Hasta çocuğumun bakımı yüzünden çok yoruldum, ne yapmalıyım?

0 oy
412 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,027 puan) tarafından

Kızlar, biliyorsunuz oğlumun hastalığıyla uğraşıyorum… Artık gerçekten çok bunaldım. Ne rahat bir şekilde dışarı çıkabiliyorum, ne oturup keyifle yemek yiyebiliyorum. Hayatım tamamen hastane ve rehabilitasyon arasında geçiyor. Onun acı çektiğini görmek, ilaçların onu huzursuz etmesi beni daha da yıpratıyor.

Bu akşam eşimle sadece 1 saatliğine tatlı yemeye çıkalım dedik. Annemler bakar diye uyutup çıktım. Ama daha 10 dakika geçmeden uyanmış, çok ağlamış, kendini parçalamış. Bunu duyunca içim parçalandı… Onu bırakıp çıktığım için ayrı vicdan yaptım, kendime hiç zaman ayıramadığım için ayrı üzüldüm.

Gerçekten çok sıkıldım, çok yoruldum… Sanki hayatım kalmamış gibi hissediyorum. Çok üzgünüm. Hiç iyi değilim. 😢

16 Cevaplar

+2 oy
önce (4,888 puan) tarafından

Vicdan yapacak bir durum yok. Sen iyi olacaksın, kendini iyi hissedeceksin ki, yavruna da iyi olasın. Her şey yolunda ilerlerken bile bunalıp, sıkılabiliyorken, senin tüm bu zorlu süreçte nefes almaya çalışman en doğal hakkın.

Yavruna sağlık, sana ve eşine güç kuvvet diliyorum 🤍 

önce (2,027 puan) tarafından

Diyorum da anlayan kim. Bir saat bile sürmedi. İnan daha da bırakmam annemlere. Çok yakınımızn bir düğünü olacak iki hafta sonra. O zaman bırakıyorsan bırak onun dışında bırakma diyorlar açık açık. Arkadaşım piknik yapalım diye davet etti direk hayır dedim çünkü olmuyor biliyorum. Keyif alamıyorum. Düğüne bile gitmek istemiyorum. Gitsem kim bilir kaç defa aranacagim. 

Üzüldüm senin için. Destek olacaklarına, yaptıklarına bak.. 

Her zaman destekciler iyiler tamam haklarini yemeyeyim ama yok. Düşün dün gece kız kardeşime diyorum saçımı boyayalim. Annem kızıyor. İşte çocuk hasta aniden ağlasa napacaksin diyor . Takmadım annemi boyadık oğlum ağladı kokusundan dolayı kucağıma alamadım. Annem hemen bı sitemlerde. Kızım kızım sana dedim girmeyin boya işine boyasan ne yani bak çocuk ağlıyor . Bütün moralimin içine etti. Bu gece eve geldim. Tek başıma derdini cekerim daha iyi.  Kafam dolmaz en azindan

annenin has karakteri böyle demek ki, pimpirikli, sürekli konuşan biri. Zor ama, duymazdan gel. Bırak söylensin. 

Evet çok konuşur. Sever destek olur her konuda yanımda olur. Maddi manevi ne gerekiyorsa yapar ama keyfimizi düşünemeyiz. 

-Reklam-
0 oy
önce (4,100 puan) tarafından

Allah yar ve yardımcın olsun cennet annelerin ayağı altındadır bu dünyadaki sabır ve sebat in ahirette kat be kat mükâfatlandirilir İnşallah .

Özel çocuk annesi olmak kolay değil benim de kızımin gelişim geriliği var ama bir tanısı yok genetik test veriyoruz birşey çıkmıyor kaç defadir şimdi bir tane vermişiz sonucu bekliyoruz 

önce (24,493 puan) tarafından

Maşallah boyu baya varmış. Gelişim geriliği deyince ben fiziksel gelişim geriliği zannetmiştim. Ondan sordum. Benim kızımda da boy kilo çok düşük de o sebeple. İnşallah önemli bişey çıkmaz yavcucuğunda. 

image

kizlarim 🥲 küçüğü de 2 yaşında onun maşallahi var konuşmaya başladı bize de öncesinde bir  defa mama yazdılar ama içmedi zaten gelişimsel pediatriye de gidiyoruz düzenli sadece konuşma sorunumuz var işte 🙂‍↕️

