Çocuğumda sonradan yeni ben çıkması normal mi, ne yapmalıyım?

0 oy
442 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (742 puan) tarafından

image

Çocuklarda sonradan ben çıkabilir mi hanımlar? Geçen cuma fark ettim. Şekilde ve renk hala aynı. Ele gelen bir şey yok. Çocuk diyor o çoktan beri var diye ama bilemedim.

6 Cevaplar

0 oy
(6,273 puan) tarafından

Benim kızımda da var. Doğuştan da var, sonradan oluşan da. Sonradan çıkması da çok normal. 

(742 puan) tarafından

Bu ben mi sence canım 

(6,273 puan) tarafından

Fotoğrafa bakınca öyle görünüyor. Olmadı sağlık ocağına götür. Dokunduğun zaman pütürlü gibi hissetmiyorsan, batık vs değildir. 

-Reklam-
0 oy
(1,211 puan) tarafından

Evet normal gülüm 

0 oy
(470 puan) tarafından

Valla BM’de bile çıkıyor arada 🤣çocuğumda da çıkıyor bakıyorum tüm vücuduna

0 oy
(1,314 puan) tarafından

30 yaşındayım ayak baş parmak ucunda ben çıkmış normal yani 

0 oy
(9,396 puan) tarafından

Bu aralar kafamı kurcalayan bir konu aslında. Kızımda değil ama bende sonradan oluşan çok ben olmaya başladı. Et beni de çıkıyor, kara ben de. Üstelik tesettürlüyüm, bazen ben ile güneş lekesi karıştırılabiliyor ya hani, hani hep kapalı olabilecek yerlerden çıkmaya başladı. O yüzden tesettür kısmını belirttim 

(1,852 puan) tarafından

Karaciğerde bir sorun olabilir mi ? Baktırdınız mı hiç yada kolestrol ?

(9,396 puan) tarafından

Karaciğer değil fakat dalağımda sıkıntı var 

0 oy
(8,050 puan) tarafından

%90 ben sonradan çıkar zaten 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda vücudun farklı yerlerinde yeni ben çıkması normal bir durum mu?
Evet, çocuklarda büyüme sürecinde vücudun çeşitli bölgelerinde yeni benlerin çıkması oldukça normal ve beklenen bir durumdur. Çocukların cildi geliştikçe ve güneşe maruz kaldıkça melanosit hücreleri kümelenerek yeni benlerin oluşumuna neden olabilir, bu genellikle doğal bir fizyolojik süreçtir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumun cildinde aniden ben çıkması durumunda ne zaman doktora gitmeliyim?
Yeni çıkan benin şekli düzensiz, rengi çok koyu veya alacalı ise, hızlı büyüme gösteriyorsa, kaşıntı, kanama veya ağrı yapıyorsa mutlaka bir çocuk dermatoloğuna başvurulmalıdır. Ayrıca benin etrafında kızarıklık veya iltihaplanma gibi beklenmedik durumlar gözlemlendiğinde uzman görüşü almak en sağlıklı yaklaşımdır.
Çocuklarda yeni benlerin oluşumuna neden olan temel faktörler nelerdir?
Çocuklarda yeni ben oluşumunun en temel nedenleri genetik yatkınlık ve güneş ışınlarına maruz kalmaktır. Özellikle açık tenli ve güneşe karşı hassas çocuklarda güneş ışınları, derideki pigment hücrelerini uyararak yeni benlerin çıkmasını hızlandırabilir; bu nedenle güneşten korunma, ben oluşumunu sınırlamak için en önemli adımdır.
Yeni çıkan benlerin sayısı ne kadar olmalı, çok sayıda olması tehlikeli mi?
Çocukluk çağında vücutta belli bir sayıya kadar yeni ben çıkması olağandır ancak aniden yüzlerce yeni benin oluşması nadir görülen ve tıbbi değerlendirme gerektiren bir durumdur. Normal süreçte benler genellikle yavaş bir hızda ve az sayıda artış gösterir, bu yüzden ani ve çok yoğun artışlar mutlaka bir uzman tarafından incelenmelidir.
Çocuğumda çıkan yeni benleri güneşten nasıl koruyabilirim?
Çocuğunuzdaki benleri korumak için güneşin en dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında doğrudan güneşe maruz kalmamasına dikkat etmelisiniz. Dışarı çıkarken yüksek faktörlü çocuk güneş kremleri kullanmak, şapka ve koruyucu giysiler tercih etmek, cildin güneşin zararlı etkilerinden korunarak yeni benlerin kontrolsüz artışını engellemeye yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 804 göst.
29 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hicran_yldz!! (2,540 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 170 göst.
15 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Fatmagul81 (245 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 262 göst.
0 oy
5 cevap 446 göst.
16 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Tgrlsima (191 puan) tarafından soruldu