parlıyor . Umuyorum benmde oyke olsun 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yetişkinlik döneminde aniden çıkan inatçı sivilceler neden olur?
Yetişkinlik döneminde aniden ortaya çıkan inatçı sivilceler genellikle hormonal değişimler, yüksek stres seviyeleri, yanlış cilt bakım ürünleri kullanımı veya bağırsak sağlığındaki bozulmalardan kaynaklanır. Beslenme düzeninizde değişiklik yapmamış olsanız bile, vücudunuzdaki kortizol dengesinin bozulması veya kullanılan bir kozmetik ürünün gözenekleri tıkaması sivilce oluşumunu tetikleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ciltte geç iyileşen sivilce lekeleri nasıl tedavi edilir?
Geç iyileşen ve leke bırakan sivilceler için cildin hücre yenilenme sürecini destekleyen salisilik asit veya azelaik asit içerikli serumlar kullanılabilir. Bu içerikler gözenekleri temizleyerek inflamasyonu azaltır ve cildin kendini daha hızlı onarmasına yardımcı olur. Güneş koruyucu kullanımı, sivilce lekelerinin koyulaşmasını engellemek için tedavi sürecinin en kritik adımıdır.
Beslenmeme dikkat etmeme rağmen sivilcelerim neden artıyor?
Sivilce artışının temel nedeni her zaman beslenme değildir; uykusuzluk, hormonal dengesizlikler, mevsim geçişleri veya kullanılan yastık kılıfı gibi hijyen faktörleri de etkili olabilir. Eğer cildinizdeki sivilceler uzun süre geçmiyor ve çoğalıyorsa, bu durum metabolik bir sorunun belirtisi olabileceği için bir dermatolog görüşü almak en doğru yaklaşım olacaktır.
İnatçı sivilceler için evde hangi bakım adımları uygulanmalı?
İnatçı sivilcelerle başa çıkmak için çift aşamalı temizlik yöntemi ile cildi günün kirinden arındırmak, ardından nazik bir temizleyici kullanmak gerekir. Cildi kurutmadan nemlendirmek için komedojenik olmayan su bazlı ürünler tercih edilmelidir. Haftada bir kez kil maskesi uygulamak fazla yağı dengeleyebilir ancak sivilceleri sıkmak enfeksiyonun yayılmasına neden olacağı için kesinlikle yapılmamalıdır.
Hangi durumlarda sivilceler için doktora gidilmelidir?
Sivilceleriniz ağrılı, kistik veya iz bırakacak kadar şiddetliyse ve reçetesiz ürünlerle 6-8 hafta içinde bir iyileşme gözlemleyemiyorsanız mutlaka bir dermatoloğa görünmelisiniz. Ayrıca sivilce artışına düzensiz adet dönemi veya aşırı tüylenme gibi belirtiler eşlik ediyorsa, altta yatan hormonal bir bozukluk olup olmadığının kan tahlili ile kontrol edilmesi gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 239 göst.
23 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 3prensannesi (1,533 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 180 göst.
0 oy
0 cevap 82 göst.
22 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde media-karanfil (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 377 göst.
21 Mart 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde BeyzaZeynal (42 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,802 soru

24,567,072 cevap

361,793 kullanıcı

...