Ay canım maşallah Allah bağışlasın kızlarını sana. Korkma üzülme de az çok bir iki kelime ediyorsa bile büyük bir umuttur .kızın da çok kuru bisey değil . Boyu da var maşallah . Belki böyledir metabolizmasi hızlıdır . Benim teyzem de coxuklarina yedirir ama almazlar bir türlü . Allah dermansız hastalık vermesin. Tez zamanda iyileşir inşallah 

Sağ ol canım allah razı olsun öyle ben de artık zorlamayı bıraktım üstelemiyorum yemek konusunda itii diyor yavaş yavaş o bile büyük mutluluk biizm için dediğin gibi ✨🌸

Amin cümlemize 

Ne güzel canm . Rabbim güzel güzel konuşmayı nasip etsin sağlıklı olmayı nasip etsin. Hastalıklardan korusun. En büyük nimet sağlık 

0 oy

Allahım kolaylıklar versin dostum. Daha bebeğin küçük. Tsmeman sağlıklı bir bebiş olsaydı da bu durum muhtemeldi. Annesiz durmuyorlar. Allahım minnoşa şifalar versin. Sana da kolaylıklar nasip etsin inşallah 

Allah razı olsun canm sağol. Sağlıklı olsa da olabilirdi bu durum. Ama bizde her zaman böyle 🥺 keşke ara sıra olsa

önce (1,533 puan) tarafından

Doğru diyorsun şunu ekleyeyim kızım üç buçuk yaşında mahalledeki eczaneye gitmek için kaynanama bıraktım 15 dk içinde üç kez aradı beni gel kız durmuyor diye.Özel çocuk diye düşünme yani ki senin çok küçük yavrun normal ağlaması sen iyi olacaksın o da iyi olacak vicdan yapma

Aynen vicdan yapma. Sen en iyi sekilde annelik yapıyorsundur.merak etme 

Elimden geleni yapıyorum inanın . Ama işte idare edemiyorlar biraz insan üzülüyor 

0 oy
önce (2,113 puan) tarafından

Rabbim yardimcin olsun bizde anneyiz evet ama insanız yani arada yoruluyoruz iki dk farklı ortam bile çok iyi gelebiliyor kendini suçlama evde olduğumuz zamanda ağlıyorlar degilmi 

İşte annemler olur kendileri. Oğlum hasta değilken bile bekarliktan beri dışarı çıkmamı istemezlerdi. Oğlum böyle olunca çıkınca kabahat oluyor 

Benim koca öyle canım dışarı çıkınca bütün adamlar bana bakiyomus gibi insanı deli ediyor 

Kadın olmak anne olmak ne zor. Hep bir sorun

Kafana takma Allah büyük hiç pes etme o evladının sana ihtiyaci var sana yenimle söylüyorum ameliyat oldum küçüğüm 12 yaşında hasta olan  çorabımi bile giydirdi rabbim onlari korusun 🤲

Oyy Allah seni de evlatlarını bağışlasın inşallah.  Maşallah . Güçlü durmaya çalışıyorum canım . 

0 oy
önce (673 puan) tarafından

Öncelikle Rabbim şifalar versin inşaallah nir an önce sağlığına kavuşur ama kendini kötü hissedecek bir durum yok kendine de vakit ayırman lazım ki iyi olasın sen iyi olki bebeğinde iyi olsun ne güzel bırakabileceğin birileri var hiç vicdan yapmadan bakan biri varsa ara ara bırak alışır çünkü seninde dinlenmeye kenin için bişeyler yapmaya ihtiyacın var

+1

Evet haklısın. Kendime vakit ayırmak istiyorum. Ama bize bırakma çocuk hasta ne olacağı belli olmuyor diyorlar. Israrim sonucu kardeşim bakarım dedi. Ama bugün çok ağlamış. Kizdilar bana bırakma diyoruz sensiz olmaz diye

önce (1,533 puan) tarafından

Kimseye ne olacağı belli değil ki onlarda dahil buna.Seni motive etmek yerine motivasyonunu kırıyorlar 

Evet canm zaten her gün çekiyorum zorluğunu bir iki saat idare etseler ne olur 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Neyi var geçmiş olsun inşallah allah yardımcın olsun 

Eski postlarima bakarsan canım. Genetik hastalık Pseudo torch sendromu 

0 oy
önce (7,381 puan) tarafından

Allah yardimcin olsun isyan etme sabret çocuğun çok küçük daha inşallah bu kötü günler geçecek zor evet sma bazen insan sınanıyor işte rabbim daha büyük acılarını göstermesin 

Bilmiyorum ki tedavisi yok dedi doktorumuz. Sadece nöbetleri kontrol altına almaya çalışırız başka da birşey yapamayız dedi. Nöbetler de durmuyor bitmiyor. 

