Bodrum papatyası beklerken neden gazanya çıktı?

+3 oy
601 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (4,059 puan) tarafından

Herkes evindeki çiçeğini paylaşsın bakalım 😅 Çiçekçiden Bodrum papatyası istedim , sabırla çiçek açmasını bekledim ve sonuç güzeller güzeli gazanya çıktı 😍

image

24 Cevaplar

0 oy
önce (4,059 puan) tarafından

En İyi Cevap

image

buda Bodrum papatyam
-Reklam-
+3 oy
önce (1,026 puan) tarafından

Bunlarda benden

image

F-URAGUT- Allah'tan ikinciler hep yaramaz oluyor 😂😂😂ben düşünmüyorum tabi 😂😂

önce (223 puan) tarafından

aksaray canim ayni ildemiyizki🥹

Masalimmm- yok canım ya ben Kahramanmaraş da oturuyorum 🥺

önce (223 puan) tarafından

uzağız canım sağlık olsun teşekkür ederim canım ❤️ 

♥😘

+2 oy
önce (184 puan) tarafından

image

senin için çıktım çektim evde bakamıyorum malum çocuklardan ancak bunlar var bende o da dışarda 😄
+1

Ya çok teşekkür ederim, gerçekten kaktüsleri de çok severim birçok çeşidi var 🥰

+1 oy
önce (164,584 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

kiz lutti mint harika bee 🤣 tefallerde feci indirim oluyomus 4lu seti 39.99 almis burdan biri resmen tanesi 10 euro ben şook gidiyim hemen dedim biri dedi vignet gerekli oburu yoo gerekmiyo dedi cezalarda yuksek cesaret edemedim kii online aliniyomus otoban vignetide ama harbi cok heves ediyom gidecem izine kadar tefaller hediyelik falan guzel olur 

önce (4,902 puan) tarafından

Auchan tefal ürünleri konusunda harika gerçekten. Neredeyse tüm tencerelerimi oradan, indirimden aldım. 80€ luk tencereyi 17€ye aldım ên son. Ama bu iç dış teflon olanlara dikkat, hiç iyi değiller. Tefal markası iyi ama her ürünü de iyi değil.

Bazen direkt indirim oluyor, kasada indirim fiyatını ödüyorsun. Ama bazen bu yukarıda yazdığım şekilde vignette gerekiyor. 5€ya tefal tenceresi almışlığım var. 

bem tefalim celigini istiyorum umarim denk gelir

Auchanın sitesine bak, indirimli ürünler var mı takip et. Boşuna gitmemiş olursun. 

tamam oyle yapim sagol fransalı💕

+1 oy
önce (26,803 puan) tarafından

Çiçeğiniz cok guzel hanimefendi 

Ahsh birini burda taze satmiyorlar diye ektim maydanozu da niye ektim bilmiyom o ara kesfetimde vardi guzel bugutormus 2

image ayoldu buyumek bilmedi ahsh

Teşekkür ederim güzellik🥰 bende maydanoz ektim , dışarıda satılanlar gibi iri değil benimde

önce (26,803 puan) tarafından
+1

❣️❣️

İnşallah buyurler ya ahshs

+1 oy
önce (1,515 puan) tarafından

image

Evde pek çiçek sevmem bu tek var bir yaprak tekti geçen sene diktim şimdi böyle oldu maşallah diyin 😅 elim ilk kez tuttu küçük kızım görse hepsini koparır yer 😂

Çok teşekkür ederim valla bende aklıma geldikçe suluyorum 😂 ama haftada bir olmasına dikkat ediyorum sadece bu tür bitkiler kolay çiçek açanlar zor bakımları onlara cesaret edemiyorum Menekşe istiyorum ama kurur diye korkuyorum 

İlerde balkonumu doldurmayı düşünüyorum ama kızlarım büyüsün önce yoksa zor 

Aynen benim de öyle

önce (205 puan) tarafından

Bu çiçek zehirli diye biliyorum çocuk için Cook skntili kimsede yazmamış çok şaşırdım direk öldürüyor diye biliyorum 

@Hemdemm doğrudur ama salonda kapısı da sürekli kapalı çocuklarım ulaşamıyor ona dikkat ediyorum buna hatta ismi de definbahya bitkisi 

+1 oy
önce (6,748 puan) tarafından

image

Yaz zamanı balkonum böyleydi. Hepsi annemin evine gitti yeni evime gelecekler inşallah. Ah bu ortancam neler atlattı neler ama hâlâ maşallahı var bebişimin ❤️
önce (742 puan) tarafından

Vaay anasını ilk kez bi resim atıyorsun ben senin hayatından bi kare gördüğüm için kendimi şuan çok şanslı hissediyorum çiçek seven kadın 

Akyokuşa yakınım ben o nedenle çok eser burası. Minicik siyah şeker dometes bardak içindeydi marketten almıştım sonra buzdolabında kalmış böyle hafif çürümüş attım saksıya o da birkaç tane fide verdi. Tadı harikaydı. Bulsam fidesini kesin alırım lakin tohumu dahi yok. 

