35 aylık oğlumda tuvalet eğitimine başladım, ne yapmalıyım?

0 oy
113 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,223 puan) tarafından

Kızlar oğlum 35 aylık hayırlısıyla bugün tuvalet eğitimimizin 1. günü çok şükür tuvaleti reddetmiyor Tabii girdiği gibi çok su ile oynamak istiyor büyük tuvaletini iki kere yaptı birkaç kere de çiş yaptı ama 5 kere çiş kaçırdı yani 3. çocuk olmasına rağmen her seferinde Her çocuğun ki gerçekten apayrı oluyor sanki hiç tecrübem yokmuş gibi oluyor bana fikir verirseniz çok mutlu olurum nasıl yol izlemeliyim bir anda bezi çıkardık hiç takmama şartıyla bu uygulama doğru mu gece kaldırmalı mıyım tuvalete biraz Bilgilerinizi alırsam iyi gelecek bana gazamız mübarek olsun🥲

3 Cevaplar

+1 oy
önce (2,729 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Benim kızımda 3 yaşında.

Bugün başladık bizde daha. Maşallah iyi ilerledik. 1 kez kaçırdı sadece. Ondada Kuzeniyle bir aradaydı oynarken teklif ettim gitmek istemedi 5 dk sonra altına yaptı :)

Gece de bağlamadım.

10 buçukta tuvalete girmişti sonra yatırdım zaten 11 e doğru uyudu.

Az önce kaldırdım çişe. Yaptı birazcık şimdi yattık bakalım bidaha 3 te kaldırmayı düşünüyorum. İnşallah kuru olur o saate kadar. Sonra 6 diye planlıyorum. Sonra zaten 10 gibi kalkar

Kolay gelsin hepimize :)

Benim ilk çocuk bu arada 😅

+1

Ağladı 😅 kucağımdaa götürdüm uyuklaya uyuklaya gitti yavrum. Klozette biraz ayıldı ağladı hızlı hareket ettim :)

önce (1,223 puan) tarafından

Ya kıyamam🥹 ben de şimdi kucağımda götürdüm uyuyordu hiçbir şekilde yapamadı geri döndüm yatırdım. Bıraksam tuvalette uyuyacaktı😄

+1

Ah yavrucaklarıma kıyamam yaş :) 😍

Alışacaklsr inşallah. Tatlı uykuları tabii 🥰

Ay inşallah canım,  10 gün sonra burdan yazıcam bakalım süreçlerimiz nasıl ilerlemiş 🥰🙏

İnşallah güzel şeyler yazarız 🥰

-Reklam-
+1 oy
önce (2,283 puan) tarafından

Bende ikinci çocuk 2 yaşında ve odum kopuyor korkulu rüyam ilk oğluma o kdr zor öğretimmi çüş demesi haftalar i aldı büyük WC seni aylarca çok net hatırlamıyorum ama 8 ay kadar altına yaptı ne yaptysak olmadı bende maalesef öyleyim oğlum bu konudaki bana çekmiş farklı bir ortamdan bir yerde WC sinu tutuyor özellikle büyüğü günlerce kabız olana kadr biz dayak yerdik ne bilim şükür doğuma yakın onuda öğrendi ama 3 Buçuk yaşındaydı geçmişti hatta ikinci ye korkuyorm vala buyusun iyice uğraşmcam tam anlayana kdr oğlum korktu yapacak gibiydi olmadı maalesef her çocuğun süreci farklı ve bunu annenin kendi basarisiymis gibi çocuğuna erken öğretmenlerden nefret ettim  akıl verenlerden ay demem o ki akışına bırak 🤣😀  bu arada gece lazimlik varsa yanına al yatağının yaptır ağlar flan kendinde deglse benm ki uyku sersemliginde yapıyordu  ağlıyordu yoksa gece hiç zorlanmadım geceleri bezliyken bile temiz kalkıyordu gece bezleyenler genelde övünüp.akil verrken o detayı saklar 🤣

