Çok mutsuzum ve hayattan zevk alamıyorum ne yapmalıyım?

0 oy
251 göst.
önce Diğer kategorisinde (779 puan) tarafından

Merhaba kızlar iyisinizdir inşallah 🪷

Canım çok sıkılıyor oturdum eski halime düşünüyorum ne kadar hayatdoluymuşum ne kadar umutluymuşum hayallerim varmış evet baba evinde de mutlu degıldım ama şuan dahada beter haldeyım kızımdan başka hiç arkadasım yok iki sokak ötemde ablam var ama 7 kat yabancı konuşmuyoruz zaten komsu yok gıdıcek bı yer yok o kadar bunaldım kı ya eskıden nasıl süslenırdım gıyınırdım sımdı nerdeyse pijamayla markete gıdıcem o derece umutsuzum.

O degılde neyı farkettım bılıyomusunuz insan sevılınce deger görunce kendıne daha cok bakıyor kendınle ilgileniyor.

Benımde hayellerım vardı ama suan hıc bısey yok zaman geçsın dıye yaşıyor gibiyim kızım olmasa yaşamakta çok önemli değil 

Öyle işte canım sıkıldı yazmak istedim yazmak istersenız okurum🪻 

10 Cevaplar

+2 oy
önce (293 puan) tarafından

🥹 dönem dönem herkes böyle hissedebiliyor ama Kendi kendine değer ver başkasından bekleme kalk silkelen hayat zaten çok kısa sevdiğin bir şeyi yap kitap okumak gibi bir şeylerle meşgale olursan her şey daha farklı olur 

önce (779 puan) tarafından

Haklısın hayat kısa ama öyle bı boşluktayımkı😔 

-Reklam-
0 oy
önce (1,234 puan) tarafından

kimsenin sevmesine deger vermesine bekleme ilk once sen krndini sev sen kendine bak sen kendine deger ver.  80 90 yil yasayip geberip gidecez . hemen hemen 30 40 yilini yasadik bile yani yarisi bitti. son 20 yil da yaşlilik hastalikla gecer.  yani sunun sunrasinda suani ve komple hayati yasamak icin 20 yil var en fazla saglikli sekilde doya doya genclikte

Keşke😔 

0 oy
önce (4,448 puan) tarafından

Tam tersi olacaksın kımsen yoksa degerin bılınmıyorsa kendı degerını mılltın elıne degıl kendı elıne ver ve kendını sev mutlu et al kızını ye iç gez süslen bak nasılda huzurlu guzel oluyor hersey benımde kımsem yok aılem hepsı uzak kızımla tekim evde yapmadıgımız şey yok dışarı cıkarız baya eglenır gelırız akşama yorgun duser koyun koyuna yatarız 

Kızımla vakıt gecırıyorum ama hep bıseyler eksık o bıle parkta dıokı baska cocuklar annesıyle babasıyla gelıyor bız neden hep ıkımız geliyoruz 😔 

0 oy
önce (384 puan) tarafından

Arada banada geliyorlar 

Birde meşgalem olmayinca böyle hissederim 

İlla çocuk bakıp zaman gecirmek değil ne bileyim bir hobi bir meslek 

Her insan farklı şekilde mutlu olur mutlu oldukça hayattan zevk alırsın kendine de bakarsın 

Çok dogru soyluyosun böyle amaçsız yasıyorum 😔 

0 oy
önce (665 puan) tarafından

Ben de ailemden uzakta yaşıyorum ve burqda komşum gidebileceğim kimse yok 20 aylık oğlum var bazen öyle bunalıyordumki ondan bile uzaklaşmak istiyordum eşimin iş durumundan dolayı gece geliyor eve onunla da vakit geçirwmiyoruz bu böyle uzun süre devam etti qma baktım olacak gibi değil kendime hem oğlumla hem oğlum uyuyunca yapabilecek şeyler bulmaya başladım küçük şeylerden başladım çünkü kafam kaldırmaz diye düşündüm önce puzzle aldım oğlum uyurken yapmaya başladım oğlumu dışarı çıkarıp etkinlikler yapmaya başladık kendime dizi buldum derken kendim için bişeyler yapmaya başlayınca küçükten büyüğe doğru ilerliyor şimdi bakım yapıyorum kendime sunumlar fotoğraflar çekiliyorum kitap okumaya çalışıyorum oğlumu uyuturken telefondan okuyorum bu böyle küçük şeyler gibi gelebilir ama inanki büyük şeylerin yolunu açıyor ben tek olduğum için yemek bile yiyemiyordum ne kahve ne çay hiçbişey yapmıyordum 46 kioya kadar düşmüştüm ama bir puzzledan başlayıp kendi kendime de bişeyler yapbilmeyi yeni yeni öğrendim yavaş yavaş kendime geliyorum ve bu daha da iyi olacak ve kimseye ihtiyacım olamadığını anlayacağım kendine ne kadar vakit ayırırsan o kadar iyileşirsin canım Rabbim kolaylık versin çok zor ama bizim elimizde aşmak biz herşeyi başkalarıyla yapabilirz sanıyoruz çay komşuyla arkadaşla eşle dostla içiliri kodladığımız için içmiyoruz yada işte özensiz bir bardak alayım içeyim hele kendine güzel bir sunum yap bak nasıl keyfin ve hevesin geliyor

