Hamileliğin 5. haftasında aşırı halsizlik ve ağrılarım normal mi?

0 oy
268 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (446 puan) tarafından

Eşim yönünden şanslı değilim galiba hamile olduğumu yeni öğrendim daha 5.2 haftalık daha Doktor kontrolüne gitmedim önümüzdeki hafta gideceğim Beta HCG 1284 çıktı ama halim yok iş yapamıyorum halim yok halsizim midem bulanıyor yerimden kalkamıyorum Ayriyeten 4,5 yaşında bir oğlum var zorlanıyorum yemek yapamıyorum kasıklarım çok ağrıyor ayakta çok fazla kalamıyorum oğlum da hiç böyle değildi gayet iyiydim bunları eşim bildiği halde halam şehir dışından gelecek onu yemeye çağırabilecek miyiz dedi halimin olmadığını görüyorsun Nasıl yapayım Ayakta duramıyorum dedim annem yapar halam yapar deyip durdu Halbuki annesi oğluma hamileyken hiç bulaşık yıkamıyordu bana yardımcı bile olmuyordu yemek yapıyordu bize gelince bile Yemek yapınca yiyordu içeriye gidiyordu hamile halinde ben yapıyordum yine aynısı olacak Ben hayatta duramıyorum çay servisi yapamam dedim tamam çok kalabalık değiller toplamda 4-5 kişiyiz Ama yine de ben Sonuçta Ayakta duramıyorum kızdı bana daha Doktor kontrolüne bile gitmemişim bebek ne alemde Onu bile bilmiyorum ama buna rağmen Halamı ne zaman çağıracağız diyor Ne yapabilirim bana bir akıl verin

4 Cevaplar

0 oy
önce (2,186 puan) tarafından

Çağırsın kendisi hizmet etsin 😅🤣 bu kadar basit. Dışarıdan da çayın yanına birşeyler hazirlasin herşeyi kendisi yapsın 

önce (446 puan) tarafından

Ya yerinden kalkmıyor ki. Daha önce oğluma hamileydim yine halası geldi yaptım. Üstümde emeği çok diyip duruyor. 

önce (2,186 puan) tarafından

Kalkmazsa sende kalkmayacaksın bacım 

önce (3,796 puan) tarafından

üstünde emeği çoksa oda bir işin ucundan tutsun bi zahmet 

önce (29,945 puan) tarafından

Benim üstünde hiç emeği yok de. Kayınvalidem eşimin teyzeleri için minnetimiz var dedi. Bizim düğünde erkek tarafının yapması gereken bazı şeyleri yapmışlar bende sizin minnetiniz var ama benim yok benim babama bile yok her şeyimi kendim yaptım. Kendi minnetinizi kendiniz düşünün dedim 

-Reklam-
0 oy
önce (957 puan) tarafından

Aslında aile ilişkinizi bilemem ama hala yabancı mi bizde eşimin halası teyzesi vs gelse kötü durumdaysam söylerim ya kendileri beni yormak istemez gelmez gelse de kendileri yapar yer içerler bende onlarla yer içerim misafir sayılmaz gelsin bı çay yaparsın dışardan da birşeyler söyleyin herkes kendi çayını koyup yiyeceğini alabilir 

Aile ilişkisi falan yok ya 6 senesir evliyim 1 2 kere gördüm ne arar ne sorar bebeğim oldu aradığını hatırlamıyorum bile. Eşim beni arıyorlar diyor. Ama benimle kimse konuşmuypr

0 oy
önce (1,285 puan) tarafından

Yemekleri disardsn soylesin cay servisi ve temizlige de yardim etsin bu sartla kabul et 

Bi bardak makineye koyar 100 defa bak koydum diyor. Geçen gün makineyi boşalt mutfağı toplarmısın dedim. Sabah kalktım makineyi boşaltmış her yer her yerde. Akşam gelir gelmez bak terremiz yaptım diyor ağır bi işte de çalışmıyor sadece muhasebeci oturmaktan yoruluyor

