2 yaşındaki kızımın tuvalet eğitiminde uykuda yapmasını nasıl önlerim?

0 oy
168 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,080 puan) tarafından

Kızlar ben bugün start verdim  baktım olmuyor erteledikce geriye gidiyor daha önce 4 yaşındaki kızımı alıştırdim ama onun durumu farklı biraz o konuşamıyor ben sık sık götürdüm öğrendi çok şükür şu an geceleri bağlıyorum ama diğer zamanlar tuvalete yapıyor şimdi sıra diğer kızımda o konuşuyor çok şükür 2 yaş 3 aylık yaptıktan sonra söylüyor hep bokoko diyor 🥴😄 

İnşallah öğrenir bakalım beyaz kalın halialri kaldırdım işte halılar serdim kilotlar pijamalar hazır tuvalet eğitimi şarkıları playlist imzde hazır 😁 başka ne önerirsiniz bide benim uyanık kızım kaç defa göturüyorum yapmıyor tam gündüz uykusuna geçtiğinde uykuda yapıyor buna nasıl çözüm bulucam

8 Cevaplar

0 oy
önce (1,234 puan) tarafından

kokoko bokoko😂😂😂 kolayligele😂

önce (4,080 puan) tarafından

Sağolasın 😂

ben ona diyorum b*klu Ayşe bana diyor b*klu anne 🤦🏼‍♀️😂 

Kaynannamin adını koymayacaktim arkadaş 🤭🫣

önce (1,234 puan) tarafından

😂😂😂 benim annemde kaynanamda ayse. kizimda ayşe😂😂 ama kaynana vefat. kaynanain adi kizim yanina ben baska isim de ekledim iki ismi var. ayseyi sildirecekmis kizim. gerci babasi mirasimdan men ederim dio ismini degistirirsen 😂😂

Bizde de başka isim var da Ayşe'yi kullanıyoruz ama

önce (1,185 puan) tarafından

Haaah şimdi oda gidip desin mi kaynanana bolluğu Ayşe anne öğretti🤣🤣🤣

-Reklam-
0 oy
önce (1,588 puan) tarafından

1 hafta zor canım sonrası kolay 

Ay bende diyorum ilk gün tek kaçırır belki🤦🏼‍♀️ Allah'ım aklıma mukayyet olsun

0 oy
önce (7,244 puan) tarafından

Allah kolaylık versin inşallah kolaay gecer

Herkes kendi çocuğunu bilir nezamn öğreneceğini az çok tahmin eder. Ben o yaşlarda hiç denemedim bile tmm konuşması vardı ama hiç çiş öğrenecek gibi değildi . Banyoda bile haberi olmuyordu yaparken 😅 şimdi 34 aylık 1 aya kadar bende başlarım gibi 

Kızlarımda hiç zorluk çekmedim başladım 1 hafta içinde alıştı bittiler

Ama en büyük oğlumda çok zorlandım 35 aylıktı çok takıntılıydı ne altına yapardı ne tuvalete ne klozete çok zorlandım . Bezi tut bezi tut die ağlar pantolonuna dahi yapmazdı. Bir gün kendini okadar kastı ki ne tuvalete ne lazımlık hiçbirşye yapmadı bende inat ettim bez tutmadım. En son kıpkırmızı oldu çişini tutmaktan bezini tuttum bir yaptı bir yaptı idrarı bez taştı 🤦🏻‍♀️

🥴 benim kızımda öyle bizde de pijama takıntısı var monno diye tutturmuş yani pantolon illa hep bana giydirecksin diyor bakalim 2 gün önce kendi gitti tuvalet e altını indir di yaptı da çişini ondan cesaret aldım ama sabahtan beri daha yapmamış

0 oy
önce (8,420 puan) tarafından

Benim oğlumda 3 yaşına girdi bu hafta 1aydır büyük tuvaleti gelince söylüyor tuvalete gidiyoruz 5 dk oturuyor yapmıyor napıcam bilmiyorum kızım bir günde öğrenmişti ve 29  aylıkdı Allah tuvalet eğitimi verenlerin yardımcı olsun inşallah

Amin amin bizdede öyle söylüyor ama yapmıyor 

0 oy
önce (15,666 puan) tarafından

Gazan mübarek olaaaaa 

Aralık doğumlumuydu prenses 👑 

Benim Efe 2 yaş 2 ayına giriyor 

İstiyorum da gözüm korkuyor başlayamıyorum 

Defne 30 aylikken bırakmiştı hiç zorluğu olmadı gece de kaldırmadım hiç ,hem o büyük tuvaletini klozete tapıyordu  bi yaşından beri kabızlığı olduğu için 

Efe affedersin günde 2.03 kere büyük tuvaletini yapıyor defne gibi akıllı değil anlamıyor anlasa bile işine gelmiyor çocuk yemek haricinde hiçbir şeyi ciddiye almıyor o yüzden cüret edemiyorum başlamaya

Ocak 19 doğumlu teşekkür ederim canım bizimkisi sürekli her rc'ye gittiğinde ablasının terliklerini düzeltiyor ona yardım ediyor geçen gün de gidip yapti direk kendi WC'ye o yüzden ondan cesaret aldım bakalım benim Bir de küçük var o yüzden ikisi çok zordur beni İnşallah bir an önce alışır 🥲

