Rahimden parça aldırınca karın ağrısı ve şişlik normal mi?

0 oy
84 göst.
Diğer kategorisinde (326 puan) tarafından

Hanımlar merhaba iyi akşamlar 

Annem dün rahimden parça verdi kanaması var doktor normal dedi ama şişlik ve ağrı var daha önce veren var mı bilgisi olan 

1 cevap

0 oy
(38,021 puan) tarafından

Bende vermiştim ama olağan dışı şişlik ağrı vs olmadı. 

(326 puan) tarafından

Peki doktorunuz bilgi falan vermiş miydi 

(38,021 puan) tarafından

Ne gibi canım. Ben adetten sonra devam eden kanama şikayeti ile gitmiştim. Parça alındı ama herhangi bişey demedi. Sadece 2 hafta içinde sonuçların çıkacağını söyleyip gitti.

(326 puan) tarafından

Yani doktor demişti bir iki gün kanama olması normal ama şişlik ve ağrı ile ilgili birşey söylemedi bende acaba size böyle bilgi verdi mi diye sorayım dedim

(38,021 puan) tarafından

Ben zaten kanama şikayeti ile gittiğim için parça alındıktan sonra 10 gün daha kanama devam etti

(326 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim Allah şifa göndersin 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Rahimden parça alınması sonrası karın şişliği normal midir?
Rahimden parça alma veya biyopsi işleminden sonra hafif karın şişliği ve baskı hissi yaygın görülen bir durumdur. Genellikle işlem sırasında kullanılan ekipmanlara veya rahim duvarının hassasiyetine bağlı olarak ortaya çıkar ve kısa sürede kendiliğinden azalması beklenir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Biyopsi sonrası ağrı ve kanama ne kadar sürer?
Rahimden parça alındıktan sonra görülen hafif kanama ve kramplar genellikle 2 ile 3 gün içerisinde azalmaya başlar. Eğer kanama miktarı bir ped dolusu kadar yoğunsa veya ağrılar keskinleşerek artıyorsa bu durumu mutlaka doktorunuza bildirmeniz gerekir.
Rahimden parça aldırınca hangi durumlarda doktora gidilmeli?
İşlem sonrası ateşin 38 derece üzerine çıkması, şiddetli ve geçmeyen karın ağrısı, kötü kokulu vajinal akıntı veya yoğun kan pıhtıları görülmesi acil bir durumu işaret eder. Bu tür belirtiler enfeksiyon veya komplikasyon riskine karşı vakit kaybetmeden kontrol edilmelidir.
Rahim biyopsisi sonrası evde nelere dikkat edilmelidir?
İşlemden sonraki ilk birkaç gün ağır kaldırmaktan kaçınmalı, dinlenmeli ve doktorun önerdiği ağrı kesiciler dışında rastgele ilaç kullanılmamalıdır. Ayrıca iyileşme sürecinde enfeksiyon riskini önlemek adına vajinal duş yapılmamalı ve doktorunuz aksini belirtmedikçe cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır.
Rahimden parça aldırdıktan sonra şişliğe ne iyi gelir?
Karın bölgesindeki şişlik hissini azaltmak için hafif tempolu yürüyüşler yapmak ve vücudu yormayacak şekilde hareket etmek gaz sancısını da azaltabilir. Eğer şişlik çok şiddetliyse ılık havlu uygulaması veya doktor onayıyla önerilen hafif egzersizler rahatlama sağlayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 211 göst.
16 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Emine S (38,021 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 275 göst.
5 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nejladag (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 912 göst.
30 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Asiiii (2,849 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
10 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Doruk Hatice (672 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,478 soru

24,577,857 cevap

362,291 kullanıcı

...