Annem tartışma esnasında neden bana hakaret ediyor?

0 oy
95 göst.
önce Diğer kategorisinde (621 puan) tarafından

Annem ablama sinirlenmis bugün tlefonda benle konuşurken gancıklar dedi bana ve anlama yani gancık bizde köpek demek azeriyiz çünkü bir sasrdim ki sormayın meselede bu benim ailem gerçekten çok kotu bir aile abla dediğim 1 yaş büyük benden ama öyle küfürbaz aşıri konuşan herkesle tartışıp kavga eden biri meselq ben en zor günümde baba evine gidince beni evden kovan biri kocan seni buraya getirecegine akıl hastanesine yatrsaydi diyen biri ki ozamn psikiyatri tedavisi görüyordum doğum sonrası olan bişeydi şükür herşey geçti gtti ama bide evde bekar erkek kardeşim var ablmla erkek kardeşim ikiside sorunlu yani birbirlerine takmışlar kafayı tartışıyorlar erkek olan buna evden defol git falan diyor ortalık yangın yeri yni en son biiri mezara biri hapse dusucek o kesin. Bu ablam aramış erkek kardeşimin nelervyaptigini benim hakkımda neler söylediğini anlatıyor fakan kısacası herkesi birbirine dusrmeye çalışıyor daha önce bana beni kskaniyorsun diyordu şimdide erkek kardeşime benim hayatımı kskaniyor diyor falan şimdi buna bir talip cikmis evlnmek için oda diyor bu evde kalaxagima evleneyim yaşı 34 annemler yok diyor özel guvenlikmisnmaasini fakan begenmiyorlar bende dedim anneme o evde hergun kavga dövus var  evkenecekse evlensin yoksa brbirlerini oldrcekler diye bana gancıklar falan dedi sen evlendinde ne oldu diyor 12 yildr evliyim ben  şimdi anneniz size öyle dese neyaprsinz bende ablama dedim bana hiç bişey anlatma bir daha beni ilgilendirmiyor hakkınızda hayırlısı dedim ama uzuldm bir anne nasıl öyle der

7 Cevaplar

0 oy
önce (7,265 puan) tarafından

Bizim Konya'da esprisine söylenir gancıklar die. Büyük babanenm Ananem çok kullanırdı. 

Sonunu okumadım ama başını okuyunca yazdım

önce (621 puan) tarafından

Yok kız sinirlenerek dedi bide kötü olarak kullaniliyor

-Reklam-
0 oy
önce (2,120 puan) tarafından

Bizde gancık başıboş dişi köpeğe denir üzülme belki sinirden demiştir ablanla annenin arasına karışma basın ağrımasın bence

İşte o da sinirli dedi ama insan evladına öyle dermi ya hadi ablam ona hep ağzı bozuk konuşur vs de ben bir kez bile kötü bişey demedim hic

önce (2,120 puan) tarafından

Boşver ona sinirlenip ikinizi katmistir araya çok kirdiysa seni biraz soguk davran ama anne işte 🤷

Ne bileyim ya darildim 

0 oy
önce (7,392 puan) tarafından

Ay ne var o sözde ya 😁 senin hoc kizkardesinde yok herelde kavgaları etmedin

Ablam var ağzı bozuk hep o.... Faknderdi bekarken ama annem bana tek kötü cümle kurmazfi

0 oy
önce (683 puan) tarafından

Boşver bundan sonra sende karışmazsın madem öyle devam etsinler bu şekilde 

Bende öyle dedim beni karstrmayin banada anlatmayin diye zaten şükür başka sehrdeyim

0 oy
önce (6,646 puan) tarafından

Bence sizin ailede psikolij sorunlar genetik. Anlattığına göre herkesde de bu problem var. Ne kadar birbirinizden uzak durur tedavi olursanız o kadar sizin yararınıza 

Benim yok şükür zaten başka sehirdeyim onlarada karsmiyorum 

0 oy
önce (1,889 puan) tarafından

34 yaşında turşusunu mu kuracaklar😅

Ay ben bu lafı çok kullanırım ama esprisine. Olay sizde ciddi ama bana komik geldi özür dilerim 🙄

Annem diyor bu evlenemez sürekli hastayım oram Buram ağrıyor diyor bir bardak suyu bile annemden istiyor annem diyor milletin başını yakamam yani karşı taraftaki ne yazik diyorbide geçimsiz biri gercekten

