Emekli babamın borçları için kredi çekmeli miyim?

0 oy
114 göst.
önce Diğer kategorisinde (14 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Yaa vallahi biz bıktık artık bu adamdan 265 bin borç yapmış neymiş emekli maaşı yetmemiş 3 ,5 çeke çeke böyle olmuş şimdi eline 5bin kalıyormuş banka emekli maaşından borcunu çekince. Eşimde kredi çekecek eşime ödeyecekmis her ay 18 bin falan. böyle olursa eline 10 bin kalıyormuş 5bin için kredimi çekilir diyorum anlamıyorlar. Bide banka 250 veriyomus buna 265 lazım o 15ide eşim vercek . Bu nasıl adam ya kendi kızları bile kızıyo. Niye milletin huzurunu bozuyon tadını kaçırıyon gerçekten akıl yaşta değil baştadır diye boşa demiyorlar. Ya Allah aşkına siz böyle Bi adama saygı gösterir misiniz

6 Cevaplar

+1 oy
önce (16,785 puan) tarafından

Tam sopalık kayınpederin ama sen karışma eşin sana bulaşıyor boşver anan baban sana sahip çıkıyorsa giderim de eşine. Daha ötesi yok çünkü 

önce (14 puan) tarafından

Desem nolcak para için yaptım olcak herseyi değer mi sence. Babasına hiç laf etmesem sorun yok .ama laf edersem benden kötüsü de yok. Ya aslında eşim de çok kızıyo Babasına ama napiyim çarem yok sırt dönemem babam sonuçta diyo.zaten eşimde babasına olan sinirini benden çıkartıyo.asil kızdığı kişi o çünkü ödeyecek bize heray diyo napiyim başka çaremiz yok daha öncede çekmişti eşim odediydi ona heray .Allah bildiği gibi yapsın bu adamı. Valla bende şaşırdım napcami. Zatenn susuyorsam o çocuklarıma dua etsin.

-Reklam-
0 oy
önce (6,659 puan) tarafından

Zaten eşin sürekli para vermiyor muydu bu adama? Niye hâlâ borç yapıyor. Ergen çocuk gibi sürekli arkasını mı toplayacaksınız siz onun . Demek ki kayınpederin para idaresi yapamıyor mahkemeye başvurun para kullanma yetkisini elinden alın. Sizin kontrolünüzde sizin verdiğiniz kadar harcasın. Yoksa başınıza bela açacak bu gidişle 

Evet zatenn ihtiyaci oldukça veriyodu yok yani onun yüzünden eşimle tartışıyoruz çocuk ta beter ya bu adam resmen başa bela. Eşime kızıyorum ama oda napsin yani içi rahat etmiyo .napiyim yapmış diyo mecbur yardım etcem diyoda akıl alır gibi deil ya bu adama baba demeye bin şahit ister.

O zaman eşin kredi çekmesin ekstradan babasının eline 5.000 TL harçlık versin her ay . Kredi çekersiniz faizi falan ekstradan borç çıkacak olmayacak . Borcu da babasının maaşından kesilmeye devam etsin. 

Bende aynısını dedim ama eşim diyoki okdar yüksek faizle cekmiski kredi bu eşim ne kader erken başka bankaya tasisam okadar iyi diyo

Hayır canım olur mu öyle şey artık krediyi çekmiş sürekli üstüne faiz binip borç artmayacak ki. O borç belli artık ama eşin kredi çekerse ekstradan siz bir de kredi faizi ödeyeceksiniz. Atıyorum 250.000tl çekeceksiniz siz borcu 500.000tl olarak ödeyeceksiniz. Ne gerek var ki . Bıraksın borç babasının maaşından kesilmeye devam etsin  . Siz babasına her ay harçlık verin. Zaten bu amaca parayı nereye harcıyor ki. Kadınlar dolandırıyor olmasın bu adamı?