Inan yapıyorum kızımla oynuyorum yemek tatlı park hep yapıyorum baktım soyle kendım ıcın hıc bısey yok koskoca bı yanlızlık

önce (665 puan) tarafından

O alanı kendin geliştireceksin canım tek başına aktivite yapmayı öğrenmelisin hiç olmadı internetten bak

0 oy
önce (1,015 puan) tarafından

Önce kendinizi sevin. Bak nasıl değişiyor dünya.

Kendımı sevmeyı bırakalı çok oldu sankı 

0 oy
önce (5,595 puan) tarafından

Aynı ben duygularımız ayni yapayalnizim 

😔 

0 oy
önce (674 puan) tarafından

bende kızım dogduktan sonra anladım önceden tek taraflı mutlu etmeye yada edılmeye calısmısım sımdı hıc ugrasmıyorum kımseyı mutlu etmeye calısmaya kızımdan baska ne bılım insan sevilmek yada mutlu olmak ıstıyor ama haketmedıgımızı dusunuyorlar bu aralar esımın bı bakısı var sankı zorla evlendırılmıs gıbı benımle 🤷‍♀️ yok kılo vermemısım 7 ay olmus falanda fılan kiloyuda 2.cocuk için vermemi istiyor ve ben 2.cocuguda bunların davranıslarınada hıc hazır degılım ben zaten sımdı beter durumdayım yaz olsada bıraz kızımla dolasıyım dıye dusunuyorum yoksa bu evde durdukca benım cınlerım gelıyor resmen 

Aman sakın ya dusunme cocuk en azından bıseyler degısmelı yoksa dahada zor olucak senın ıcın 

önce (674 puan) tarafından

birşeyler hiç değişmiycek bence oyle hissediyorum benden baska herkese güler yuz samımıyet bana gelınce sankı düşmanız ya 3 4 gun ayrı kaldık hiç gelip nasılsın naptın falan demedı insan hiçmi düşünmez acaba benmı cok abartıyorum ama bı yanımda bu aralar oyle sevgı istiyorki sevgisizlikten boguuyorum resmen 🥺 

Haklısın sevmek guzel ama sevilmek dusunulmek daha guzeldır ınsan sevıldıkce cıcek acar 🤷🏻 

0 oy
önce (26,793 puan) tarafından

Bu yazıyı bu gün yazdım. Seni de rahatlatır inşallah bir nebze de olsa. ❤️

image

Çok teşekkür ederim 💜

Ama ustumde öyle bı enkaz varki gücüm de yok hanı dıyorum bısey olsa yenıden ayaga kalksam bı yeşerse yıne kuruttugum dallarım ama yok yok yok yok 

0 oy
önce (322 puan) tarafından

Aynı psikolojideyim bnd bekar zamanlarıma bakıyorum ozmnda mutlu degıldım şimdide eh işte sorunlar bitmiyor evlenince eş oluyo hayatımızda gerısı arkadas komşu cokta şey degış şuan canın sıkkınsa arkadasına gıtcen ıkı gulcen eee eve donunce hersey aynı eş cok onemli v sna gerekli değeri vermıyorsa gerisi cokta onemlı olmuyo 

Bn depresyona gırdım gırcem gecen yolda yururken uzaklara baktım KENDİ dertlerımı kendıme soyledım huzunlendım yanı az kaldı gırcem depresyona eşe sorsan ortada hıçbişey yok 