önce (1,889 puan) tarafından

Onuda karşı taraf düşünsün canım birde evlendikten sonra düzelecek belli mi olur , belki de aileden kaynaklı bi durumdur bu bilemezsiniz 

0 oy
önce (5,630 puan) tarafından

Bizde dişi esseğe deniyor  

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Annem tartışırken bana neden hakaret içerikli sözler söylüyor?
Aile içi tartışmalarda ebeveynlerin öfke kontrolü sorunu yaşaması ve duygusal boşalma yaşamaları, çocuklarına karşı kırıcı ifadeler kullanmalarına neden olabilir. Bu durum genellikle aile üyeleri arasındaki iletişim bozukluğundan kaynaklanır; bireyler duygularını yapıcı bir şekilde ifade edemediklerinde, suçlama veya hakaret yolunu seçebilirler. Bu tür bir durumla karşılaştığınızda, kendinizi korumak adına sınır çizmek ve tartışma anında ortamdan uzaklaşarak sakinleşmeyi beklemek en sağlıklı tepkidir.
Aile içi toksik ilişkiler ve çatışmalarla nasıl başa çıkılır?
Aile içi çatışmalarla başa çıkmak için öncelikle duygusal sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve tartışmalara taraf olmaktan kaçınmalısınız. Tartışma yaratan kişilerin kışkırtmalarına dahil olmamak, kişisel alanınızı korumak ve mümkünse iletişimi minimize etmek psikolojik sağlığınız için önemlidir. Kendi huzurunuzu önceliklendirerek, aile bireylerinin değişimini beklemek yerine kendi tepkilerinizi yönetmeye odaklanmak uzun vadede daha az stres yaşamanızı sağlar.
Aile bireylerinin birbirini dolduruşa getirmesi karşısında ne yapılmalı?
Aile bireylerinin birbirini dolduruşa getirmesi veya sürekli tartışma ortamı yaratması durumunda, en etkili yöntem 'tarafsız kalma' stratejisini uygulamaktır. Size anlatılan şikayetlere veya dedikodulara dahil olmayarak, 'Bu konu beni ilgilendirmiyor, kendi aranızdaki meseleleri kendiniz çözmelisiniz' şeklinde net ve kararlı bir duruş sergilemelisiniz. Bu yaklaşım, manipülasyonun önünü keser ve sizin huzurunuzu korumanıza yardımcı olur.
Ailede sürekli kavga ve kaos ortamı nasıl yönetilir?
Sürekli kavga ve kaos ortamı yönetilemez bir hale geldiğinde, sizin yapabileceğiniz en iyi şey kendi hayatınıza odaklanarak bu ortamın bir parçası olmamaktır. Aile üyelerinin birbirlerine karşı tavırlarını değiştirmelerini sağlayamazsınız, ancak bu kişilerin sizin üzerinizde yarattığı duygusal etkiyi sınırlandırabilirsiniz. Eğer şiddet veya ciddi psikolojik baskı söz konusuysa, profesyonel bir aile danışmanından destek almak veya bu tür ortamlardan fiziksel olarak uzaklaşmak gerekebilir.
Ebeveynlerin çocuklarına karşı kullandığı kırıcı sözler nasıl aşılır?
Ebeveynlerin kırıcı sözlerini aşmanın yolu, bu sözlerin sizin değerinizi değil, onların kendi iç dünyalarındaki yetersizlikleri veya öfkelerini yansıttığını kabul etmektir. Bir ebeveynin öfke anında sarf ettiği hakaretler, sizin kimliğinizi veya kişiliğinizi tanımlamaz; bunlar sadece o anki duygusal kontrolsüzlüğün dışavurumudur. Kendi öz değerinizi onların onayına veya söylediklerine bağlamadığınızda, bu tür olumsuz etkilerden daha az zarar görmeye başlarsınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 1,549 göst.
18 Mart 2023 Diğer kategorisinde Nehirr1562 (7,101 puan) tarafından soruldu
+1 oy
41 cevap 1,649 göst.
16 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (355 puan) tarafından soruldu
+1 oy
29 cevap 1,506 göst.
+1 oy
30 cevap 935 göst.
1 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Hediyeilhan (11 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,466 soru

24,562,010 cevap

361,513 kullanıcı

...