önce (7,381 puan) tarafından

Araştırın turkiyedede çok iyi yerler var tek doktora beb olsam stabilize kalmazdım 

Haklısın canım. Diyarbakır'dayiz çok iyi bir profesör var götürdük bı çare yok dedi.  Biraz daha bakmak lazım bı umut. 

Gene uyarı Alicam ama babamada çok iyi bir profesör doktor bişeyi yok depresyona girmiş demişti gece evde küstü ağzından kan parçaları geldi özel hastaneye zor yetiştirdik Allah bin kere razı olsun bir bayan beyin cerrahi dediki hemen babanizi arastirma has götürün babanın beyninde tümör var o yüzden asla tek doktorla kalma bir iki yere götür bilemeyiz tabi 

Evet canım bazen çok iyi dediğimiz doktorlar da fark edemiyor. Babana birşey olmadı inşallah canım. Üzüldüm 

0 oy
önce (4,233 puan) tarafından

Sen iyi olmalısın ki bebeğine faydalı olabilesin🤲 hastalığı olduğu için kendine vicdan azabı yükünü yüklüyorsun ama şunu unutma en çok sağlıklı bir psikolojiye sahip anneye ihtiyacı var 🤲 rabbim yardımcınız olsun bebeğine şifa versin inşallah 🤲🤲 

İnan hep pozitif biriyim enerjisi yüksek keyifli Şen şakrak. Ama gel gör ki bütün enerjim soldu.  Eskisi gibi kahkaha atamıyorum gulemiyorum. O kadar yoruluyorum ki. Elimden geldiğince güçlü durmaya çalışıyorum. 

önce (4,233 puan) tarafından

Allahım daha fazla güç kuvvet versin inşallah umarım herşey geçer ve güzel olur 🤲 

+1

İnşallah canım benim çok sağol inşallah 

0 oy
önce (4,992 puan) tarafından

Benim güzel bacım. Keşke yanında olsam kocaman sarılabilsem ❤️

Ahhh canım benim keşke keşke.  O kadar ihitiyacim var ki birine sımsıkı sarilip içini boşaltana kadar ağlamaya.  

0 oy
önce (21 puan) tarafından

Rabbim Şafii ismiyle şifalar versin inşallah.birgün uyandığında öyle bir mucize olsun ki çocuğun hiç hastalığı kalmamış olsun inşallah. Rabbim günlüne ferahlık versin canım.

Amiiin canım amiin. Keşke bir mucize olsa da hiç bişeyi kalmasa keşke canm çok sağol 

0 oy
önce (2,445 puan) tarafından

Oy canım Anne yüreği keşke anlayışlı olsa annende seninde hakkın Allahım öyle mücize olsun ki iyileşşin İnşAllah Amin dualarım sizinle canım 🤲🥺 

+1

Allah razı olsun canm benim keşke canm Allah'ın mucizeleri çoktur biri de bana olsun. 🥺

önce (2,445 puan) tarafından

Sendende Allah razı olsun canım İnşAllah yarabbim Allahım büyük 🥺🥺🤲 

+1

Öyle. 🥺🤲🏻

0 oy
önce (1,138 puan) tarafından

Ama senin cektigin bu vicdan azabı annelik ic güdüsü sen çok güçlü bi annesin benim fikrimce seninde dışarı cikmak hakkın egkenmek tabikide seninde hakkın boyke hissetin zamanlar aç pop müziğini oyna soyle cocugununa dahil et cok iyi gelicek modun yükselecek 

Oğlumla dans ediyoruz hareketli müzik eşliğinde gerçekten de çok iyi geliyor 🥲

Ama evde bırakınca da bakamiyorlar o yüzden öyle bı hakkım kalmiyo

0 oy
önce (371 puan) tarafından

Rabbim evladına Şafi ismiyle Şifa versin senide feraha cıkarsın canım benim

Allah razı olsun canım benim çok sağ ol amin

0 oy
önce (435 puan) tarafından

Kuzum keske seninle aynı şehirde olsaydık 

Poyrazı alır bakardım biliyorsun benim oğlumda epilepsi hastası 

Ailen korkuyordur sensiz bişey olur diye

Benim ki ler de öyle korkuyorlar 

Ama biraz gezip eğlenmek senin de hakkın be yavrum 

Sen iyi olki poyraz iyi olsun.