önce (1,285 puan) tarafından

Tamam iste yapsin eline koz gecmis gelmesini istiyosa isleri de yapacak kusura bakmasin benim esimde mutfagi beceremez ama ilk hamilelik donemimde bende senin gibiydim cok zorlaniyodum evi toplar siler süpürürdü en azindan bi kac kez balkon falan yikadi mutfak banyo wc beceremiyo bende oldugu kadar yaptim napiyim ramazan geldi gecti mesela aslinda sadece aileleri cagirsak dedi bende dedim pide yaptir temizlige yardim et bi corba salata da ben yaparim cay servisinde o kadar ayakta nasil durcam yardim et tamam dedim ama nasip olmadi esim yogun calisti ramazanda 

0 oy
önce (2,398 puan) tarafından

Bu benim eşim yaaa benim hamileliğim zor geçmiyordu şuan 26 haftalık ramazanda annemleri annenleri çağıralım diye ısrar etti. Misafir gelmeyeceği zaman ağır temizlik yemej yapmıyorum. Annem ısrarla çağırma bizi yabancı değiliz ne ayıp olcak dedi ama inat etti eşim o gece 3 e kadar bel ağrısından uyuyamadım. Erkekler bazen anlayışsız olabiliyor.

Hamileliğimde burnumdan geleceğini bildiğim halde çocuk istedim sanırım benim suçum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamileliğin 5. haftasında aşırı halsizlik ve mide bulantısı normal mi?
Hamileliğin 5. haftasında görülen şiddetli halsizlik ve mide bulantısı, vücuttaki hormon seviyelerinin, özellikle Beta HCG'nin hızla artması nedeniyle beklenen fizyolojik belirtilerdir. Bu dönemde kan hacmi artmaya başladığı için yorgunluk hissi çok yoğundur ve bu süreçte dinlenmek en doğal ihtiyacınızdır.
Erken dönem hamilelikte kasık ağrısı yaşandığında ne yapılmalı?
Erken gebelikte kasık ağrısı, rahmin büyümesi ve genişlemesiyle ilişkilidir; ancak ağrı çok şiddetli, tek taraflı veya kanama ile birlikteyse mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Hafif kasık ağrıları normal kabul edilse de, kendinizi zorlayacak fiziksel aktivitelerden kaçınmak ve vücudu dinlendirmek en sağlıklı yaklaşımdır.
Hamilelikte ev işleri ve sosyal sorumluluklar nasıl yönetilir?
Hamilelik sürecinde fiziksel kapasitenizin azaldığını kabul ederek ev işlerinde önceliklerinizi belirlemeli ve çevrenizden net bir şekilde destek talep etmelisiniz. Özellikle ilk üç aylık dönemde dinlenmek bebeğin gelişimi ve sizin sağlığınız için hayati önem taşır; bu nedenle ağır işlerden kaçınmak ve sınırlarınızı belirlemek bencillik değil, bir gerekliliktir.
Gebelik sürecinde ailevi baskı ve stresle nasıl başa çıkılır?
Gebelik döneminde stresi yönetmek için eşinizle açık ve net bir iletişim kurarak, fiziksel durumunuzu ve kısıtlamalarınızı somut verilerle anlatmanız önemlidir. Kendi sağlığınız ve bebeğinizin huzuru her türlü sosyal beklentiden daha önemli olduğundan, kendinizi yoracak organizasyonlara hayır demek duygusal sağlığınızı korumanıza yardımcı olacaktır.
Yeni başlayan hamilelikte doktor kontrolü ne zaman yapılmalı?
Yeni başlayan bir gebelikte ilk doktor kontrolü genellikle son adet tarihinden itibaren 6. veya 7. haftada, gebelik kesesinin ve kalp atışlarının görülebileceği dönemde yapılması en idealidir. Beta HCG değerinizin 1284 olması, gebeliğin başladığını teyit eder ancak sağlıklı bir gelişim takibi için mutlaka klinik muayene ve ultrason tetkiki gereklidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
29 cevap 1,240 göst.
0 oy
1 cevap 208 göst.
19 Temmuz 2023 Kültür-Sanat kategorisinde Gammmze (1,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 182 göst.
0 oy
3 cevap 271 göst.
21 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Ayse1312 (20 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,504,713 soru

24,565,598 cevap

361,707 kullanıcı

...