Elimden geldiğince onu boyle kabul etcem canım daha az sıkılır belki 

V bn suan evdeyken eşim kaynanayla mangal keyfi yapıyo 

Snd gel dedi ama bn gitmedim hava soguk. Ee oda dıyebilirdi tm ailemle vakit gecıreyım ozmn bi pazarım var ama yok sıra bize gelmıyo 

Aynennn o sıra bıze hıc gelmıyo annesı işi bahanesı evde olsada hep uyur hıc bısey yapmaz ben boşanmayı dusunuyorum zaten sadece beklemem gereken seyler var tabi o zamana ruh saglıgımı ıyıce kaybetmessem

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ev hanımlarında görülen mutsuzluk ve yalnızlık hissi nasıl aşılır?
Ev hanımlarında görülen yalnızlık hissini aşmak için öncelikle günlük rutinlerinize küçük de olsa kişisel bakım adımları ekleyerek başlayabilirsiniz. Kendinize ayıracağınız 15-20 dakikalık zaman dilimleri, özsaygınızı yeniden kazanmanıza ve mental olarak toparlanmanıza yardımcı olur. Sosyal çevreniz kısıtlı olsa dahi online topluluklara katılmak, ilgi alanlarınıza yönelik hobiler edinmek veya yakın çevrenizdeki diğer annelerle iletişim kurmaya çalışmak yalnızlık hissini azaltan etkili yöntemlerdir.
Annelerin kendine vakit ayıramaması psikolojik olarak nasıl etkiler?
Annelerin sürekli olarak çocuğuna odaklanıp kendi ihtiyaçlarını ihmal etmesi, zamanla özgüven kaybına, tükenmişlik sendromuna ve hayattan alınan keyfin azalmasına neden olur. Kendinize değer vermediğinizde veya görünüşünüzü tamamen ihmal ettiğinizde, bu durum ruh halinizi doğrudan olumsuz etkiler. Psikolojik sağlığınızı korumak için, anne kimliğinizin yanında birey olarak kendi isteklerinizin ve kişisel bakımınızın da en az çocuğunuzun ihtiyaçları kadar önemli olduğunu kabul etmeniz gerekir.
Hayata karşı umudunu yitiren anneler yeniden nasıl motive olur?
Hayata karşı umutsuzluk yaşayan anneler, küçük hedefler belirleyerek ve mevcut durumdan memnun olmadıkları noktaları yazarak motivasyonlarını yeniden kazanabilirler. İlk adım olarak güne daha enerjik başlamanızı sağlayacak küçük giyim veya bakım değişiklikleri yapın. Değer görme ihtiyacınızı dışarıdan beklemek yerine, önce kendi kendinize değer vererek başlayın. Eğer bu mutsuzluk hali uzun süredir devam ediyorsa ve günlük yaşamınızı ciddi oranda kısıtlıyorsa, bir uzmandan profesyonel psikolojik destek almak çok daha sağlıklı bir çözüm yoludur.
Çocukla evde vakit geçirirken sosyal izolasyon nasıl kırılır?
Sosyal izolasyonu kırmak için evdeki yaşam alanınızı çocukla birlikte dışarıya taşıyacak planlar yapın. Parka gitmek, kütüphane etkinliklerine katılmak veya belediyelerin ücretsiz kurslarına dahil olmak yeni insanlarla tanışmanızı sağlar. Çocuğunuzla birlikte evden dışarıya çıkmak, hem sizin sosyal etkileşim kurmanıza hem de çocuğun gelişimi için farklı ortamlar görmesine imkan tanır. Haftada en az iki kez sosyal bir aktivite planı yapmak, izolasyon hissini kırmak için etkili bir başlangıç noktasıdır.
İnsan sevildiğini ve değer gördüğünü nasıl hisseder?
İnsan sevildiğini ve değer gördüğünü hissetmek için öncelikle kendi sınırlarını çizmeli ve kendi değerini kendi belirlemelidir. Başkalarından beklenen onay mekanizması yerine, kendinize olan özşefkatinizi artırmak değer görme algınızı güçlendirir. Sevilme ihtiyacı temel bir insani gereksinimdir; ancak bu duygu sadece dış dünyaya bağlı kalırsa hayal kırıklığı yaratabilir. Kendinizle barışık olmak, kişisel gelişiminize yatırım yapmak ve sizi mutlu eden aktiviteleri hayatınızın merkezine koymak, çevrenizle olan iletişiminizin de pozitif yönde değişmesini sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 696 göst.
7 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,756 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,071 göst.
24 Mart 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 441 göst.
7 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde mirayasel (399 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 745 göst.