Al canım keşke keşke birbirimizin halinden anlayan bir biziz zaten. Yapacak bir şey yok ne yapalım

0 oy
önce (8 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun.. Zaten çocuk olunca sosyal hayat biraz yavaşlıyor.. Geçmiş olsun..Ama bence birqz annelerinde vakite ihtiyacı var. Umarimm her şey yoluna girer.

Evet zaten normalde de sosyal hayat kısıtlanıyor bu şekilde oldu mu tamamen sosyal hayat denen şey ortadan kalkıyor Allah razı olsun inşallah

0 oy
önce (789 puan) tarafından

Özel çocuk annesi olmak çok yoruyor eğer dertleşmek istersen yaz, özelden

önce (789 puan) tarafından

Benimkide özel anlıyorum seni

Sağol canım benim Allah razı olsun.  yanlış anlama beni lütfen. Konuştukça daha da kötü oluyorum 🥺 ciğerim yanıyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hasta çocuk bakımı sürecinde annelerin yaşadığı tükenmişlik hissiyle nasıl baş edilir?
Bakım veren tükenmişliği ile başa çıkmanın ilk yolu, gün içinde kendinize en az 15-20 dakikalık kesintisiz dinlenme süreleri ayırmaktır. Profesyonel destek alarak veya yakınlarınızdan yardım isteyerek sorumlulukları paylaşmak, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı korumanız açısından kritik öneme sahiptir. Düzenli olarak kısa molalar vermek, uzun vadeli bakım sürecinde enerjinizi yenilemenize yardımcı olur.
Kronik hastalığı olan çocuğundan ayrı kalırken yaşanan vicdan azabı nasıl yönetilir?
Çocuğunuzdan kısa süreliğine ayrıldığınızda hissettiğiniz vicdan azabı, yoğun bakım sürecinde çok doğal bir psikolojik tepkidir. Kendinize zaman ayırmanın sizin daha sağlıklı ve sabırlı bir ebeveyn olmanıza katkı sağladığını hatırlamalısınız; bu bir bencillik değil, uzun vadeli bir bakım stratejisidir. Kendinize karşı nazik olun ve mükemmel değil, yeterince iyi bir ebeveyn olmanın yeterli olduğunu kabul edin.
Hasta çocukla rehabilitasyon ve hastane süreçlerinde sosyal hayata nasıl devam edilir?
Hastaneye bağımlı bir yaşam döngüsünde sosyal hayatı sürdürmek için gerçekçi beklentiler belirlemek gerekir. Uzun planlar yerine saatlik ve esnek planlamalar yaparak, eşinizle veya arkadaşlarınızla kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Destek sisteminizi genişletmek, yani size yardımcı olabilecek aile üyelerini veya bakım desteği sunan kişi/kurumları sürece dahil etmek, sosyal izolasyonunuzu azaltmanın en etkili yoludur.
Sürekli hasta çocuğun huzursuzluğuyla uğraşmak ebeveyn psikolojisini nasıl etkiler?
Çocuğun acı çekmesi veya ilaçların yarattığı huzursuzluk, ebeveynde ikincil travma stresine ve yoğun bir çaresizlik hissine neden olabilir. Bu durumla başa çıkmak için duygularınızı bastırmak yerine ifade etmeli, gerektiğinde psikolojik destek almaktan çekinmemelisiniz. Ebeveynin psikolojik dayanıklılığı, çocuğun tedavi sürecindeki en önemli destekleyici faktörlerden biridir.
Ebeveynler için hasta çocukla ilgilenirken uygulanan en etkili stres yönetimi teknikleri nelerdir?
En etkili stres yönetimi teknikleri arasında derin nefes egzersizleri, kısa süreli meditasyonlar ve duyguları not etme (günlük tutma) yöntemleri yer alır. Bunların yanı sıra, bakım yükünü hafifletmek için hastane içindeki veya dışındaki sosyal destek gruplarına katılmak, yalnız olmadığınızı hissetmenizi sağlar. Günde sadece birkaç dakikanızı kendinize ayırarak bu ağır süreci yönetmek için gereken duygusal direnci daha kolay sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 148 göst.
6 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tugbamelis (1,106 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 310 göst.
26 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Elif aydmeir (682 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 435 göst.
27 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sadevatandas (2,127 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 343 göst.
26 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Ayse1234 (804 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,338 soru

24,560,627 cevap

361,448 kullanıcı

...