Nuray aslında ara ara paylaşıyorum ama sana denk gelmemiş 😃 Çiçek sevilmez mi? Biz annemizden böyle gördük ❤️ ❤️

Maşallah, çok güzel doğal terapik bir balkon. Benimde balkonum böyle yaz dönemi 🌸

Not aldım ekinezyayi👍🏻

İnan hiç gelmedi ya huu 💖 ben de çiçek seviyorum da fakat çoğu insanda sevmiyor be gülüm çiçek sevmeyen hayvan sevmeyen çok var 

0 oy
önce (520 puan) tarafından

Evde çiçeğim yok pek sevmem 

Olabilir ,benim en büyük hobilerimden biri. Bahçem yok ama balkonum mini bahçe oldu.

0 oy

Çok güzel çiçekmiş, bayılırım güzel çiçeklere. Bende bunu atayım 😇 

image

Kizzz bu ne , renge bak maşallah. Yaprakları yoncaya benziyor 

Uyku çiçeği olarak geçiyor, akşam olunca yaprakları kapanıyor. Bulduğumda terk edilmişti, bakıma muhtaç, bitap haldeydi 😇 

Şuan çok güzel görünüyorlar👏

Dokununca kapatıyor kendini çok severim rengi maşaAllah

0 oy
önce (4,236 puan) tarafından

Çiçek severim ama evde sevmen o yüzden yok 😅 bi ara limon ağacım vardı 3 yıl durdu sonra kurudu gitti 

Limonda çok zor ya, nazlı oluyor biraz.

0 oy
önce (4,399 puan) tarafından

İki tane çiçeğim var biri erkek biri kız 😀 onun dışında çiçeği çok seviyorum ama bakamıyorum ölüyor çok üzülüyorum. Kılıç vardı en bakım istemiyen bitki onu bile öldürdûm 😔 küçük çocuk var evde döker saçar diye alamıyorum kızım büyüyünce belki alırım bir iki çiçek 

Bende bu konuda çok başarılı olduğumu söyleyemem 🫣ama vazgeçemiyorum. Milletin bitkileri bakımsızlıktan ölüyor, benimkiler fazla bakmaktan. Herşeyin fazlası zarar işte 🤷🏻‍♀️

önce (4,399 puan) tarafından

Eniştem de öyle sürekli sulayıp öldürüyordu bitkileri. Bende susuzluktan.

0 oy
önce (7,275 puan) tarafından

Seviyorum ama ben bakamıyorum hep ölüyor benim evde. Balkonumda büyük kapalı güneşte görür

Ama nezman heves edip eksem ölürler

Şimdi aleovera var bide ismini bilmediğim 2 çiçek daha onlarda Allah'a emanet büyüyor 

Bende öyleyim ama bu konuda asla yılmıyorum. Ogrencem inşallah 😅

0 oy
önce (4,462 puan) tarafından

Çiçek konusunda asırı heveslı ama gel gor pes etmiş biriyim bir daha almicam alıp ölüyorlar :( 

image

Şuan bunlar var bunlarda yerini aşırı sevdi bı ara kaldırdım göz onune koyayım dedım arkadakı boynunu buktu gerı yerıne koydum halen oyle ve  oldukları yerde yatak odasının camının orda bende evde gozuken çiçek severim bunlar beni görmek istemiyo sksksk karanlık perdeyi cekmıyorum :(

Yeşilli olan kızımın çiçeği zorla aldırdı ne zmn çiçeğe iltifat etse çiçek şenlenip çiçek veriyo bayadır iltifat etmiyor çiçek vermedi sjsj

Sanırım kalanşo ve yaprak güzeli bunlar. Bu iki türe de baktım gerçekten çok güzeller .bir ara çok iyi bakıyorum diye seviniyorum , sonra bir bakıyorum ölüyorlar. sanırım çok sulama yapıyorum ben. benim en büyük hatam bu, şimdi telefonumda takvimi hatırlatma yapıyorum

0 oy
önce (850 puan) tarafından

image

Kendi evimde çok fazla bitkim vardı çok seviyorum bn özellikle kocaman starliçeleri annemin evinde de sadece bu var onu da lavin yoldu

Kılıç çiçeğinin bakımıni nasıl yapıyorsun 

önce (850 puan) tarafından

Su çok sevmiyorlar diye biliyorum toprağın kuruyunca suluyoruz 

Yerini sevmesi de önemli bnce direkt güneş ışığı da almaması lazım  karanlık yerde de olmamalı bide bi kaç keredir tarçınlı su döktüm bi yerde okumuştum bakalım büyicek mi

image

bendeki böyle 
0 oy
önce (2,460 puan) tarafından

Eşim almıştı canım gene açtılar kurudu giti olmuyor dediydik sükür açtı güzel çekilseydi paylaşırdım orkide beyazı seninkide çok güzel :) 

Orkide çok asil

önce (2,460 puan) tarafından
+1

Evet bide çok açmış sevdi yerini :) 