Valla cnm.ne *** yiyo anlamdim ben biraz önce eşime yine dedim bagryo bana. Ne halin varsa gör dedim bende. Bende aynısı diyorum ama onlara göre böyle eline biraz para kalacakmış 

0 oy
önce (1,280 puan) tarafından

genemi ya gelenemi saka gibisiniz esin ve babasi yani

Aynen yaa bencede bu adam şaka gibi akıl hastası galiba

0 oy

ogaa 265bin bircu napmis? tek cocuk degilmi esin. ? kizlari falan varsa niye bu mal amcaya sahip cikmior da hep esin oduo. 

su adami gotursenize bi doktora para harcama seyi yik akli fikri yerinde degil diye rapor vikarttirin mahkemeden. adaminkisitlasaniza siz . gerekirse eve baglayin

niye hep yuku esin cekio kizi mizi varsa kardesler olarak toplanip bu adamin akli fikri zikri yok para harcamayi bilmiyor evimizi ocagimizi batiriyor diyetek mahkemeye basvursaniza kisitlasinlar para vermesinler eline maasi size yada kizlarina yatsin haslik verin gunluk 100 lira 200 lira kadar en fazla

Yaa vallahi bıktım artık. Eşimde napsin mecbur napiyim diyo sirtmi ceviryim diyo. Aslında bunu hak ediyor bu adam da akıl fikir yokki inşallah cekemzler krediyi.  2kizi var 2side çalışıyo evliler v1i para atar arada babasına ama diğeri hiç umursamıyo Aslında en akıllısı da.o. eşime diyorum kızlarda versin diye onlar ne kadar verebilcekki diyo. Bişey desem kavga ediyoz bizim huzur kalmıyo demesem içim içimi yiyor bıktım vallaha

siz yanlisi burda yapiyirsunuz . amcaya oara vermeyin. tum kardesler toplanin . konusun kizlarin kocalari kizlar sen ve esin. hepiniz toplanin. uzaktaysalar telefonda konusun. bu boyle olmaz deyin. bunu once mahkemeye basvurun sonrada  zaten ordan yonlendirirler saglik raporu alin. bu amca cocuk gibi akli fikri yok para harcamaz borc yapamaz diye. en azindan sorumlu siz olmazsiniz biyerden birc yaparsa.  yani veli atasin devlet amcaya

sizlerden birinin kontrolune versin

hatati amcaya para vererek yapiosunuz . eline para vermiceksiniz bunun . siz karsilicaksiniz herseyininkurusuna kadar elinden alip evine suyu bile siz alacaksiniz amca cebinde en fazla 100 lira ile dolasacak hesabinda parasi da kalmicak. 

devlet kisitladigi icin gidip kredi de cekemeyecek. 

en fazla oturup kose basinda dilenir dilebcilik yaparsa ancak oylr eline para gececek.

Ya valla keşke yapsalar kimsenin umrunda mi bizim başa bela işte Allah akıl fikir versin

0 oy

esin kredi mredi cekmesin. banka emekli maasindan kredi birclarini aliosa geri kalan 5 bini alin elinden . hergun 100 lira haslik verin cebine. mutfak yiyecek alisverisini de siz yapin oldugu kadar yesin icsin tek tabanca adam. her ay bir vocugu yapsin yada alisverisini 5 bini alip her ay hir cocugu 100 lira gunluk haslik verin amcaya

Ya dedim eşime çekme diye anlamiyoki ablangille yardım edin dedim onlar ne kadar etcekki diyo. Kredi çekilirse kalan parayı yetiririm diyomus. İnşallah cekemezler. Kızlar da nasıl yapsın ki eşlerine demeye utaniyolar

bence komple amcanin maasini elinden alin kurusu kurusuna kadar. parayi cekme yetkisi esinde olsun bankadan para cekemesin kayinpederin.   tum cevre civara da bu adam birc yapamaz para kullanamaz buna veresiye hisey vermeyin bizfen alamassiniz biz sorumlu degiliz diye yayin . akli melekeleri yok diye siyleyin herkese . degletede basvurun. bu adam saglikli dusunemiyor diye bence bunu 3 yasinda cocuk muamamelesi gorecek hale getirip elinden kurusuna kadar alin

İşte bana kalsa ben çok isterim de eşim yapmaz  iste atsan atılmıyor satsan satılmıyor adı baba İşte Allah bildiği gibi yapsın bunu. Okadar yüksek faizle cekmiski akıl hastası eşim diyoki ne kadar er çekip başka bankaya taşısam okadar iyi diyo

iyide bu atmak demek degilki. sagip cikmak demek. bu adami ben yoneticem babamdir basimin tavi benim himayemdedir demek.

her bankaya da gdip bresel sekilde konusacaksiniz yetkiliyle bu adama kredi vermeyin diye . kisitlayacaklar adamin kredi alma durumunu

Zaten artık bankalar kredi vermiyo oyuzden eşime çektiriyor uzun vadede az az heray ödeyecek daha öncede yapmışlar di bunu. Biraz utanması olsa kendini bu hale düşürmez. 

