Eşim son aylarda tamamen değişti, ne yapmalıyım?

+1 oy
232 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (3 puan) tarafından

Selamlar hanımlar hayırlı geceler diliyorum...

Bir konu da bilgi sahibi olmak isterken dün burayı keşfettim çeşke daha önce keşfetmek nasip olsaydı aradığım uygulama diyebilirim gün içinde vakit geçirmek için birebir yer gibi gözüküyor 

Sorunumu siz değerli annelerle paylaşmak istiyorum umarım sorunuma bir çözüm bulabilirim 

Eşim eskiden namaz kılardı 5 vaktini kacirmazdı son 4veya 5 aydır kendini kaybetmiş durumda yani o gitti başkası geldi resmen sürekli ahlaksız videolar izliyor sohbet sitelerine üye olmuş hergece duşa giriyor hatta bir keresinde elinde telefonla duş da yakaladım malum birşeyler yaparken eve geç geliyor benimle hiçbir alakası yok geçenlerde bana boşan benden kurtuluyum senden gibi laflar söyledi sabaha kadar gözümden yaş eksilmedi 

Bilmiyorum o kadar çıkmazdyim ki siz değerli hanımların fikirlerini almak istiyorum siz bu durum da ne yapardınız 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (7,105 puan) tarafından

İmkanın varsa boşan. Eğer imkanın yoksa evde boş boş kocanın keyfini bekleme. Kendin için adımlar at. Çocuğun büyük mü küçük mü bilmiyorum ama işe gir yavaş yavaş paranı biriktir. Kendin için bir şeyler yapmaya başla.

önce (3 puan) tarafından

Maddi imkanım elhamdülillah var çocuğum 3 yaşında gerçekten severek evlendim resmen akıl tutulması yaşıyorum 

önce (3 puan) tarafından

Normal de mesleğim gıda mühendisligi şuan çalışmıyorum keyfi olarak çocuğumla ilgileniyorum gelişim çağında olduğu için 

önce (7,105 puan) tarafından

Kendisini eğitemeyen, geliştiremeyen, terbiye edemeyen insanları hayatınızdan ilk fırsatta çıkarın. Kim olduğu önemli değil. Bir ömrümüzü onu terbiye edicem ,adam edicem diye seviyorum diye heba etmeyin. Çevremde çok insan var bu şekilde. Yaşlanmışlar ve sadece ellerinde olan koca bir sıfır. Kendileri için bir şey yapamamışlar gerçekten mutlu olamamışlar hayatlarını hep başkalarını memnun etmekle geçirmişler . Çok yazık. Boşa giden koca ömür. Bu dünyaya bir daha gelmicez ne kadar yaşayacağımız da belli değil. O yaşayacağımız sürenin de nasıl yaşayacağımızı biz belirleyelim başkasının inisiyatifine bırakmıyalım. 

-Reklam-
0 oy
önce (5,775 puan) tarafından

Banada eşim 9 gün once ayrılalım dedi ama sizin eşinizin yaptığını yapmiyor açıkçası yani video izleme vs işlerini yani sizin için ne hayırlı ise o olsun kendim içinde bnde 2-3 gün ağladım duygusala bağladım şuan bekliyorum araştırıyorum ne yapsam nasıl yapsam diye 

önce (3 puan) tarafından

Sormam da sakıncası yoksa neden ayrılmak istiyor 

Psikolojik oldugunu düşünüyorum geçim sıkıntısı bunalmislik da olabilir hiçbir sorun yoktu yanı büyük tartisma son 2 Aydan bu yana dışarı cikmaya başladı hava alayım bunaliyorum vs diyerek bazen 1 saat bazen 2-3 saat bu haftada 4-5 güne çıktı biz çocukla evdeyiz akşamları komsu eş dost akraba yok yakinda sonra bir gün gece geldi eve 2.5 gibi kapıyı çaldı actim niye acmiyorsunuz kapiyi dedi bende acmak zorunda miyim dedim iste bu sözden sonra karar vermiş sogumus mutsuzmus benim yüzüm gülmüyormus onu strese sokuyor musum bu yüzden icinde bitmiş yani boşanmak istiyor bnde mühendisim 2 seneden bu yana evdeyim bu durum başıma gelince hemen kreş bakmaya başladım iş yerlerine göz gezdirdim ev bakındım yarın bile kres bakmaya gidicem suan dışarı çıkmıyor evde ama 1-2 bira iciyor yemek yapmıyorum yaptığımı yemiyor çay vs icmiyor mümkün olmadikca konuşmuyor 

önce (3 puan) tarafından

İster istemez şu son 2 senedir sanıyorum her evde bir geçim zorluğu vardır elbet ama bizler söz verdik birbirimize iyi gün de kötü günde hastalık da sağlık da diye illa dara düşünce hemen nie stres var ALLAH var her zorluğun arkdasin da elbet bir kolaylık vardır sınav dünyası ama eşinin hal ve hareketleri hiç normal değil bana biraz psikolojik bunalıma girmiş gibi gözüküyor alttan al biraz ılımlı yaklaşmani tavsiye ederim 

Konuşmuyorum üstüne gitmiyorum karismiyorum ayri takılıyor bende cocukla ayrı takiliyorum  bir aya aile evine giderim biraz orda kalırız duzeldi düzeldi yoksa gelir evi boşaltıp yoluma bakmaya çalışacağım 

önce (3 puan) tarafından

Canını sıkma canım herşey olacağına varır sen sana düşeni yap da varsın o utansın yeri geldiğinde 

0 oy
önce (760 puan) tarafından

Maalesefki namaz artık insanları bu pislikten alıkoymuyor çünkü namaz da huşu yok inanç yok bir rutin haline gelmiş 