0 oy
önce (1,298 puan) tarafından

Evimde çiçek olmayan ben 

Sen ve ailen çiçek olarak yetiyordur belkim🌸

0 oy
önce (1,157 puan) tarafından

imageeevimdeki tek canli cicek bu avakado çekirdeği 😂😂😂

Onu dalından kesmen gerekiyor ki gövdesi kalınlaşsın. 3 tane çimlendirme yaptım YouTubedan izleyerek. Kestim cidden kalınlaştı sonra saksıya aldım. Çok su seven bir bitki ve cidden şahane bir ağaç oluyor 

Nerden kesmem gerek yarisindan kessem olurmu 

@Fkolgun, demek eşimin avakadosu ondan birkaç yaprak verip öldü. Birde kış dönemi balkondaydi zavallicik. Ona sürpriz yapayım senin yonteminle

Ortadan kes canım bir de suyu çok seviyor güneş ve rüzgar sevmiyor. Rüzgar yakıyor yapraklarını. 

Yapiyim teşekkür ederim 

0 oy
önce (4,118 puan) tarafından

Benim kocAman balkonum ve l şeklinde kat bahçem var ama hiç  bitkim yok eşim dedi burayı toprakla doldu çiçek  falan ekelim diye ama ben yok dedim çocuklarım küçük tüm toprağı yer ve dağırlar ama çok seviyorum böyle güzel çiçekleri

Azıcık yediler ve biseycik olmadı çok şükür. Çok küçük değillerse Bahar geliyor arkadaşım topla saksıları tohumları😅 insana çok iyi geliyor

0 oy
önce (1,891 puan) tarafından

Çiçekten oldum olası hiç sevmiyorum evime de hiç almadım almam da ama geçen kızım markette Anniii ciiicceeekk diye kendini yerlere attı mecbur aldım onuda bir kaç gün tuttum sonra çöpe attım 😂😂

Anlıyorum desem yalan olur, saygı duyuyorum bacım 😅😂

önce (1,891 puan) tarafından

😅😅 bir ara heves ettim bacım evi sinek bastı bir daha tövbe 

0 oy
önce (296 puan) tarafından

Benden de bu çiçek 

image

Aynı Sefa mi bu, renge bak tam enerji rengi turuncu😍

önce (296 puan) tarafından

Evet aynı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gazanya çiçeği ile Bodrum papatyası arasındaki farklar nelerdir?
Gazanya ve Bodrum papatyası görsel olarak benzerlik gösterse de en temel fark çiçek yapılarıdır; gazanya çiçekleri güneş ışığı ile tamamen açılır ve genellikle daha canlı, çok renkli merkezlere sahiptir. Bodrum papatyası ise daha ince yapraklı ve papatya formuna yakın çiçek yapısıyla ayrılır. Gazanya türleri güneşin olmadığı saatlerde çiçeklerini kapatma eğilimindedir.
Gazanya çiçeği bakımı evde nasıl yapılır?
Gazanya çiçeği bakımı için en önemli unsur güneş ışığıdır; bu bitki tam güneş alan bir konumda doğrudan ışığa ihtiyaç duyar. Toprak kurumadan sulama yapmamaya özen gösterilmeli ve drenajı yüksek saksılar tercih edilmelidir. Aşırı sulama kök çürümesine yol açabileceği için toprağın üst yüzeyinin kuruduğundan emin olduktan sonra su verilmesi en doğru yöntemdir.
Bodrum papatyası yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Bodrum papatyası yetiştirirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus bitkinin kış soğuklarına karşı korunmasıdır. Don olaylarının görüldüğü bölgelerde bitkinin iç mekana alınması veya dışarıda uygun koruma önlemlerinin alınması gerekir. Ayrıca çiçeklenme döneminde bitkiye düzenli sıvı gübre verilmesi, daha fazla çiçek açmasını destekleyen kritik bir unsurdur.
Gazanya çiçeği ne zaman ve nasıl çiçek açar?
Gazanya çiçeği baharın ortasından sonbahara kadar süren uzun bir çiçeklenme dönemine sahiptir. Çiçeklerin sağlıklı bir şekilde açabilmesi için doğrudan güneş ışığına maruz kalmaları şarttır. Eğer bitkiniz kapalı veya gölge bir alandaysa çiçek tomurcukları yeterince gelişemez; bu nedenle mümkünse balkon veya bahçe gibi tam güneş alan bir noktaya yerleştirilmelidir.
Çiçeklerimde gazanya olduğunu nasıl anlarım?
Gazanya bitkisini ayırt etmek için yaprak ve merkez yapısına bakmanız yeterlidir; gazanyaların yaprakları genellikle alt kısımları gümüşi renkli ve hafif tüylüdür. Çiçek merkezlerinde ise koyu renkli halkalar veya lekeler belirgin bir şekilde bulunur. Güneşli bir günde çiçekleri tamamen açıldığında papatyadan daha gösterişli ve yoğun renkli yapraklarıyla kolayca fark edilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 367 göst.
8 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 136 göst.
+1 oy
7 cevap 465 göst.
31 Ağustos 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (8,467 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 364 göst.

Kategoriler

1,504,563 soru

24,563,497 cevap

361,612 kullanıcı

...