Kesinlikle öyle her çocuğun süreci gelişim basamakları farklı Yani ben de şunun taraftarıyım aceleci davranılmamalı bugün yengemle konuşuyorduk yeğenimi çok erken tuvalet eğitimine alıştırmaya başlamıştı daha yeni 2 yaşını doldurmuştu Küçücük çocuk sürekli altına ediyor halılara yapıyor büyük küçük fark etmiyor yengem de sürekli temizliyor hem kendini hem çocuğa eziyet oluyordu O zamanlar diyordum hani şu an erken olabilir yenge İstersen şimdi başlama anne değildim tecrübemiz yoktu çok da fikir verebilelim bugün konuşuyorduk diyordu Keşke öyle yapsaydım diyordu en büyük pişmanlığım çocuğuma erkenden tuvaleti öğreteceğim diye ona eziyet ettim kendime de eziyet ettim ama en çok çocuğuma  etmiş oldum gerçekten Akışına bırakmak lazım bu son çocuğunda hiç acele etmedi 3 yaşını tamamladı kendi kendine bezini çıkardı artık tuvalete gitmek istiyordu çocuk zaten günün sonunda o tuvaleti öğrenecek hiç kimse ömrünün sonuna kadar ya da şu an 7-8 yaşında bezli çocuklar görmüyoruz  Velhasıl her türlü öğrenecekleri için biraz akışına bırakmak lazım bu konuda Sabırlı olmak lazım Arkadaşımda erken davrandı iki buçuk yaşındayken ağustos'tan aralığa kadar devam etti altına etmeye ben ona diyordum 3 yaşını brkle muhakkak o süreçten sonra kolay oluyor diye ta ki gerçekten 3 yaşını tamamladı ve beni aradı dedi ki çok şükür artık  öğrendi Gerek yoktu O 5-6 ay boyunca Sen kendi kendine eziyet ettin Şu anı bekleseydin zaten öğrenecekti diye çocuklar idrak dönemi biraz da bu dönemde başlıyorlar

önce (2,283 puan) tarafından

Kesinlikle öyle ben denedim istedi gibiydi baktım olmuyor vagzctim 3 yaşında bile çok zorlandım şuan hiç acele etmem bebeğim de var başka hiç birine eziyet edemem yaz kış eviniz iyi ben. Büyüdüğü için pişik olunca 3 yaşında baştan denemek zorunda kalmıştım bu konuda çok mücadele veren birisiyim  öyle saçma akıl veriyorlar ki o senin aklına gelmeyecek sanıyorlar  kendinde yetenek sanıyorlar hiç öyle değil 

Öyle Vallahi canım etraftan çok Sen hazır mısın Çocuğun hazır mı buna Önemli olan bu biz iki gün denedik ilk gün idare ederdi Ama dün Bayağı kötü geçti yani hiçbirini tuvalet yapmadı çiş kaka hep altına etti baktım halı temizlemek halı yıkamak evi temizlemek bana işkence oluyordu resmen Çünkü çocukların okulu da var maalesef 2 günün ardından tekrar beze geri dönüş yaptık ertelemek zorunda kaldım 23 Nisan'da yaklaşıyor onların etkinlikleri var yani yoğun bir süreçteyim yarın da öğretmenimiz misafir oluyor bize ev gezmelerine gidiyor yani mecburen ertelemek durumunda kaldım artık Haziran Okullar kapanınca Hani okul dönemi tam kapandığında full evde olacağımız için artık adapte olabiliriz İkimiz de ve Havalar sıcak olduğu için de en azından çocuk üşümez Yoksa bu gidişle hasta olacaktı benim çocuğum tuvalette soğuk suyla yıkamak zorunda kalıyordum

0 oy
önce (2,340 puan) tarafından

ilk çocuk olsa böyle korkmazdın kesin 🤣 ben ikizlerde. bi heves başladım ne korkum vardı ne endişem ama oğlum için şimdiden korkuyorum çünkü başıma gelecekleri öğrendim 😅

Allah güç kuvvet versin

Amin inşallah bacım Maalesef öyle gerçekten dediğin gibi tecrübelenince galiba o korku geliyor😅 benim kızım da kolaydı Şimdi büyük oğlum da Onunki de 37 aylıkken Başladım tabii o zamanlar atipik otizm teşhis konulmamış yani özel bir çocuk olduğunu daha doğrusu bilmiyorduk tuvaleti reddediyordu terlik bile giydirmiyordu yani böyle sürükleye sürükleye🥲 tuvalete götürüyordum ve o zaman  kızım da 3 aylıktı benim için zordu.

