Eşimin nişana gitmesini nasıl engelleyebilirim?

0 oy
57 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2 puan) tarafından

Merhaba kızlar, 1.5 senedir evliyim 2.5 aylık bi bebeğim var. Doğumdan sonra eşimin ailesi tarafından kötü şeyler yaşadım depresyona girdim şu an yeni yeni iyiyim. Çok uzatmayım eşimin kuzeni (dayı oğlu) nişanı var biz İstanbuldayız nişan Eskişehir’de olucak. Başta eşim gidersek beraber gideriz sizi yalnız bırakmam diyordu Şimdi ise kuzenim her şeyde yanımdaydı gitmem lazım senin yanına annenler gelir tek kalmazsın diyor bu fikire geçme sebebi yüzde bi milyon kaynanamın dolduruşları arabada yer yok olsa da el kadar bebeğin kalabalığa sokmayı istemediğim için ben gidemiyorum ama eşimin de gitmesini istemiyorum çünkü hali hazırda hala kaynanamla kötüyüz ve fırsat bulduğu her an ağlayarak kurban psikolojisiyle eşimi bana karşı kışkırtıyor eşin sağolsun ortada durmaya çalışsa bile gitmesini istemiyorum ben. Beni yargılamadan yardımcı olur musunuz? Ne gibi bi bahaneyle göndermeyebilirim? Sadece bebekle ilgili bi durum olursa gitmez muhtemelen ama bebeğimi alet edemem o yüzden farklı öneriniz var mı ?

2 Cevaplar

+1 oy
önce (280 puan) tarafından

Canım yine sana laf olur yok göndermedi yom bilmem ne. Bence sen zaten gitme mesafeni korumuş olursun. Eşin gitsin iki gün sonra bak gitmene de birşey demedim benim bir derdim yok hala onlar sorun çıkartıyor gibi kozun olur. 

-Reklam-
0 oy
önce (2,341 puan) tarafından

gitmemesi doğru olmaz bence ya... bana sorarsan sen de git.

önce (2 puan) tarafından

İstemiyor bizim gelmemizi . Başta da gidersek beraber demişti gitmezsem ben de gitme düğüne beraber gideriz demişti. Şu an annesinin direktifi ile değişti

önce (1,260 puan) tarafından

niye istemiyorki. ? araba ile gidecekse ha 3 kisi tasimis ha 1 kisi tasimis yine ayni benzin parasi yol masrafi yakiyor.   dul adam gibi tek basina niye gidesin derim ben bole biseyde .

önce (2 puan) tarafından

Arabamız yok kaynanamların arabası dolu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimi nişan törenine gitmekten vazgeçirmek için nasıl bir yol izlemeliyim?
Eşinizi gitmekten vazgeçirmek için doğrudan baskı kurmak yerine, duygularınızı açık ve net bir şekilde ifade eden bir iletişim yöntemi kullanmalısınız. Özellikle lohusalık dönemi ve yaşadığınız psikolojik zorluklar hakkında dürüst olun; 'Senin desteğine şu an ihtiyacım var' demek, savunma mekanizmasını daha az tetikler. Eşinizle, aranızdaki ilişkinin sağlığı ve bebeğinizle geçireceğiniz kaliteli zamanın önemine odaklanan sakince bir konuşma yapmak en etkili yaklaşım olacaktır.
Eşimin ailevi sorunlar yaşadığım kişilerle görüşmesini nasıl engelleyebilirim?
Eşinizin ailevi sorunlar yaşadığınız kişilerle olan ilişkisini tamamen kesmesini beklemek yerine, sınırlarınızı belirlemeyi hedefleyin. Eşinize, ailenizle yaşadığınız problemlerin sizi nasıl etkilediğini ve sınırlarınıza neden ihtiyaç duyduğunuzu somut örneklerle açıklayın. Çift terapisi veya aile danışmanlığı desteği alarak bu tür zorlu ailevi krizlerde nasıl ortak bir duruş sergileyebileceğinizi öğrenmek, uzun vadede ilişkiniz için daha sağlıklı bir çözüm sağlar.
Evlilikte eşin ailesiyle yaşanan sorunlarda orta yol nasıl bulunur?
Evlilikte eşin ailesiyle sorun yaşandığında orta yolu bulmak, her iki tarafın da duygusal sınırlarına saygı duyulmasıyla mümkündür. Eşinizle 'biz' olduğunuzu hatırlatan bir tutum belirleyin ve aile içi çatışmalarda taraf tutmak yerine çözüm odaklı hareket etmeyi alışkanlık haline getirin. Özellikle sizin iyiliğinizin ve bebeğinizin huzurunun öncelikli olduğu bir dengeyi, eşinizin aile üyeleriyle olan ilişkisine doğrudan müdahale etmeden kurmanız gerekmektedir.
Lohusalık döneminde eşle yaşanan tartışmalar nasıl yönetilir?
Lohusalık dönemi, hem biyolojik hem de duygusal olarak hassas bir süreç olduğu için tartışmaları yönetirken 'ben dili' kullanmak çok önemlidir. Tartışma anında suçlayıcı cümlelerden kaçının ve ihtiyaçlarınızı net bir şekilde belirtin; örneğin 'senin gitmeni istemiyorum' yerine 'sen yanımda olmadığında kendimi çok yalnız ve değersiz hissediyorum' gibi ifadeler tercih edin. Bu süreçte önceliğin kendi ruh sağlığınız ve bebeğinizin bakım düzeni olduğunu unutmayın.
Yeni doğum yapmış bir anne olarak ailevi stresten nasıl korunurum?
Yeni doğum yapmış bir anne olarak stresten korunmanın ilk adımı, enerjinizi sadece bebeğinize ve kendi iyileşme sürecinize odaklamaktır. Sizi strese sokan aile üyeleriyle aranıza mesafe koyun ve eşinizin bu süreçte sizin koruyucu kalkanınız olması için ondan destek isteyin. Kendinize zaman ayırın, mümkünse sosyal çevrenizden destek alın ve kaygı seviyenizi yükselten ortamlardan veya tartışmalardan uzak durarak sadece huzurlu bir iyileşme ortamı yaratmaya çalışın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 161 göst.
0 oy
4 cevap 260 göst.
4 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Serapse (335 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 291 göst.
0 oy
8 cevap 380 göst.
14 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Buket166 (69 puan) tarafından soruldu

Kategoriler