Bebeğim için yürüme arkadaşı mı almalıyım, arabası mı?

0 oy
193 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,121 puan) tarafından

Kızlar geçen post atmıştım sağolun baya yorum geldi bazıları kullanışlı bazıları kullanışsiz dedi ama ben de zaten kararsızdım arabamı alsam yürüme arkadaşımi alsam diye sanırım arabada karar kıldım yani insallah 😅 nedense bu çocuklara hep haksızlık yapıyoruz üçüncülere yürüteç almadım ablasınınki var diye ilk araba da almadım o da ablasının ki var normal binebileceği bir bisiklet araba tarzı bir şey alacağım tam yürümeye alışsın maaşını her an çatır çatır yiyorum ama 🫣😅  eşya da çok yapmak istemiyorum artık kendi odalarına sığmıyor bugün baktım bu sandalyeye laf kalktı kendi kendine yürüyor ne kadar mutlu oldum sabahtan beri alıştırma da yapıyoruz bence gayet işte gördü 🥲😅 tabii kontrollu şekilde çok güzel duruyor da video ekleyemiyorum işte 

image

4 Cevaplar

+2 oy
önce (2,147 puan) tarafından

En azından tekeri yok düşmez 😊

önce (4,121 puan) tarafından

Aynen canım kızım da fizik tedavi görüyoruz bir ara yürümek için öğretmene hep sandalyeyle yürütüyordu onun da aklıma gelmesi iyi oldu 

önce (2,147 puan) tarafından

Benimki abilericoldugu için cor yerde bırakmadılar oyuncak sanıyorlar bı takla atmadiklari kaliyor

-Reklam-
+1 oy
önce (713 puan) tarafından

işe yarıyorsa bizdede böyle sandalye var babası yenı almıs denerım 😂 

Biz de işe yaradı gayet normalde elimden tuttuğumda yürümüyordu kendini yere bırakıyordu bund 0 bayağı yürüyor iyi 

+1 oy
önce (3,102 puan) tarafından

Diğerleri hızlı gittiği için düşünüyordu bu daha iyi olmuş 

Evet canım bence de iyi akıl ettik 

+1 oy
önce (4,399 puan) tarafından

Ben yürüme arkadaşlarını tehlikeli buluyorum ya gayet mantıklı olmuş bu. Hemde zaten kullanacağı bir iki ay dünyanın parasını vermeye gerek yok. Bez alırsın o parayla 😄 daha büyük ihtiyaç bence 

Evet canım bide artık çocuk düşünmüyorum durdurdum kendimi @BabyBoyum

Seni dinledim kız inşallah doğru etiketlemisimdir😄

önce (4,399 puan) tarafından

Kaç çocuk var 

önce (164,584 puan) tarafından

en iyisini yaptin ❤️💕❤️💕👍👍

@Gurbetci Saban 3 canım 2 kız 1 erkek canım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebekler için yürüme arkadaşı mı yoksa yürüteç mi daha iyi?
Yürüme arkadaşı, bebeğin doğal yürüme hareketlerini destekleyerek dengesini geliştirmesine yardımcı olurken, yürüteçler kalça gelişimi ve duruş bozuklukları riski nedeniyle uzmanlar tarafından genellikle önerilmemektedir. Yürüme arkadaşları bebeğin kendi kas gücüyle hareket etmesini sağladığı için daha güvenli ve destekleyici bir gelişim süreci sunar.
Bebekler yürüme arkadaşını hangi aylarda kullanmaya başlamalı?
Bebekler genellikle 9 ile 12 aylık dönemde, yani yardımsız ayağa kalkmaya başladıkları ve ilk adımlarını atmaya hazır oldukları süreçte yürüme arkadaşı kullanmaya başlayabilirler. Bebeğin bu aracı kullanırken kendi başına dik durabiliyor ve tutunarak adım atabiliyor olması güvenlik açısından kritik bir kriterdir.
Yürüme arkadaşı alırken nelere dikkat edilmelidir?
Yürüme arkadaşı seçiminde ürünün devrilmemesi için ağırlık merkezinin dengeli olması, tekerleklerin kaymayı engelleyen hız ayarlı bir mekanizmaya sahip olması ve bebeğin tutma yerinin ergonomik olması çok önemlidir. Ayrıca ürünün kenarlarının keskin olmaması ve toksik madde içermeyen malzemelerden üretilmiş olması güvenlik için ilk sırada yer alır.
Bebeklerin yürüme sürecini hızlandırmak için neler yapılabilir?
Yürüme sürecini hızlandırmanın en iyi yolu bebeğe güvenli bir keşif alanı bırakmak ve onun kas gelişimini destekleyecek şekilde kontrollü şekilde tutunarak yürümesine izin vermektir. Aşırı destekli ürünlerden ziyade kendi dengesini kurabileceği oyuncaklar ve çıplak ayakla yere basmasına imkan veren ortamlar doğal yürüme becerisini en hızlı şekilde geliştiren faktörlerdir.
Yürüteç kullanmak bebeklerde hangi sorunlara yol açabilir?
Yürüteçler, bebeklerin parmak ucunda yürümesine ve kalça eklemlerinin yanlış konumlanmasına neden olarak fiziksel gelişimi olumsuz etkileyebilir. Ayrıca bebeğin kendi hızı üzerinde kontrolü olmadığı için düşme, çarpma ve devrilme gibi kazalara karşı korumasız kalmasına yol açtığı için birçok uzman tarafından tercih edilmemektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
23 cevap 781 göst.
9 Eylül 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde BoncukGozlum (33,703 puan) tarafından soruldu
+2 oy
15 cevap 1,021 göst.
19 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 700 göst.
0 oy
14 cevap 905 göst.
13 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Rahel (2,518 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,578 soru

24,563,755 cevap

361,626 kullanıcı