önce (15,666 puan) tarafından

Inşallah bir an önce atlatırsınız bu süreci canım

benimki de basamağa gidip büyük tuvalette oturmaya çalışıyor ablasının küçük tuvaletini merak ediyor açıyor hatta bir kere tuvalete tuttuk yaptı kakasını yakalamışız altını yıkayıp salona yolladım kıyafet getireceğim geldim gördüm ki salonun ortasına yapmış yine

ondan sonra gözüm korktu🤣

Ayy en korktuğum şey bizimki de bugün yaptı da Allah'tan pijamasından çıkmadi 

İnşallah canım 🩷🌸

0 oy
önce (2,801 puan) tarafından

4. Günden ikiz bebeklerle selamlar.

Her geçen gün iyiye gidiyor🫩

Tuvalete yapmaya başladı mı bizimki sabahtan beri götürüyorum ama korkuyor yapmıyor

önce (2,801 puan) tarafından

Dünden beri yapıyorlar.

Normal ilk gün yapmaması

0 oy
önce (2,729 puan) tarafından

2. Günden selamlaaaar 🥲

Sizin nasıl gidiyor tuvalete yapmaya başladı mı yoksa hala kaçırıyor mu

0 oy
önce (1,612 puan) tarafından

bu son bahara ya da yaza bende düşünüyorum ilk çocuğum biraz korkuyorum yaaaa nasıl olacak 😐 ya tam batacağız ya tam çıkacağız 😂 Allah kolaylık vere bir çırpıda öğreneler yaa 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2 yaş 3 aylık çocuğuma tuvalet eğitimi verirken uykuda yapmasını nasıl önlerim?
Tuvalet eğitimi sürecinde uykuda altına kaçırma yaygın bir durumdur, bu sorunu çözmek için çocuğunuzu gündüz uykusuna yatırmadan hemen önce mutlaka tuvalete götürün ve sıvı alımını uyku saatinden 1 saat önce kısıtlayın. Çocuğun gece veya gündüz uykusunda bezlenmesi süreci yavaşlatabilir; ancak mesane kontrolü tam gelişene kadar uykuda bez kullanmak veya uyku öncesi ve sonrası rutini tuvalet üzerine kurmak uyum sürecini kolaylaştıracaktır.
2 yaşındaki çocuğumun tuvalet eğitiminde henüz söyleyememesine rağmen nasıl ilerlerim?
2 yaş civarındaki çocuklarda tuvalet ihtiyacını henüz sözlü ifade edememek normaldir; bu süreçte çocuğunuzun vücut dilini ve ipuçlarını takip ederek belirli aralıklarla (yaklaşık her 45-60 dakikada bir) onu tuvalete oturtarak alışkanlık kazandırabilirsiniz. Sürekli hatırlatmalar ve tuvalet eğitimini destekleyen oyunlar, çocuğun tuvalet ihtiyacını tanımasına yardımcı olur ve kendi kendine söyleme becerisini zamanla geliştirir.
Tuvalet eğitimine başlarken dikkat edilmesi gereken temel hazırlıklar nelerdir?
Tuvalet eğitimine başlarken en önemli hazırlıklar halıları kaldırmak, bol miktarda yedek iç çamaşırı ve pijama bulundurmak ve ev ortamını tuvalete uygun hale getirmektir. Sabırlı olmak sürecin en temel taşıdır; çocuğun kendini baskı altında hissetmemesi için süreci bir oyun haline getiren şarkılar veya ödül tabloları kullanmak öğrenme hızını olumlu etkiler.
Çocuğum tuvaletini yaptıktan sonra haber veriyor, bu normal bir aşama mı?
Çocuğunuzun tuvaletini yaptıktan sonra haber vermesi, tuvalet eğitiminde çok kritik ve olumlu bir gelişim aşamasıdır; bu onun artık vücudundaki sinyalleri fark etmeye başladığını gösterir. Bir sonraki aşama ise tuvaletini yapmadan hemen önce haber vermesi olacaktır, bu süreçte onu suçlamadan ve yaptığı eylemi farkındalıkla karşılamasına destek vererek süreci pekiştirebilirsiniz.
Tuvalet eğitiminde uykuda altına kaçırma sorunu ne zaman sona erer?
Uykuda altına kaçırma sorunu, çocuğun mesane kaslarının tam olarak gelişmesiyle genellikle 3 ile 5 yaş arasında kendiliğinden sona erer. 2 yaşındaki bir çocukta gece veya gündüz uykusunda kaçırmalar oldukça normaldir; bu dönemde çocuğu cezalandırmak yerine gece uykusu öncesi düzenli tuvalet alışkanlığı oluşturmaya odaklanmak, biyolojik gelişim sürecini en sağlıklı şekilde destekleyecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 716 göst.
29 Mart 2022 Diğer kategorisinde Eymenciginannesi (216 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 228 göst.
0 oy
9 cevap 649 göst.
1 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 456 göst.
10 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu