Normal doğumdan bir yıl sonra dikiş yerlerinde çekilme normal mi?

0 oy
64 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (174 puan) tarafından

Normal doğum yapan anneler adetin ilk günlerinde bir yıl sonra süren dikiş yerlerinde çekilme yaşıyor musunuz aşağı doğru bir çekilme tarif edilemeyen rahatsız edici bir acı yaşıyorum sizde oluyor mu 

7 Cevaplar

0 oy
önce (26,802 puan) tarafından

Arada bir sanki oluyor bende igne batmasi gibi 

-Reklam-
0 oy
önce (11,029 puan) tarafından

normal doğurmadım ama bir kere kesilen dikilen yerin eski hissiyatı olmadığından eminim. kızım 34 aylık. bazen dikiş yerlerim acıyor, baya acıyor karnımı falan tutuyorum. 

annem 20 sene önce safra kesesinden ameliyat oldu, açık ameliyat. o da der arada garip bir his oluyor diye, ince bir sızı

0 oy
önce (336 puan) tarafından

6 yıl geçti hala o tarifsiz değişik duyguları hissediyorum bazen şişmiş gibi bazen batma gibi bazen elime dikiş yerleri geliyor gibi 

0 oy
önce (688 puan) tarafından

Benimde bir buçuk sene geçti kesi yeri adetimde çişiyor hissizlik var ama acı yok

0 oy
önce (2,038 puan) tarafından

2.dogumu yaptım biri 5 yaşında biri 8 aylık ben öyle bişey hissetmiyorum 

0 oy
önce (4,394 puan) tarafından

Yedi yıl geçti hala ayakta fazla kalınca yorulunca Ağrı oluyor.

0 oy
önce (7,275 puan) tarafından

4 doğum yaptım hiç öyle bir şey hissetmedim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Normal doğumdan bir yıl sonra dikiş yerlerinde çekilme hissetmek normal mi?
Normal doğumdan bir yıl sonra dikiş yerlerinde çekilme hissetmek her zaman normal değildir ve genellikle doku iyileşmesi, skar dokusu veya pelvik taban kaslarındaki değişimlerden kaynaklanabilir. Özellikle adet dönemlerinde artan bu çekilme hissi, pelvik bölgedeki kan akışı ve doku hassasiyetinin artmasıyla ilişkilidir. Ancak şiddetli veya günlük yaşamı kısıtlayan bir acı varsa, bunun altında yatan yapısal bir sorunun tespiti için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışılması önemlidir.
Doğum dikişi bölgesindeki acı ve çekilme neden adet dönemlerinde artar?
Adet dönemlerinde doğum dikişi bölgesinde artan çekilme ve acı hissi, hormonal değişimlere bağlı olarak pelvik bölgedeki dokuların ödem toplaması ve hassaslaşması sonucu oluşur. Adet kanaması öncesi ve sırasında gerçekleşen hormonal dalgalanmalar, var olan eski doku hassasiyetlerini veya skar dokusunun gerilmesini daha belirgin hale getirebilir. Eğer bu ağrı rutin hayatınızı olumsuz etkiliyorsa, pelvik taban fizyoterapisi veya uzman muayenesi sorunun kaynağını anlamak için en doğru adımdır.
Normal doğum sonrası dikiş yerlerinde çekilme hissini azaltmak için neler yapılabilir?
Dikiş yerlerindeki çekilme hissini azaltmak için öncelikle bölgedeki pelvik taban kaslarını güçlendiren egzersizler ve bir uzman eşliğinde uygulanan manuel terapi yöntemleri faydalı olabilir. Bölgeyi zorlamayan hafif esneme hareketleri ve ılık uygulamalar rahatlama sağlayabilir; ancak bu yöntemleri denemeden önce mutlaka bir doktor onayı alınmalıdır. İyileşme sürecini desteklemek adına pelvik taban kaslarının esnekliğini artıracak profesyonel destek almak, uzun vadeli konfor için en etkili çözümdür.
Doğum dikişlerinde çekilme ve batma hissi ne zaman doktora gösterilmelidir?
Doğum dikişlerindeki çekilme ve batma hissi; ateş, bölgede kızarıklık, şişlik, kötü kokulu akıntı veya dayanılmaz derecede şiddetli ağrı ile birleştiğinde vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır. Ayrıca bu çekilme hissi idrar kaçırma veya kronik pelvik ağrı gibi günlük fonksiyonları bozan bir duruma dönüştüğünde mutlaka uzman bir değerlendirme yapılmalıdır. Bir yıl geçmesine rağmen geçmeyen veya artan şikayetler, ihmal edilmemesi gereken sinyallerdir.
Normal doğum sonrası dikiş yerlerinde oluşan skar dokusu nasıl tedavi edilir?
Doğum sonrası oluşan skar dokusunun yarattığı çekilme hissi için en yaygın tedavi yöntemi pelvik taban fizyoterapisidir. Fizyoterapistler, özel masaj teknikleri ve doku gevşetme egzersizleri ile dikiş izindeki sertleşmiş dokunun yumuşamasını ve bölgedeki hareketliliğin artmasını sağlarlar. Skar dokusunun çevre dokularla uyumunu artıran bu profesyonel yaklaşımlar, cerrahi olmayan yöntemler arasında en başarılı sonuç veren destekleyici tedavi seçenekleridir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 287 göst.
0 oy
5 cevap 217 göst.
18 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 251 göst.
0 oy
4 cevap 205 göst.
8 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Arasbebek (106 puan) tarafından soruldu

Kategoriler