Böyle birşeyi yaşaman çok üzücü çok kırıcı birşey ben bu içerikleri izleyip kendini tatmin etmeyi aldatmak sayıyorum eşin varken bu rezilliği yapm ak başka bçrçey olamaz sana boşan yada şunu bunu yap diyemem ama akıllıca davranırsan doğru kararı verirsin inşaallah

önce (3 puan) tarafından

Herkes kendine yakışanı yapıyor işte ben de aynı düşüncedeyim inşallah düzelir Umut ediyorum 

önce (760 puan) tarafından

İnşaallah düzelir ama düzelse bile sen bu kuşkuyla acaba yine yapıyormu diye sürekli didik didik araştırıp böyle yaşayabilecekmisin bunuda iyice bir tartman gerekiyo

önce (3 puan) tarafından

Yok ben öyle didikleyen biri değilim hislerim bir nebze benim yardımcım diyebilirim ama düzelir tekrar devam ederse o zaman senaryo değişir gibime geliyor 

0 oy
önce (5,510 puan) tarafından

Yani maddi gücün varsa ailen destekciyse biraz uzaklaşmak iyi gelebilir belki kıymetini anlayıp tövbe edip yanına döner ama hatasında ısrarcı ise uzatmanın anlamı yok

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Hemen boşanmayı düşünme kendine çekmeye çalış evde bakımlı güleryüzlü ol güzel yemekler tatlılar yap yumuşak davran o da zamanla eski haline gelecektir pişman olacaktır yaptığı günahtan dolayı 

0 oy
önce (440 puan) tarafından

Çok özür dileyerek bir bacin olarak soruyorum 

Mahrem hayatınız nasıl yani cinsellikte bir duzeniniz var mı?

0 oy
önce (2,498 puan) tarafından

Eşin yanlış bir yolda. Bu çukurda kaldıkça bağımlısı olup daha da dıbe çökecek. İmanını daha fazla kaybetmeden kendine gelmesı hususunda yardımcı olmanı öneririm. Günahlarımız da olmasa Allah'ın affına nasıl nail olurduk? Nasıl arınırdık? Allah'a karşı mahcup olan bı sonraki adımına da dikkat eder. O mahcubiyeti hissetmesi için önce şans ver olmazsa artık sonrasını o zaman düşün

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin davranışlarındaki ani değişimleri nasıl anlamlandırabilirim?
Eşinizin inançları ve alışkanlıklarındaki ani değişimler, ciddi bir kişilik değişimi veya psikolojik bir kriz belirtisi olabilir. Öncelikle bu durumu kişisel bir sorun olarak algılamadan, eşinizin maruz kaldığı stres, bağımlılık veya depresyon gibi faktörleri değerlendirmek önemlidir. Uzmanlar, kişinin sosyal medya bağımlılığı veya kontrol edilemeyen dürtülerle başa çıkamadığı durumlarda bu tür davranışsal sapmaların yaşanabileceğini belirtmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimle yaşadığım güven kaybını nasıl yönetmeliyim?
Eşinizin telefonla gizli işler yapması ve sizden uzaklaşması, ilişkideki temel güven bağının zedelendiğini gösterir. Güven kaybı durumunda yapılması gereken ilk adım, suçlayıcı bir dilden kaçınarak duygularınızı açıkça ifade etmektir. İletişim kurulamayan veya reddedilen bir evlilikte, sağlıklı bir çözüm yolu için profesyonel aile danışmanlığı desteği almak oldukça etkili bir yöntemdir.
Eşim boşanmak istediğini söylediğinde nasıl bir yol izlemeliyim?
Eşinizin öfkeyle veya dürtüsel bir şekilde boşanmak istediğini belirtmesi, genellikle altında yatan daha büyük sorunların bir dışavurumudur. Bu durumda hemen karar vermeden önce kendi duygusal sınırlarınızı belirlemek ve eşinizin neden bu noktaya geldiğini anlamaya çalışmak sağlıklı bir yaklaşım olacaktır. Boşanma kararı almadan önce bir uzmanla görüşerek evlilikteki sorunların çözülüp çözülemeyeceğini netleştirmek uzun vadede daha doğru bir adım olabilir.
Evlilikte görülen ahlaksız içerik izleme alışkanlığı neden olur?
Evlilikte partnerin sıkça ahlaksız videolar izlemesi ve sohbet sitelerine girmesi, genellikle kaçış mekanizması veya bir tür bağımlılık geliştirme sürecidir. Bu davranışlar, kişinin gerçek hayatındaki tatminsizlikleri, stresle baş edememe yöntemleri veya dijital dünyanın yarattığı sahte ödül mekanizmalarıyla doğrudan ilişkilidir. Durum süreklilik arz ediyorsa, bunun bir davranış bağımlılığı olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Eşimle aramdaki soğukluğu gidermek için ne yapabilirim?
Eşinizle aranızdaki mesafeyi kapatmak için öncelikle sakin bir ortamda beklentilerinizi ve kırgınlıklarınızı dile getirmeniz gerekir. Eşinizin değişen davranışlarını reddetmek veya görmezden gelmek yerine, bu değişimin altında yatan sebeplere odaklanmak iletişimi yeniden başlatabilir. Eğer eşiniz iletişime kapalıysa, bireysel olarak bir uzmandan destek alarak bu süreci nasıl yöneteceğinize dair stratejiler geliştirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 897 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 193 göst.
2 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Semastz (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 197 göst.
27 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (446 puan) tarafından soruldu
+1 oy
32 cevap 1,251 göst.