Herkes okusun dikişlerim patladı

0 oy
199 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (87 puan) tarafından

Kızlar lütfen cevaplayin on gün oldu doğum yapali dikislerde bir sıkıntı yoktu dünden beri kabizdim yani gidiyodum tuvalete ama kesik kesik e haliyle çok yıkadım orayı kanamamda kesilmişti bugün öyle sık sık gittim ama fazla zorlanmadim dünden beri de rahmim agriyodu kasılıyordu tuvaleten çıktım kanama başladı sizce dikişler mi patladı yoksa normal kanama mi karnima tuvalete masaj yaptım dikişler patlasa agri vs olmaz mıydı korkuyorum hastaneye gitmeye 

3 Cevaplar

0 oy
önce (186 puan) tarafından

Dikisin alttansa aynayla bi bak. Gecmis olsun. Keske kayisili meyve suyu icswydin o cok iyi geliyor kabizliga. 

önce (1,263 puan) tarafından

en olmadi magnezi calsine sabaa ic toz mushil . hamileyken de iciliyor o zaten

önce (16,771 puan) tarafından

Kız deli misin ölmeyi bayılmak mı sanıyorsun hastaneye git

önce (5,630 puan) tarafından

@BabyBoyum kendimden örnek vereyim 8 iç 4 dış dikiş 45 dakika sürdü 

önce (185 puan) tarafından

Tamam da enfeksiyon kapma riskin var Allah korusun Bir enfeksiyon kapsa hayatın kayar hemen git hastaneye

önce (186 puan) tarafından

Hepimiz o yoldan gectik malesef. Lutfen ihmal etme. Git doktora. 

-Reklam-
0 oy
önce (516 puan) tarafından

Yani buraya sorman tamam ama biz nereden bilebiliriz muayene şart canım acile git

0 oy
önce (3,206 puan) tarafından

Rica ediyorum saçmalamayın ve derhal sağlık kuruluşuna başvurun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğumdan on gün sonra dikişlerin patladığı nasıl anlaşılır?
Dikişlerin patladığını anlamak için bölgedeki ani ve şiddetli ağrıyı, dikiş hattında gözle görülür bir açılmayı, kötü kokulu akıntıyı veya durdurulamayan aktif kanamayı kontrol etmelisiniz. Eğer tuvalet sonrası aniden başlayan ve yoğun olan bir kanamanız varsa, dikişleriniz zorlanmış olabilir. Enfeksiyon belirtisi olan ateş veya bölgede aşırı şişlik olup olmadığını da takip etmeniz gerekir.
Doğum sonrası dikişlerin açılması durumunda ne yapılmalı?
Doğum sonrası dikişlerinizde açılma veya yoğun kanama şüphesi varsa vakit kaybetmeden en yakın kadın hastalıkları ve doğum birimine başvurmalısınız. Evde kendi kendinize müdahale etmeyin; bölgeyi temiz ve kuru tutmaya çalışın ancak dikişlere baskı uygulamayın. Hekiminiz muayene ederek dokunun bütünlüğünü kontrol edecek ve gerekiyorsa dikişlerin tazelenmesi veya enfeksiyon önleyici tedavi uygulanması konusunda karar verecektir.
Doğum sonrası kabızlık dikişlere zarar verir mi?
Evet, doğum sonrası yaşanan kabızlık ve tuvalet esnasında ıkınmak dikişler üzerinde baskı yaratarak iyileşme sürecini olumsuz etkileyebilir. Ikınma, dikişlerin gerilmesine ve mevcut olan küçük kesilerin zorlanarak kanamasına neden olabilir. Bu durumu önlemek için bol su tüketmeli, lifli gıdalarla beslenmeli ve doktorunuza danışarak uygun görülen dışkı yumuşatıcıları kullanmalısınız.
Doğumdan 10 gün sonra gelen kanama normal midir?
Doğumdan 10 gün sonra gelen kanama, lohusalık süreci kapsamında beklenen bir durum olabilir ancak kanamanın miktarı ve rengi önemlidir. Eğer kanama parlak kırmızı renkteyse, yoğunluğu adet kanamasından fazlaysa veya pıhtılı bir hal almışsa bu durum bir komplikasyonun habercisi olabilir. Özellikle tuvalet sonrası artan veya zorlanma ile tetiklenen yoğun kanamalar mutlaka uzman bir hekim tarafından değerlendirilmelidir.
Doğum sonrası dikiş bölgesine masaj yapmak doğru mu?
Doğum sonrası dikişlerin bulunduğu bölgeye veya karın bölgesine sert masaj yapmak oldukça risklidir ve dikişlerin patlamasına veya doku zedelenmesine neden olabilir. Özellikle tuvalet esnasında bölgeye baskı uygulamaktan kaçınmalısınız. İyileşme döneminde dikiş hattının temiz ve kuru tutulması yeterlidir; herhangi bir ağrı veya kanama durumunda masaj gibi uygulamalar yerine doğrudan bir sağlık kuruluşuna danışmanız en güvenli yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 423 göst.
8 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde _ebrulii888_ (875 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 1,112 göst.
0 oy
12 cevap 1,026 göst.
9 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Secoo (56 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 1,015 göst.
23 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,467 soru

24,562,020 cevap

361,513 kullanıcı