Aile içindeki kavgalar ve yalanlar yüzünden ne yapmalıyım?

0 oy
142 göst.
önce Diğer kategorisinde (107 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Postu sildim kızlar öyle içimi açmak istemiştim

3 Cevaplar

0 oy
önce (450 puan) tarafından

Canım cok zor allah yar ve yardımcınız olsun insallah 

önce (107 puan) tarafından

AMİN inş'ALLAH Allâh razı olsun

-Reklam-
0 oy
önce (3 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun bende yaşdım aynı sorunları hatta katbekat fazlasını ama üzüntümü asla eşime çocuğuma yansıtmıyorım galiba diyorum üzüntüye sıkıntıya bağışıklık kazandım yani buraya yazsam sığmaz ailemdeki sorunlar evet zor ama herkes bir yerde kendi hayatını yaşıyor sen kimse için hayatını zehir etme huzurunu bozma çocuğuna ve evine yansıtma bişey diyimmi kafaya da çok takma napalım herkesin var bir derdi dua et Allah yardım etsin başka elinden ne gelirki aileni ve kendini mutsuz etme

Ben aileme kesinlikle yansıtmıyorum hatta oraya gidiyorum ortayı buluyorum gülüyoruz eğleniyoruz ama eve geldim mi ertesi gün başlıyolar 15 gün sıkıntı stres hergün kavga oluyor çünkü hemde yıkmalı dökmeli çok zor çok rabb'im yardım etsin hepimize

önce (3 puan) tarafından

Amin Allah yardımcımız olsun zamanla herşeye alışıyor insan rabbim beterinden korusun ama kardeşin istese kurtulabilir benim kardeşim yıllarca kullandı sonra kendi istegiyle tedavi oldu kurtuldu içenler çok konuşur ve devamlı başkalarını suçlar onun yüzünden bu hale geldim destek çıkan olmadı vs yıllarca dinledim kardeşimi he he diyip geçtim hep 

Evet bizimkide anneme babama suç buluyor veyatta başka şeyler ortaya koyuyor çok zor ya kendisi nasıl istedi tedaviyi iyice cıkmaza mı girdi yoksa kendi kendine mi oldu

önce (3 puan) tarafından

Yani o da baktı sonu yok kendisi istedi

0 oy
önce (3,206 puan) tarafından

Kardeşiniz neden tedavi olmuyor

Birkere gitti tedaviye geri çıktı geldi düşünmüyor öylece evde yatıyor içiyor o şekilde bi hayat çok zor ve kötü bi hayat yaşıyor

önce (3,206 puan) tarafından

Devlet el atmıyor mu bu duruma kişinin kararına kalmadan

Şuan sağlıklı ve yaşı reşit oldu için atmıyor savcılıktan kağıt almamız lazım o tedavi de sonuç vermiyor kendi ayagı ile gitmesi lazım gitmiyor ama

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi huzursuzluk psikolojimi nasıl etkiler?
Aile içindeki sürekli kavgalar, bağırma ve şiddet içerikli ortamlar kronik stres seviyenizi artırarak anksiyete, depresyon ve tükenmişlik sendromuna yol açabilir. Özellikle uzun süre bu maruziyet devam ettiğinde, sinir sisteminiz sürekli tetikte kalır ve bu durum günlük yaşam kalitenizi, uyku düzeninizi ve çocuğunuzla olan iletişiminizi doğrudan olumsuz etkiler.
Madde bağımlısı kardeşimle iletişimde nelere dikkat etmeliyim?
Madde bağımlısı bir bireyle iletişimde en önemli kural, kendinizi ve çocuğunuzu koruma altına alarak sınır koymaktır. Sizi tehdit eden veya şiddet içeren davranışlarda bulunduğunda doğrudan müdahale etmek yerine, profesyonel yardım alması için bir bağımlılık merkezine yönlendirilmesini sağlamalı ve kendi ruh sağlığınız için sınırlarınızı net bir şekilde çizmelisiniz.
Ailemdeki sorunlar yüzünden tükenmişlik yaşıyorum, ne yapmalıyım?
Ailevi sorunlar nedeniyle yaşadığınız tükenmişlik hissini yönetmek için öncelikle kendi sınırlarınızı belirlemeli ve profesyonel bir psikolojik destek almayı düşünmelisiniz. Ailenizin sorunlarına karşı duygusal mesafe koymak, kendi çekirdek ailenizin huzurunu korumak için bir zorunluluktur; bu durum bencillik değil, ruh sağlığınızı koruma çabasıdır.
Eşime ve çocuğuma yansıyan ailevi stresi nasıl önleyebilirim?
Kendi ailenizdeki huzursuzluğu eşinize ve çocuğunuza yansıtmamak için evinize girdiğinizde dış dünyadaki sorunları kapıda bırakmaya çalışın. Ailenizle olan görüşme sıklığınızı ve sürenizi kısıtlayarak, kendi küçük ailenizle kaliteli ve huzurlu zaman geçirmeye odaklanın; gerekirse bu konuda aile terapistinden destek alarak sınırlarınızı nasıl koruyacağınızı öğrenin.
Aile içindeki yalan ve kavgalar çocuklar üzerinde nasıl etkiler bırakır?
Sürekli kavga ve yalanların olduğu bir ev ortamı, çocuklarda güvensizlik, kaygı bozukluğu ve model alma yoluyla agresif davranışların gelişmesine neden olabilir. Çocuklar sessiz gibi görünseler de ortamdaki gerilimi hissederler; bu nedenle çocuğunuzu bu tür toksik ortamlardan uzak tutmak ve onun yanında tartışmalara girmemek psikolojik gelişimi için kritik öneme sahiptir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 696 göst.
5 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,796 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 555 göst.
21 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayselaras (311 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 343 göst.
16 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Araz im Berfin im (284 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 379 göst.
12 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Esence (88 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,493 soru

24,562,420 cevap

361,537 kullanıcı

...