Eşim neden sürekli başkalarını övüyor, ne yapmalıyım?

0 oy
108 göst.
önce Diğer kategorisinde (457 puan) tarafından

Daha önce hiç tanımadığımız bir kadınla benim anneliğimi kıyasladı o zaman kopardım kıyamet sonra başka bir arkadaşının eşi için küçük çocukla yoruluyor Allah yardım etsin diyor bende var iki bebe bir gün bana yoruluyorsun demedi dün akşam da durum paylaşmış arkadaşım oda gördü bak kadın kıyafetleri ütülüyor düzenli bir şekilde asıyor diye ne diyorsun sen dedim ya yeter bu millete olan hayranlığın benim önümde nasıl ne cesaretle sen başka kadınların yaptıklarını övebiliyorsun çıldırdım artık hadsizligine dayanamıyorum artık 

7 Cevaplar

0 oy
önce (623 puan) tarafından

Al birini vur ötekine benmkide aynılarını yaptı bir kaç kez ama bende ona aynısını yaptım eşimin arkadaşı erkek ve evde her işi yapıp bebek bakıyor bende yeri gelince onu dedim dedim bak ne güzel bebeğe bile bakabiliyor  iş de yapıyor diye  bir defada eltimin anneliğini övdü ben 12 yildr evliyim o geleli 2 yıl olmuş ki nikahları bile yok evli sayilmazda işte bebek var bana onu övdü tartstik aradım babasına dedim sizin oğlunuz bana huzur vermyior diye ondan sonra bana düşman oldular yani biz parka gitmişiz çocuğum kendisi oynamiyormus  diye bana diyor bunlarda senin gibi sa lak olucaklar o elti dedigimi anlatıp çocuğa dur deyince duruyormus onunki o güzel egitiyormus ben egitemiyormusum

önce (457 puan) tarafından

Pislikler biz yeri de öpsek yok millet daha iyi derler valla ben tahammül edemiyorum artık ya boşanacam gitsin kime iç geçiriyorsa geçirsin diyecem

Bazı erkekler sadece kadınların ömrunu tüketmek için var 

Allah yardımcımız olsun

önce (48 puan) tarafından

Nikahının olmadığını neden belirtip de evli sayılmaz falan demişsiniz ne saçma sanırım eşinizin size onu örnek göstermesi zamanla sizde de bir kıskançlık oluşturmuş

-Reklam-
0 oy
önce (29,677 puan) tarafından

Aynısını ona yap 

Kendime yakıştırmiyorum başka erkekleri ovmeyi yapamıyorum 

önce (48 puan) tarafından

Eşiniz bunu yapıyor diye bence de yapmayın , karakter meselesi, dürüst insanlar bunu yapamaz zaten. Bence duymayın ama hiç oralı olmayın bu konuyu açtığı zaman odadan sessizce çıkın gidin unutmayın sessizlik karşıdaki insanı hem yorar hem de en büyük cevabı verir ne demişler sükut altındır 

0 oy
önce (19,500 puan) tarafından

Bir ya da iki kez bu hataya düştü daha yapamaz. Bedelini ödedi diyelim. 

Bende tavrımı koydum dün akşam yeter artık 

0 oy
önce (1,979 puan) tarafından

Eltim 6 çocuk büyütmüş üstüne 3 bekar kaynına bakmış bi gün ekmek pişirmiş birgün elde çamaşırlar yıkamış birgün bebek bezi elde yıkamış şimdi gelini oldı iki çocuğu var kaynım şey diyormuş yazık geline iki çocukla uğraşıyor yoruluyor diye eltimde açmış ağzını yummuş gözünü saydırmış demem o ki erkekler çok değişik ve gereksiz varlıklar salla gitsin 

0 oy
önce (317 puan) tarafından

benimkisi de diyor ki rahatlık sana batıyor diyor 5 çocuklar nasıl rahat olabiliyorsam artık köydeki kadınlar maldan hayvan pisliğinden çıkmazmış kocalarına hürmet ederlermiş kocalarına iyi davranırlarmış ben kötü davranırmışım ben ne iş yapıyormuşum ben ING mala bakmıyormuşum benim baktığım 5 çocukmuş öyle laflar söylüyor ama diyor milletin avradını da görüyorum nasıl kocalarına hürmet ediyorlar nasıl da köpek gibi dayak da yiyorlar onlar diyor nasıl kocalarına iyiler diyor senin burada diyor g**** kalkıyor diyor baktığım 5 çocuk değil mi diyor

0 oy
önce (1,552 puan) tarafından

sana ovdugunde aende de o kisilerin kocasi duzenli temiz pak sabah kivindan vikardiginpijamayi katlayip koyuyor. kirli camasirlari kirli sepetinne atio yerlere degil bakti gordu bulasiklar var tezgahta makinaya koymaya yeltenio aaa bulasik makinasinda temizler varmis bunlari yerlestirim

deyip  temizleri yerlestirip kirli bulasiklari makinaya dizip tezgahida guzelcene bi silip mutfaktan vikio. bakio evde utusuz camasir var birikmis kuruo utu madasini utuluo. cocuk mizmiz olunca ben bakarim cocuga sen biraz dinlen dio. yada cocugun yemegini ben yediririm sen dinlen deyip cocugun yemegi yedirio karisi dinlenio. sende oyle ov

0 oy
önce (5,651 puan) tarafından

Bunu hep kaynanam esim ve gorumcem yapiyor gorumcem dio ben 3 çocukla hergun hastanelerde süründüm siz benim yasadigimin hangi birini yasadiniz kaynanam ayni sekilde tarlaya giderlermis dayak yerlermis eşimde ben karı olsam on numara karı olurdum felan diyor bende keske olsaydin köy orospusu olurdun diyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin sürekli başka kadınları övmesi ilişkimizi nasıl etkiler?
Eşinizin başka kadınları övmesi, duygusal ihtiyaçların karşılanmaması veya iletişim eksikliği nedeniyle evlilikte güvensizlik ve değersizlik hissi yaratır. Bu durum, partnerin kendi içsel boşluğunu veya onaylanma arzusunu dışarıya yansıtmasından kaynaklanabilir ve uzun vadede eşler arasındaki duygusal bağı zayıflatır.
Evlilikte partnerin kıyaslama yapması neden bu kadar kırıcıdır?
Kıyaslama, özellikle annelik veya ev içi emek gibi hassas konularda yapıldığında, partnerin çabalarının görünmez kılınması anlamına gelir ve ciddi bir özgüven kırılması yaratır. İnsanlar ilişkilerinde görülmek ve takdir edilmek ister; bu yüzden dışarıdaki kişilerin yüceltilmesi, kişinin emeğinin küçümsendiği algısını güçlendirir.
Eşimle başkalarını övmesi konusunda nasıl sağlıklı konuşabilirim?
Eşinizle konuşurken 'sen' diliyle suçlamak yerine, 'ben' dilini kullanarak hislerinizi ifade etmeniz en etkili yöntemdir. Örneğin, 'Başkalarının düzenini övdüğünde kendi emeğimin görülmediğini hissediyor ve kırılıyorum' diyerek yaşadığınız duygu durumunu net bir şekilde ortaya koymalısınız.
Partnerim neden sürekli başkalarının yaptığı işleri yüceltiyor?
Partnerlerin başkalarını yüceltmesi, bazen farkında olmadan yapılan bir motivasyon denemesi olsa da, genellikle karşıdaki kişinin üzerindeki yükü ve emeği görmezden gelme eğilimidir. Bu davranış, kişinin kendi ilişkisindeki memnuniyetini ifade edememesi veya idealize edilmiş dış yaşamları gerçek hayattaki partneriyle kıyaslama yanılgısına düşmesinden kaynaklanır.
Eşimin kıyaslamaları karşısında duygusal sınırlarımı nasıl korurum?
Duygusal sınırlarınızı korumak için, sizi değersizleştiren yorumlar yapıldığında bu durumu kabul etmediğinizi net bir dille belirtmeniz gerekir. Sessiz kalmak veya kıyamet koparmak yerine, bu tür yorumların sizi üzdüğünü ve ilişkinize zarar verdiğini sakin ancak kararlı bir tutumla ifade ederek sınır çizmeniz önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 3,071 göst.
4 Kasım 2018 Diğer kategorisinde ✨Gafsa✨ (2,890 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 110 göst.
13 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Asabii (1,010 puan) tarafından soruldu
+2 oy
24 cevap 1,097 göst.
4 Eylül 2025 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (40,622 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 446 göst.