+1

ben iki yaşında başladım ikizlerden biri 3 günde öğrenince tamam dedim ben çok başarılıyım bi gaza geldim sonra diğeri öğrenemeyince ara verdim sonra bida başladık 2 ayda öğrendi buna da şükür diyordum ama bazen hala kaçırınca kafayı yiyecek gibi oluyorum. artık dalga geçiyorum kendimle.. her öğle uykusunda çarşaf yıkamaktan gına geldi

oğlandan çok endişeliyim

inşallah senin bu defa kolay geçer

İnşallah canım benim çocuklarda hep 3 yaşta başladım o dönemde idrak daha yüksek seviyede yani çocuk hem bedeni ile hem yaptıkları hem etrafının farkında oluyor Ondan dolayı hani bazıları bana geç kaldın diyor ama ben ne bana ne çocuğa eziyet olmasın diye maksat bir haftada durumu çözebileyim oğlumun ki biraz uzamıştı 14 gün sürmüştü kızım da bir haftada halletmiştik İnşallah bunda da bir haftada çözerim diye umut ediyorum Bakalım zaten söylemesi biraz zaman alıyor ama en azından bu süreçte yavaş yavaş tutmayı öğreniyor.

Allah kolaylık versin

Allah razı olsun 🙏

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

35 aylık çocuğumda tuvalet eğitimi sürecinde bezi tamamen çıkarmak doğru mu?
Evet, 35 aylık çocuklarda tuvalet eğitimine başlarken bezi tamamen çıkarmak süreci hızlandıran etkili bir yöntemdir. Bezin tamamen bırakılması, çocuğun çiş ve kaka hissini daha net tanımasına yardımcı olur. Başlangıçta kaçırmalar yaşanması çok normaldir; bu süreçte istikrarlı olmak ve çocuğa bez takmadan devam etmek öğrenme hızını artırır.
Tuvalet eğitiminin ilk gününde çocuk sürekli çiş kaçırıyorsa ne yapılmalı?
İlk günlerde çiş kaçırma, eğitim sürecinin doğal ve beklenen bir parçasıdır. Çocuğunuzu sık sık, örneğin her 30-45 dakikada bir tuvalete nazikçe götürerek denemeler yaptırın. Kaçırma durumunda tepki vermeden sakin bir şekilde temizleyin ve bir sonraki denemeye odaklanın. Bu süreç sabır gerektirir ve genellikle birkaç gün içinde kaçırmalar azalmaya başlar.
Tuvalet eğitimi sırasında çocuk tuvalette suyla oynamak istiyorsa nasıl davranılmalı?
Çocuğun tuvalette suyla oynaması süreci uzatabilir ancak bu durum dikkatini dağıtmak için bir araç olarak da görülebilir. Tuvalet vaktini kısa tutmaya çalışın ve suyla oynamasını başka bir zamana erteleyin. Eğer suyla oynaması tuvaletini yapmasına yardımcı oluyorsa, kontrollü bir şekilde kısa süreli izin verip ardından tuvalet odaklı sürece geri dönmesini sağlayın.
35 aylık çocukta tuvalet eğitiminde gece tuvalete kaldırmalı mıyım?
Tuvalet eğitimine yeni başlayan 35 aylık bir çocukta gece kaldırma uygulaması her çocuk için gerekli olmayabilir. İlk günlerde gece bezini bağlayıp gündüz eğitimine odaklanmak, çocuğun kafasının karışmaması açısından daha sağlıklıdır. Eğer çocuğunuz sabah bezi kuru uyanmaya başlarsa, gece bezini bırakmayı deneyebilir ve gece tuvalet ihtiyacı için takipte kalabilirsiniz.
Çocuk tuvalet eğitiminde büyük tuvaletini yaparken nelere dikkat edilmelidir?
Büyük tuvaletini yapmak, birçok çocuk için kontrolü bırakmak anlamına geldiği için endişe verici olabilir. Çocuğun tuvalette rahat hissetmesi için ayaklarının yere basması veya bir destek üzerinde olması önemlidir. Kabızlığı önlemek için bol lifli gıdalar ve su tüketimini artırın. Kaka yaptığında onu teşvik edici, baskı kurmayan bir tutum sergilemek süreci kolaylaştıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 345 göst.
29 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Zeyneppp4646 (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 373 göst.
16 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 145 göst.
+1 oy
3 cevap 216 göst.

Kategoriler