Bana bakmayan babamı evden çıkardım, hata mı yaptım?

0 oy
295 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (169 puan) tarafından

Bize anneniz baktı babam bize asla bakmadı bizi annemiz büyüttü erken yaşta vefat etti annem çok çekti kadın, neyse ama yinede Arada bir babamla görüşüruz geçen bana ses kaydı göndermişti geberjn evlatlarım degilsinzi diye bişey demedim ona neyse Pazar günü beni bir numara aradı babaniz yolda gelirken size 5saatlik yoldan bahsediyor yolda kalmış dedi üzüldüm eşimi gönderdim 1bucuk saatlik yola borç almış eşim gitmiş ttm mi geldiler 2saat sonra benim yaşında bir bayan özbek benle aynı yaşta babam 70 yaşında benim bu kim dedim niye söylemedin yanında bayan olduğunu dedim biz evlenicez aşık oldum dedi bu kaçıncı kadın dedim neyse kadın benim evime karısiyor o oraya koyulmaz o buraya koyulmaz baba dedim bu kadın burada kalamaz hemde doğru değil sen kalıyorsan kal dedim o gdierse bende giderim dedi eşim gidip bunlara yemek aldı bu kadınla burada takılıp gidicem dedi buda evine gidicek dedi hani evlenicektiniz dedim baktım halam mesaj attı benim öyle kardeşim yok bizi mahfetti beni aramasın diye bende dahada sinirlendim dedimki baba sen benim düğünüme neden gelmedin neden çocuklarına sahip çıkmadın derdin ne senin dedim ben mi dedim evlen dedi bugünlük kaldılar kadın sabah kalkmış bana diyoki eşimin yanında burayı supurememissin ben supreyim baba dedim bu kadın burada kalamaz bugün burada dedim ozaman bende gidiyorum dedi gidersen git yaaa bize sen mi baktın dedim çıktı gitti gelirsin benden ev istersin veririmiyim diyo bana verme dedim verseydin kiralarda olurmuyduk biz dedim neyse eşimde peşlerinden gitti hani bilmiyolar buraları ise göndermedi eşimi bu adam akşama kadar gezmisler yemişler icmisler baktım babam aradı geliyimmmi dedi sen gel o karı gitsin dedim yok dedi kapattı eşim onlari otele götürmüş kadinada babam 50bin vermiş eline eşim gelmiş ne biçim ailen var ne için baba bu dedi bende ona senin ailen çok mu iyi altinlarimzii alıp bizi kiralık evlere attılar sen kızına nasıl babasin dedim neden buralarda sürünuyoruz dedim sustu, baktım babam yine arıyor biz gelelim siz evden çıkın 2gun ben sana 10,bin vericem bak arama beni dedim esimide ise gönderdim eşime demiski yarında ise gitme bizi İzmir'e götür gezdir kadın eşimle benim yaşında eşimi ise yolladim o kadında paraları almış yiyomus yazıklar olsun babama eşimde benle konuşmuyor sanki benim suçum ne halam konuştu eşimle o manyak dedi kafayı yemiş dedi oğlum dedi ama  8yildir babamı tanıyor zaten

6 Cevaplar

+3 oy
önce (7,330 puan) tarafından

Ben eşine kızdım en çok . Sende de suç var. Ne diye hâlâ görüşüp babanı tepene çıkarıyorsun. Senin evini kerane gibi kullanmak istiyor. Eşin işe gitmiyor peşlerinde onları gezdiriyor. Hepiniz tuhafsınız bana göre 

önce (169 puan) tarafından

Eşim para kopartirim sandın oyuzden gitmemiş eşime 5bin vermiş eline o kadına 50bin vermiş yok öyle bir babam benim yarın öbür gün sonu kral kaybederse gibi olacak bunun

+1

Eşin hem senin hem kendi onurunu gururunu para karşılığı ayaklar altına almış oluyor. Böyle bir adamın kusura bakma da karakteri çok sağlam olamaz. 

Evet eşim parayı çok seviyor para düşkünü babamda kadın düşkünü alllah bana sabır versin

Tam adamlarına düşmüşsün Allah yardımcın olsun 

-Reklam-
0 oy
önce (552 puan) tarafından

Benim böyle babam olsa babamı dolandiririm. ,, millet yiycegine ben yiyimmm

Kafayı yemiş görsen Allah bildiği yalsin

0 oy
önce (345 puan) tarafından

kadin zaten babani kandırıyor parasini yiyor bide kaçın ci kadin demein allah aşkına uzak konusma ne babanla ne kadinla parasi varkan gezer birgun cocuklarina sana bisey getirmdimi yarin o evide kadinin üstüne verir bu adamdan hayir gelmez 

700bine evini satıp bir kadına yedirmisti bu herkesi mahfetti 

allah yardımcınız olsun bunun parası oldigu için böyle yapıyor 

Evet parasını güzel harcamiyo ona buna veriyi ne diyebiliriz dinlemiyo

annen bununla nasıl yaşamış kafinin olum sbebei bu adam ya

0 oy
önce (1,287 puan) tarafından

Ne yalan soyleyim ben ne boyle bi babayla gorusurum ne de onun icin kocamla kotu olurum senin kocan daha napacak adam yol gitmis getirmis evini acmis sen kovmussun adamlara para bile vermis daha napcak kocan 

8yildir babamintabiyor benim babam varlıklı ailecek zenginler ondan gidip aldı hayrına almadı yani ama babam bize hicbisey vermedi

Babanin karun kadar hazinesi olsa nolur kocana faydasi yok ki neden onun icin gitmis olsun madem ondan ilgilendi neden babana para verdi 

Ya hanı şöyle düşünüyo bu adamın İstanbul da binası var banada kalır diye düşünüyo esim

Tamam ondan olsun ilgilenmis ama sonucta baska biri olsa yapmaz ben esini degil seni savunuyorum herkes kendi menfaati icin biseyler yapiyo olan sana oluyo baban elden ayaktan dusememis bakima muhtac kalmamis suan elinde tesbihiyle dilinde duasiyla camilerde gezecegi yerde evlatlarina hayir dua edip iyi gecinmeye calisacsgi yerde kadin bulup getiriyo yok evlencem yok takilcam senin evin cok ozur dilerim nolur yanlis anlama genel evimi sen orda coluk cocugunla yasiyosun onlarin sahit olduklarina bak kendin diyosun cocuklugumuzda bakmadi bize diyosun dugunune bile gelmemis adam sen hala icinde belki duzelir umidiyle yasiyosun ben sana cok uzuldum annenin omrunu yemis sira evlatlarina gelmis senin bundan sonra yapacagin evlatlik gorevi baba elden ayaktan dusersen buyur gel bakarim ama yok evlenecem yok para yok ev yok su bu bana bunlarla gelme boyle devam edeceksen yolun acik olsun evinde senin olsun hayatinda deyip cekilmen lazim tamam esine karsi kendini savunman cok guzel ama senin ailen artik baban degil kocan ve cocuklarin ne kocana babanla ilgili soz etme hakkini ver ne de baban icin kocanla arani bozma bence Allah gostermesin bosanmaya kalksan baban sana sahip cikacak mj 

Aynen öyle canım ama eşim evlenmeden önce babamı gördü ne olduğunu babannem bu böyle dedi oğlum dedi halalarimda öyle ama sorun şu babam gdiersen benden ev beklemeyin hepsini satacam dedi git dedim bende ev için asla değil benim yaşında evladı yaşında kadınla yatacak kadar canilesmis bu adam soyleudm ona bizi rahatsız etme esimide jebdine benzetme dedim yinede bizi arıyor bu hasta kafadan yillaridr böyle bu eşime gekince eşim onun parasının

Derdine düştü ama o kadınlar uyanık kendileri yiyo paraları yazıklar olsun dedim babama baba mezarda hesap var dedim mezar yok dedi böyle biri bu 

Sende hala bi umut bekliyosun bacim bak silai rahim farzdir ama sana zarar veriyosa o kisiyle gorusmeyi kesmekte silai rahimdir adam saglikli eli ayagi tutuyo akli hala uçkuruna bile calisiyo ve bu insandan sana zarar geliyo evinin huzurunu kaciriyo ailene kotu ornek oluyo neden gorusuyosun arasin acma gelsin kabul etme sen karsisinda saglam duramazsan o adam size daha cok eziyet eder senin de yuvani yikar bu adam elden ayaktan duserse evlatlik gorevini yap tabiki o adam size ev falan koklatmaz yok sayin siz o mirasi en bastan 

Yok canım açık konuşayım ben bakmam ben baba sevgisi bilmiyorum diğer kardeslerimde bilmiyorlar onlarda evliler bizi annemiz büyüttü yani ben bakmam zaten kardeşleri var yurtdislarinda yaisyorlar onlarda babamın paralarını yiyolar babam bize kümes gibi biyer vermişti İstanbul da orda kalmıştık dsimle ben eşim yine oraya gidleim kira vermeyelim diyo ama benim altınlarımi eşimin ailesi aldı ev aldılar eşimin ailesi sanki çok mu dört dörtlük torunlarını düşünmiyirlar babama gelince ben ona sen gel o kadın gelmesin dedim kadın benle aynı yaşta yani ne olduğu belli ya eşimi yoldan çıkarırsa nasıl evimde tutabilirim onu iyide değilde ikide bir evin icinde para geldimi diyordu babamda akıl dengesi yok sonu kadınlar olacak onun bu net evlinde sadece 5,dairesi var babamın bide arabası var başka biseyi yok

Bacim ben sana aoylucemi soyledim o babayi da kadini da eve almakla hatalisin 

0 oy
önce (2,082 puan) tarafından

Çokta sert kovma değil sen kal o gitsin demişsin kabul etmemis kendi bilir eşinde dogru demiş yani ben olsam haklısın derdim ama kendini savunmanda iyi olmuş 

Aynen yaşlı diye gel dedim o kadın gitsin dedim paralarını kadına vermiş yazıklar olsun

0 oy
önce (4,975 puan) tarafından

En başından eve wlman hata zaten.o yaşta uçkurunun peşine düşüyorsa başının çaresine baksın.eşinde afedersin safmı ne diye onları gezdirip yedirip içiriyor.

Valaha yanlız gelmiş dedi adam bana bende üzüldüm bizim için geliyor dedim meğersem kadını yoldan almış bize yakınmış kadın görsen kadını çok genç 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İlgisiz babanın evde kalma isteği ve aile huzurunu bozması karşısında ne yapmalıyım?
Aile huzurunuzu bozan ve sınır ihlali yapan bir ebeveyne karşı öncelikle net bir şekilde sınırlarınızı çizmelisiniz. Kişisel alanınıza müdahale eden, eşinizi rahatsız eden ve evdeki huzuru kaçıran birine 'hayır' demek, bir yetişkin olarak en doğal hakkınızdır. İlişkilerde mesafe koymak, kendinizi ve çekirdek ailenizi korumak için gerekli bir savunma mekanizmasıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Geçmişte ilgilenmeyen babaya karşı sorumluluklarım nelerdir?
Geçmişte size bakmayan veya sorumluluklarını yerine getirmeyen bir ebeveyne karşı yasal ve ahlaki sorumluluklarınız, mevcut huzurunuzu feda etmenizi gerektirmez. Yardım etmek bir erdem olsa da, bu yardımın kendi evliliğinize ve ruh sağlığınıza zarar vermesi kabul edilebilir değildir. Kendi hayatınızı ve ailenizi önceliklendirmek, size bakmayan bir ebeveyne karşı duygusal bir zorunluluk hissetmekten daha sağlıklıdır.
Toksik aile ilişkilerinde evlilik birliğini korumak için nasıl davranmalıyım?
Toksik aile ilişkilerinin evliliğinize yansımasını engellemek için eşinizle açık bir iletişim kurmalı ve dışarıdan gelen ailevi sorunları evinizin sınırları dışında tutmalısınız. Eşinizin çalışma düzenini bozmaya çalışan veya ev içi kuralları hiçe sayan bir aile üyesine karşı ortak bir duruş sergilemek, evliliğinizdeki güven ve huzur ortamını korumanın tek yoludur. Eşinizi bu tür çatışmalara dahil etmemek, aranızdaki bağı güçlendirir.
İstismarcı ebeveynle iletişim tamamen kesilebilir mi?
Kendi iyiliğiniz ve ailenizin huzuru için toksik davranışlar sergileyen, sizi manipüle eden veya hayatınıza zarar veren bir ebeveynle iletişimi sınırlamak veya kesmek oldukça yaygın bir tercihtir. Eğer bir kişi sürekli olarak sizi huzursuz ediyor, eşinizle aranızı bozuyor ve sınırlarınızı ihlal ediyorsa, 'düşük iletişim' veya 'sıfır iletişim' stratejileri ruh sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.
Evdeki huzuru bozan aile üyeleriyle nasıl sınır konulur?
Sınır koymak için öncelikle neyi kabul edip neyi kabul etmeyeceğinizi netleştirin ve bunu karşı tarafa net bir dille ifade edin. 'Bu davranışınız evimde kabul edilemez' gibi net ifadeler kullanarak, yaptırımlarınızı (eve almama, para vermeme gibi) kararlılıkla uygulayın. Sınırlarınızın ihlal edilmesine izin vermemek, sadece sizin değil, ailenizin de uzun vadeli huzuru için hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
67 cevap 4,541 göst.
8 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde Meleknazz (125 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 412 göst.
0 oy
4 cevap 202 göst.

Kategoriler

1,504,903 soru

24,568,364 cevap

361,841 kullanıcı