0 oy
önce (1,055 puan) tarafından

Genç yaşlı farketmiyor arkasını toplayan olunca sürekli borç yapıyorlar bir kere ödemeyin kendi zorlanınca bir daha borç yapmaz

Aynen öyle çocuktan farksız. Odemeyincede eşim huzursuz oluyo oda bunun farkında zatennr

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emekli maaşı borç nedeniyle kesilirse ne kadar eline geçer?
Emekli maaşının üzerine yasal olarak konulabilecek haciz miktarı, maaşın dörtte birini yani yüzde 25'ini geçemez. Ancak emekli, bankaya maaşını yatıracağı taahhüdünü veya kredi sözleşmesiyle bloke yetkisi verirse banka maaşın tamamını kesebilir. Eğer yasal takip başlatılmadıysa ve sadece kredi ödemesi yapılıyorsa, elinize geçen net tutarı bankanızla görüşerek yapılandırma detaylarına göre hesaplamanız gerekir.
Aile bireylerinin borcu için kredi çekmek hukuki olarak riskli mi?
Başka birinin borcunu kapatmak için kredi çekmek, tüm yasal sorumluluğun sizin üzerinize geçmesine neden olur. Kredi çeken kişi siz olduğunuz için, borçlu olan kişi ödemeyi aksatırsa kredi notunuz düşer ve banka yasal takibi doğrudan sizin hakkınızda başlatır. Bu durum hem aile bütçenizi riske atar hem de ödeyememe durumunda kendi maddi özgürlüğünüzü kısıtlar.
Sürekli borçlanan aile üyesi için borç kapatma kredisi nasıl değerlendirilmeli?
Sürekli borçlanma eğilimi olan bir aile üyesi için kredi çekmek, genellikle borç döngüsünü çözmek yerine derinleştirir. Eğer altta yatan bir harcama alışkanlığı veya borçlanma davranışı varsa, yeni bir kredi sadece borcun miktarını artırır ve aile içindeki huzursuzluğu tetikler. Kredi çekmeden önce kişinin harcama yönetimi konusunda profesyonel destek alması veya bütçe disiplini kurması daha sağlıklı bir yaklaşımdır.
Emekli maaşına haciz gelmesi veya banka kesintisi nasıl durdurulur?
Emekli maaşına yasal haciz gelmesi durumunda, kişinin maaşın tamamı üzerinde bloke varsa bu duruma itiraz edebilir. Ancak banka kredisi sözleşmelerinde yer alan mahsup yetkisi, emeklinin kendi isteğiyle imzalandığı için yasal olarak korunmayabilir. Borçlarınızı yönetmek için İcra İflas Kanunu çerçevesinde yapılandırma seçeneklerini değerlendirmeli ve banka ile görüşerek ödeme planınızı gelir düzeyinize göre yeniden düzenlemelisiniz.
Borç kapatma kredisi alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Borç kapatma kredisi çekerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, toplam geri ödeme tutarının mevcut gelirinizle uyumlu olup olmadığıdır. Kredi taksitleri hane halkı toplam aylık gelirinin yüzde 30 ila 40'ını aşmamalıdır. Ayrıca ek masraflar, faiz oranları ve dosya masraflarını hesaplayarak, mevcut borçlarınızı tek bir vadede toplamanın gerçekten bir avantaj sağlayıp sağlamadığını mutlaka kıyaslamalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 518 göst.
2 Nisan 2022 Diğer kategorisinde seda21k (118 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 344 göst.
0 oy
12 cevap 521 göst.
14 Mart 2025 Diğer kategorisinde Rmak2 (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,040 göst.
30 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Baldananne (311 puan) tarafından soruldu